Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Haber Global Büyüyen Kayıt İhtiyaçlarını “Cinegy Capture PRO” ile Karşılamaya Başladı
Haber Global Büyüyen Kayıt İhtiyaçlarını “Cinegy Capture PRO” ile Karşılamaya Başladı
17.10.2022 17:24

Haber Global, program ve canlı yayındaki ihtiyaçlarına çözüm bulmak için Cinegy Capture PRO ile bir projeyi gerçekleştirerek işletmeye aldı. Proje hakkında bilgi almak için Haber Global CIO’su Önder Yavçin ve Cinegy AŞ COO’su Murat Küçüksaraç ile bir söyleşi gerçekleştirdik:

  • Haber Global olarak geçtiğimiz günlerde tamamlayarak işletmeye aldığınız “Cinegy 24 Kanal Capture PRO” projesi hakkında bilgi alabilir miyiz? Böyle bir projeye neden gerek duydunuz?

ÖY: Gelişen yayıncılık şartlarında artık daha fazla kamera program ve outsource kaynak kullanıldığı için ingest input sayılarının da yükselmesi gerekiyordu. Bu artış gelecek dönemlerde de olacağı için mevcutta kullandığımız kanal sayısını yükseltmek artık bir zorunluluk haline gelmişti.

  • Projenin gerçekleştirilmesi aşamasında ürün ve çözümleri seçerken hangi kriterlere dikkat ettiniz?  Hangi özellikler ve avantajlarından dolayı Cinegy’yi tercih ettiniz? Projeyi gerçekleştirirken aldığınız destekten memnun kaldınız mı?

ÖY: İlk kriter 24 kanal kayıt alabilmesiydi, ikinci kriterimiz ise bunu olabildiğince az server ile yapmak istiyorduk. Evet aldığımız destekten memnun kaldık.

  • Yeni bir sistemi var olan sisteme entegre etmenin zorlukları var mı? Yeni sisteminiz devamlılık açısından bir problem yaşatmadan sisteme uyum sağladı mı?

ÖY: Herhangi bir zorluk ile karşılaşmadık. Elbette aldığımız bazı hatalar oldu ama onlar da hızlı bir şekilde düzeltildi.

  • Özellikle son iki yıldır yatırım maliyetlerinin döviz kaynaklı 3-4 kat arttığını hesaba kattığımızda, yayın teknolojilerinin yazılım ve bulut temelli yapıya evrilmesinin hızına ve ekonomik gücüne yetişebiliyor musunuz?

ÖY: Evet mevcut teknolojimiz Cloud sistemlerini desteklemektedir, fakat Cloud sistemlerini aktif olarak kullanmayı henüz tercih etmiyoruz. Günümüz şartlarında Türkiye’de Cloud-base iş yapmak için erken olduğunu düşünüyoruz.

  • İzleme alışkanlıklarının değişmesiyle yayın mecraları da değişti. Haber Global hangi mecralarda yayına çıkıyor? Teknik altyapınızı tek bir merkezden bütün bu mecraları yönetecek şekilde mi yapılandırdınız? Cinegy tarzı yazılım çözümleri bu konuda size nasıl kolaylıklar sunuyor?

ÖY: Bütün yayın platformlarında varız. Digiturk: 47. Kanal, D-Smart: 42. Kanal, Tivibu: 46. Kanal, Kablo TV (HD): 71. Kanal, Kablo TV (SD): 910. Kanal, TV+: 59. Kanal, Türksat 3A (HD),

Türksat 4A ve Youtube/haberglobal. Ayrıca Haber Global, YouTube’da televizyondaki haber kanalları arasında “Türkiye’de en çok takip edilen ve izlenen haber kanalı” unvanını taşıyor ve YouTube’da, Avrupa’da en çok izlenen 3 haber kanalı arasında… 

Yayın sistemlerini kontrol ederken tek bir merkezden kontrol etmek lazım ama aynı zamanda farklı kontrol mekanizmasının da olması gerekiyor bu yüzden sorunuza hem evet hem de hayır demem daha doğru olacaktır. Broadcast yazılımlarını bu işin zorunluluklarından olduğu gibi aynı zamanda da iş yükünü neredeyse %80 azaltan yazılımlar olarak görüyoruz.

  • İleri dönemdeki planlarınız ve projeleriniz nelerdir? 

ÖY: Hali hazırda yürüttüğümüz ve gelecek için yaptığımız birçok plan ve yapılandırma mevcut yakın zamanda zaten bu projelerden haberdar olacaksınız.

Konu hakkında Cinegy AŞ COO’su Murat Küçüksaraç da görüşlerini şu şekilde özetledi: “Haber Global Türkiye medya sektörüne yeni ve taze soluk getiren önemli bir oyuncu. Kendileri ile büyüyen altyapılarını destekleyecek şekilde bu projede birlikte çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Cinegy Capture PRO; aynı anda tüm popüler formatlarda ve taşıyıcılarda kurgu amaçlı tek veya birden fazla formatta video dosyası ve web proxy’ler üreterek kayıt işlerini birleştiren bir çözüm. Medya grupları istedikleri yer ve zamanda, güçlü uzaktan kumandalı Cinegy Capture Control istemci uygulamasını veya web arayüzünü kullanabilir. Sadece standart bir sunucu alarak, bir veya daha fazla SDI kart ekleyerek, Capture PRO’yu kurabilir ve izin verilen herkesin denetleyebileceği, etkin maliyetli, merkezi kayıt sisteminin avantajlarını yaşamaya başlayabilirsiniz. Cinegy Capture PRO; SDI, IP, SRT, NDI ve DVB/ATSC görüntü/ses akışlarını destekler. Program çizelgeli veya tekrarlı görevler için Capture Schedule Planner, yüksek devamlılık özellikleriyle sınırsız sayıda kanal için kayıt işlerini otomatikleştirmenize imkân verir. Cinegy Capture PRO’yu yerel veya sanal sunuculara kurabilir ayrıca bulutta çalıştırabilirsiniz. Bunun yanında kendi MAM sistemi ve  3rd parti PAM/MAM sistemleri ile entegre edebilir veya stand-alone modda kullanabilirsiniz.

Tüm Cinegy ürünleri hakkında bilgi ve demo almak için info@cinegy.com.tr adresine yazabilirsiniz.