Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sennheiser ve Neumann ile Sıra Dışı Sesler
Sennheiser ve Neumann ile Sıra Dışı Sesler
20.07.2017 19:35

Blue Man Group 25 yıl önce New York City Astor Palace Theatre salonunda ilk sahneye çıkışından bu yana renkli görseller, ilgi çekici perküsyon temelli müzik ve etkileşimli tiyatronun birleşiminden oluşan gösterileriyle her defasında izleyicilerini etkilemeyi başarıyor. ABD’nin Şikago ve Las Vegas kentlerindeki, Berlin’deki gibi yurt dışı konserleri ve dünya turnesi boyunca ses danışmanı ve tasarımcıları Marcus Ross, her izleyiciye kusursuz bir ses deneyimi yaşattı. Bunu Sennheiser ve Neumann mikrofonları ve Sennheiser kablosuz sistemleriyle başarıyor.

Blue Man Group’un çok sayıda PVC müzik alteinden çıkan ses tonlarının çeşitliliğini yakalamak kolay bir iş değil, ama Ross bir düzine Neumann KM 184 mikrofon ile benzersiz ses kalitelerini izleyicilere kolayca aktarabiliyor: “Neumann ve Sennheiser bana kaydettiğim enstrümanların en net seslerini veriyor, KM 184 yapımlarımızın bir parçası olan özel müzik aletlerinin seslerini yakalamak için mükemmel.

Ross performanslarda büyük davullar için Sennheiser e 602-II tercih ediyor, en büyük davullarda bazen e 904 ile birlikte kullanıyor.

Ross 7 Ağustosta İsrail’de başlayacak olan dünya turnesinde davullar için klasik bir stereo kafa üstü askılı mikrofon kullanmak yerine ziller ve pedallı zillere yakın mikrofon kullanmayı tercih edeceğini açıkladı: “pedallı zillerde Neuman KM A vücut birimi ve KK 145 kapsül kullanmamız, bize tam olarak ihtiyacımız olan frekansları veriyor.” Ross diğer ziller için yine KM A vücut birimiyle 8 şeklindeki KK 120 kapsülleri tercih ediyor.

Pedallı bas davullarda e 901 ve e 902, küçük vurmalılarda e 904 kullanılıyor. Trampet altı için ise bir Neumann KM 184 tercih ediliyor.

Sennheiser kablosuz vericileri ve alıcıları sayesinde Blue Man Group sanatçıları gösteri sırasında sahnede hareket edebiliyor ve benzersiz müzik ve tiyatro içeren performanslarını sergiliyorlar. Küçük boyutlu SKP 3000 vericiler, her mikrofonu kablosuz mikrofon haline getiriyor.

Dört adet EM 5000 G3 alıcıyla desteklenen on altı EM 3732-II alıcı kanalı, programlar için yirmi kablosuz kanal kapasitesi sağlıyor.

Sennheiser Wireless Systems Manager yazılımı Ross’a tüm alıcıları sadece bir ön ayar yükleyip kolayca yeniden programlayarak kablosuz sisteminin yeteneklerini genişletme imkanı veriyor. Alıcı kanalından daha fazla verici elde ederek, her müzik aletine bir verici ayırabiliyor ve gösterisi sırasında enstrümandan enstrümana verici taşımak zorunda kalmıyor.
Sistemin tamamında Sennheiser kablosuz monitörler var ve EK 2000 vücut paketi alıcılar göstericilerin giysilerinin altındaki bir kemere takılıyor. Küçük ve güvenilir alıcılardaki anahtarla kullanıcı istediği zaman kulağına gelen sesi kesebiliyor.

Sennheiser ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.