Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Calrec Müşteri Destek Mühendisi Toby Spiller Yeniden Yollarda
Calrec Müşteri Destek Mühendisi Toby Spiller Yeniden Yollarda
25.05.2022 09:03

Calrec Destek Mühendisi Toby Spiller, kısıtlamaların dünyanın çeşitli yerlerinde yavaş yavaş kaldırılmasıyla birlikte, Doha’da Al Jazeera’yi ve daha yakın zamanda Çin’e giderek bir dizi Calrec müşterisini yayın altyapılarıyla destekleme fırsatlarına sahip oldu.

Spiller uzaktan ve şirket içi donanım kullanan bir dizi uluslararası yayıncıyı desteklemeyi, bunun sıkı Covid-19 önlemleri altında nasıl yürüdüğünü, eğitimin önemini ve bunların hepsinin bir Calrec destek mühendisinin 14 yıl önce aynı mekânda en son çalıştığı zamandan bugün ne kadar farklı olduğunu anlattı.

Pekin’de hepimiz kapalı bir sistemin parçasıydık, bu yüzden sadece otel ve çalıştığımız mekânlara girmemize izin veriliyordu.

Otelim Pekin’deki Çin Ulusal Kongre Merkezi’nin yakınında, Olimpiyat Parkı’nın hemen yanındaydı; aslında, Calrec Ürün Müdürü Pete Walker’ın 2008’de Pekin’deki NBC Olimpiyatlarına destek sağladığı sırada kaldığı alanla aynı bölge! Ancak 2022’deki ortam, 14 yıl öncekinden oldukça farklı. Bu yıl çoğunlukla Olimpiyat Köyünün bir kilometre karesi içinde kaldım.

A1’lerin tümü, canlı etkinlikleri uzaktan miksleyen ve aynı programa göre çalışacak olan Stamford, NY, Connecticut, ABD merkezliydi, ancak 13 saat gerideydiler, bu nedenle miks mesai günleri saat 16: 00’da başladı ve sabahın erken saatlerine dek sürdü!

Geçen yıl tüm Calrec kitleri doğrudan Tokyo’dan uçuş paketlerinde (flypack) gönderildi, bu yüzden meslektaşlarım Steve (Gligoroviç) ve Elliot (Roberts) ekipmanı sevkiyattan önce hazırlayabildiler ve bu da kurulumu çok basit hale getirdi.

Yarışmalardan önce, işimin çoğu kuruluma yardım etmekti; ağları kurmak ve test etmek, NBC personeli ve diğer satıcılarla çalışmak ve ihtiyacı olan herkese eğitim sağlamak. Fabrikada bu kadar çok ay geçirdikten sonra, dışarı çıkmak sadece harika değil, aynı zamanda diğer üreticilerle yayın ağları hakkında konuşmak ve yeni iş akışları hakkında düşünce ve fikirleri paylaşmak için de iyi bir fırsat oldu.

Erken kurulum için yerinde özel desteğe sahip başka ses üreticisi yoktu, ancak Sony ve Canon gibi markalardan bazı kişilerle sistemlerini farklı çalışma biçimlerine nasıl uyarladıkları hakkında konuşmak güzeldi. Canlı spor yayıncılığı çok değişti ve diğer satıcıların bu yeni gereksinimleri karşılamak için iş akışlarını nasıl uyarladığını ve Calrec’in tüm bunlara nasıl uyduğunu ilk elden öğrenmek gerçekten çok iyi oldu.

NBC’nin Pekin’de sekiz adet RP1 uzaktan prodüksiyon ünitesi vardı; dördü Uluslararası Yayın Merkezi’nde (IBC) A, B ve C Stüdyoları için ve diğer dördü de Pekin çevresindeki uzak mekânlarda (ikisi hokey maçları için, biri açılış törenlerinde ve biri Zhangjiakou Yayın Merkezi’ndeki dağlarda). Hepsi, beş uzak aracın ve altı kontrol odasının mikslendiği Stamford’daki Calrec Artemis konsollarına bağlıydı.

Her konsola ve RP1 uzaktan prodüksiyon ünitesine ağ erişimim olduğu için, referans senkronizasyonu veya güç kaynağı sorunu gibi herhangi bir değişiklik olması durumunda, performans ve ayarlarla ilgili günlük kontroller gerçekleştirebiliyordum - bu, çok yüksek bir düzeyde destek sunabilmemi sağladı.

Bu çalışma şekli, daha önce hiç yapmadığımız bir şeyi yapmamızı da sağladı. Eksiksiz bir yedek setimiz olduğu için, canlı yayınları yapacak sistemin bir kopyasını kurabildim, bu sayede RP1, IO kutuları, H2 Hub’lar, Dante ve MADI kartlarından oluşan eksiksiz ve etkin bir yedek sistemim vardı.

Calrec ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.