Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > SES Ultra HD ve Uydu Teknolojileri
SES Ultra HD ve Uydu Teknolojileri
23.10.2018 17:56

Tabletler ve akıllı telefonlar en çok gündüz, televizyon ise en çok akşamları kullanılıyor. Akşamları yapılan izlemelerin %70’ten fazlası televizyonlarda doğrusal TV yayınları olmaya devam ediyor. Önümüzdeki beş yılda televizyonlu evlerin sayısı hızla aratacak ve dijitale geçiş devam edecek, 2023 yılında 262 milyon yeni evde daha televizyon olacağı tahmin ediliyor ve dünya çapında halen analog televizyon izleyen 30 milyon ev var.

Dünya çapında uydu aracılığıyla UHD yayın yapan yüzden fazla kanal var. 2018 yılı sonunda ABD’de her üç evden birinde, Avrupa’da her 6 evden birinde UHD ekranlar olacak. Avrupa ve Kuzey Amerika’da 8 milyona yakın ev uydudan UHD programları izleyebilecek durumda. Dünyada evlere kurulu 70 milyonu aşkın UHD set üstü alıcıdan 53 milyonu sadece Çin’de. 

SES Video bugün 351 milyondan fazla eve 7.900 kanal ulaştırıyor. Dünya çapında UHD kanallarının %44’ünü tek başına SES sağlıyor. 

SES son 12 ile 18 ay arasında güçlü geniş açılı sinyal demeti sunan dünyanın yörüngesine senkronize SES-10, SES-14, SES-12, SES-11 GEO uydularını fırlattı. 

SES’in tamamen kendi sahip olduğu alt firması NX1, dağıtım altyapısından bağımsız olarak ek görüntü hizmetleri sağlama konusuna yoğunlaşıyor. İster uydu, fiber veya internet olsun, MX1 içerik toplama, içerik dağıtma, playout, OTT ve VoD hizmetleri sunuyor. 

SES ABD’de ilk Ultra HD platformunu UHD içerik, uydu dağıtımı ve sinyal alım cihazlarını bir araya getirerek Ultra HD’nin yayılışını hızlandırmak için kurdu. 35 Kuzey Amerikalı Pay TV işletmecisi ağlarında ya Ultra HD dağıtımı test ediyor, ya da SES Ultra HD Kuzey Amerika UHD platformunu kullanarak UHD tüketici paketlerini kullanıyor. Kuzey Amerika’da başlamasından iki yıl içinde üç işletmeci kablo ve IPTV abonelerine ilk ticari doğrusal Ultra HD hizmetlerini başlattı. 

Gana, Afrika kıtasındaki ikinci en hızlı büyüyen ekonomiye sahip. Uydu ana unsur olmak üzere Gana’daki televizyon piyasası hızla gelişiyor. Gana 28,2 derece Doğu yörüngesindeki SES uydularını kullanarak ve yerel çözüm ortağı K-Net ile çalışarak uçtan uca bir çözümle 3,8 milyon eve 85 ücretsiz açık kanal yayınlıyor.