Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > RTL Belgium Brüksel Stüdyolarında Sony PTZ Kameralarla Otomasyon
RTL Belgium Brüksel Stüdyolarında Sony PTZ Kameralarla Otomasyon
25.02.2022 12:07

HD RTL Belgium, Sony uzaktan kumandalı kamera teknolojisinin yardımıyla dünya çapındaki izleyiciler için zenginleştirilmiş bir “görsel radyo” deneyimi yaratıyor. Yayıncı, Brüksel merkezli radyo stüdyolarında sunucuların ve konukların net ve canlı görüntülerini yakalamak için 27 adet Sony SRG-X120 pan/tilt/zoom (PTZ) kamerası satın aldı.

Özel amaçlı TV kanalları Bel Vision ve Contact Vision aracılığıyla, sabah ana TV kanalı RTL-TVI’de ve RTL’nin web sitesi ile sosyal medya platformları aracılığıyla izleyicilere canlı olarak yayınlanan, robotik kameralardan gelen yayın kalitesinde görüntüler, dünya çapında dinleyicilerin ve izleyicilerin ekstra ilgisini çekiyor.

RTL Belgium, Bel RTL, Radio Contact ve Mint’i içeren Fransızca radyo istasyonları ağı aracılığıyla haftada 1,5 milyondan fazla dinleyiciye ulaşıyor. RTL’nin stüdyolarına kurulan göze batmayan, küçük boyutlu Sony kameralar, Hollanda merkezli Mobile Viewpoint tarafından otomatik bir stüdyo sistemi tarafından kontrol ediliyor. Yapay zekâ destekli sistem, kameraların hareketlerini gerçek zamanlı olarak kontrol etmek için sunucuları ve stüdyo konuklarını izleyerek bir “sanal yönetmen” işlevi görüyor.

SRG-X120’nin yüksek kaliteli 12x optik zoom lensi, geniş olmayan bir stüdyo alanının sınırları içinde sunucuları ve konukları çekmek için geniş bir görüş alanı sunuyor. RTL Belgium, herhangi bir stüdyoda insan kameramanlara ihtiyaç duymadan yüksek kaliteli video üretebiliyor, bu da Covid koşullarında sunucular ve stüdyo konukları için daha rahat.

RTL Belgium Projeler ve Sistemler Mühendisi John Huybrechs aktardı: “Bugün, radyo sesten çok daha fazlasını sunuyor. Görüntü, zenginleştirilmiş eğlence deneyiminin giderek daha önemli bir parçası haline geliyor ve izleyicilere duymanın yanı sıra görme fırsatı da veriyor. Diğer PTZ kamera çözümlerine bakıyorduk ve SRG-X120, 4K görüntü kalitesi, kullanım kolaylığı ve NDI desteği konusunda çok güçlü puanlar aldı. Diğer PTZ kamera çözümleriyle karşılaştırıldığında paramızın tam karşılığını sunduğunu keşfetmekten de memnunuz.

Mobile Viewpoint Global Satış Müdürü Mark Andrews de yorum yaptı: “SRG-X120 kameranın olağanüstü görüntü kalitesi ve kullanışlı arabirimi, onu yapay zekâ destekli canlı prodüksiyon platformumuz vPilot için ideal bir ürün haline getiriyor. vPilot, sunum yapan kişilerden ve konuklardan gelen görüntülerin yanı sıra ses sinyallerini de akıllı bir şekilde analiz ederek farklı PTZ kamera sinyalleri arasında otomatik olarak geçiş yapıyor. Bu, radyo yayıncıları için cazip bir ek yetenek ve minimum ilave personel ihtiyacıyla canlı yayınlarına uygun maliyetli yeni bir görsel boyut getiriyor.

Sony Professional Solutions Medya Çözümleri Başkanı Norbert Paquet ekledi: “Yayıncılar çok çeşitli online platformlarda küresel izleyicilerle etkileşimi derinleştirdikçe ‘görsel radyo’ önemli bir trend haline geliyor. Mükemmel görüntü kalitesi, tamamlayıcı medya kanalları oluşturmaya yönelik bu “miksle ve eşleştir” yaklaşımının temel bir unsuru. Giderek daha fazla yayıncı, akıllı PTZ kameralarımızın geleneksel TV yayıncılığının masrafı ve ek ekip gereksinimleri olmadan program prodüksiyonunu otomatikleştirmede ve güçlü bir rol oynayabileceğini keşfediyor.