Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > RTS ODIN OMNEO Dijital İnterkom
RTS ODIN OMNEO Dijital İnterkom
24.05.2022 17:51

RTS ODIN OMNEO dijital interkom, 1RU yükseklikte bir paket içerisinde, yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir interkom sistemi. Kapasiteyi arttırmak gerektiğinde, tek bir ODIN, 16 adet porttan maksimum 128 porta kadar büyüyebilir. En fazla sekiz adet ODIN birimi, optik bir kasalar arası bağlantı (Inter-Frame Link) aracılığıyla birbirine bağlanıp 1024 adet port içeren tek bir matris oluşturulabilir. Toplam lisanslı port sayısı, ünite tarafından desteklenen herhangi bir port donanım türüne serbestçe tahsis edilebilir.

Ön panel, en yaygın kurulum ve yapılandırma görevlerini destekleyen AZedit’e alternatif bir seçenek olarak bir kullanıcı arayüzü içerecek şekilde tasarlanmış. AZedit ve IPedit yazılım uygulamaları ODIN’i destekleyecek şekilde güncellendi.

AIO, OMNEO ve aynı anda çift yönlü iletim (two-wire) teknolojisi için konektörlere sahip ODIN, ileriye dönük tuş paneli teknolojisini ve her zaman olduğu gibi eski RTS tuş panellerini destekler. OMNEO, standart olarak RJ-45 konektörlü olup, opsiyonel Optical Fiber SFP konektörlü olarak da mevcut.

Birden fazla kasalı ODIN sistemleri için üç esnek yedeklilik seçeneği mevcut: Backup and Restore (yedekleme ve geri yükleme), Frame Swap (kasa takası) ve Redundant Frame (yedek kasa) modunda çalışma. 

RTS AZedit yazılımındaki Yedekleme ve Geri Yükleme işlevi, bir ODIN kasasının tam yapılandırmasını başka bir kasaya uygulanabileceği yerden bir dosyaya yüklemek ve kaydetmek için kullanılabilir. Yedekleme, yalnızca interkom kurulumunu değil, aynı zamanda IP ayarları, RVON ve OMNEO kanal yapılandırmaları, ön panel ayarları, bağlantı noktası tahsis tabloları vb. gibi bir kasaya özel verileri de içerir. Bu seçenekte, örneğin iki kasalı bir prodüksiyon için iki ayrı OB aracının birbirine bağlanması gerekir; daha sonra her biri önceki ayarlarına kolayca geri yüklenebilir. Ayrıca, yedeklenmiş bir kasanın hizmetten çıkarılması gerektiğinde, yeni bir kasanın hızla devreye alınmasını sağlar.

Kasa takası, çok çerçeveli bir ODIN interkom sisteminde tek bir kasayı değiştirmek için kullanılır. Yedekleme ve Geri Yüklemeye benzer, ancak ön kontrol paneli aracılığıyla gerçekleştirilir ve AZedit gerektirmez. Bunun yerine, değiştirilen kasa, interkom sistemi konfigürasyonunu ve kasaya özgü ayarları sistemdeki başka bir kasadan alır. Sistem normal olarak çalıştığında, kasaya özgü yapılandırma tüm kasalar arasında çoğaltılır. 

Yedek Kasalı Çalışma iki modu destekler: Bire bir yedeklilik ve akıllı yedeklilik. Her iki modda da sistem, kontrolün otomatik aktarımı (bir arıza tespit ettiğinde yedek bir kasa otomatik olarak devreye girer) veya manuel aktarımı (yedek bir kasa sadece kullanıcının talimatıyla devreye girer) için yapılandırılabilir.

Bire bir yedeklilik için müşteri, yedek gerektiren her ana kasa için bir yedek ODIN kasası satın alır. Yedekleme seçenekleri, ön kontrol paneli aracılığıyla yerel olarak veya AZedit aracılığıyla uzaktan erişilebilen kasa eşleştirme tablosu kullanılarak yedek kasada etkinleştirilir ve yapılandırılır. Ek yazılım lisansı gerekmediğinden, maliyetler yalnızca kasalarınkilerdir.

Akıllı Yedeklilik için, bir veya daha fazla ODIN kasası, yedeklilik gerektiren her bir ana kasayı desteklemek üzere bir ODIN Redundancy Management lisansı satın alınarak çok kasalı bir sistemde yedek kasalar olarak atanabilir. Her yedek kasa bir lisans gerektirir; ana kasalar lisans gerektirmez. Kullanıcının artıklık yedekleme güvenlik düzeyi tercihlerine bağlı olarak, bir sistem yalnızca bir veya iki yedek kasa ile yapılandırılabilir. Örneğin, bir 5+2 sistemi, beş ana kasa artı iki yedek kasadan oluşacaktır. Bu durumda, kullanıcı tipik olarak yedek kasaları, her biri beş ana kasanın tümünü koruyacak şekilde yapılandırır.

Yukarıda açıklanan üç modun tümü, minimum şu aygıt yazılımı sürümlerini gerektirir: ODIN v1.6.0 ve AZedit v5.7.0.

RTS ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 99 66 numaralı telefondan Ateksis’i arayabilirsiniz.