Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Livestream HD ve 4K Opsiyonlarıyla Canlı Yayın ve Yapım Sistemi
Livestream HD ve 4K Opsiyonlarıyla Canlı Yayın ve Yapım Sistemi
22.01.2018 13:58

Livestream, değişik ihtiyaçlara cevap vermesi için üç değişik HD ve 4K switcher üretti: Studio HD31 başlangıç seviyesinde canlı yapım switcher’ı, 4K opsiyonuyla HD550 küçük ve portatif canlı yapım switcher’ı ve 4K opsiyonuyla HD51 güçlü canlı yapım switcher’ı. Ayrıca bu switcher’larla uyum içinde çalışan Studio adlı bir canlı yapım yazılımı da piyasaya sürdü.

Studio HD31 Başlangıç Seviyesinde Canlı Yapım Switcher’ı

HD31 Live Production Switcher üç girişli bilgisayar tabanlı, Livestream Studio yazılımını çalıştıran eksiksiz bir anahtarlama çözümü. Üç adet kayıt kartı, HDMI veya HD-SDI kaynaklardan SD veya HD görüntü kaydetmeye imkan veriyor; her iki kartta da iki konektörden var ama aynı anda sadece biri kullanılabiliyor. Studio yazılımı, bunlar ile iki uzak kanal ve medya oynatıcıdaki önceden kaydedilmiş klipler arasında geçişe izin veriyor. Bindirmeler olarak ya da DSK kullanılarak yazı ve efektler eklenebiliyor, geçişler uygulanabiliyor. Dahili bir kodlayıcı program sinyalini internete hazır hale getiriyor ve HD31’in Ethernet portu yoluyla sabit bit hızlı 480p H.264 akış çıkışı veriyor. Yazılım aynı zamanda MJPEG kodekte 100 Mbps’a kadar hızlarda kodlayarak, arşiv ve kurgu için 1080p’ye kadar yüksek kalitelerde bir sinyal de kaydedebiliyor. 

Livestream HD550 Küçük ve Portatif Canlı Yapım Switcher’ı

Livestream Studio 3.0 ile aynı özellikleri küçük bir yapıda sunan HD550, her yere kolayca taşınabilen, eksiksiz bir canlı yapım çözümü. Elde veya çantada uçaklar dahil her yere götürülebiliyor. On adet uzak kamera bağlantısı, iki medya kanalı, dört ISO kaydedici ve üç grafik kanalı ile dahili belleğe 20 saate kadar yayın kaydı yapabiliyor. Beş tane dahili kayıt kartı ile bir monitör çıkışı sağlayan kart ile beş anahtarlanabilen SDI/HDMI girişi dahil çeşitli görüntü ve ses çıkışları sağlıyor. Kaynaklar 1080p’ye kadar çözünürlüklerde kaydedilebiliyor, efektler ve ekran üzerinde T-Bar süresi ayarlanabilen geçişler uygulanabiliyor. İnternete canlı görüntü akış yayını gerekmeyen durumlarda HD550 mekan içinden yayın, yapım, ağ ve yerel televizyon programcılığı için kullanıma uygun. 

Livestream HD51 Güçlü Canlı Yapım Switcher’ı

Eksiksiz özelliklere sahip Livestream Studio HD51 Live Production Switcher, önceden kurulan Livestream Studio prodüksiyon yazılımına sahip, yayın kalitesinde, 5 girişli bir anahtarlama çözümü. Beş adede kadar HDMI veya profesyonel SDI kaynağı bağlanıp dahili HD çok bit hızlı kodlayıcı ile mekan içindeki ekranlara ya da internete akış yapılabiliyor. Livestream HD51 3.2 Ghz altı çekirdekli Intel Core i7 işlemci, 8GB RAM, 1TB 7200rpm sabit sürücü ile dört ayrı ISO sinyali veya 20 saat yayın kalitesinde HD görüntüyü kaydedebiliyor. Verilen kabin kulakları kullanılarak 2U alana monte edilebildiği için, stüdyolar, prodüksiyon tesisleri, canlı etkinlik mekanları ve yapım tırları için uygun. Yapılandırılabilen renk kodlu Livestream yapım klavyesi, pedli bir fare ve güç kordonu da var. 

Televizyon SMPTE ve renk örneklem standartlarına göre tasarlanan Livestream HD51, 1080p30/ ve 1080i60/50 formatlarını destekliyor, 10 bit 4:2:2 görüntü ve 24 bit 48Hz ses işleme gerçekleştiriyor. Beş adet kayıt kartı, her biri HDMI veya SDI olmak üzere beş giriş kaynağını destekliyor. Bir monitör, HDMI ve SDI çıkışı sağlıyor. Livestream hesabından ve uzak bir bilgisayardan gelen canlı sinyaller gibi iki uzak kamera kaynağı da desteklenerek, toplam yedi canlı giriş sağlanıyor. HD51 SDI ve HDMI giriş kaynaklarından gelen gömülü sesleri, ve 1/8 inç giriş yoluyla gelen analog sesleri destekliyor. 1/8 inç çıkış aracılığıyla ses dinlenebiliyor.

Livestream Studio yazılımı özellikleri;

  • 25 kamera girişi
  • 10 uzaktan kamera girişi
  • 2 Media Player
  • 3 grafik izleme
  • Livestream’e akış
  • Birden çok sosyal medya platformuna akış
  • Medya kaydı
  • Canlı video çıkışı
  • ISO kaydı
  • Çoklu ekran özelliği
  • NDI uyumlu
  • Karışık çoklu Mevo akışı
  • Uzaktan web kontrolü
  • Canlı söyleşi.

Livestream ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.