Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TVU Uzaktan Prodüksiyon Teknolojisiyle İki Önemli Canlı Spor Yayını
TVU Uzaktan Prodüksiyon Teknolojisiyle İki Önemli Canlı Spor Yayını
23.10.2022 21:11

Bulut ve IP tabanlı canlı video prodüksiyon teknolojisinde pazar ve teknoloji liderleri arasında yer alan TVU Networks, Yeni Zelanda Pay TV operatörü Sky’ın, Birmingham 2022 Commonwealth Games ve Pekin Kış Olimpiyatları sırasında destekleyici ek içerik sağlamak için TVU RPS çok kanallı canlı uzaktan prodüksiyon çözümünü kullandığını duyurdu. Her iki yüksek profilli etkinlikte de sonuçlar çok başarılı oldu ve yayıncı, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için de aynı yayın modelini kullanmayı planlıyor.

Her iki etkinlikte de Sky’ın yayınları, uydu, fiber ve IP/EPL bağlantıları dahil olmak üzere geleneksel yollar kullanılarak Yeni Zelanda’ya gönderilen çok kanallı hizmetler (MCS) aracılığıyla ana yayıncıdan gelen sinyallerden oluşuyordu. Ancak Sky, yayınları için tamamlayıcı ek sinyallere ihtiyaç duydu ve bunun için etkinlik yerlerinde tek bir altı kanallı RPS kodlayıcı ve Yeni Zelanda’da altı kanallı bir RPS kod çözücü kullanan kare senkronizasyonlu TVU RPS uzaktan yapım sisteminden yararlandı. Standart ticari internet kullanımı ve yüksek kaliteli HEVC kodlaması ile çözüm çok ekonomik ve verimli oldu.

Sky Teknik Prodüksiyon Müdürü Kerry Phelvin şunları söyledi: “TVU kurulumumuz her iki etkinlik için de çok güçlüydü. Pekin Olimpiyatları sırasında TVU sistemimiz 16 gün boyunca 7 gün 24 saat çalışır durumdaydı. TVU RPS sistemi, bu süreçte 30 terabayttan fazla taşıyarak kusursuz bir performans sergiledi. Bunu sadece Paris’teki Yaz Olimpiyatları için tekrar kullanmakla kalmayıp, aynı zamanda ikinci bir RPS de alabiliriz.

Pekin Olimpiyatları için Sky, etkinliğin uluslararası yayın merkezi ile Sky’ın Auckland’daki ana stüdyosu ve aktarım merkezi arasında altı adet tek yönlü sinyal ve iki stüdyo dönüşü (return) sinyali sağlamak için RPS’yi kullandı. Tek yönlü sinyaller, daha uzun formatlı zaman kaydırmalı tekrar gösterimler, yerel güzellik çekimleri ve bölgesel stüdyo içi stand-up’lar gibi ana ev sahibi yayıncının akışında yer almayan bir programlar karışımını içeriyordu. Dönüş sinyalleri öncelikle Auckland’daki stüdyo yapımlarını izlemek için kullanıldı. Sky tarafından Birmingham Commonwealth Games’in yayını için de çok benzer bir kurulum kullanıldı.

Phelvin, bu tür yüksek profilli canlı spor etkinlikleri sırasında TVU desteğinin hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çekti: “Her zaman olduğu gibi, TVU desteği yine mükemmeldi. Pekin Kış Olimpiyatları sırasında, RPS için bir SDI-SDI kablomuzun eksik olduğunu keşfettik. Şanghay’daki TVU destek ekibi hemen bir tane buldu ve onu dağ otelimize gönderdi. Soru sorulmadı, paketten fatura çıkmadı - harika!

TVU Networks Avustralya ve Yeni Zelanda Satış Direktörü Dave Democks şöyle konuştu: “Böylesine köklü bir üne sahip ve dinamik spor yayınlarıyla tanınan bir yayıncı olan Sky’ın çok kanallı, senkronize uzaktan prodüksiyon ihtiyaçları için TVU RPS’yi seçmesi, teknolojimizin ve arkasındaki insanların güvenilirliğinin bir kanıtı. Personelimizin ve ekipmanımızın Sky gibi bir şirketin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmesinden heyecan duyuyoruz. Sky’ı bu yeni teknolojiyle desteklemede etkili olan Auckland’daki Digital Video Technologies ekibine de minnettarız.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.