Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > 4K Yapım Tırında Calrec Artemis Beam Ses Konsolu Kullanıldı
4K Yapım Tırında Calrec Artemis Beam Ses Konsolu Kullanıldı
23.08.2017 10:16

Calrec Artemis Beam, F&F Productions’ın tamamen yeni, GTX-18 adlı 4K HDR yapım tırında yüksek kaliteli ses sağlıyor. Araç yakında Kaliforniya, Anaheim’e giderek AT&T Entertainment/DirecTV izleyicileri için Jon Jones ve Daniel Cormier arasındaki UFC (Ultimate Fighting Championship) karşılaşmasını UHD olarak çekip yayınladı.

F&F Productions Mühendislik Başkan Yardımcısı Bil McKechney şunları söyledi: “Calrec canlı yayıncılıkta büyük bir üne sahip, ve ses kalitesinin eşi yok. Hayranıyız ve ilk Calrec ürünümüz, GTX-15 aracımıza kurduğumuz bir analog konsoldu. Daha o zaman bile masaları istediğimiz yere götürebileceğimizi ve operatörler eğitimi için pek bir zaman gerekmeyeceğini anlamıştık. Ve bunların yanı sıra Calrec teknolojisini endüstriye ayak uyduracak şekilde ilerletiyor.”

“ABD’de bu kadar çok yayın tırına Artemis kartlar alınmasının bir nedeni var; Artemis’in az yer kaplayan ve kolay erişilebilen tasarımı, mobil kurulum için ideal. Yapım ekipleri masalarla otomatik olarak rahat çalışmaya başlayabiliyorlar. Serbest çalışan çoğu mühendis gelip doğrudan Calrec’i hemen tanıyarak programı ayarlamaya başlayabiliyor; yapamayanlar ise çok hızlı öğreniyor.”

GTX-18 aracındaki 64 fader Artemis Beam, Calrec Bluefin2 FPGA teknolojisini kullanıyor 13 adet Calrec Hydra2 I/O aygıtı ve sekiz MADI I/O birimi, kesintisiz fiber tabanlı sinyal iletimi sağlıyor. Bir kabin kitine yerleştirilen I/O donanımı olay yerinde istenen yere konularak sunuculardan ses sinyallerini iletiyor. Diğer I/O birimleri, canlı eğlence mekanlarında kullanım için sahne donanımlarının içerisinde yer alıyor.

Kabindeki Hydra2 kutusu ile tırdaki ses mühendisi Artemis’i sunucular tırda oturuyorlarmış gibi tüm ayarları kaydetmek ve sesi mikslemek için kullanabiliyor. Duyuru kabini mekanda uygun her yere konabiliyor.

Calrec ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 577 23 77 numaralı telefondan Teratek’i arayabilirsiniz.