G&D ürünleri ikinci kez Uzak Doğu’ya yolculuk yaparak Japonya’nın en büyük ve en önemli yayın ve eğlence uzmanları buluşması InterBEE 2017’de tanıtıldı. Ürünler bir süredir Japonya’da oldukça popüler. InterBEE 50 yılı aşkın bir süredir yayın, görüntü, ses, aydınlatma ve medya alanlarında yenilikleri bir araya getiriyor. Guntermann & Drunck yayıncılık sektörüne yönelik teknolojik yeniliklerini sunmak ve Japonya’daki medya uzmanlarının gereksinimlerini daha iyi karşılamak amacıyla yine Tokyo’daydı.
Piksel mükemmelliğinde ve gecikmesiz
KVM uzatma DP1.2-VisionXG, 60Hz’de 4K ve 8K gibi çok yüksek çözünürlükte görüntülerin sıkıştırmadan ve gecikmesiz iletilmesine imkan veriyor. DisplayPort ile görüntüler 10.000 metreye kadar mesafelere hiç kayıp olmadan gönderilebiliyor. Cihazın dört adede kadar görüntü kanallı modelleri var. Görüntü kanallarının kaynak senkronluğu sayesinde, fiber optik kablolar kullanılarak en yüksek görüntü çözünürlükleri bile uzun mesafelere iletilebiliyor. Sistem ekran dondurma, izleme, yedek güç kaynağı, SNMP ve iki ağ portu gibi kullanıcı dostu ve kritik özelikler içeriyor.
G&D fuarda Japonya’ya sıkıştırmalı uzatma sistemi DP1.2-Vision’ı da tanıttı. DP1.2-Vision, en son geliştirme aşaması Level 3’te dahili HDIP sıkıştırma teknolojisini kullanıyor. Bu sıkıştırma modu sayesinde 60Hz’de 4K çözünürlükte görüntü sinyalleri kayıpsız iletiliyor. Bu sayede sistem sinyalleri iletmek için daha az bant genişliği gerektirdiği halde net, neredeyse kayıpsız ve gecikmesiz çalışıyor.
Matris kurulumlarında 4K sinyal geçişleri
4K gibi yüksek çözünürlüklü sinyallerin sadece noktadan noktaya bağlantı şeklinde iletilmeleri değil, aynı zamanda karmaşık matris kurulumlarıyla bütünleştirilip geniş kapsamlı dağıtım ve anahtarlama işlemleri de yapılmak isteniyorsa, eş zamanlı çalışan farklı iş istasyonları yoluyla çok sayıda bilgisayar kullanılabiliyor. KVM uzatma DP1.2-Vision, ControlCenter-Compact ve ControlCenter-Digital gibi G&D matris sistemleriyle kolayca bütünleşerek, 60Hz’de 4K görüntü sinyallerinin uzağa gönderilmesine, anahtarlanmasına ve dağıtılmasına imkan veriyor.
Tally uyarı ışığı
Stüdyolarda ve OB van araçlarındaki G&D matris sistemleri, çok sayıda kullanıcının aynı anda aynı veya tamamen farklı bilgisayarlara erişmelerine izin veriyor. fakat bu bilgisayar yayında “live” ise ve bir yapımcı tam da bu sistemde istenmeyen bir değişiklik yaparsa ne olacak? Yeni GPIO işlevi ilgili tally ışık bilgisini uzak iş yerlerine iletip, bağlı olan bir “ON AIR” ışığını kullanarak aktif “on-air” sisteminin ışığını yakıyor. Böylece canlı yayında olan bir bilgisayarda istenmeyen değişikliklerden kaçınılabiliyor. Yeni GPIO-Changer, GPIO işlevini kurup yönetmeye yardımcı olan bir aygıt. Bu sayede tally geçiş bilgileri konsoldaki kullanıcıya iletilebiliyor. Artık bir bilgisayar canlı yayında olduğunda haberdar ediliyor.