Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Çek Reduta Tiyatrosunda Soundcraft Vi3000 Dijital Miks Konsolu
Çek Reduta Tiyatrosunda Soundcraft Vi3000 Dijital Miks Konsolu
16.06.2022 13:12

Kaynak / Harman


Rönesans döneminde inşa edilen Reduta Tiyatrosu, Orta Avrupa’daki en eski tiyatro binası ve 1620’den beri sürekli olarak konserlere ve prodüksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Wolfgang Amadeus Mozart, Bela Bartok ve Thomas Ades, Reduta Tiyatrosu’nda sahnelenen zengin konserler tarihinden sadece birkaç isim. Caz ve klasikten modern pop ve rock’a uzanan dramatik performans ve konserlerin yanı sıra Reduta Tiyatrosu, TEDx konferansları, Opera Europa kongreleri ve kurumsal etkinlikler gibi çok çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

2016’da, önceki analog konsolları bir gösterinin ortasında alev aldığında, Reduta Tiyatrosu kelimenin tam anlamıyla bir gecede yeni bir ön (izleyici alanı ) konsola ihtiyaç duyar hale geldi. Bir sonraki performans için konsolu zamanında değiştirmek için, Sahne Operasyonları Direktörü Jan Vrbka ile tiyatronun iki ses mühendisi Jirka Pochvalovsky ve Standa Mitana, Soundcraft Vi3000 dijital miks sistemini diğer markaların iki konsoluyla birlikte test etti. Mühendisler en sonunda, kullanıcı dostu miks arayüzü ve manevra kabiliyeti nedeniyle Soundcraft Vi3000 konsolunu seçtiler.

Vrbka anlattı: “Temel amaç, binamızda çalışan personel ve misafir ses mühendisleri için iyi bir çalışma ortamı yaratmaktı. Vi3000’in kurulduğu gün, mühendisimiz Standa Mitana, dijital konsollarla sınırlı deneyime sahip olmasına rağmen, o akşamki performansı sorunsuz bir şekilde mikslemeyi başardı. Bazen Vi’nin yolculuk tutkunları için bir konsol olduğu söylenir. Bana göre, bu, konsol seçimi ne olursa olsun, ses mühendisleri için üzerinde çalışmayı öğrenmenin kolay olduğu anlamına gelir. Bu, diğer tiyatro şirketleri kendi personeli ile salonumuzda performans sergilediklerinde işe yarayan bir kolaylık.

Finansman Reduta Theater’ın ikinci bir dijital konsol satın almasını mümkün kıldığında, Soundcraft Vi ekosistemini AudioMaster CZ tarafından sağlanan bir Vi2000 dijital konsolla genişletmeyi seçtiler. Reduta Theatre’ın Vi2000 konsolu, personelin, ana Vi3000 FOH konsolu için bir yedek olarak, sahnede Vi3000 ile birlikte bir monitör konsolu olarak, provalar sırasında sahneye daha yakın bir uzak iş istasyonu olarak, bina dışındaki etkinlikler için taşınabilir bir konsol olarak dahil olmak üzere çeşitli konfigürasyonlarda ikinci miks masasını kullanmasını sağlıyor. Personel ayrıca farklı senaryolar için maksimum esneklik sağlamak için bir Soundcraft Vi Stagebox kurdu.

Vrbka sözlerine devam etti: “Sistemin gelecekte genişletilmesine olanak tanıyan yüksek operasyonel kararlılığa ve iyi desteğe sahip ürünleri seçmek önemli. Bütün bileşenler birbiriyle uyumlu, bu da karşılıklı genişletmeye izin veriyor. Soundcraft Vi2000, boyut ve performans arasında mükemmel dengesiyle ana Vi3000 konsolumuz için ideal bir yedek olup, aynı zamanda onu mobil konsol gerektiren tiyatro dışı uygulamalar için kullanmamızı sağlıyor.

Soundcraft Vi Serisi konsolların RealTime Rack eklenti desteği ve entegre MADI ve Dante bağlantısı gibi gelişmiş yeteneklerle donatılmış olarak teslim edilmeleri, Reduta Theater mühendislerine gecikmesiz çalışma sağlarken, farklı miks tarzlarını şekillendirme üzerinde 

Vrbka, “Ses mühendislerimizin her biri farklı eklentileri tercih ediyor” diye ekledi. “Jirka, Neve ön yükselteçlerini ve bx-masterdesk sonlandırıcısını severken, Honza Konzal SSL 4000E kanal şeridini ve EMT250 yankı işlevini beğeniyor. Kadrodaki her mühendis, Lexicon zaman tabanlı efektlerin büyük bir hayranı. RealTime Rack eklentileri, Aksi takdirde bizim için kullanılamayacak olan cihazlara ‘sahip’ olmamıza imkân veriyor. Seviyeyi bir adım yukarı taşıyorlar. Ayrıca, sinyalleri sistemden mümkün olan en az gecikmeyle iletmek için Vi3000’in MADI ve Dante yeteneklerini kullanıyoruz.

Soundcraft Vi2000 ve Vi3000 konsollarına ek olarak Reduta Theater, acil durum anonsları ve diğer genel bina iletişimleri de dahil olmak üzere ana hoparlör sistemini kontrol etmek için BSS Soundweb London ve BLU Link işlemcilerini de kullanıyor.

Reduta ses personeli, sahnede AKG C451, C414 ve C214 mikrofonlarıyla birlikte BSS AR133 direct box’larını kullanıyor. Ses takip dinlemesi için güvenilir JBL EON15 ve EON10 hoparlörlerini kullanıyorlar.

Vrbka, “Vi Serisi konsollar basit ve sezgisel, bu sayede mühendisler prodüksiyonun ses kalitesine daha fazla zaman ayırabiliyorlar” diyerek sözlerini tamamladı. “Harman personeli, iletişim halinde olmak ve tüm ekipman için önemli ürün yazılımı güncellemelerini bize bildirmek konusunda her zaman harika oldu. Ve elbette, AudioMaster CZ’nin teknik desteği her zaman olduğu gibi mükemmeldi.”

Vi3000 dijital canlı ses konsolu

Soundcraft Vi3000 konsol verimli tasarlanmış bir kontrol yüzeyine, 36 fader, 24 mono/stereo veri yoluna ve bir tarama siyah ekran paneline, ince, güncellenmiş 3D grafikler içeren üç Vistonics II dokunmatik ekran arabirimine sahip. Vi3000’in dört dokunmatik ekranı olduğundan, aynı anda iki mühendis tarafından kullanılabilen kendi sınıfındaki tek konsol. Soundcraft Vi3000 kapsamlı arka panel bağlantı opsiyonları sunuyor. Analog ve dijital girişler ve çıkışlarla tam donanımlı olmasına ek olarak, konsol, MIDI, USB, Ethernet, DVI out, Dante/MADI kayıt besleme çıkışları, yedek güç kaynağı ve diğer bağlantıları da sunuyor.

Vi2000 ses konsolu

Küçük boyutlu yeni dijital ses konsolu yüksek performanslı denetim, ses kalitesi, DSP işleme ve dijital ses/ağ bağlantıları sunuyor. Zengin özellikli konsol canlı turne, sabit kurulum ve kurumsal AV piyasaları için üstün miks gücü sağlıyor. Vi2000, Vi3000, Vi5000 ve Vi7000 konsolların Vistonics tabanlı denetim yüzeyiyle güçlü bir bütünleşik DSP ve I/O sistemini bir araya getiriyor.


HARMAN Professional ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin Elektronik’i arayabilirsiniz.