Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design, Apple Vision Pro'da Apple 3 Boyutlu Video için Dünyanın İlk Ticari Kamera Sistemini ve Kurgu Yazılımını Duyurdu
Blackmagic Design, Apple Vision Pro'da Apple 3 Boyutlu Video için Dünyanın İlk Ticari Kamera Sistemini ve Kurgu Yazılımını Duyurdu
21.06.2024 13:05

Blackmagic Design, Apple Vision Pro için sinematik Apple 3 Boyutlu Video oluşturmaya yönelik, tam kapsamlı bir iş akışı duyurdu. Blackmagic URSA Cine Immersive, Apple Immersive Video çekmek üzere tasarlanmış dünyanın ilk ticari kamera sistemidir. Apple Immersive Video, izleyicileri aksiyonun içine taşımak için 180 derecelik görüş alanına sahip 3 boyutlu 8K video ve Konumsal Ses özelliklerinden yararlanan, yepyeni bir hikaye anlatımı formatıdır. Blackmagic Design ayrıca, sektörün önde gelen post prodüksiyon yazılımı DaVinci Resolve için ilk kez profesyonel film yapımcılarına Apple Immersive Video kurgu olanağı sağlayacak güncellemeleri de duyurdu. Blackmagic URSA Cine Immersive ve DaVinci Resolve'nin Apple Vision Pro için Apple Immersive Video'yu destekleyen yeni bir sürümü, bu yıl içinde piyasaya sürülecek.

Blackmagic Design CEO’su Grant Petty, şunları belirtti: “Apple Immersive Video'yu destekleyen ilk ticari kamera sistemini ve post prodüksiyon yazılımını duyurmaktan ve Apple'nin öncülük ettiği bu güçlü yeni format ile olağanüstü hikayeler yaratmaları için profesyonel film yapımcılarına bu araçları sağlamanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni URSA Cine platformu üzerine inşa edilen URSA Cine Immersive, 16 duraklı dinamik aralık kaydedebilen çift 8K görüntü sensörüne sahip sabit, özel, stereoskopik 3 boyutlu bir lens sistemine sahiptir. Bu yenilikçi sistem sayesinde film yapımcıları; aksiyon dolu sahneler, benzersiz perspektifler, çarpıcı manzaralar, yakın performanslar ve benzeri olağanüstü anları inanılmaz bir doğrulukla kaydederek, izleyicilere eşsiz bir gerçekçilik ve 3 boyutluluk hissi sunabilir.

Apple Immersive Video için Dünyanın İlk Ticari Kamera Sistemi

Blackmagic URSA Cine Immersive, Apple Immersive Video için özellikle tasarlanan kasaya takılmış, özel yapım bir sabit lens sistemine sahiptir. Sensör, piksel seviyesinde senkronizasyon ve 16 duraklı inanılmaz bir dinamik aralık ile her göz başına 8160 x 7200 çözünürlük sunar, böylelikle görüntü yönetmenleri, tek dosyaya 90 fps stereoskopik 3B sinema içerik kaydedebilir. Bu özel lens sistemi, URSA Cine'nin geniş format görüntü sensörü için özel olarak tasarlandı ve üretimi esnasında okunan ve saklanan son derece hassas konumsal verilere sahiptir. Her bir göz için eşleştirilen, kalibre edilen ve depolanan bu üç boyutlu lens verileri, daha sonra Blackmagic RAW dosyası dahilinde post prodüksiyon aşamalarından geçer.

Apple Immersive Video için Dünyanın İlk Kurgu Yazılımı

DaVinci Resolve'nin güncellenmiş bir sürümü, Apple Vision Pro'da üç boyutlu video için kapsamlı bir iş akışı oluşturmak üzere yeni güçlü özellikler sunacak. Blackmagic kullanıcıları, URSA Cine Immersive kamerayla çekilen Apple Immersive Video formatının kurgusunu yapabilecek. Yeni üç boyutlu bir video görüntüleyici, kurgu uzmanlarının klipleri 2 boyutlu monitörlerde görüntülemek için döndürmesine, eğmesine ve kaydı başlatmasına imkan vererek daha eksiksiz bir 3 boyutlu kurgu deneyimi sunacak. Apple Vision Pro tarafından işlenen geçişler, FCP XML metaverileri kullanılarak atlanabilecek ve kurgu uzmanlarına temiz ana dosyalar sunacak. Çıktı alma ön ayarları, doğrudan Apple Vision Pro'da görüntülenebilecek bir paket halinde hızlı çıktı alınmasını sağlayacak.

URSA Cine Immersive, Her Tür Üst Düzey Yapım Taleplerini Karşılamak Üzere Tasarlandı.

Ağırlığı dengelenmiş kamera gövdesi, film yapımcılarının sette hızlı hareket etmesine yardımcı olmak için sağlam magnezyum alaşımlı kasa ve hafif karbon fiber polikarbon kompozit kaplama ile üretildi. Kullanıcılar; 12G-SDI çıkışı, 10G Ethernet, USB-C, XLR ses ve benzer özellikler de elde eder. Katlanabilir monitörün bir tarafında 5 inçlik büyük bir HDR dokunmatik ekran ve diğer tarafında ise harici bir renkli LCD durum ekranı bulunur. Kameranın sağ tarafında, ekibin harici monitörlere ihtiyaç duymadan kamera etrafında çalışmasına olanak tanıyan, 5 inçlik ikinci bir HDR dokunmatik ekrana sahip, özel bir asistan istasyonu bulunur.

