Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NextRadioTV Yayın Yeteneklerini Studer by Harman ile Genişletiyor
NextRadioTV Yayın Yeteneklerini Studer by Harman ile Genişletiyor
27.05.2019 18:16

NextRadioTV kısa süre önce yeni yayın tesisindeki sekiz stüdyosunu son teknolojili Studer by Harman Vista miks konsolları ve yönlendirme sistemleri ile donatmak için Audiopole ve Red Bee Media ile birlikte çalıştı. 

Fransız yayın şirketi NextRadioTV, çok sayıda radyo ve televizyon istasyonunu işletiyor. Avrupalı bir medya grubu olan Altice tarafından satın alındıktan sonra NextRadioTV Altice France merkezindeki yepyeni bir tesise taşındı. Yönetecekleri stüdyoların sayısı iki katına çıkan NextRadioTV mühendisleri, her birini aynı donanımla çok amaçlı birer alan haline getirip verimliliği yükseltmeye karar verdiler. NextRadioTV Paris’teki Harman bayii Audiopole’un sağlayacağı eksiksiz bir Studer by Harman yayın miks çözümünü kurması için sistem bütünleştirici Red Bee Media’yı görevlendirdi. 

Yeni çok amaçlı stüdyolardan yedisinde tıpatıp aynı Studer Vista V konsolların olması, mühendislere radyo ve televizyon yayınları arasında çok az veya sıfır kesinti süresiyle geçiş yapabilme imkanı vererek verimliliği yükseltiyor. Vista V’nin Quad Star teknolojisi ve Infinity Core işlemcisi yoğun miks işleri için yeterinden çok DSP gücü sunuyor. Bu bileşenler kesintisiz yayınları garantilemek için yüksek yedeklik düzeyleri de sağlıyor. Vistonics arayüzünden gelen görsel geri bildirim ve FaderGlow teknolojisi, mühendislerin önemli tüm değişkenleri bir bakışta görmelerini sağlayarak, karmaşık canlı yayınların iş akışlarını hızlandırıyor.

Yeni tesisteki en büyük stüdyo stüdyoda izleyicilerin konuk edildiği canlı TV ve radyo yayınlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede. Burada Ayrı izleyici ve yayın miksleri sağlamak için gereken fazladan güç ve esnekliği sunabilmek amacıyla Audiopole bir Studer Vista X konsol tedarik etti. Vista X Vista V ile aynı arayüz ve özelikleri paylaştığı için, NextRadioTV mühendisleri aynı iş akışı sürecini tüm stüdyolarda uygulayabiliyor. Tesis boyunca yayılan on adet Studer Compact Stage Box, karmaşık yayınlar için yüksek yoğunluklu girişler sağlıyor. Her stüdyoda yer alan bir Studer Compact Remote Bay, herhangi bir konsolda bakım yapılması durumunda fazladan yedeklik sağlıyor.

Her Vista konsoldaki Infinity Core işlemcilere ek olarak Audiopole bir master ses yönlendirme sistemi olarak hizmet vermek üzere iki bağımsız Studer Infinity Core 400 ünitesi de tedarik etti. 5.000 adede kadar giriş ve çıkışı kabul edebilecek kapasitedeki bu merkezi yönlendirme sistemi, tesisin her yerinde sekiz stüdyodan giriş/çıkışı mümkün kılıyor. NextRadioTV tüm Avrupa’da spor etkinliklerinden gelen ses sinyallerine yorum eklemek için otomatik miks de kullanıyor.

Studer by Harman konsollarla ve çevre birimleriyle donatılan yeni NextRadioTV tesisi, üstün yayın yeteneklerine sahip. Sekiz stüdyonun tamamının aynı sistemleri ve iş akışlarını paylaşması nedeniyle, istendiği zaman tercih edilen stüdyolar radyo veya televizyon yayını için kullanılabiliyor. Yeni sistem esnekçe ölçeklendirilebildiği için, NextRadioTV’nin büyüyen operasyonlarına uyum göstermeye hazır.

Studer by Harman ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin’i arayabilirsiniz.