Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Mo-Sys, Yeşil Ekran ve LED Volume Arasında Sorunsuz Çalışan Hibrid Sanal Prodüksiyon İş Akışlarına Yönelik Yeni Bir Yaklaşım Sunuyor
Mo-Sys, Yeşil Ekran ve LED Volume Arasında Sorunsuz Çalışan Hibrid Sanal Prodüksiyon İş Akışlarına Yönelik Yeni Bir Yaklaşım Sunuyor
28.03.2023 03:10

Görüntü robot teknolojisi, sanal prodüksiyon ve uzaktan prodüksiyon çözümlerinde dünya liderlerinden biri olan Mo-Sys, HPA Tech Retreat teknoloji fuar ve sempozyumunda kamera içi efektli (ICVFX) görsel çekimine yeni bir hibrid yaklaşımını sergiledi. Bu yenilik, yönetmenlere ve görüntü yönetmenlerine büyük esneklik sağlar ve kaliteden hiçbir şekilde ödün vermeden maliyetleri önemli ölçüde azaltabilir.

Yönetmenlere efektlerin post prodüksiyonda değil kamera içerisinde yaratıldığı (final pixel) LED görüntü prodüksiyonunda geniş çekimler ve yakın planlar dahil olmak üzere sinematik bir deneyim yaratma özgürlüğü vermek için şimdiye kadar kurulması pahalı olan çok büyük bir LED volume çözümüne ihtiyaç duyuluyordu. Mo-Sys’in çözümü, yeşil bir ekran karşısında geniş açılı çekimler ve artık çok daha küçük olabilen bir LED volume kurulumunda orta ve yakın mesafeli çekimler yapmak şeklinde.

Bu yaklaşımın işe yaraması için çekimlerin görüntü kalitelerinin tam olarak eşleşmesi ve yönetmenin prodüksiyon iş akışlarına ve verilen zamana uyması için birinden diğerine anında geçebilmesi gerekiyor. Aynı sahnedeki yeşil ekran ve küçük LED volume sayesinde, aydınlatma eşleştirilebilir ve oyuncular ile teknisyenler birinden diğerine serbestçe hareket edebilir. Bunun temelini oluşturan, içerik sunumu ve kamera takibi için birleşik bir sistem. Mo-Sys StarTracker, film ve televizyon prodüksiyonculuğu için hassas kamera ve lens takibinde lider olarak tanınmakta. VP Pro XR, şirketin Unreal Engine içinde bulunan bir eklenti olarak oluşturulmuş güçlü LED içerik sunucusu çözümü olup, mükemmel senkronizasyon ve hatta gerçek ve sanal nesneler arasında odak değişiklikleri ve geçişleri (focus pull) sağlamak için StarTracker’a yakından bağlı.

Mo-Sys CEO’su Michael Geissler şunları söyledi: “Sektör, sanal prodüksiyonu en iyi nasıl kullanacağını öğreniyor ve avantajlarını pratik prodüksiyon iş akışları ve bütçeleri dahilinde kullanmaya hevesli. Tek bir sahnede birden fazla teknik kullanmanın ne kadar pratik olduğunu göstermek için HPA fuarındaki en büyük sergi standını kiraladık, böylece oyuncular ve ekip, çekimler sırasında fiziksel bir setteymiş gibi çalışabiliyorlar. Bu, çekim sırasında efektlerin kamera içerisinde yaratıldığı, sanal prodüksiyonun uygulanabilirliği açısından gerçekten oyunun kuralını değiştiren bir çözüm.

Mo-Sys ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.