Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Talpa Network, Yayın Altyapısını Lawo Teknolojisiyle Geliştiriyor
Talpa Network, Yayın Altyapısını Lawo Teknolojisiyle Geliştiriyor
16.07.2024 14:39

Hollanda'nın önde gelen televizyon ve radyo yayıncılarından Talpa Network, yayın altyapısını geliştirmek için canlı medya prodüksiyon iş akışlarında yenilikçi çözümlerle tanınan küresel teknoloji partneri Lawo ile işbirliği yaptı. Hilversum ve Amsterdam'daki iki ana lokasyonda, dağıtılmış binalarla üretim yapan yayıncı, özel ağı üzerinden sıkıştırılmamış sinyalleri lokasyonlar arasında taşımak için video ağ geçitlerinin uygulanması da dahil olmak üzere teknik tesislerini geliştiriyor. SBS6, Net5 ve Veronica gibi önde gelen TV kanallarının yanı sıra Radio 10, 538 ve Sky Radio gibi popüler radyo kanallarının da sahibi olan Talpa Network, Hollanda medya ortamında önemli bir konuma sahip ve John de Mol'un sahibi olduğu Talpa Network, 'The Tribute: Battle of the Bands' ve 'Marble Mania' gibi programların yayınlanmasıyla tanınan bir multimedya şirketidir.

Talpa Network'te Teknoloji Mimari Lideri, bu projede çalışan Mark de Jong, şunları söylüyor: "Harici bağlantılarımızın, altyapımızın ve kaynaklarımızın en son IP teknolojilerinden yararlanarak ortak ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için bir 'Ses, Video ve İletişim Ağı' veya kısaca AVC kurmak istiyoruz. Bu yeni altyapı ile daha önce bağımsız olan şirketlerin çeşitli prodüksiyon ortamlarını Talpa Network çatısı altında entegre ederek prodüksiyon taleplerini karşılamayı ve teknik kaynak paylaşımını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Belli bir noktada, yalnızca bir prodüksiyon ortamında bulunan sinyallerin bazen bir ara ortam aracılığıyla diğerine aktarılmasının gerektiği entegrasyon sorunlarıyla karşılaştık. Sonuç olarak, tek bir sinyali iletmek için birden fazla bağlantı hattına ihtiyaç duyuldu. Bu da bizi bir IP ağı kurmamız gerektiği sonucuna götürdü.

Pazar araştırması ve çeşitli satıcılarla yapılan POC'nin ardından iki satıcı kazanan olarak ortaya çıktı; bunlardan biri Lawo'ydu. Talpa Network'ün iddialı projesi, yayın operasyonlarını optimize etmek amacıyla IP Altyapıları için HOME Yönetim Platformu ve video sinyallerini ham ST2110 akışlarına dönüştürmek için .edge Hyper-Density SDI/IP Dönüştürme ve Yönlendirme Platformu da dahil olmak üzere Lawo'nun en son IP teknolojisini kullanıyor. Uzun süredir Lawo kullanıcısı olan Talpa Network, Alman üreticinin ses teknolojisi konusunda oldukça fazla deneyime sahip ve Lawo'nun kapsamlı, satıcıdan bağımsız IP Yayın Kontrolü ve İş Akışı Çözümü olan VSM'nin uzman kullanıcısıdır. Bu sistem, piyasadaki yayın ekipmanlarının çoğuyla kolayca entegre oluyor ve en karmaşık proje taleplerini karşılayan özel iş akışlarına olanak tanıyor; tüm cihazlar tek, yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş ve sezgisel bir kullanıcı arayüzünden kontrol ediliyor.

Talpa Network'ün kurulumu, Lawo'nun .edge teknolojisi ve IP Altyapıları için HOME Yönetim Platformu da dahil olmak üzere çeşitli teknolojilerden yararlanıyor. Talpa Network, bu çözümleri birleştirerek yayın altyapısı genelinde operasyonel verimliliği ve ölçeklenebilirliği artırmayı hedefliyor. Verimliliği en üst düzeye çıkarmak için Talpa Network, Lawo'nun .edge SDI matris paketini tesislerine stratejik olarak yerleştirdi. Bu yaklaşım, yayın operasyonlarının taleplerini karşılarken verimli kaynak kullanımına da olanak tanıyor. “Hilversum ve Amsterdam'da farklı lokasyonlarda bir veri merkezimiz ve prodüksiyon merkezimiz var. Orada diğer satıcıların ekipmanlarıyla entegre olabilmek için Lawo .edge'i kurduk. Video ve ses aktarımının yanı sıra n-1 IP iletişim ağı kurmayı hedefliyoruz. Merkezi yönetim sistemlerimiz VSM ve HOME ile ST2110 akışları gibi sinyalleri yönlendirebiliyoruz, böylece kullanıcıların üretimleri için ihtiyaç duydukları sinyallere temeldeki teknoloji konusunda endişelenmeden kolayca erişmelerini sağlıyoruz."

Talpa Network, çevik yayın ve AV operasyonları için Lawo'nun HOME uygulamalarından yararlanarak yenilikçi, verimli ve esnek iş akışları oluşturacak. Kurulumun bir kısmı, her biri bir sunucuda çalışan 16 PiP'ye sahip üç bağımsız HOME uygulaması çoklu görüntüleyicisinden oluşuyor. Mükemmel piksel mozaikleri ve ultra düşük gecikme süresi sunarak küresel etkinlikler ve yayın operasyonları için UHD, 3G, HD ve SD videonun yanı sıra ses kaynaklarının da kesintisiz izlenmesini sağlıyor. De Jong: "Lawo HOME uygulamalarımız, gerektiğinde bir uygulamayı çalıştırmamızı ve prodüksiyon tamamlandığında durdurmamızı sağlayarak kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanmamıza olanak tanıyor ve işlem gücünü diğer görevler için serbest bırakıyor." dedi.

Lawo Proje Yöneticisi Rudi Antonissen bu proje hakkında şunları söyledi: "Bu dönüştürücü projede Talpa Network ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Lawo'nun ileri teknolojisini Talpa Network'ün vizyonuyla birleştirerek verimlilik ve ölçeklenebilirlik konusunda yeni standartlar belirleyen bir yayın altyapısı oluşturduk." Lawo Satış Temsilcisi Hans Beks şunları ekliyor: "Lawo, yayıncıların hedeflerine ulaşmasını sağlayacak yenilikçi çözümler sunmaya kararlı. Talpa Network ile ortaklığımızı sürdürmekten ve hedef kitlelerine birinci sınıf içerik sunma misyonlarını desteklemekten heyecan duyuyoruz.

Hilversum ve Amsterdam'daki tüm prodüksiyon ortamlarımızı Lawo IP altyapısı kullanarak entegre etme hamlemizle, merkezi kontrol ve kaynak yönetimi sağlamanın yanı sıra iş akışlarını daha yüksek düzeyde optimize etme yolunda ilerliyoruz. Tüm bunlar daha fazla verimlilik getirecek ve izleyicilerimizin modern, kaliteli üretime yönelik artan taleplerini karşılamamıza yardımcı olacak. Talpa Network, canlı medya prodüksiyon iş akışlarında onların güvenilirliğine değer vererek uzun yıllardır Lawo ürünleriyle çalışmaktadır. Bu, Lawo'yu kritik görev operasyonlarımız için güvenilir bir teknoloji ortağı haline getiriyor", diye sözlerini bitiriyor de Jong.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.