Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Riedel MediorNet, Alaska Capitol Binası ve KTOO 360TV’de Sinyal Dağıtımını Geliştirdi
Riedel MediorNet, Alaska Capitol Binası ve KTOO 360TV’de Sinyal Dağıtımını Geliştirdi
23.05.2022 18:57

Riedel Communications’ın MediorNet dağıtık AV ağ altyapısı, Alaska Capitol binasından hükümet işlemlerinin üç şubesinin tamamını yayınlayan, Alaska Juneau merkezli 24 saat yayın yapan bir kamu TV kanalı olan KTOO 360TV’deki yeni kurulumun merkezinde yer alıyor. Riedel MediorNet sinyal dağıtım ve işleme sistemi, fiziksel olarak dağlar ve deniz ile izole edilmiş bir kasaba olan Juneau’da altı binayı birbirine bağlıyor ve tüm görüntü ile ses girişlerini yönetmek için KTOO’nun ana yönlendirici sistemine bağlanıyor, böylece buradaki halkı ve tüm Alaska’yı başkentte olanlardan haberdar ediyor. 

COVID-19 pandemisinden hemen önce “Gavel Alaska” prodüksiyonu için kullanılan dört kontrol odasına yeni robotik kameralar ve HD çözünürlüğe hazır video prodüksiyon ekipmanı getiren daha büyük bir projenin merkezinde MediorNet kurulumu yer aldı. Komite toplantıları, Alaska senatosu ve temsilciler meclisi oturumları, basın konferansları ve diğer yasama etkinliklerinin canlı ve banttan içeriklerini sunan önemli bir KTOO televizyon programı olan “Gavel Alaska”, online olarak ve istasyonun eyalet çapındaki TV kanalından yayınlanıyor. Program, eyalet yasama organını, pandemi sırasında daha da izole hale gelen Alaska’nın uçsuz bucaksız ve bazen ulaşılması zor bölgelerindeki insanlara sunuyor.

KTOO Prodüksiyon Müdürü Mikko Wilson açıklama yaptı: “Bu yeni kurulum ve MediorNet eklenmeseydi, ilerleyeceğimiz güvenli bir yol olmayacağından, yayınları nasıl yapacağımızı bilemezdik. Yeni uzaktan kumandalı kamera kurulumumuz ve kampüste uzaktan ve dağıtık çalışma yeteneğimizle, herhangi bir olay olmadan tüm yasama oturumlarını yayınlamayı başardık.

Wilson sözlerine devam etti: “Yayın kalitesi çok yükseldi. Önceden kurulum süreleri nedeniyle etkinlikleri kaçırırdık. Eskiden odadan odaya geçmek 15 dakika veya daha uzun sürerken, artık sadece iki düğmeye basmak yeterli. Sistem son derece kullanıcı dostu ve esnek. Artık kamera akışlarının çoklu görünümleri ve PowerPoint’leri paylaşmak için bilgisayarlara doğrudan erişim gibi daha fazla içeriğe erişim imkânımız var.

Wilson: “Yeni sistemimiz, programları ve yasama organını neredeyse orada olmak kadar yakınlaştırıyor. Önceden ne çektiğimizi görmüyorduk, ancak MediorNet’in sıfır gecikme, esneklik ve çoklu görüntüleyici özellikleri sayesinde, ne çektiğimizi gerçek zamanlı olarak geri dönüş sinyalinde (return feed) görebiliyoruz. Portland’daki bir TV operatörü, geri besleme sinyalini evinde bile alabiliyor.

MediorNet sistemi, yüksek hızlı fiber ara bağlantılarla birbirlerine bağlı 15 MicroN cihazı içeriyor ve bu düğümler, Capitol binasının yanı sıra KTOO ve yasama meclisi kontrol odalarında dağıtık durumda. Capitol içerisinde, MediorNet her toplantı odasından gelen tüm SDI sinyallerini birbirine bağlarken, aynı zamanda geri dönüş sinyalleri, iki kontrol tesisi arasında tam çift yönlü bir bağlantı ve yakındaki bir devlet müzesine bağlantı da sağlıyor.

Riedel MediorNet ve eski yönlendirme sistemleri birlikte, 4.500’den fazla ses yönlendirme kanalı ile 300 SDI giriş ve çıkış sağlıyor. Capitol’deki girişler, bir dizi ön ayar aracılığıyla odalara göre gruplandırılmış durumda. Her kontrol konumundaki bir Riedel RSP-2318 SmartPanel’e sadece birkaç dokunuşla, prodüksiyon ekipleri girişleri her türlü prodüksiyon için gerektiği gibi anında yönlendirebiliyorlar. Sistem HD 1080i çözünürlükte piyasaya sürüldü ancak 3G-SDI’a tamamen hazır.

Riedel ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.