Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Cannes Film Festivali Kısa Filmi Devil Bean, Pocket Cinema Camera 4K ile Çekildi
Cannes Film Festivali Kısa Filmi Devil Bean, Pocket Cinema Camera 4K ile Çekildi
24.11.2022 10:38

Blackmagic Design, 16 yaşındaki Avustralyalı film yapımcısı Jessica Nipperess’in bir korku komedisi olan “Devil Bean” isimli kısa filminin, Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K dijital film kamerasıyla çekildiğini duyurdu. Film, 2022 Cannes Film Festivalinde, The American Pavilion’un Yükselen Film Yapımcıları Kategorisi kapsamında gösterildi.

Henüz 15 yaşındayken filmin yönetmenliğini, görüntü yönetmenliğini ve kurgusunu yapan Nipperess, bu kategoride gösterimi yapılan bir filmi olan en genç film yapımcılarından biridir. Şu an bir lise son sınıf öğrencisi olan Nipperess, “Devil Bean” için dünya çapındaki birçok film festivalinden ödül aldı ve daha önce yaptığı kısa filmlerin; Tropfest Australia, Australian Centre for the Moving Image (ACMI) Screen It, Focus on Ability Film Festival ve FlickerUp festivallerine kabul edilmesinin yanı sıra, 2022 WorldFerst Houston Uluslararası Film Festivalinde En İyi Lise Prodüksiyonu ödülünü de kazandı.

“Devil Bean”, bir babanın Noel hediyesi olarak mükemmel bir kahve makinesi almasının şeytani sonuçlarını gösteriyor. Makineyi kullandıktan sonra, babalarının bağımlılığı kontrolden çıkan örnek aile dağılmaya başlar.

“Devil Bean”i yapmak için New South Wales yönetiminden $5000 dolarlık bir Arts Restart Ödeneği kazanmanın ardından Nipperess, Pocket Cinema Camera 4K’yı kullanma kararı almasında kendisine yardımcı olan akıl hocası, yazar ve film yapımcısı Cadance Bell ile çalışmaya başladı.

Nipperess şunları açıkladı: “Her zaman bir hikaye anlatıcı olmak istemişimdir. Bu istek içime yerleşmiş olmakla birlikte, deneyerek ve kendi kendime öğrenerek film yapım becerileri kazanma ihtiyacını da beraberinde getirdi.

Benim için bu film, devasa bir kişisel ve yaratıcı deneyimi temsil ediyor. Bu filmin yapım sürecinde çok sayıda yeni beceri edinirken, aynı zamanda çok eğlendirici ve acı-tatlı bir kısa film oluşturdum. Bunun gerçekleşmesinde, Pocket Cinema Camera’nın büyük bir payı var.

“Reefer Madness” gibi 1930’ların filmlerine atıfta bulunan Nipperess, abartılı komedi ile doğaüstü bir gücün içinize sızması duygusunun karışımını elde etmeyi amaçladı. Mutlu ailede çatlaklar oluşmaya başladığında, renk ve gölgelerdeki dramatik değişiklikler de önemli bir rol oynuyor. İlk kez kullandığı Pocket Cinema Camera 4K, Nipperess’e ihtiyaç duyduğu görüntüleri elde etmek için gerekli dinamik aralığı, düşük ışık performansını ve kullanım kolaylığıyla birlikte, hiçbir çekimin imkansız olmadığına inanmasını sağladı.

Nipperess şunları açıkladı: “Filmde, sızıntı fikri temel odağım olacaktı: ailenin temsil ettiği modern beyaz çitli masal ile kahve makinesinin temsil ettiği gösterişli kült filmi tarzı, korku yöntemlerinin bir çatışması. Pocket kameramı kaptım ve hemen işe koyuldum.

Kameranın düşük ışıktaki performansına anında hayran kaldım. Özellikle de aydınlatma için yeterli paramın olmaması ve hem lise eğitimim hem de Covid nedeniyle, vakit buldukça çekim yapabildim. Çekimler için altın saat ışığını sabırsızlıkla bekledim. Pocket kamera ile çekimleri yapabileceğimi ve ardından post prodüksiyonda görüntüyü geliştirebileceğimi biliyordum.

Pocket Cinema Camera’nın yüksek dinamik aralığı; ailenin salonda toplanarak yeni makine/şeytan kutusunu açtığı, çok önemli Noel sabahı sahnesini kurtarmaya yardım etti. Nipperess, sahneyi çekmek için her şeyi hazırlamıştı, fakat pencereden gelen ışık yeterince güçlü değildi.

Nipperess şunları ekledi: “Sahnenin başarılı olması için, mutlu ailenin başlarının üstündeki pencerenin, aşırı pozlanmış olması gerekiyordu. Fakat, çekimi geciktirecek ne zamana ne de kaynağa sahiptim, ama bu benim için sorun değildi, post prodüksiyonda görüntüyü geliştirebileceğimi bildiğim için Pocket kameranın ihtiyacım olan detayları yakalayacağını biliyordum.

Kamerayı kullanmayı öğrenmek çok kolaydı ve hikayenin gerektirdiği kadar yaratıcı olmama olanak verdi. Genç bir film yapımcısı olarak, Hollywood’un kullandığı kameranın aynısını kullanabilmemin “Devil Bean”in başarısında büyük payı var.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.