Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ukrayna’nın L- Acoustics K3 Sistemine Sahip İlk Konser Salonu, Yardım Konserlerine Ev Sahipliği Yapıyor
Ukrayna’nın L- Acoustics K3 Sistemine Sahip İlk Konser Salonu, Yardım Konserlerine Ev Sahipliği Yapıyor
26.11.2022 23:45

Emily Resort, 166 odalı bir otel, sağlıklı yaşam ve spa alanı, bir tıp merkezi ve kayak için dört mevsim pistleri de dahil olmak üzere çok çeşitli dinlenme tesisleri sunan, birinci sınıf, çok işlevli bir kompleks. Vynnykivs’ke Gölü’nün pitoresk manzarasına hakim, Lviv’in tarihi merkezine yakın tesisin en önemli mekanı, Emily Etkinlik Salonu. Batı Ukrayna’daki en büyük konser salonu olup, ülkenin en ayrıntılı kalıcı 3D doku eşleştirme (3D mapping) projeksiyonunun mekanın dalgalı iç mekan örgü duvarına yansıtıldığı tesis, ayrıca ülkenin L-Acoustics Ukrayna ve Moldova resmi distribütörü RealMusic tarafından kurulan ülkenin ilk L-Acoustics K3 ses sistemine sahip.

1.500 metre karelik etkinlik alanı, yüksek kaliteli ses ve ışık ekipmanlarına sahip büyük bir sahne, iyi organize edilmiş bir sahne arkası, bir bar, yemek tesisleri ve geniş bir interaktif video duvarı dahil olmak üzere birinci sınıf etkinliklere ev sahipliği yapmak için gereken her şeye sahip. L-Acoustics’in en küçük eksiksiz sütun hoparlör (line source) sistemi olan K3 piyasaya çıktığında, Emily Event Hall Ukrayna’da orta ölçekli etkinliklerde güçlü ses sağlama gereksinimiyle mükemmel bir şekilde uyumlu olan yeni sistemi satın alan ilk mekan oldu.

Emily Event Hall projesinin küratörü Denys Rynskyi, karar verme süreçlerini açıklarken, yaklaşımlarının en başından itibaren düşünceli ve sorumlu olduğunu söylüyor: “Birçok teknik öneriyi dikkate aldık, sanatçıların ses mühendislerine danıştık ve dünyanın en iyi konser mekanlarından bazılarının deneyimlerini inceledik. Bu kapsamlı araştırmadan sonra, mekanımız için en iyi sistem hakkında hiçbir şüphemiz kalmadı; bu L-Acoustics olmalıydı!

RealMusic profesyonel ses ve sistem entegrasyonları departmanı başkanı Volodymyr Golovan, “Bu, teknik ekipman seviyesi açısından karşılanması çok zor olacak olan, Ukrayna için gerçekten önemli bir proje” dedi. Volodymyr sözlerine şöyle devam etti: “Müşteriden gelen temel gereksinim çok basit ancak zorlayıcıydı: Emily Event Hall’un piyasada bulunan en yüksek kalitede ve en kullanıcı dostu ses sistemiyle donatılması gerekiyordu.” L-Acoustics’ten farklı çözümlere baktıktan sonra ekibi, kompakt boyutu ve çok yönlülüğü nedeniyle K3’ü önerdi. “Yeni K3, müşterinin gereksinimleriyle mükemmel bir şekilde uyumluydu.

Nihai tasarım, her iki tarafta altışar adet K3 taşıyan sol ve sağ askılarından oluşuyor. RealMusic’in entegrasyon ekibi, L-Acoustics Soundvision yazılımını kullanarak Panflex ile üstteki üç K3 kabininin yatay açısını 70°’ye ayarlayarak, yan duvarlardan gelen gereksiz yansımaları azaltmaya ve hoparlör gruplarının (array) uzun mesafeye ses ulaştırma yeteneğini artırmaya yardımcı oldu.

Alttaki üç K3 kabini 110°’ye ayarlandı, bu da mekanın daha geniş bir şekilde kapsanmasını sağlıyor. Yine 110°’ye ayarlanmış iki adet A15 Wide, alçak frekans aralığında güçlü kapsama sağlayan altı adet KS28 bas hoparlörü ile ortada asılı olarak kuruldu. İki adet A10 Focus ve bir A10 Wide olan iki sol / sağ askı, ses gecikme (delay) kapsamı sağlıyor. Tüm sistem, dört adet LA12X ve bir LA4X yükselteçli denetleyici tarafından desteklenmekte olup, hoparlör yönetiminden bir P1 Processor sorumludur ve AVB anahtarı olarak bir LS10 kullanılıyor.

RealMusic’te L-Acoustics sertifikalı sistem tasarımcısı olan Pavlo Mineiev, Golovan’ın K3’ün mekan için uygunluğu hakkındaki düşüncelerine katılıyor: “L-Acoustics K3 hoparlör grubu (line array), Emily Event Hall için en iyi çözüm. Sistem inanılmaz derecede çok yönlü ve sanat sergilerinden konferanslara, sunumlara ve canlı müzik etkinliklerine kadar her şeyi barındırabilir.

Mineiev, rakip çözümlerin aksine K3’ün 12 inçlik hoparlörler ve dört inçlik güçlü bir sürücü temelinde tasarlandığını, dolayısıyla K1 ve K2’nin dünyaca ünlü ses imzasına sahip, gerçekten tam kapsamlı bir hoparlör grubu olduğunu ekledi.

L-Acoustics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.