Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Genelec, Ritsumeikan Üniversitesi'nde Sesin Geleceğine Güç Veriyor
Genelec, Ritsumeikan Üniversitesi'nde Sesin Geleceğine Güç Veriyor
11.04.2025 12:00

Japonya'nın önde gelen özel kurumlarından biri olan Ritsumeikan Üniversitesi, Genelec'in izleme çözümlerini kurarak medya eğitimini yeniden tanımlamada cesur bir adım attı. Üniversitenin Film ve Medya Çalışmaları Okulu, sürükleyici ses ve uygulamalı öğrenmeye odaklanarak artık Genelec'in The Ones koaksiyel monitörleri ve GLM kalibrasyon yazılımıyla donatılmış çok sayıda yüksek özellikli tesise sahip ve öğrencilere profesyonel düzeyde bir ses ortamı sağlıyor.

Son zamanlarda yenilikçi "Try Field" Binası H'ye taşınan okul, disiplinler arası bir felsefeyi benimsedi ve öğrencilerin entegre bir ortamda ses tasarımı, oyun geliştirme ve görsel hikaye anlatımını keşfetmelerine olanak sağladı. Tesis, modern ses prodüksiyonunun taleplerini yansıtacak şekilde tasarlanmış bir MA odası, bir ADR dublaj süiti ve ses tasarım stüdyoları da dahil olmak üzere altı gelişmiş oda içeriyor.

Çok beğenilen ses mühendisi ve iki kez Japonya Akademi Ödülü sahibi Profesör Nobuhiko Matsukage, üniversitenin ses yeteneklerinin şekillendirilmesinde önemli bir rol oynadı. Matsukage, "Amaç, öğrencileri sadece teknisyen olarak değil, yapımcı zihniyetiyle yetiştirmektir" diye açıklıyor. "Sesi anlamak, yaratıcı karar alma için kritik öneme sahiptir ve Genelec'in monitörleri bunun için gereken hassasiyeti ve güvenilirliği sağlıyor."

Genelec'in The Ones koaksiyel monitörleriyle donatılan MA (Çoklu Ses) Odası, Ses Tasarım Odası ve Foley Odası, modern ses üretiminin taleplerini karşılamak için hassas ve sürükleyici dinleme deneyimleri sağlıyor. MA Odası 1, 8361 monitör ve çift 7380 subwoofer'lı 5.1 sisteme sahipken, MA Odası 2, 8351 monitör ve tek 7380 subwoofer'lı 7.1.4 sürükleyici bir kurulum benimsiyor. Ses Tasarım Odaları da benzer bir örüntüyü takip ediyor: Oda 1, 8341 monitör ve 7370 subwoofer kullanan 5.1 sisteme sahipken, Oda 2, 7370 subwoofer'lı 8341 monitörlerden oluşan 7.1.4 sistemine ev sahipliği yapıyor.

Bu ölçekte bir sistemi uygulamada karşılaşılan temel zorluklardan biri, birden fazla odada tutarlılığı sağlamaktı. Öğrenciler sıklıkla farklı çalışma alanları arasında hareket ediyor ve bu da her ortamın doğru ve tekdüze bir dinleme deneyimi sunmasını zorunlu kılıyor. Üniversitenin önceki kalibrasyonları ekranlar yükseltilmiş halde gerçekleştirilmişti, bu da akustik üzerindeki etkilerini hesaba katmak için ekranlar alçaltılmış halde yeni kalibrasyonlar gerektiği anlamına geliyordu.

Genelec'in GLM kalibrasyon yazılımının tanıtımı, bu zorlukların ele alınmasında etkili oldu ve her odanın en yüksek hassasiyet standartlarını karşılamasını sağladı. Matsukage, "GLM'nin iyi yanı, odanın tamamına uyacak şekilde düzeltmeler yapmasıdır," diye açıklıyor. "Sınırlı bir sürede deneme yanılma zahmetinden kurtarıyor. GLM'yi bir kez denediğinizde, geri dönüş yok."

Matsukage ayrıca yeni sistemin Dolby Atmos deneyimini nasıl geliştirdiğini de vurguluyor. "Öğrencilerin Atmos'u deneyimlemelerini sağlamak için burada Top Gun: Maverick'in savaş sahnelerini izledik. Ses çözünürlüğünün bir sinema salonundakinden çok daha yüksek olduğunu ve sesin ayrıntılarının düzgün bir şekilde yeniden üretildiğini duyabiliyorsunuz."

Üniversitenin ileri teknolojiye olan bağlılığı, öğrencilere profesyonel düzeyde ses ortamlarında uygulamalı deneyim kazandırarak onları film, televizyon, oyun ve daha birçok alanda kariyer yapmaya hazırlıyor. Matsukage, "Kendi başınıza bir şeyler yaratma arzunuz varsa, burası tam size göre" diyerek sonuca varıyor.

Genelec ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.