Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Stüdyosu, yalnızca öğrencilerin prodüksiyonun tüm yönlerinde uygulamalı şekilde pratik deneyim kazanmalarını sağlamak için değil, aynı zamanda haber yayınından belgesel çekimlerine ve önceden kaydedilmiş programlara kadar çeşitli programlarla çalışmak için de son derece esnek olacak şekilde tasarlanmıştır. Stüdyo ayrıca Doğu Anadolu bölgesindeki en gelişmiş canlı yayın ve yapım sistemi özelliğine de sahip.
ATEM 2 M/E Production Switcher ve ATEM 1 M/E Advancel Panel, yapım stüdyosunun kalbinde yer alıyor. Ana kumanda olarak birden fazla canlı yayın yapabilme, kayıt, playout gibi özellikleri olan Livestream modeli, canlı yapım bölümünde kullanıldı. Öğrencilerin kısa film çekimlerini gerçekleştirmeleri, aktüel çekimler ve canlı prodüksiyon yayınları için kamera olarak Blackmagic Design Ursa Broadcast G2, lens olarak Fujinon ve Canon lensler sisteme dahil edildi.
Kameralar, öğrenciler eğitim alırken, CCU benzeri kamera kontrolü sağlayan ATEM Camera Control yazılımı aracılığıyla kontrol edilebilir altyapıda düzenlendi.
Stüdyo sinyal dağıtımı, Blackmagic Videohub 20x20 ile yönetilirken, ATEM 2 M/E Multiview sayesinde prodüksiyon galerisinde deneyim kazanan öğrenciler için gelen ve giden tüm yayınların izlenmesi sağlanmaktadır.
Stüdyo, aynı zamanda toplantı salonu ve etkinlik merkezi şeklinde tasarlanmıştır. İçeride gerçekleştirilecek etkinliklerde ayrıca farklı açıların oluşması için Panasonic PTZ kameralar sisteme dahil edildi.
Kampüs dışarısında yapılacak organizasyonların sisteme dahil edilebilmesi için ATEM Mini Pro ve ATEM Streaming Bridge sistemi hazırlanmış ve sisteme entegrasyonu sağlandı.
Playout, KJ ve kayıt sistemi için Easy Media Suite tercih edildi.
Stüdyo içerisindeki ses altyapısında Allen & Heath ve Shure gibi dünya markaları ile çalışmış buradan gelen sesler canlı yapım sistemine dahil edildi.
Stüdyo ışıkları olarak hem daha rahat kontrol edilebilmeleri hem de gelişmiş sistemlerde kullanılabilmeleri sebebiyle ORKA markasının DMX‘li LED ışıkları tercih edildi. DMX kontrol masası ile ana stüdyoya bağlanması ve kontrol edilmesi sağlandı. Böylece farklı organizasyonların gerçekleştirileceği ortamda LED ışıkların istenilen ayarda olması hedeflendi.
Stüdyo ve sahne arasındaki mesafeden dolayı wallbox’lar aracılığı ile interkom, görüntü ve ses sinyalleri sahneden stüdyoya aktarılmış ve bu altyapıda ise Belden kablolar tercih edildi. Böylece uzun mesafelerde sorunsuz HD veya 4K sinyalin aktarılması sağlandı.
Projede kullanılan ürünler hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.