Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Flowtech 100 Haber Topluyor
Flowtech 100 Haber Topluyor
26.07.2020 17:22

Çalışkan serbest kameraman Dan Martland sürekli yollarda; bazen dünya liderleri ve ünlülerle söyleşiler çekiyor, bazen yüksek profilli tenis etkinlikleri. Her iki etkinlik türünde kendisine etkin çekim yapması için gereken hızı ve çok yönlülüğü veren flowtech 100 karbon fiber tripod hakkında övgü dolu yorumlar yaptı.

Dan yakında ABD’de dünyanın en ünlü tenis turnuvalarından birinde ve New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda (UNGA) flowtech 100 karbon fiber tripod ile çekim yaptı ve çok etkilendi. 

Hem tenis şampiyonası hem de UNGA için Dan flowtech 100’ü seyahat teçhizatı olan bir Sony F5 4K kamerayı destekleyen bir Sachtler Video 18 S1 hidrolik kamera hareket kafası ile donattı. Ayrıca kameraya büyük bir Canon CN7 120mm zoom lensi ile bir ENG yuvaya monte edilmiş pil de takılıydı ve tripod bir monitörü de taşıyordu.

Dan yorum yaptı: “En az 11.5kg ağırlığında, büyük yüküne rağmen flowtech 100 üstün sarsılmazlık sergiledi. Ama bu tripod/kafa kombinasyonundaki diğer çok iyi bir özellik, benim Sony a7S Mark II gibi daha hafif bir kameraya sadece denge ağırlıklarının üzerindeki sürtünmeyi ayarlayarak çok hızlı geçebilmem.

Flowtech 100’ün çok hızlı kurulup toplanması, Dan’ın dikkatini çekti. “İşlerimin birçoğu çok hızlı olmamı ve hemen tepki vermemi gerektiriyor ve donanımın beni yavaşlatmasına izin veremem.

Diğer hafif 100mm tripodlarımla ihtiyaç duyduğum ince ayarı yapabilmek için sürekli bacaklar üzerindeki döner kilitlerle uğraşmak zorundayım ve kamerayı üzerinden alıp kumsal gibi iyi olmayan bir yere koymak zorundayım. Ama flowtech 100 ile yükü üzerinde bırakabiliyorum ve üstteki hızlı açılan frenlerle her bacağı kolayca serbest bırakabiliyorum. Her bacağı anında, yana eğilmeden gereken yüksekliğe tam olarak getirebiliyorum.

Flowtech 100’ü öne çıkaran diğer bir özelliği, sarsıntısızlıktan hiç kayıp olmadan çok yüksek ve alçak konumlara hızla getirilebilmesi. 

Yapımcının bir hatası yüzünden Dan UNGA’daki önemli bir basın konferansına geç vardığında, salonun arkasındaki basamaklı medya platformunun üzerinde pek yer kalmamıştı. “Tripodun kapladığı alanı değiştirmek için örümcek (spreader) ile çalışabiliyordum ve benden önce kurulmuş diğer tüm basın kameralarının üzerinden çekebilmek için çok yükseltebiliyordum. Çok yüksek konumda çalışırken bile flowtech 100 tamamen sabit, kararlı bir platform sundu. O yükseklikte başka bir tripod olsaydı, kameraya taktığım onca yükle sarsılır veya esnerdi.

Alçaktan çekim de kolay. Diğer hafif tripodlarla alçak, yer seviyesinden çekim yapabilmek için hep ekstra bir pedallı cimbal (high hat) taşımak zorundayım. Ama flowtech 100 ile gerektiği kadar alçalabilmek için sadece örümceği çıkarıyorsunuz. Flowtech 100 tripodun işlerimi ne kadar kolaylaştırdığına sadece bir tane daha örnek.

Seyahat eden ve hareketli çalışan kameramanlar için küçük ayrıntılar büyük farklar yaratabiliyor. Dan flowtech 100 tripodda özellikle taşıma kolunu ve yivli montaj noktalarını seviyor. 

Sachtler ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.