Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony Future Filmmaker Awards 2023 Jürisi Belli Oldu
Sony Future Filmmaker Awards 2023 Jürisi Belli Oldu
24.11.2022 10:44

Kısa filmlerde yaratıcılıkta mükemmelliğin geliştirilmesi için bir yol sunan ve ücretsiz olarak herkese açık olan büyük bir yıllık programa sahip Sony Future Filmmaker Awards ödüllerinin jüri üyeleri açıklandı. Ödüllü yönetmen Justin Chadwick başkanlığındaki bu yılın jürisi, film endüstrisinin önde gelen ve ünlü isimlerinden oluşuyor: TriStar Pictures Başkanı Nicole Brown; United Talent Agency, Motion Picture Literary and Talent Ortağı Jeremy Barber; United Talent Agency; ve Akademi ödüllü Görüntü Yönetmeni Sir Roger A. Deakins.

Ayrıca Sony Pictures yöneticileri tarafından yönetilen üç günlük atölye çalışmaları, gösterimler ve paneller hakkında daha fazla ayrıntı da açıklandı. Bu sıra dışı fırsat, kazanan ve finale kalan film yapımcılarına, düşünce aşamasından oyuncu seçimine, kurguya ve teatral pazarlamaya kadar film yapım sürecinin önemli aşamaları hakkında ilk elden bilgilerle endüstrinin iç işleyişine özel erişim ve benzersiz bir bakış açısı sunar.

Sony Future Filmmaker Awards töreni 22 Şubat 2023’te ABD’nin Kaliforniya eyaletinin, Culver City kentindeki tarihi Sony Pictures Studio’da yer alan Cary Grant Theatre ‘da gerçekleştirilecek. Finale kalan otuz film yapımcısı, tören ve atölye programına katılmak için Los Angeles’a uçacak. Altı kategoriden kazananlar bu gecede açıklanacak ve nakit para ile bir dizi Sony dijital görüntü çekim donanımı ile ödüllendirilecek.

Sony Pictures atölye programı

Sony Pictures yetkilileri tarafından yönetilecek ve Sony Pictures Studio’da düzenlenecek üç günlük atölye çalışmaları, panel tartışmaları ve gösterimler (23 - 25 Şubat 2023) boyunca ele alınan konuların bir listesi de açıklandı. Film yapımcılarının kariyerlerinde ilerlemelerini desteklemek için özel olarak tasarlanan program, kazanan ve finale kalan 30 yaratıcının tümü için film yapımcılığı işine ve büyük bir sinema stüdyosundaki önemli bölümlere ilişkin gerekli bilgileri edinmeleri için benzersiz bir fırsat sunuyor. 

Programın içeriği şöyle:

  • Düşünce süreci
  • Oyuncu seçimi 
  • Prodüksiyon: Fiziksel çekim çalışması ve post prodüksiyon
  • Film yapımcısı süreci
  • Kurgu – CGI/VFX
  • Ses ve ses miksi
  • Film müziği ve müzik hakları
  • Film pazarlama
  • Sony Pictures klasikleri
  • Playstation yapımları
  • İş ve işletme konuları
  • Sony Innovation Studios
  • Çekimler
  • Sony 3000 Pictures

Atölye programına ek olarak, altı kategorinin kazananları, en son teknolojiler ve prodüksiyon ile ilgili baştan sona her şey için benzersiz bir kaynak olan Sony’nin son teknoloji ürünü Digital Media Production Center (DMPC) tesisine özel erişim elde edecek. Burada yeni kazandıkları Sony donanımlarını canlı ve sanal bir prodüksiyon ortamında çalıştırmayı öğrenecekler.

Sir Roger A. Deakins veJeremy Barber

2023 yarışması son tarihi ve ödülleri

Sony Future Filmmaker Awards ödüllerinin ilkine başvurular 26 Temmuz 2022’de başladı ve 13 Aralık 2022 son başvuru tarihi. Üç yarışmada altı kategoriden oluşuyor:

Filmmaker 

Film yapımcısı yarışması üç kategoriden oluşuyor: Kurgu, kurgu dışı gerçeklere dayalı film ve çevre. Çevre kategorisi, Sony Pictures Television’ın gezegenimiz için olumlu bir gelecek mesajı veren yaratıcılığı destekleyen “Picture This” girişimiyle birlikte yürütülüyor.

Nicole Brown ve Justin Chadwick

Student Filmmaker

Kurgu ve kurgu dışı olmak üzere iki kategoriden oluşan öğrenci film yapımcıları yarışması.

Future Format

Her yıl değişen bir teknik yaklaşım içeren geleceğin formatı konulu yarışma. 2023 için film yapımcılarından, sadece bir akıllı telefonda çekilmiş başvuruları göndermeleri isteniyor.

Tüm yarışma ve kategori açıklamaları ve gereksinimleri
www.sonyfuturefilmmakerawards.com adresinde bulunabilir.