Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > RED V-RAPTOR XL 8K VV Sinema Kamerası
RED V-RAPTOR XL 8K VV Sinema Kamerası
24.09.2022 15:56

RED DIGITAL CINEMA DSMC3 ailesindeki üst düzey dijital film prodüksiyonlarına yönelik gelişmiş V-RAPTOR sinema kameraları, yeni V-RAPTOR XL 8K VV “hepsi bir arada” tarzı sinema kamerasıyla sensör teknolojisinin sınırlarını zorluyor. Bu yeni kamera, yardımcı (aux) güç ve montaj seçenekleri, dahili ND filtreleri, özel bir lens montaj sistemi, kablosuz genlock ve zaman kodu ve daha da fazla izleme ve kayıt seçenekleri gibi dahili aksesuarlar ve özelliklerin yanı sıra V-RAPTOR kameranın beynini hızlandırıyor. Yeni modeller, entegre V-mount veya Gold Mount montajlı plakalarla birlikte teslim edilir ve ayrıca V-mount veya Gold Mount montajlı plakalarla eksiksiz prodüksiyon paketleri şeklinde de satın alınabilir. V-RAPTOR XL 8K VV kamerayı tamamlamak için bir EF- mount yuva, bir yükseltici plaka, bir üst tutma yeri, bir 15 mm üst LWS çubuk destek braketi, bir 15 mm alt LWS çubuk destek braketi, bir REDVOLT 12-24V V-mount pil ve bir REDVOLT 12-24V Gold Mount pil dahil olmak üzere bir dizi yeni aksesuar da piyasaya sürüldü. 

Eklenen Özellikler

Önceki modelinde olduğu gibi, XL de 17+ duraklı dinamik aralığa sahip geniş bir 8192 x 4320 CMOS sensör, 12G-SDI çıkışlar, yüksek kare hızlarında REDCODE Raw kayıt, ProRes kayıt, 8K120’ye kadar çözünürlük, 1080p akış, kontrast ve faz algılayan otomatik odak (PDAF) özelliklerine sahip. Sinema lensi seçeneklerini genişleten opsiyonel bir EF-mount ile değiştirilebilir bir PL-mount eklenerek XL kameranın özellik seti genişletilebilir. Ayrıca 1/4, 1/3 veya 1 duraklı aralıklarla seçilebilen 2 ila 7 durak arasında değişen çok yönlü bir dahili elektronik ND filtresine sahip. Her kamera beyni, varsayılan olarak bir PL lens yuvası ile birlikte teslim edilir ve bir PL-mount ayar parçası paketi, bir AC güç adaptörü ve bir de XLR güç kablosu içerir.

Güç ve izleme opsiyonları

Gold veya V-mount pil giriş opsiyonlarına ek olarak, güç çıkışı seçenekleri arasında regüleli 12V ve 24V çıkışları, iki adet 3A kombine D-TAP çıkışı, arkada üç adet 2 bacaklı çoklu voltaj çıkışı ve kameranın ön tarafında bir adet 3 bacaklı 3A Fischer çıkışı bulunur. Güncellenen video çıkışları arasında DSMC3 Touch 7” LCD monitör konektörü, 6G/3G/1.5G-SDI modlu üç adet 12G-SDI ve bir adet 3G/1.5G-SDI çıkışı bulunur ve 12G/6G-SDI portları üst düzey monitörlere DCI 4K60’a kadar çözünürlüklerde video gönderebilir. Fiziksel genlock, zaman kodu ve kontrol portlarına ek olarak, gereksiz kablolamadan tasarruf etmek için kablosuz genlock ve zaman kodu da kullanılabilir. Diğer özellikler arasında 5 bacaklı ses giriş portları, dahili çift mikrofon, 3D LUT alımı ve USB Type-C üzerinden kablolu kontrol var.

İki prodüksiyon paketi

İki prodüksiyon paketi, V-RAPTOR XL 8K VV ile prodüksiyona başlamak için ihtiyacınız olan her şeyi sağlar ve V-mount veya Gold Mount yuvalı beyin, DSMC3 RED Touch 7” LCD monitör, dört adet REDVOLT pil, iki adet PRO CFexpress2 TB kart, bir CFexpress kart okuyucu, uzantılara sahip bir XL üst tutma yeri, bir XL yükseltici plaka, üst ve alt 15 mm LWS destek braketleri, 5 bacaklıdan ikili XLR’ye adaptör, bir adet 18” RMI kablosu ve bir RED Touch LCD başlık içerirler.

Aksesuar seçenekleri

Yüksek voltajlı çalışma ve uzun çekim süreleri için yeni 156Wh REDVOLT V-mount ve Gold Mount 12/24V piller de dahil olmak üzere çok sayıda aksesuar, kameranın yapılandırmasını birkaç basamak yukarı taşıyor. Üst ve alt 15 mm LWS braketleri, matte box veya odak motoru gibi daha fazla 15 mm çubuğa monte aksesuar eklemenize olanak tanır ve alt yükseltici plaka, opsiyonel 15 mm veya 19 mm stüdyo taban plakaları için doğru yüksekliği sağlar. Üst tutma yeri, daha fazla uzunluk ve aksesuar opsiyonu eklemek için çok sayıda 1/4”-20 ve 3/8”-16 aksesuar montaj dişlerinin yanı sıra 1, 3 ve 5” uzatma parçaları sağlar. Titanyum EF-mount EF ve EF-S sinema lensleri için sağlam, kilitli bir lens yuvası sağlayarak, güçlü aksesuar opsiyonlarını tamamlar. 

RED ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.