Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ed Sheeran Turnesinde grandMA3 Konsollar Kullanılıyor
Ed Sheeran Turnesinde grandMA3 Konsollar Kullanılıyor
23.07.2022 13:24

Ed Sheeran’ın “+-=÷x” adlı stadyum dünya turnesi hakkında olumlu yönde çok konuşuldu. Mark Cunniffe’in çarpıcı prodüksiyonu ve aydınlatma tasarımı başları döndürdü ve açık sahneleme (in-the-round staging) dünyasına yeni düzeylerde yenilik ve hayranlık unsurları getirdi. Mark bu çok beklenen ve yüksek profilli turnede aydınlatma ve görüntüyü yürütmek için eksiksiz bir grandMA3 sistemine geçmeye karar verdi.

Mark, hepsi grandMA3 yazılımını çalıştıran ve ödüllü aydınlatma kiralama uzmanı LCR tarafından sağlanan altı işlem ünitesiyle eksiksiz iki grandMA3 tam boyutlu ve iki grandMA3 ışık konsolu belirledi. Şirket, ‘Favori Aydınlatma Kiralama Şirketi’ dalında 2022 TPi Award ödülünü iki yıl üst üste kazanmanın heyecanını yaşıyor.

Mark, stadyumun tam ortasındaki temiz ve minimalist bir performans alanının, herhangi bir geleneksel kafes kiriş veya metal yapıdan arındırılmış iddialı hedefine ulaşmak için, ses, aydınlatma ve altı tane pena şeklindeki çift taraflı görüntü ekranlarını destekleyen, 32 metre yüksekliğinde altı adet zarif direk tasarladı. 

Bunlar, geniş bir kablo ağı gerilmiş tel ızgara aracılığıyla teknik ekip tarafından bağlandı ve güvenli bir şekilde erişilir hale getirildi. Görünürde bir kiriş çubuğu veya geleneksel yer desteği olmadan, görüş hatlarını engelsiz tutan, harika bir estetik çözüm kuruldu. Bu dâhiyane estetik başarı daha sonra Wonder Works’ten Jeremy Lloyd ve mühendislik danışmanlığı Cundall’dan Rasti Bartek tarafından seyahat edebilen bir prodüksiyon sistemine dönüştürüldü ve Stage One tarafından üretildi. Prodüksiyon sistemi 2,5 günde kurulabilir ve bir günde demonte edilebilir yapıda.

300’den fazla hareketli ışık alanları süslüyor, artı 520 doğrusal görüntü ışık kaynağı, oynatma videosuna ve Phil Mead tarafından kesilen IMAG miksine ek olarak 6 x HD sinyalde dört sunucu üzerinden çalışıyor.

Her bir direk, aydınlatma sisteminin çoğunluğunun üzerine monte edildiği video ürününe doğru bakan 7 eş merkezli halkaya sahip.

Turne, haftalar veya aylar yerine birkaç yıllık bir ömre sahip olacak şekilde tasarlandı, bu nedenle Mark, küresel olarak desteklenebilecek en son ve en güçlü teknolojiye ihtiyacı olduğunu biliyordu. Bu nedenle iki konsol programcısı Alex Passmore (aydınlatma) ve Matt Jones’un (video) dahil olduğu FOH ekibini grandMA3 konsolla çalışmak konusunda ikna etti. 

Doğal olarak Mark, her şeyin plana göre gideceğinden her zaman sessizce emindi, yoksa asla bu kadar yüksek beklentiler önermezdi, ancak grandMA3 “mükemmel” bir karar olduğunu kanıtladı.

Aydınlatma ve video iki ayrı fiber ağ üzerinden yürütülüyor, bu nedenle konsollar tamamen değiştirilebilir ve birbirlerinden programlanabilir olmanın yanı sıra, tam yedeklilik de sağlıyor. Bir grandMA3 ışıkları yakıyor, diğeri ise tüm sinyal işlemenin yanı sıra 6 x HD çıkışı kullanan dört video sunucusunu tetikliyor.

Gösteriler zaman kodlu değil tamamen canlı olarak yürütülüyor, bu nedenle operatörlerin konsollara hakim olmanın yanı sıra harika bir müzik ve ritim duygusuna sahip olmaları da gerçekten önemli.

Ed Sheeran’ın kendisi de pedallarından bir MIDI notası gönderdiği grandMA3 I/O Node kullanarak bazı ‘büyük anların’ ışık efektlerini başlatıyor ve üç şarkısı “Bloodstream”, “You Need Me” ve “You Need Me” sırasında ışık efektlerini çalıştırdı. 

MA Lighting ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.