Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni Blackmagic Cloud Store’u Duyurdu
Blackmagic Design Yeni Blackmagic Cloud Store’u Duyurdu
23.05.2022 18:53

Blackmagic Design, dört adet 10G Ethernet bağlantısı ve aynı anda 10G Ethernet portunun herbirinde mümkün olan azami aktarım hızlarını sürdürebilen paralel bir bellek çekirdeği ile olağanüstü yüksek performanslı yeni bir ağ depolama çözümü olan Blackmagic Cloud Store’u duyurdu. Zarif bir tasarıma sahip olan Blackmagic Cloud Store, televizyon ve üst düzey film endüstrisinin gereksinimleri için özel olarak tasarlanmıştır.

Blackmagic Cloud Store, her tür kullanım için ideal bir ağ depolama çözümüdür. Kurgu, renk düzeltme, ses post yapımı ve VFX çalışmaları için birden çok kullanıcı arasında büyük medya dosyalarını paylaşmanın gerekli olduğu, film ve televizyon işleri için harikadır. Hatta, çok büyük 12K Blackmagic RAW dijital sinema dosyalarının bile üstesinden gelir. 

Rafa monte edilen ve gürültülü soğutma fanlarına sahip olan bilişim endüstrisi depolama ürünlerinden farklı olarak Blackmagic Cloud Store, taşınabilir, dikey ve zarif bir tasarıma sahiptir. Çok sessiz olduğundan, her mekanda kullanılabilir. Hız ve veri güvenliği sağlamak üzere, içerisinde paralel olarak çalışan, 4 flaş bellek kartı bulunur. Dört adet 10G Ethernet portu, bir ‘switch’ olarak çalışır, böylece kullanıcılar, dört ayrı bilgisayara bağlayabilir ya da “bağlantı birleştirme” kullanarak, müthiş bir 40G Ethernet hızı için birlikte çalışabilirler. Ayrıca, bir HDMI monitör çıkışı da bulunduğundan, kullanıcılar çalışan belleğin gerçek zamanlı grafik görüntüsünü, bir TV veya monitörde izleyebilirler.

20 TB, 80 TB ve devasa 320 TB modelleri bulunan Blackmagic Cloud Store ile kullanıcılar, tüm iş dosyaları ve video medyası için yeterince alana sahiptirler. Azami güvenilirlik, yüksek erişim hızları ve sıfır arama süreleri için M.2 flaş bellek kartları kullanılır. Ayrıca, M.2 kartlar, paralel RAID 5 grupları olarak düzenlendiğinden, tek bir karttan çok daha hızlı çalışabilirler. 

Çok yüksek hızlı 4 ayrı 10G Ethernet bağlantısının olmasıyla, Blackmagic Cloud Store Mini inanılmaz hızlıdır. Yerleşik hafıza çekirdeği, dört 10G Ethernet portunun hepsini maksimum teorik hızlarında ve aynı anda dolduracak şekilde tasarlanmıştır. Azami hızlarda Blackmagic Cloud Store, çok az soğutma fanı gürültüsüyle son derece sessizdir. Büyük 12K dijital film RAW dosyalarını düzenlerken bile. Öylesine hızlıdır ki dev dijital film kamerası dosyalarıyla kullanılsa bile çok kameralı kurgu, son derece akıcıdır.

Artık kullanıcılar, Dropbox dosyalarının yerel bir önbelleğini hazırlayabilirler. Dosyaların internetten yüklenmesine gerek kalmadan anında erişilebilir olması nedeniyle bu, çalışmanızı çok daha hızlı bir hale getirir. Blackmagic Cloud Store, senkronize kalmak için sürekli olarak çalışır. Üstelik, önbelleğe alınan Dropbox dosyalarını, yerel ağlarındaki herkes tarafından erişilebilir olması için Blackmagic Cloud Store’ye taşıyarak, kullanıcılar kendi bilgisayarlarında yerden de tasarruf edebilirler. Hatta kullanıcılar, birden fazla Blackmagic Cloud Store’yi, Dropbox üzerinden senkronize edebilirler, böylece farklı coğrafi konumlardaki kişiler, gecikme yaşamadan birlikte çalışabilirler, çünkü herkes dosyaların yerel bir kopyasına sahiptir. Ayrıca Dropbox mükemmel bir yedekleme çözümüdür.

En kullanışlı özelliği, HDMI monitör çıkışıdır. Blackmagic Cloud Store’nin durumunu gerçek zamanlı görmek için, bir TV veya monitör bağlamanız yeterlidir. Depolama planı; hafıza çekirdeğinin grafik bir temsilini ve bağlı kullanıcılar için okuma ve yazma erişiminin gerçekleştiği yeri gösterir. Ayrıca, dört ana 10G Ethernet bağlantısı üzerindeki veri transferlerini kullanıcılara gösteren, dört grafiği de var. Ana alan göstergesi, hafıza çekirdeğinin kapasitesini ve o an ne kadarının kullanıldığını kullanıcılara gösterir. Her bir Dropbox bağlantısı için durum da gösterilir. Bağlı olan kullanıcıları ve güç kaynağı durumunu görmek bile mümkündür.

Blackmagic Cloud Store’de, yalnızca pahalı bilgisayarlarda bulunan, dört yüksek hızlı 10G Ethernet portu bulunur. Blackmagic Cloud Store, her bir 10G Ethernet portunu azami kapasitesiyle çalıştıracak kadar hızlıdır. Yerleşik bir Ethernet switch ile portların her biri, ayrı bir bilgisayara takılabilir ya da 40G Ethernet bağlantısı elde etmek için birlikte kullanılabilir. İki ilave 1G Ethernet portu, kullanıcıların hızlı bilgisayarlar için 10G Ethernet portlarını boş bırakmalarına olanak tanır.

Blackmagic Cloud Store’deki iki USB-C portu, dosyaları yedeklemek ve yüklemek için kullanılabilir. Kullanıcılar dosya yükleme portuna bir ortam kartı okuyucusu ya da bir USB-C disk bağlarlarsa o diskteki tüm dosyalar, bulut depolamaya aktarılır. 

Blackmagic Cloud Store’nin en büyük avantajlarından biri, tamamen kullanıcıların kontrol ettikleri, özel bir depolama olmasıdır. Kaydolmak için abonelik ücreti yoktur. Aylık lisans ücretleri yoktur. Kullanıcıların kullanımları veya verileri takip edilmez.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.