Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Öğrencilerden Riedel MediorNet, Artist ve Bolero ile Canlı Yayın
Öğrencilerden Riedel MediorNet, Artist ve Bolero ile Canlı Yayın
06.02.2021 22:17

Almanya’daki Hochschule Darmstadt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi birinci sınıfa gelen öğrencileri için geleneksel kampüse hoş geldiniz etkinliğini ilk olarak canlı yayınla, Riedel’in son teknolojili sinyal taşıma ve iletişim teknolojilerinin desteğiyle gerçekleştirdi. Yayıncılık okuyan öğrenciler birden fazla yerde gerçekleşen programı profesyonel standartlarda hazırlamak için bir Riedel MediorNet gerçek zamanlı ağ, Artist dijital matris interkom sistemi ve Bolero kablosuz interkomdan yararlandılar. 

Medya İlişkileri Uzmanı Wünderlich-Dubsky, şunları söyledi: “Son 10 yıldır yeni öğrencilerimizi Staatstheater Darmstadt salonunda büyük bir canlı etkinlikle karşılamak geleneğimiz haline geldi. Bu sadece bir bilgi aktarımı değil, öğrencilerimizle duygusal bir bağ kurmak ve üniversitemizin boyut ve çeşitliliğini göstermek için yaptığımız bir toplanma. Bu yılki özel programda güvenli ve fiziksel mesafeli bir şekilde bütün bunları ve hatta daha fazlasını gerçekleştirebildik. Dahası, programın yüksek yapım değeri sayesinde çok daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşabildik.

Korona virüs pandemisinde üniversite eşsiz bir fırsat yakaladı; yayın teknolojileri alanında okuyan öğrencilere günümüzün gelişmiş uzaktan yayın teknolojilerini kullanarak canlı bir televizyon programının yapımını gerçekleştirme olanağını sunmak. Dağıtık ve tamamen dijital iş akışları ile ev stüdyosu tabanlı teknolojiler sayesinde öğrenciler birden fazla dağınık yerden görüntü ve ses yapımı gerçekleştirebildiler. Program, altmıştan fazla görüntü uzmanı öğrenciden oluşan disiplinler arası bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

Riedel MediorNet altyapısı altı adet dağıtık MetroN yönlendirici, dört adet MediorNet Compact sahne donanımı, iki tane de MicroN MultiViewer uygulamasıyla yapılandırılmış MicroN yüksek yoğunluklu sinyal arabiriminden oluşuyor. Ekip iletişimleri için AES67 kartlarla donatılan bir Artist-64 dijital matris interkom ana makine, 20 adet Bolero kablosuz kemer paketini destekledi. Bir RSP-2318 SmartPanel, MediorNet Control App uygulamasıyla MediorNet ağı üzerinde taşınan ses ve görüntülerin dinamik yönlendirme ve denetimini sağlıyor. 

Riedel ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.