Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Moto2’nin Forward Racing Takımı İtalya Grand Prix Süresince Canlı Yayınları Blackmagic Design ile Yaptı
Moto2’nin Forward Racing Takımı İtalya Grand Prix Süresince Canlı Yayınları Blackmagic Design ile Yaptı
07.08.2023 11:18

Blackmagic Design, Artistica Music and Show SCpA'nın (AMS), Moto2 takımı Forward Racing için Oakley İtalya Grand Prix yarışlarında canlı yayınlanan bir magazin programı formatının bir parçası olarak, ATEM Television Studio HD8 ISO canlı prodüksiyon görüntü mikserini kullandığını duyurdu.

Autodromo Internazionale del Mugello pisti, MotoGP ve Moto2 Dünya Şampiyonalarının bu yılki İtalya ayağına ev sahipliği yaptı.

Kendini dünyanın en gelişmiş motosikletlerini tasarlamaya ve üretmeye adamış İsviçreli ve İtalyan şirket Forward Racing, internet ve sosyal medya için markalı içerik oluşturma konusunda Torino merkezli canlı etkinlik uzmanı AMS ile anlaşarak, ortaklığını yeniledi.

AMS tarafından yapılan programlar arasında, Moto2 yarışından önce canlı olarak yayınlanan kısa bir magazin formatı vardı.

Canlı programın merkezinde, Forward Racing'in özel motosiklet süslemeleri ve giysileri vardı. AMS'nin spor etkinliklerinden sorumlu The Black Studio Live’nin başkanı Gabriele Lusco, şunları söyledi: "Sürücülerin başlama pozisyonlarını almalarına sadece birkaç dakika kala, takımın kendi sahasındaki Grand Prix yarışını anmak için altın renginde özel bir süslemeyi gösterdik."

İnternet yayınının iş akışında, birkaç adet Blackmagic Studio Camera 4K Pro ve bir Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro dijital film kamerasının yanı sıra bir ATEM Television Studio HD8 ISO kullanıldı.

Lusco, şunları belirtti: "Yalnızca 30 dakikalık bir zamanımız vardı, ATEM HD8 ISO'nun hepsi bir arada tasarımı, tally ve kamera kontrolü desteğiyle birlikte, sınırlı zaman ve alana rağmen bize etkileyici bir iş akışı kolaylığı sağladı."

Lusco sözlerine şöyle devam etti: "Bu çok yönlü bir teçhizat ve diğer cihazların yapamadığı şeyleri yapmamıza imkan tanıyor. Kamera ISO kayıtlarını dahili m.2 belleğe kaydetme ve bu medyayı Dropbox veya Google Drive kullanarak otomatik olarak senkronize etme imkanı, ezber bozuyor. Aynı şekilde, donanımın ön ayarlarını kullanarak doğrudan YouTube'ye yayın yapmak için yalnızca bir Ethernet bağlantısına ihtiyacınız var."

ATEM'in 6 bant ekolayzere, kompresörlere ve sınırlayıcılara sahip dahili ses mikserinin, buna benzer küçük çaplı canlı yapım kurulumlarında daha fazla esneklik sağladığını düşünen The Black Studio Live teknik koordinatörü Sergio Sasso, şunları belirtti:

"İster kompresör seviyeleri ister gürültü geçidi olsun, ön paneldeki canlı göstergelerle ses miksajının her yönünü kontrol edebiliyoruz. Ödediğiniz ücretin hakkını fazlasıyla veriyor ve alan çok kısıtlı olduğunda çok yönlülüğü emsalsiz."

AMS ayrıca, Forward Racing'in Instagram, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları ve içerik arşivleri için yaratıcı içerikler oluşturdu. Bu içerikler için iş akışının merkezinde, bir Pocket Cinema Camera 6K Pro ve kurgulama ve tamamlama için de DaVinci Resolve Studio post prodüksiyon yazılımı vardı. Kamerada yatay ve dikey videolar çekebilen AMS, kısa içerik videolarını sahada yaptı ve ekip yarış pistindeyken sosyal medya kanallarında yayınladı.

Lusco, sözlerini şöyle tamamladı: "Forward Racing'in yaratıcı ve teknik uzmanlığımıza olan mutlak güvenini kazanmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Bir üretici olarak Blackmagic Design ve ürünleri bunda büyük bir rol oynuyor ve bize tekrar tekrar hizmet sağlıyor."


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.