Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Şarj Edilebilen Shure Ürünleriyle Konserler, Tiyatrolar, Toplantılar ve Canlı Etkinlikler Artık “Daha Yeşil”
Şarj Edilebilen Shure Ürünleriyle Konserler, Tiyatrolar, Toplantılar ve Canlı Etkinlikler Artık “Daha Yeşil”
21.05.2022 11:11

Bu yılki Dünya Günü teması “Gezegenimize Yatırım Yapın” şeklinde ve Shure, çevresel sorumluluk girişimleri aracılığıyla gezegenimize yatırımlar yapıyor.

Shure Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Sorumlu Teknik Başkanı Avi Vaidya şöyle konuştu: “Yeşil yalnızca logomuzda değil, şirket olarak kim olduğumuzun önemli bir parçası da. Ses endüstrisindeki yenilikçiliğimiz, milyonlarca pilin çöplüklerden kurtarılmasıyla sonuçlandı ve çevreye karşı sorumlu olmanın yollarıyla her zamankinden daha fazla ilgilenen müşterilerimiz için ürünlerimizi ve hizmetlerimizi daha çevreci hale getirmeye devam ediyoruz.

Shure’un sürdürülebilirlikle ilgili odaklandığı alanlardan bazıları şunlar:

Piller

Shure’un çevre için yaptığı en etkili şeylerden biri, dünya çapında çöpe atılan ve katı atık alanlarına gömülen pillerin ve bataryaların miktarını azaltmak. Konserler, tiyatro gösterileri, toplantılar ve canlı etkinlikler, artık şarj edilebilen çeşitli Shure ürünleri sayesinde son zamanlarda çok daha çevreci hale geldi.

Son beş yılda Shure, 20 milyondan fazla pilin kullanımını engellediğini tahmin ediyor. Shure, daha fazla müşterinin yeniden şarj edilebilir Shure ürünlerine geçmesiyle birlikte 2027 yılına kadar 100 milyon pilin daha katı atık çöp sahalarına gitmesini önlemeyi hedefliyor.

Shure şarj edilebilir ürün paketleri ve mikrofonlar konserlerin, tiyatroların, toplantıların ve diğer canlı etkinlik mekânlarının çalışma şeklini değiştirdi. Geçmişte, provalar sırasında mikrofonlara ve verici paketlerine güç sağlamak için tek kullanımlık piller kullanılırdı, ardından performanstan önce yeni bir pil seti ile değiştirilir ve daha sonra yeniden değiştirilirdi. Bu, pillerin önemli ölçüde çöpe atılmalarına neden oluyordu. 

Diğer ürün girişimleri

Shure, faaliyetlerinde güneş enerjisi ve geri dönüştürülmüş su kullanan tedarikçiler de dahil olmak üzere sürdürülebilirlik konusunda harekete geçen tedarikçilerle çalışıyor. Şirket ayrıca yüzey kaplama işlemlerinde çevre dostu olan su bazlı boyaları kullanım için onay sürecinde bulunuyor. 

Shure ürünleri aynı zamanda dayanıklılık ve uyarlanabilir teknoloji açısından uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanıyor, böylece teknoloji geliştikçe bile yüksek maliyetli ürün değiştirmelerden ve elektronik aygıtların gereksiz yere çöpe atılmasından kaçınılıyor.

Ambalaj ve paketleme

Shure, ürün ambalajlarını daha sürdürülebilir hale getirme yönünde çaba gösterdiği için Sürdürülebilir Ambalaj Koalisyonu’na (Sustainable Packaging Coalition ) katıldı. Çeşitli farklı ürünler için 1.500’den fazla farklı ambalaj parçası ile bu önemli bir sorumluluk. 

Öne çıkanlardan bazıları şunlar:

Isı ile şekillendirilen ambalajlar yerine, kalıplanmış hamur gibi daha sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir alternatifler kullanmak.

Ambalajdaki genel olarak plastik malzemelerin azaltılması.

Ürünlerimize eşlik eden baskılı yazı miktarını azaltmak.

Nakliye ve depolamada daha yüksek verimlilik ve düşük CO2 ayak izi için doğru boyutta ambalaj.


Tesisler

Shure üretim tesisleri, kelimenin tam anlamıyla “tonlarca” karton atığı ve yaklaşık 5.000 ahşap paleti çöplüklerden uzak tutan, güçlü geri dönüşüm programlarına sahip.

Shure tesislerinde, LED aydınlatmalı enerji tasarruf programları, hareket sensörlü aydınlatma, akıllı klima kontrol sistemleri ve diğer girişimler, şirketin toplam karbon ayak izini azaltmaya yardımcı oluyor.

Çözüm ortaklıkları

Shure, küresel amacı “dünyayı, insanlarını, bitkilerini, hayvanlarını ve tüm yaşamın bağlı olduğu doğal sistemleri korumak” olan Ulusal Kaynaklar Savunma Konseyi (National Resources Defense Council) de dahil olmak üzere, sürdürülebilirlik çabalarına ve ekolojiye katkıda bulunan bir dizi küresel ve yerel tabanlı kuruluşu desteklemekte. Belirttikleri çalışma alanları şunları içeriyor: “iklim değişikliği, topluluklar, enerji, gıda, sağlık, okyanuslar, su, vahşi yaşam.”

Bu çabalara ek olarak, Shure’un dünyanın dört bir yanındaki ortakları ve alt firmaları,  Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’daki parklarda ve nehirlerde çevresel temizlik çalışmaları için gönüllü oldular.

Uygunluk

Bir Shure ekibi, RoHS, REACH ve WEEE gibi düzenlemelerle çevresel uygunluğu sağlamak için uluslararası düzenlemeleri, yönergeleri ve standartları düzenli olarak inceliyor. Bu düzenlemelerin doğası, sürdürülebilir elektronik devreleri ve elektronik üretimini teşvik ediyor.

Shure ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.

Shure’un sürdürülebilirlik çabaları hakkında daha fazla bilgi için, şirketin insanlar, ürünler, tesisler, topluluklar ve çözüm ortakları aracılığıyla çevresel sorumluluk yaklaşımına genel bir bakış içeren Shure sürdürülebilirlik sitesi ziyaret edilebilir:

https://www.shure.com/en-US/about-us/sustainability