Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Uluslararası Josai Üniversitesi, Blackmagic Design 2110 IP İş Akışı ile Törenleri Canlı Yayınladı
Uluslararası Josai Üniversitesi, Blackmagic Design 2110 IP İş Akışı ile Törenleri Canlı Yayınladı
10.11.2025 12:34

Blackmagic Design, Uluslararası Josai Üniversitesinde Medya Araştırmaları Fakültesi öğrencilerinin Blackmagic Design iş akışını kullanarak üniversitenin mezuniyet ve kabul törenlerini canlı yayınladığını duyurdu. Etkinliklerde Blackmagic Studio Camera serisi ve Blackmagic URSA Broadcast G2 kameraların yanı sıra ATEM 2 M/E Constellation HD canlı yapım görüntü mikseri kullanıldı. İlaveten, IP tabanlı iletim sağlamak için Blackmagic Ethernet Switch 360P, Blackmagic 2110 IP Converter 4x12G PWR, Blackmagic 2110 IP Converter 3x3G ve Blackmagic 2110 IP Mini BiDirect 12G kullanıldı.

1992 yılında kurulan Uluslararası Josai Üniversitesi, Chiba ve Tokyo'da kampüsleri bulunan özel bir üniversitedir. Dünya çapında 200'den fazla üniversite ile ortaklık kuran okulun çok sayıda uluslararası öğrenci çekmesiyle, son derece global bir ortamı vardır. Medya Araştırmaları Fakültesi programı, medya endüstrisi şirketleriyle iş birliği içinde çeşitli uygulamalı eğitimler ve stajlar aracılığıyla pratik eğitim sunmaktadır.

Üniversite 2012 yılında, uzakta yaşayan ebeveynlerin uzaktan katılabilmesi için kabul törenleri gibi törenleri canlı yayınlamaya başladı.

Medya Araştırmaları Fakültesi'nden Profesör Takuji Teramoto şunları açıkladı: "Her yayın, seminerimdeki öğrenciler tarafından gerçekleştirilmektedir. Başlangıçta, tek kamera ile çok küçük bir ölçekte başladık ve çekimleri 30 dakikalık bölümler halinde bölerek, FTP üzerinden yükleyip oynatmak zorunda kaldık. Günümüzde ise YouTube'u platform olarak kullanıyor ve tam özellikli çok kameralı görüntü miksajı yapıyoruz. Japonya ve yurtdışındaki ebeveynlerin yanı sıra, tören salonuna sığamayan birçok öğretim üyesi ve personel de kampüste yayını izliyor, yani talep oldukça yüksek. Törenlerin yanı sıra, öğrenciler şirketler için yayın projelerine de katılıyor ve böylece eğitimlerini uygulamalı deneyimle birleştirme fırsatı buluyorlar.

Bu yıl ilk kez Mart ayındaki mezuniyet töreni ve Nisan ayındaki kabul töreni, IP iletimli tam teşekküllü bir Blackmagic Design iş akışı kullanılarak yayınlandı. Bu kurulumda; Blackmagic Ethernet Switch 360P, Blackmagic 2110 IP Converter 4x12G PWR, Blackmagic 2110 IP Mini Converter 3x3G ve Blackmagic 2110 IP Mini BiDirect 12G gibi çok çeşitli IP ürünü kullanıldı.

Kameralar arasında; Blackmagic Studio Camera 6K Pro, Blackmagic Studio Camera 4K Pro, URSA Broadcast G2, Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K dijital film kamerası ve Blackmagic Micro Studio Camera 4K G2 yer aldı. Sekiz kameranın sinyali bir ATEM 2 M/E Constellation HD'ye gönderildi ve bir ATEM 1 M/E Advanced Panel 20 kullanılarak miksajı yapıldı. Kullanılan diğer ürünler arasında; SmartView 4K G3 monitör, Blackmagic Audio Monitor 12G G3, ATEM Streaming Bridge çevirici, Blackmagic Web Presenter HD internet yayın cihazı, HyperDeck Studio HD Plus ve HyperDeck Extreme 8K HDR yayın deck’leri ve Blackmagic Cloud Store Mini ağ depolama çözümü bulunuyordu.

Medya ve Bilgi Araştırmaları Bölümü öğrencisi olan ve internet yayınında hem teknik yönetmen hem de genel süpervizör olarak görev yapan Naoki Kanitani, şunları belirtti: "IP iletimi kullanarak yayın yapmak istediğimiz için çok sayıda Blackmagic 2110 IP Converter kullandık. Tek LAN kablosuyla video sinyallerini gönderip alırken, kameralara güç de sağlayabildik. Bu da kurulumu çok daha kolay hale getirdi. Kabul töreninde, açılışın hemen ardından, kameralardan birini hareket ettirmek zorunda kaldığımız halde, tek kablo gerektiği için bu çok kolay oldu.

Kanitani şöyle devam etti: “Geçmişte, uzun mesafeler için genellikle kablosuz iletime güvenirdik ancak bu, bazen görüntü kalitesinin düşmesine neden olurdu. Bu kez, kablo çekmemiz gerekse de neredeyse hiç kalite kaybı olmadan kesintisiz yayınlar ve kayıtlar sunabildik, bu da büyük bir avantajdı.

Profesör Teramoto da şunları ekleyerek sözlerini tamamladı: “Blackmagic Design kameralar, arayüzü Japonca olduğu için çok sezgisel ve geniş dokunmatik ekranları menü ayarlarını kolaylaştırıyor. Birçok öğrenci Blackmagic kameraları ilk kez kullanıyordu ama kameraların arayüzü zaten aşina oldukları Video Assist monitörleriyle neredeyse aynı olduğu için öğrenmeyi kolay buldular.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.