Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Soliton Zao Media Gateway Bulut Kod Çözme Platformu
Soliton Zao Media Gateway Bulut Kod Çözme Platformu
05.10.2018 10:09

Canlı açık hava yayınları için minyatür H.265 kodlayıcıların mucidi Soliton Systems, şimdi de yeni Zao Media Gateway’i sunuyor. Zao Media Gateway çözümü canlı görüntü akışı konusunda uzman televizyon yapım şirketlerine IP tabanlı canlı iş akışları için IP görüntü akışlarını yaratırken ve yönetirken bulut tabanlı mimariden yararlanma imkanı veriyor.

Soliton’un Zao serisi yayın ürünleri spor yapım şirketlerine ve haber toplama ekiplerine bir uydu tırı veya RF altyapısı gerekmeden, bir kameradan kolayca canlı görüntü akışı yapma imkanı veriyor. En son H.265 HEVC görüntü sıkıştırma teknolojisini kullanan bu minyatür kodlayıcılar, kameraya bağlanıp yayın merkezine geri yönde iletim için halka açık 4G bağlantıları kullanabiliyorlar. Ayrıca yüksek güvenilirlik ve uzaktaki  kameradan yayın merkezinde kayda kadar tipik olarak 1 saniyenin altında kısa gecikme için birden fazla mobil ağ sağlayıcıyı bir arada kullanabiliyor. Zao ürünleri sinyalin zayıf olduğu sıkışık alanlarda ve yerlerde güvenilir şekilde çalışıyor. Soliton bu çözümleri alıcı uçta yeni bir kod çözme sistemiyle daha da zenginleştirerek, müşterilerin yönetim ve kurulum kolaylığı için bulut tabanlı platformların avantajlarından yararlanmalarını sağlıyor. 

Birçok yayıncı eski taban bant teknolojilerden IP ve bulut çözümlerine geçerek, ürünlerin karşılıklı çalışma uyumluluğunun ve ticari değere dönüştürülebilmesinin avantajlarını yaşıyor.

Zao Media Gateway geleneksel olarak alıcı uçta, ama artık bir Azure platformu üzerindeki bulutta yapılabilen ya da daha güvenli çalışmak isteyenler için tesis içine kurulabilen görüntü akışının yeniden yaratılması için kod çözme sistemi olarak kullanılıyor. Desteklenebilen aynı adan 12 adede kadar şifrelenmiş canlı görüntü akışı, ardından bir RTMP, RTSP veya NDI IP akışı yaratabiliyor.

Zao Media Gateway bünyesindeki yönetim platformu, kullanıcılara istedikleri her yerden standart bir tarayıcı arayüzü kullanarak sahada kurulu tüm Zao aygıtlarını kolayca yönetme imkanı veriyor.

Endüstride IP ürünlere geçiş olsa da, HD-SDI gibi sıkıştırmasız görüntülete hala büyük bir talep var. Soliton’un mevcut kod çözme ürünleri bu talebi karşılamaya devam edecek, ama Soliton Zao Media Gateway’den bir IP akışını alıp birçok noktada uzak bir canlı HD-SDI sinyali yaratabilen T-21 gibi kodlama çözüm ortaklarıyla çalışmayı da tercih ediyor. Böylece kullanıcılar Zao-S ve akıllı telefon uygulamaları gibi tüm farklı Zao ürünleri için evrensel bir bulut kod çözme platformundan yararlanabilirken, gerektiğinde hala HD-SDI ve/veya IP kullanmaya devam edebiliyorlar.

Soliton ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.