Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yamaha Ürünlerinde Audinate Dante AV Teknolojisi
Yamaha Ürünlerinde Audinate Dante AV Teknolojisi
18.06.2019 13:49

Yamaha Corporation bütünleşik IP üzerinden ses/görüntü teknolojisi için Audinate’in Dante AV Product Design Suite sistemini benimsedi ve profesyonel ses-görüntü piyasasını hedefleyen yeni ürünler geliştirmeye başladı.

Audinate’in kısa süre önce duyurulan Dante AV teknolojisi tabanlı ilk Yamaha AV ürünleri, ses ve görüntü sinyallerinin çıkış ve dağıtımı için gereken uygulamalar merkezinde, tesis veya mekanlarda tam senkronizasyonu korumaya yönelik olacak.

Dante AV mikro saniyeden kısa toleranslı hassasiyet için tek bir ağ saatinden yararlanarak ağda görüntü ve ses senkronizasyonu sorununu çözüyor. IP yönlendirilebilir Layer 3 teknolojisi Dante, piyasada yaygın bulunan standart IT ağ anahtarlarının kullanılmasına imkan vererek, çok güvenilir ağlar kurulmasını mümkün kılarken donanım maliyetini azaltıyor. Dante AV Product Design Suite çözümündeki intoPix JPEG2000 kodek, düşük gecikmeyle neredeyse kayıpsız sonuçlar için 4K/60 4:4:4 görüntüleri destekliyor.

Dante’yi piyasadaki önde gelen IP üzerinden ses çözümlerinden biri yapan tüm avantajlara sahip kolay kullanımlı ve bütünleşik denetimli Dante AV, piyasada var olan iki bine yakın Dante özellikli ses ürünüyle eksiksiz karşılıklı çalışma uyumluluğuna sahip. Dante AV sayesinde ses ve görüntü sinyalleri Dante Controller yazılımı kullanılarak birbirinden bağımsız yönlendirilebiliyor.

Son yıllarda IT altyapılarının gelişmesiyle, ses ve görüntüyü bir araya getiren Pro AV de hızla ilerliyor. IP üzerinden AV çok daha esnek, uygun maliyetli çözümler sunuyor. Yenilikçi Dante AV teknolojisi var olan 1 Gbps Dante ağlar üzerinde görüntü iletimi ile yönlendirmeyi kesintisiz olarak bütünleştiriyor. 

Yamaha ilk olarak Dante ses ağı teknolojisini 2010 yılında Mini-YGDAI kartı Dante-MY16-AUD ile destekledi. Dante arabirimleri CL Series dijital miks konsollarında standart kurulu bir özelik haline gelerek, profesyonel ses endüstrisinde önemli bir değişim yarattı. Yamaha’nın daha sonra çıkardığı Dante uyumlu ürünler arasında RIVAGE PM serisi dijital miks sistemleri, MTX/MRX serisi matris işlemciler ve VXL serisi PoE hoparlör gruplar (line array) var.