Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Britanya Hükümeti Telestream Wirecast ile Görüntü Akışına Öncülük Ediyor
Britanya Hükümeti Telestream Wirecast ile Görüntü Akışına Öncülük Ediyor
25.06.2020 11:19

Britanya Hükümeti ulusuyla sosyal medya ve daha geniş yayın medyası dahil her yoldan bağlantı kurma gereksinimi olduğunu belirledi. Canlı görüntü akışı Başbakan Boris Johnson’a ülkesiyle yeni ve tamamen farklı bir yolla iletişim kurma yolu sağlıyor. Geniş araştırma ve değerlendirmelerden sonra başlangıçta bir politik duyuru görüntü akışı yapma ve Brexit güncellemeleri sağlama gereksinimi belirlendi. Ardından Başbakana halkın sorular sorduğu canlı Facebook yayını “People’s PMQs” akışı gerçekleştirildi. 

Sistem çözümünün Başbakanın basın ekibini desteklemesi, kullanımı kolay ve sezgisel olması gerekiyordu. 

Bir başka gereksinim, Başbakanlık Konutu’nun ve kabinenin yer aldığı Downing Street’in her yerinden hızlı bir şekilde akışa başlayabilecek bir mobil iş akışıydı. Ayrıca basın ekibinin görüntüleri oynatırken Number 10 (Başbakanlık Konutu) logosu ve grafikleri ekleyebilmesi gerekiyordu. 

Number 10 ekibi 2019 sonunda Telestream Wirecast Pro ile internetten canlı görüntü akışı yapmaya başladı. Ancak 2020 başında ortaya çıkan korona virüs pandemisiyle birlikte etkin ve verimli tam hareketli (full motion) görüntülü haberleşme kritik hale geldi.

Başlangıçta Britanya halkına “Prime Minister’s Coronavirus Daily Updates” programının akışı yapıldı. O zamandan beri Telestream Wirecast her gün kullanılıyor. 

Number 10 ekibi uzaktan çalışmayı desteklemek için ikinci bir Telestream Wirecast Pro yazılım lisansı satın aldı. Bu iki Telestream Wirecast Pro lisansı, bir MacBook Pro ve iMac üzerinde çalışıyor. Bu ayrıca Britanya halkına erişebilmeye yardımcı olmak için daha fazla hedefe görüntü akışı yapabilme yeteneği sağlıyor. 

Başbakanlık Konutu’nun çıktısının canlı akışı beş hedefe yapılıyor; Facebook, Twitter, YouTube, Twitch ve Reuters. Böylece halka etkin ama sade mesajlar veren yüksek kaliteli, profesyonel canlı akışlar yapılıyor. 

Eksiksiz canlı görüntü ve ses akış yapım yazılımı Telestream Wirecast, aynı anda birden fazla sunucuya ve platforma yayın için canlı akışların çekilmesini, canlı yapımını ve kodlanmalarını mümkün kılıyor. Güçlü yapım yetenekleri, kolay iş akışları ve genişletilmiş içerik edinme seçenekleriyle Telestream Wirecast daha pahalı donanım çözümlerinin yeteneklerini, esnek ve uygun maliyetli bir yazılım uygulamasıyla sunuyor. 

Telestream ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.