Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony Electronics, Güçlü Zoom Özelliğine Sahip Yeni Kompakt 4K Pan-Tilt-Zoom Kamerasını Tanıttı
Sony Electronics, Güçlü Zoom Özelliğine Sahip Yeni Kompakt 4K Pan-Tilt-Zoom Kamerasını Tanıttı
24.05.2022 20:25

Sony Electronics, ünlü PTZ kamera serisini yeni SRG-X40UH ile genişletti. Kamera, 4K Exmor R CMOS resim sensörüyle 4K çözünürlükte yüksek kaliteli görüntüler, geniş görüntüleme açılı güçlü zoom yeteneği, UVC ve HDMI bağlantıları sunar. 

Kamera, kurumsal, eğitim ve sağlık gibi son birkaç yılda güçlü bir büyüme gösteren çok çeşitli pazarlarda uzaktan iletişim ve izleme için ideal bir seçim. Kolay işlevler ve arabirim bağlantısıyla, canlı internet video akışı (streaming) için bağlantı kurmak ve kullanmak kolay.

Uygun fiyatlı bir 4K PTZ kamera olan SRG-X40UH, düşük ışıkta bile uzaktan iletişim koşullarında yüz veya diğer ilgili ayrıntıları yakalayan, olağanüstü ayrıntılı yüksek kaliteli görüntüler, doğal renk üretimi ve yüksek hassasiyet sunar. Ayrıca 4K’dan yüksek hızda örnekleme, FHD (1080) çözünürlükte bile mükemmel görüntü kalitesi sağlar.

Clear Image Zoom teknolojisiyle FHD çözünürlükte 40 kata,4K çözünürlükte 30 kata varan yakınlaştırma sağlayan güçlü zoom, yaklaşık 70 derecelik geniş görüntüleme açısıyla birleştiğinde, pürüzsüz ve hızlı PTZ hareketleri sağlar. Tavana montaj opsiyonu, bu kameranın küçük konferans salonlarından büyük oditoryumlara kadar farklı mekânlarda önemli sahneleri çekebileceği anlamına gelir.

Basit UVC ve HDMI bağlantıları ve PoE+ desteği ile SRG-X40UH, minimum kablolama ile mevcut sistemlere entegre edilebilir ve IP üzerinden VISCA/VISCA komutuyla uzaktan kontrol edilebilir.

Sony Electronics Amerika Görüntüleme Ürünleri ve Çözümleri Başkanı Theresa Alesso açıklama yaptı: “Geçtiğimiz iki yıl boyunca dünya, çalışma ve öğrenme şeklimizde köklü değişikliklere tanık oldu ve bunlara uyum sağladı. Bu tür koşullar, birden fazla kullanıcının her zaman, her yerden yüksek güvenilirlikle erişebileceği yeni SRG-X40UH PTZ kameramız gibi verimli uzaktan iletişim araçlarına yönelik yoğun bir talep yarattı. Sony yıllardır 4K teknolojilerinin benimsenmesinde itici güç oldu ve şimdi her zamankinden daha fazla görsel ayrıntı, müşterilere ve izleyicilere üstün görüntü kalitesi ve yaratıcılık için daha fazla seçenek sunuyor.

20 yılı aşkın teknik uzmanlığıyla Sony’nin PTZ kameraları ve uzaktan kumandalı kameraları yelpazesi artık üniversitelerde ve hastanelerde, kurumsal tesislerde uzaktan öğretim ve iletişim amaçlarıyla; canlı etkinlikler ve yayınlar için uzaktan prodüksiyon için yaygın olarak kullanılmakta.

Kurumsal veya eğitim kurulumlarında uzaktan iletişim

Sony’nin PTZ kameraları ve uzaktan kumandalı kameraları, video konferanslardan görüntü kayıtlarına kadar çok çeşitli öğretim alanları ve toplantı mekânlarına uyan güvenilir seçenekler sunar. Sessiz ve göze pek batmayan yeni SRG kamera, her türlü toplantı salonu ve öğretim ortamı için şık bir ürün. Kameralar, farklı kampüsler veya konumlar arasında öğrencileri ve öğretim görevlilerini gerçek zamanlı olarak birbirine bağlayarak canlı akış yoluyla öğretimi ve işbirliğine dayalı öğrenmeyi zenginleştirir. 4K netliği, günümüzde hem canlı hem de gelecekte kullanım için etkileşimli tartışmalar, derslerin görüntü akışları ve kaydı ile sınıf sunumlarına yönelik artan talebe de katkıda bulunur.