Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Zeiss VR ONE Connect ile Mobil VR Oyunlar
Zeiss VR ONE Connect ile Mobil VR Oyunlar
22.11.2017 11:43

Sanal gerçeklik (VR) görüntü akış çözümü Zeiss VR ONE Connect bir mobil VR kafa setinin tüm özelliklerini, bir oyun bilgisayarının performansıyla birleştiriyor. Veriler bir PC’den aktarılıp doğrudan akıllı telefon ekranında görüntüleniyor. İlk olarak Steam platformu VR oyunları bir mobil VR kafa setinde oynanabiliyor.

VR görüntü akış çözümü iki kablosuz denetleyiciye sahip ve PC bağlantılı VR kafa setlerinin grafik olanakları ile mobil VR kafa setlerinin sadeliğini bir araya getiriyor. Önceki mobil VR çözümlerinden farklı olarak, artık akıllı telefonun donanımı VR içeriğini işlemekten sorumlu değil. Veriler bir bilgisayardan doğrudan akıllı telefona aktarılıyor. Steam platformuna bağlantı sayesinde çok sayıda heyecan verici VR oyunu akıllı telefonlar üzerinde artık oynanabiliyor.

Sanal gerçeklik özellikle son birkaç yılda çok ilerledi ve iki eğilim yükseldi. Önce karmaşık kablolara sahip pahalı VR oyun kafa setleri ve oyun bilgisayarlarıyla kullanıma yönelik tasarlanan sabit bütünleşik ekranlar çıktı. Bu üst düzey cihazlar etkileyici VR uygulamaları ve oyunları sunuyor. İkinci olarak da akıllı telefonlarla çalışan mobil VR kafa setleri var. Burada tüm VR içeriği mobil donanım tarafından işleniyor ve gelişmiş ve karmaşık grafik olduğunda hızla sınırlara erişiliyor. Bu nedenle şimdiye dek mobil VR kafa setlerine yönelik çok az sayıda üst düzey oyun vardı. Zeiss VR ONE Connect bu iki dünya arasında bir köprü kuruyor.

Zeiss VR ONE Connect için tek gereken 4.7 ile 5.5 inç arası son iOS veya Android akıllı telefonlardan biri; Zeiss VR ONE Connect kafa setinin içine telefonu yerleştirin ve oynayın. Akıllı telefonların dahili sensörleri, kullanıcının kafa hareketlerini algılayıp kaydediyor.

Zeiss ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.