Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TVU Networks’ün Starlink Entegrasyonu Sayesinde Kraliçe Elizabeth’in Cenazesi İnternet, Uydu veya Canlı Yayın Aracı Gerekmeden Canlı Yayınlandı
TVU Networks’ün Starlink Entegrasyonu Sayesinde Kraliçe Elizabeth’in Cenazesi İnternet, Uydu veya Canlı Yayın Aracı Gerekmeden Canlı Yayınlandı
22.10.2022 11:21

Büyük kalabalıklar hücresel ağlarda sık sık aramaların kesilmesine, kullanılamaz canlı çekimlere ve yayıncılar arasında bant genişliği için bir savaşa yol açabilecek tıkanıklıklara neden olur. TVU Networks’ün uzaktan prodüksiyon çözümleri ve SpaceX’in Starlink’i TVU One’a entegre etmekteki işbirliği sayesinde Kraliçe Elizabeth’in cenaze töreni sırasında bu felaket senaryosu önlendi. TVU One’ın birden fazla ayrı sinyali tek bir yedek akışta toplayan benzersiz yeteneği, kullanıcılarını hücresel ağ tıkanmasından kurtarır ve birçok canlı haberde sinyal bozulmasının ana nedeni olan kararsızlığa son verir.

 TVU Networks ve Starlink teknolojilerinin kombinasyonu, France Télévisions teknik ekipleri tarafından onaylanmadan önce Ukrayna ve Korsika’daki aşırı iletim koşullarında test edildi ve doğrulandı. France Télévisions Mühendislik Direktörü Skander Ben Attia bildirdi: “Haber prodüksiyon ekiplerine ve muhabirlere, kısıtlamalardan bağımsız olarak her önemli olayı yayınlayacak teknolojik çözümler sunmalıyız. TVU Networks çözümlerinin esnekliği ve kullanım kolaylığı bu koşulları %200 karşıladı.

Bu çarpıcı güç, ilk kez yayıncıları canlı görüntüleri haber odalarına taşımanın zorluklarından kurtarıyor. Özellikle altyapıyı etkileyen şiddetli hava koşullarında veya güçlü iletişim ağlarının olmadığı bölgelerde veya Kraliçe Elizebeth’in cenazesindeki gibi kalabalık toplanmalarda, hücresel ağları tamamen dolabiliyor. Önceden çok yüksek hata riski taşıyan tüm canlı olaylar, olağanüstü öneme sahipler.

France Télévisions için başarısızlık bir seçenek değildi. Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesinin medyada yayınlanması ve olayla ilgili güvenlik gerekçeleri, geleneksel canlı yayın minibüslerinin ve uydu tırlarının kullanımını engelledi. Hücresel servis olmayacaktı. Bir şeyler yapılmak zorundaydı.

TVU Networks, ortağı Magic Hour aracılığıyla, cenaze gününde France Télévisions haber kontrol odasının trafik ihtiyaçlarını artırmak için sinyallerin Starlink aracılığıyla yönlendirilmesini sağlayan iletim çözüm paketleri ve ayrıca sinyal alım sunucuları sağladı.

Bu konfigürasyon sayesinde, France Télévisions kesintisiz canlı yayın yapabildi, prodüksiyon maliyetlerini kontrol edebildi ve etkinliği kurguyla ilgili tüm yerlerden yayınladı. Starlink’li TVU One, France Télévisions’ın ulusal kurgu uzmanları kadrosunun görevinde başarılı olmasını sağladı.

France Télévisions Haber Prodüksiyon Direktörü Romuald Rat şöyle konuştu: “Ukrayna ve Korsika’daki ikna edici ve kesin denemelerden sonra, bu TVU Networks/Starlink yapılandırmasını geniş çapta kurmaya karar verdik. TVU Networks/Starlink yapılandırması bizi teknoloji ve tarihin kesiştiği noktaya getirerek, izleyicilerimize hatasız hizmet vereceğimize ve hikâye anlatımına odaklanabileceğimize emin olmamızı sağladı. Başardıklarımızla gurur duymamak elde değil.

Starlink ile işbirliği, TVU’nun dünyanın her yerindeki yayıncıların haber odalarına canlı çekimleri almalarını daha hızlı ve kolay hale getirmek için attığı en son adım.

 TVU Networks CEO’su Paul Shen açıklama yaptı: “17 yıldır TVU Networks çözümleri her canlı çekimi başarıya dönüştürdü. Her düzeyde çözümler sunmalıyız. Başarı, bir planı A noktasından B noktasına götürmekten daha fazlası olmalıdır. Bu, çözüm ortaklarımızın içerikleri üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmaları için zamandan, paradan, kaynaklardan ve stresten tasarruf etmekle ilgilidir. Her canlı çekimi başarılı kılmak, TVU Networks’ün DNA’sında güçlü bir şekilde var.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.