Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yeni Kuşak Canon PTZ Kameralar, Denetim Donanım ve Yazılımları
Yeni Kuşak Canon PTZ Kameralar, Denetim Donanım ve Yazılımları
21.06.2022 14:38

Pan, tilt ve zoom yetenekleri ve uzaktan kontrol edilebilmeleri sayesinde PTZ kameralar çok çeşitli uygulamalar için idealler. Video prodüksiyonculuğun hızla değiştiği bir çağda Canon, bugüne kadar dört adet 4K PTZ kamera (Canon CR-N500, CR-N300, CR-X500 ve CR-X300) piyasaya sürdü ve daha fazla sistem aracıyla ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Bu PTZ kameralar, Canon’un görüntüleme ve optik mükemmellik mirasına dayanıyor. On yıllar boyunca gelişen ileri sensör, işlemci, optik ve hassas kontrol teknolojilerine sahipler. Canon, profesyonel video kameralar, lensler ve beğenilen sinema sistemleri geliştirmekte.

Ayrıca, gelişmiş otomatik odaklama teknolojisi ve esnek kontrol protokolleri ve arabirimleri gibi güçlü pratik özellikler içerirler ve kamera operatörlerinin uzaktan yalnızca bir PTZ kameranın yönünü ve zoom’unu ayarlamalarını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda resim kalitesi ve diğer kamera ayarlarını da hassas olarak düzenlemelerine imkân verir. Bu, Canon’un PTZ kameraları için yayın, canlı prodüksiyon ve canlı etkinliklerden yüksek öğrenim ve kurumsal kullanıma kadar inanılmaz derecede geniş bir potansiyel uygulama yelpazesi olduğu anlamına gelir.

Bu çözüm, özellikle günümüz dünyasında çok değerli, çünkü içerik oluşturmak için çok fazla insanın bulunmasına ihtiyaç yok. Gerçekten de, tek bir operatör, birden fazla Canon PTZ kamerasını tek bir masadan uzaktan kontrol ederek, fiziksel olarak bulunmaya gerek kalmadan bir etkinliği kaydedebilir veya birden fazla bakış açısıyla canlı yayınlayabilir.

Canon, Webcam Driver’ını piyasaya sürerek CR-N500, CR-N300 ve CR-X300’ün çok yönlülüğünü daha da genişletiyor. Bu ücretsiz yazılım, bu PTZ kameraların üçünün de LAN üzerinden web kamerası olarak kullanılmasını mümkün kılar ve sınırsız uzunlukta kablolar üzerinden yüksek kaliteli 4K 30p canlı görüntü akışı sağlar. 

Olağanüstü görüntüler, kontrol ve akış

İstisnai olarak, tüm Canon PTZ kameraları, yüksek görüntüleme kalitesi sağlamak için 4K optik ile standart olarak 4K UHD çözünürlüğü destekler. Daha fazla İçerik Dağıtım Ağının (CDN)4K UHD akışını desteklemesi ve 4K çözünürlüğün yayın iş akışlarında standart hale gelmesiyle, Canon’un çözümleri günümüz izleyicilerinin beklediği görüntü kalitesini ve sarıp sarmalayan sürükleyici deneyimi sunuyor.

Canon’un profesyonel video ve sinema kameralarındaki uzmanlığından yararlanan bu PTZ kameralar, esneklik ve odaklama hızı için kanıtlanmış odaklama sistemlerine sahip: CR-X300 ve CR-N300’de Hybrid AF; CR-N500 ve CR-X500’de Canon’un endüstride bilinen Dual Pixel CMOS AF teknolojisi. Dual Pixel CMOS AF, konuların her zaman odakta olmasını sağlamaya yardımcı olan Face Detection ve Tracking AF özelliklerinin yanı sıra, daha fazla denetim için Touch AF özelliğine de sahip.

4K UHD çözünürlük ve IP görüntü akışı sağlayan sağlam bir dış mekân PTZ kamerası olan CR-X300, PTZ piyasasında yeni bir çığır açıyor. 1/2.3 inç CMOS sensörü ve 20x optik zoom özelliği olağanüstü görüntü kalitesi sunar ve çeşitli kontrol protokollerini desteklemesi, CR-X300’ü mevcut bir uzak kamera kurulumuna entegre etmeyi kolaylaştırır.

CR-X300 gibi, CR-N500 ve CR-N300 de RTMP ve RTMPS (Real-Time Messaging Protocol ve Real-Time Messaging Protocol Secure) protokollerini destekler. Bu protokol, içeriğin doğrudan YouTube ve Facebook gibi platformlarla paylaşılmasını sağlayarak, isteyen herkesin bu platformlardan birine canlı görüntü akışı yapmasını son derece kolaylaştırır.