Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Norveç’te TV 2 ve Telenor, Nevion Çözümünü Kullanarak Bir Spor Prodüksiyon Ekosistemi Kuracak
Norveç’te TV 2 ve Telenor, Nevion Çözümünü Kullanarak Bir Spor Prodüksiyon Ekosistemi Kuracak
22.10.2022 11:18

Bir Sony Group şirketi ve ödüllü sanallaştırılmış medya prodüksiyon çözümleri sağlayıcısı olan Nevion, Norveçli yayıncı TV 2 ve telekom servis sağlayıcısı Telenor’un Nevion çözümlerini, ürünlerini ve hizmetlerini kullanarak çığır açan bir spor prodüksiyon ekosistemi inşa edeceğini duyurdu. Bu teknik ekosistem, spor salonlarının ve prodüksiyon şirketlerinin TV 2’nin prodüksiyon iş akışlarına nasıl katılabileceğini tanımlayacak.

TV 2, erkekler ve kadınlar futbol, hentbol ve buz hokeyi dahil olmak üzere Norveç’teki bazı yerel spor liglerinin televizyon haklarına sahip. Yayıncının amacı, maçların mümkün olan en yüksek kalitede canlı yayınlarını izleyicilerine sunmak.

60’tan fazla mekândan, aynı anda birden fazla eşzamanlı karşılaşma yayınlayan TV 2, içerikleri üretmek için birkaç yapım şirketiyle sözleşme yapıyor. Tüm oyunların prodüksiyonları uzaktan yönetilecek ve TV 2 merkezi prodüksiyon düğümleriyle dağıtılmış bir prodüksiyon haline getireceği son programını hazırlıyor. TV 2, doğrudan mekânlardan veya yeni konumlardan başka etkinliklerin de prodüksiyonlarını gerçekleştirebilir.

TV 2, bu hedeflere ulaşmak için gereken WAN altyapısını kurması ve onlara bir hizmet olarak sunması için Telenor ile sözleşme yaptı. Telenor, Nevion ve TV 2 ile birlikte mekânları, prodüksiyon şirketlerini ve yayıncının kendisini birbirine bağlayan uzaktan prodüksiyon çözümünü oluşturuyor. Çözümün temelinde, Nevion’un yazılım tanımlı medya düğümü Virtuoso; SDN medya yapısı eMerge; ve medya düzenleme platformu VideoIPath var.

Virtuoso’lar, mekânları, prodüksiyon şirketlerini ve TV 2’yi birbirine bağlayan Telenor ağı üzerinden video, ses ve veri sinyallerinin güvenilir ve güvenli aktarımını sağlamak için kullanılıyor. Bu kapsamda, diğer işlemlerin yanı sıra, sıkıştırılmamış SDI ve SMPTE ST 2110-20 sinyallerinin JPEG XS (SMPTE ST 2110-22) olarak kodlanmaları var.

25G/100G eMerge’ler, erişim anahtarları olarak kullanılıyor ve diğerleri arasında bir araya toplanma sağlıyor.

VideoIPath, ilgili her konum arasındaki medya akışlarını düzenleyip yönetir. VideoIPath’in çoklu barındırma özelliğini kullanan Telenor, prodüksiyon şirketlerinin kendi prodüksiyonlarında yer alan akışları kontrol etmelerini sağlar ve onlara bir hizmet olarak bu yönetimi etkin bir şekilde sunar. Bazı prodüksiyon şirketleri, bağlantıları yönetmek için VideoIPath’ın yeni yayın kontrol işlevini de kullanıyor. VideoIPath aynı zamanda TV 2’nin hâlihazırda yayıncının SMPTE ST 2110 prodüksiyon tesisleri içinde ve aralarındaki medya akışlarını düzenleyen mevcut VideoIPath sistemiyle de birleştirilecek. Bu VideoIPath birleşmesi, medya akışlarının kendi sistemlerinin performansından, esnekliğinden ve güvenliğinden ödün vermeden TV 2 tarafından uçtan uca kolayca kontrol edilmelerini sağlar.

Ayrıca Nevion, danışmanlık, altyapı tasarımı, cihaz konfigürasyonu, cihaz entegrasyonu, planlama sisteminin kurulumu, test ve sorun giderme dahil olmak üzere eksiksiz bir profesyonel ve destek hizmetleri yelpazesi sunmakta.

TV 2 Çözüm Tasarımcısı Svein Henning Skaga şunları söyledi: “Amacımız izleyicilerimiz için en çekici spor içeriklerini oluşturmak ve bu, hem elit hem de alt kademe tüm ligler için en yüksek prodüksiyon değerlerini kullanmak anlamına geliyor. Bu normalde lojistik ve finansal bir zorluk olurdu, ancak yeni prodüksiyon ekosistemi bunun üstesinden gelmemizi sağlıyor.