Kameranın arkasındaki 8 pinli bir Lemo güç konektörü, 24V ve 12V güç kaynaklarıyla çalışır ve kameranın mevcut güç kaynakları, bataryalar ve aksesuarlarla kullanılmasını kolaylaştırır. Blackmagic URSA Cine Immersive, 250W'lık devasa bir güç kaynağı ve B yuva batarya plakasıyla birlikte geldiğinden, kullanıcılar IDX, Blueshape, Core SWX, BEBOB ve benzeri üreticilerin çok çeşitli yüksek voltajlı bataryalarını kullanabilir. Ayrıca kullanıcılar; bir üst tutma kolu, yüksek hızlı WiFi için anten, alt plaka, 24V güç kaynağı ve hızlı kurulum için yüksek voltajlı B yuva bir batarya plakasına sahip olur.

Blackmagic URSA Cine Immersive; birlikte verilen Blackmagic Medya Modülüne doğrudan kayıt yapan ve Blackmagic Cloud ve DaVinci Resolve medya kutularıyla gerçek zamanlı olarak senkronize edilebilen 8 TB yüksek performanslı ağ depolama alanıyla birlikte gelir. Yani kullanıcılar, stereoskopik 3 boyutlu 8K’da 2 saatten fazla Blackmagic RAW çekebilir ve kurgu uzmanları, çekim esnasında dünyanın herhangi bir yerinden çekimler üzerinde çalışabilir.

Yeni Blackmagic RAW Immersive dosya formatı, tüm post prodüksiyon iş akışı dahilinde 3 boyutlu video ile çalışmayı basit ve kolay hale getirmek için tasarlandı ve Blackmagic global medya senkronizasyonunu destekler. Blackmagic RAW dosyaları, set ve post prodüksiyon süresince görüntülerde tutarlılık sağlamak için; metaverileri, lens verilerini, beyaz ayarını, dijital klaket bilgilerini ve özel LUT’ları kaydeder.

Blackmagic URSA Cine Immersive, son derece yüksek hızlı ve yüksek kapasiteli Cloud Store teknolojisine sahip, ilk ticari dijital film kamerasıdır. Bu yüksek hızlı depolama, kullanıcıların en yüksek çözünürlüklerde ve kare hızlarında saatlerce kayıt yapmasını ve yüksek hızlı 10G Ethernet üzerinden dosyalarına doğrudan erişmesini sağlar. Bu kamera ayrıca, kayıt sırasında orijinal kamera medyasına ek olarak küçük bir H.264 proxy dosyası oluşturmayı da destekler. Yani bu küçük proxy dosya, saniyeler içinde Blackmagic Cloud'a yüklenebilir, böylelikle medya aynı anda stüdyoda kullanıma hazır olur.

Kurgulama ve renk düzeltme işlemlerine başlamayı daha hızlı ve basit hale getiren Blackmagic Media Dock, post prodüksiyon iş akışını hızlandırır. Kullanıcılar, birkaç adet URSA Cine Immersive kameradan gelen medyaya aynı anda yüksek hızda erişmek üzere üç adede kadar Blackmagic Media Modülü takabilir. Dört adet yüksek hızlı 10G Ethernet portu, dört adede kadar farklı kurgu iş istasyonunun doğrudan bağlanmasına olanak verir ve çok sayıda kullanıcı aynı anda bağlandığında bile son derece hızlıdır.

Blackmagic URSA Cine Immersive Özellikleri

  • Apple Vision Pro için Apple Immersive Video çekimine yönelik, özel çift lens sistemi.
  • 8K stereoskopik 3D 3 boyutlu görüntü kaydı.
  • Piksel seviyesinde senkronizasyon ile her bir göz için 8160 x 7200 çözünürlük.
  • 16 durak devasa dinamik aralık.
  • Endüstri standardı bağlantıları olan hafif, sağlam kamera gövdesi.
  • Yeni film eğrisi ile 5. Nesil Renk Bilimi.
  • Tek Blackmagic RAW dosyasına çift 90 fps çekim.
  • Kayıt için yüksek performanslı Blackmagic Media Module 8TB dahildir.
  • Ağ bağlantıları için yüksek hızlı Wi-Fi, 10G Ethernet veya cep telefon internet paketi.
  • Opsiyonel Blackmagic URSA Cine EVF.
  • Post prodüksiyon için DaVinci Resolve Studio dahil edilmiştir.

DaVinci Resolve Immersive Özellikleri

  • DaVinci Resolve zaman çizelgesini Apple Vision Pro'da izleme desteği.
  • Blackmagic URSA Cine Immersive’de çekilen Blackmagic RAW Immersive videoyu kurgulama imkanı.
  • Pan, tilt ve başlatma için 3 boyutlu video görüntüleyici.
  • Çift dosyalı stereo 3 boyutlu içerik için Apple Immersive Video'yu (sol ve sağ göz) otomatik tanıma.
  • Apple Vision Pro tarafından işlenen geçişleri atlama seçeneği.
  • Apple Vision Pro'da görüntülemek için yerel dosyaların çıktı alımı ve teslimatı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.