Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni Blackmagic Camera’yı Duyurdu
Blackmagic Design Yeni Blackmagic Camera’yı Duyurdu
16.09.2023 14:03

Blackmagic Design, Apple iPhone'a dijital film kamerası kontrolleri ekleyen Blackmagic Camera'yı duyurdu. Blackmagic Design'in ödül kazanan dijital film kameralarıyla aynı işletim sistemini temel alan bu profesyonel özellikler, iPhone kullanan içerik oluşturucularına uzun metrajlı filmler, televizyon ve belgesellerde kullanılan araçların aynısını sunuyor. Blackmagic Cloud desteği, içerik oluşturucuların dünyanın dört bir yanındaki birçok kurgu ve renk uzmanları ile ortak çalışmalarına olanak verir. Blackmagic Camera Control Apple App Store’den ücretsiz olarak indirilmeye hazır.

Blackmagic Camera, dijital film kamerası kontrollerini ve işletim sistemlerini ekleyerek iPhone'nin gücünü açığa çıkarıyor. Artık kullanıcılar, Hollywood filmleriyle aynı sinematik “görünümü” oluşturabilecekler. Kullanıcılar, Blackmagic Design'in ödüllü kameralarındaki sezgisel ve kullanımı kolay arayüzünün aynısına sahip olurlar. Yani, profesyonel bir dijital film kamerası kullanmak gibidir. Böylelikle kullanıcılar; kare hızı, örtücü açısı, beyaz ayarı ve ISO gibi ayarları bir tek dokunuşla ayarlayabilirler. Veya 4K'ya kadar endüstri standardı 10 bit Apple ProRes dosyalarıyla doğrudan Blackmagic Cloud'a kayıt yapabilirler. Blackmagic Cloud Storage'ye kayıt yapmak, kullanıcıların dünyanın her yerindeki kurgu uzmanlarıyla DaVinci Resolve projeleri üzerinde aynı anda ortak çalışmasına imkan verir.

Blackmagic Camera, kullanıcıların hızlıca kurulum yapıp çekime başlaması için ihtiyaç duyduğu tüm kontrollere sahiptir. Her şey etkileşimli olduğu için kullanıcılar herhangi bir menü ögesini tıklayabilir ve kafa karıştıran menüler arasında aramadan ayarları anında değiştirebilirler. HUD olarak da bilinen denetim merkezi ekranı; durum bilgisi, kayıt parametreleri, histogram, odak boyama göstergeleri, seviyeler, çerçeve kılavuzları ve benzer bilgileri gösterir. Sadece ekranda yukarı ya da aşağı kaydırma hareketiyle, HUD ekranını açın ya da gizleyin. Kullanıcılar netlemek istediği alanda ekrana dokunarak otomatik netleme yapabilirler. Kullanıcılar 16:9 veya dikey görüntü oranlarında çekim yapabilmenin yanı sıra, dikkat çekmeden çekim yapmak üzere telefonu dik tutarak da 16:9 çekim yapabilir. Ayrıca Blackmagic Cloud'a yükleme, sohbet ve gelişmiş menülere erişim de dahil olmak üzere medya yönetimine yönelik sekmeler de bulunur.

Denetim merkezi ekranı veya HUD; lens seçimi, kare hızı, örtücü açısı, zaman kodu, ISO, beyaz ayarı, renk tonu, histogram ve ses seviyeleri gibi en önemli kamera kontrollerine sahiptir. Kullanıcılar ISO göstergesine dokunarak pozlamayı değiştirebilir ya da sadece ses göstergelerine dokunarak ses seviyelerini ayarlayabilirler. Her şey etkileşimli olduğundan, kullanıcılar komplike menüler arasında gezinmek zorunda kalmadan, herhangi bir ögeyi tıklayarak ayarlarını anında değiştirebilir. Tam ekran görüntüsünü ortaya çıkarmak için kullanıcılar parmaklarını yukarı veya aşağı kaydırarak denetim merkezi ekranını kaldırabilirler.

Görüntüleme, ses, kamera kurulumu, kayıt ve benzeri gelişmiş ayarlara hızlı erişim ile ayarlar sekmesi, telefon kamerasının tüm gücünü ortaya çıkarır. Kayıt sekmesi, endüstri standardı Apple ProRes veya depolama yerinden tasarruf sağlayan H.264 ve H.265 dahil olmak üzere, video çözünürlüğü ve kayıt formatı üzerinde kontrol sağlar. Üstelik, kullanıcılar anamorfik germe ve lens düzeltme ayarlarını da yapabilir. Profesyonel ses seçenekleri arasında; VU veya PPM ses göstergeleri ve AAC, IEEE Float ve PCM formatları bulunur. Kullanıcılar harici mikrofonları bile ekleyebilirler. Blackmagic Camera ayrıca; pozlamayı kontrol etmek için zebra ayarları, netlik yardımı ve çerçeve kılavuzları gibi profesyonel denetleme araçlarına da sahiptir. Film görünümlerini oluşturmak için 3D LUT'lar eklenebilir.

Blackmagic Camera, yerleşik bir sohbet çalışma alanına sahiptir; böylelikle Blackmagic Cloud projesindeki kişiler, uygulamadan ayrılmadan, çekimler hakkında konuşabilir ve yaratıcı fikirlerini hızla paylaşabilir. Blackmagic Cloud'a giriş yapıp üzerinde çalıştıkları projeyi seçmeleri ve bir mesaj yazmaya başlamaları yeterlidir. Kullanıcılar çekim seçimi hakkında konuşmak veya projeyle ilgili bir güncelleme almak için kurgu uzmanlarına, asistanlara, renk uzmanlarına veya VFX sanatçılarına hemen mesaj gönderebilirler. O projedeki herkes mesajları görebilir ve anında yanıt verebilir. Bunların hepsi, kullanıcıların uygulamadan çıkmadan ve kritik bir çekimi kaçırmadan diğer proje üyeleriyle iletişim halinde kalabilmesi demektir.

