Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Uluslararası Chopin Yarışması Kazananlarının Konserleri URSA Broadcast ile Çekildi
Uluslararası Chopin Yarışması Kazananlarının Konserleri URSA Broadcast ile Çekildi
16.03.2022 12:58

Blackmagic Design, dünyaca ünlü Chopin Yarışması kazananlarının performanslarının, televizyon ve internetten canlı yayınlanmak üzere yedi Blackmagic URSA Broadcast’tan oluşan bir kamera serisi ile 4K’da çekildiğini duyurdu.

Polonya’nın Fryderyk Chopin Enstitüsü tarafından beş yılda bir düzenlenen uluslararası klasik etkinlik, dünyanın en iyi piyanistlerinin Varşova Ulusal Filarmoni Orkestrası ile birlikte sahneye çıktığı Varşova Filarmoni Salonu’nda gerçekleşiyor. Canlı prodüksiyon uzmanı transmisjelive, yarışmanın ön turlarının yanı sıra kazanan müzisyenlerle yapılan konserleri, Chopin Enstitüsü’nün YouTube kanalında ve mobil uygulamasında canlı yayınladı ve dünya çapında milyonlarca izleyici çekti.

transmisjelive’nin prodüksiyon programı, günde 4,5 saate varan iki çoklu kamera seansından oluşuyordu. transmisjelive yapımcısı Artur Kuszel şunları açıkladı: “En başından beri, müşterimizin hedefi üretim açısından çığır açan bir şey yaratmaktı. Sadece, beş yıl önceki son etkinlikten bu yana yayın kalitesinin gelişimini göstermek için değil aynı zamanda tıpkı oditoryumdaki şanslı azınlık gibi online izleyici çoğunluğunun da nefes kesen bir deneyim yaşamalarını sağlamak üzere konserlerin tamamını 2160p50’de oluşturmaya karar verdik.

Performansın tüm önemli detayını yakalamak için ekip, orkestranın arası da dahil olmak üzere mekanın belirli yerlerinde Blackmagic Camera Fiber Converter ve Blackmagic Studio Fiber Converter cihazlarıyla birlikte URSA Broadcast kameraların kurulumunu yaptı.

Filarmonik Konser Salonunun tasarımından kaynaklanan büyük bir zorluk, piyanistin sağ elinin çok önemli bir çekimini almaktı” diyen Kuszel, açıklamalarına söyle devam etti: “Kameralardan birine x90 lens taktık, bu da bilgili izleyicilerimize parçaya eşlik etmeleri için gereken detayları vermek üzere canlı ve net bir görüntü sağlamamızın tek yoluydu.

Kuszel, URSA Broadcast ve Fiber Converter iş akışının en önemli özelliklerinden birinin, kamera sinyalleri aracılığıyla ek sinyaller gönderebilme imkanı olduğunu açıkladı. “Bizim durumumuzda bu, her yayın sırasında belirli bir düzeyde otomasyon sağlayan faktörler üçüncü parti entegrasyonunun yanı sıra alışılmadık çekim geri bildirimiydi” diye devam etti. “Sonuç olarak, kamera operatörlerimiz program sinyalini izleyebilmenin yanı sıra gerekli çekimlerin sürekli takibini yapabildiler.

Programın miksi, bir ATEM Constellation 8K ve ATEM 1 M/E Broadcast Panel üzerinde yapıldı ve yarışmacılar ile sanatçıların yanı sıra seçilmiş parçalarının bilgilerini yayınlamak için ekran altı yazılar eklendi.

Kuszel sözlerini şöyle tamamladı: “Çekim seansları tüm prodüksiyon ekibi için inanılmaz derecede yorucu olsa da klasik müzik takviminde böylesine önemli bir etkinlik için içerik üretmekten heyecan duyduk. Yalnızca Polonya değil dünya çapında birçok ülkede izleyenlere, yayın kalitesinde bir deneyim sağlama imkanı muazzam bir onurdur ve Blackmagic kameraları ve yapım ekipmanı, etkinliğe olan tutkumuzu birden fazla platformda izleyicilerle paylaşmamızı sağladı.” 

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.