Blackmagic Camera medya sekmesi; hızlı inceleme için kliplere göz atma veya sesli sürükleme, medyalarını arama ve düzenleme ve medyalarının yükleme durumunu görüntülemek için gerekli tüm kontrollere sahiptir. Kullanıcılar ayrıca fotoğraflarını da bağlayabilir ve Blackmagic Cloud'a yüklenecek klipleri seçebilirler. Kullanıcıların depoladığı her klibin küçük resimlerini görmek için Medya butonunu tıklayarak, Blackmagic Camera'nın tüm klipler klasöründen medyalarına erişmeleri yeterlidir. Kullanıcılar; medyalarını telefondaki dosyalar klasörüne kaydedebilir, Blackmagic Cloud aracılığıyla Blackmagic Cloud Storage'ye gönderebilir veya bir proje belgeliğine hangi kliplerin yükleneceğini manuel olarak seçebilirler. Hatta kullanıcılar, Blackmagic Camera'daki medyayı doğrudan bir DaVinci Resolve projesi ile senkronize edebilir ve projedekiler kurgulamaya ve renk derecelendirmeye hazır olurlar.

Konuma ve cep telefonu kapsamı alanına bağlı olarak üç seçenekle, Blackmagic Camera'da medya yönetimi kolaydır. Kullanıcılar telefonlarına kayıt yapabilir ve klipleri bir bilgisayara aktarabilirler. Bu, kullanıcıların telefonlarındaki sınırlı depolama alanını boşaltmasına ve daha sonra dünyanın her yerindeki diğer kullanıcılarla dosyalarını paylaşmalarına olanak tanır. Veya kullanıcılar, Blackmagic Cloud'a giriş yapabilir ve kayıttan önce bir DaVinci Resolve projesi seçebilirler. Her bir kayıttan sonra, medya otomatik olarak o projeye yüklenir ve projedeki tüm üyeler için senkronize edilir. Ayrıca, Blackmagic Camera’da kullanıcıların çekimlerini telefonlarına kaydedebildikleri ve daha sonra bir ağ bağlantısı olduğunda Blackmagic Cloud aracılığıyla yüklemek istedikleri klipleri seçebilecekleri bir manuel seçenek de vardır.

Blackmagic kimliklerini oluşturmak, kullanıcıların Blackmagic Cloud'a erişmelerine olanak tanır. Bu kimlikleri oluşturmak kolay ve ücretsizdir. Kayıt olmak üzere Blackmagic Cloud web sitesine gitmek için medya sekmesindeki Blackmagic Cloud'a dokunmaları yeterlidir. Kullanıcılar Blackmagic kimliklerini oluşturduktan sonra oturum açabilir ve proje belgeliklerini kurabilirler. Cloud Storage'ye yüklenecek projeler, burada oluşturulur. Bir proje belgeliği kurulduğunda, uygulamadan Blackmagic Camera'nın doğrudan Cloud Storage'ye senkronize edilmesini seçin. Blackmagic kimliklerini kullanarak projeyi paylaşmak üzere başkalarını davet edin ve aynı proje üzerinde çalışan dünyanın her yerinden kurgu ve renk uzmanlarıyla anında ortak çalışın.

Blackmagic Camera ile çekim yaparken, kullanıcıların çektiği video anında bir proxy dosyası olarak yüklenebilir, sonradan kameranın orijinal dosyaları eklenebilir ve Blackmagic Cloud Storage'ye kaydedilebilir. Daha sonra bu dosyalar, dünyanın herhangi bir yerindeki projenin tüm üyeleriyle otomatik olarak senkronize edilir. Yani, kullanıcılar proxy dosyaları kullanarak hemen kurgulamaya başlayabilir ve iş akışlarını hızlandırabilirler. Medya, farklı konumlardaki birden fazla kamera tarafından projeye sürekli olarak eklenebilir ve Blackmagic Cloud aracılığıyla diğer proje üyeleriyle otomatik olarak senkronize edilir. Herkes proxy medyayı kullanabilir ve renk uzmanı veya son işlemleri yapan kişi, orijinal yüksek çözünürlüklü kamera dosyalarını indirip çıktı alabilir. Ortak çalışmanın hızlı, kusursuz ve otomatik bir yoludur.

Blackmagic Design CEO'su Grant Petty, şunları söyledi: "Blackmagic Camera, iPhone kullanarak uzun metrajlı film kalitesinde içerik oluşturmaya yönelik, gerçek anlamda devrim niteliğinde bir iş akışıdır. Blackmagic Camera; kare hızı, örtücü açısı, günlük saat zaman kodu, ISO ve beyaz ayarı gibi profesyonel kamera özelliklerini iPhone'a ekleyerek, müşterilerimizin profesyonel kameralarımızla benzer kontrollere sahip olmasını sağlıyor. Ayrıca, Blackmagic Cloud iş akışı, kullanıcıların Blackmagic Cloud Storage'ye kayıt yapmasına ve DaVinci Resolve ile otomatik olarak senkronize etmesine olanak tanıyor. Artık, çekimlerini dakikalar içinde haber odasına veya post prodüksiyon stüdyosuna gönderebiliyorlar. Blackmagic Camera'nın geleneksel haber çalışmalarını ve post prodüksiyon iş akışlarını nasıl değiştireceğini görmek, bence gerçekten heyecan verici olacak.


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.