Küresel fenomen The Masked Singer’dan sonra, yeni bir Kore primetime televizyon programı ünlülerin kimliklerini tahmin etmeye dayalı şov sunuyor, ama bir farkla. Avatar Singer adlı şarkı yarışması, izleyicileri en iyi Koreli müzisyenlerin kimliklerinin sonuna kadar gizlendiği, canlı performanslarına davet ediyor. Ancak bu sefer sadece kostümlü değiller. Fiziğe meydan okuyan süper güçlere sahip sanal avatarlara dönüştürülüyorlar.
ROOT Metaverse & Content, Zero Density’nin Reality araçları da dahil olmak üzere en son teknolojileri harmanlayarak, yine bir şarkı söyleme yarışmasını başka bir dünyaya ait bir görsel ve vokal deneyime dönüştürdü.
Yepyeni bir şarkı yarışması tasarımı
Günümüzün izleyicileri giderek daha cesur, sürükleyici, yeni eğlence deneyimleri için can atıyor. Bu da içerik yaratıcılar için büyük fırsatlar sunuyor. En yeni gerçek zamanlı grafik teknolojileri sayesinde artık imkansızı gerçekleştirmek ve her zamankinden daha geniş kitlelerle bağlantı kurmak mümkün.
Bu teknolojilerden ilham alan ROOT Metaverse & Content’in yenilikçi yapım ekibi yeni bir işe girişmeye karar verdi: Avatar Singer. 15 bölümlük müzik yarışmasında, benzersiz yeteneklere sahip dijital 3D avatarlar kılığında ünlü yarışmacılar yer alıyor ve eğlence endüstrisine yeni bir heyecan getiriyor.
Müzik performansları sırasında şarkıcılar, bulutların üzerinde uçmak veya artırılmış gerçeklikle yaratılan nesneleri havaya kaldırmak gibi fiziksel sınırları aşan başarılar elde etmek için avatarlarını kullanabildiler. Harika vokallerle birleşen fantezi, izleyenlerin hem gözlerini hem de kulaklarını büyüleyen harika bir uyum yarattı. Gösteri, dört ay boyunca Güney Kore TV kanalı MBN’de prime time’da canlı yayınlandı.
Yeni nesil şarkıcılar ve performanslar
Gösteri, bu yeni tür yayın içeriğini oluşturmak için canlı hareket yakalama, yüz yakalama, özel efektler için Unreal DMX (Digital Multiplex) ve artırılmış gerçeklik (AR) gibi en son teknolojileri entegre etti. Bunlar, ekibin geleneksel sahneyi gelişmiş bir evrene genişletmesini sağladı.
İlk olarak, ROOT ekibi, fiziksel bir sistem ile 3D modelleme ve donanım kullanarak her şarkıcı için benzersiz bir avatar oluştururken, her bir avatarın şarkıcının sahne kişiliğini yansıtmasına ve izleyiciyle duygusal olarak bağlantı kurmasına olanak tanıdı. Avatarlara hayat vermek için, hareket yakalama yoluyla gerçek dünyadaki şarkıcılardan alınan tüm hareket verileri daha sonra kaydedildi. Unreal Engine Live Link ile bu veriler altı tane Reality Engine’e aktarılarak performansların ve görsel efektlerin gerçek zamanlı olarak ön izlenmesi sağlandı. Bu, sahne arkasındaki hareket yakalamalı performansları her zaman doğru bir şekilde yansıtan sanal avatarlarla sonuçlandı.
Reality Engine, farklı alanlardaki şarkıcıların 3D avatarlarının gerçek sahne üzerine sanki gerçekmiş gibi, gerçek zamanlı olarak artırılmış gerçeklik teknolojisiyle yansıtılmalarını sağladı. Sunucular ve gerçek dünyadaki dansçılar, avatarlarla aynı sahnede duruyor ve onlarla kusursuz bir şekilde etkileşime giriyor gibiydi. RealityHub, tüm grafikleri kontrol etmek için kullanıldı.
Canlı hareket yakalama testi bir ay sürerken, grafiklerin ve avatar karakterlerinin yapımı üç ay sürdü. Reality entegrasyonu ve kurulumu, Zero Density’nin bölgesel ortağı SAMA tarafından üstlenildi.
Sanal dünyalar müzikte yeni bir alan. İzleyiciler için bu, fiziksel kuralların hayal gücünün sınırlarını zorladığı, geleceğe hazır yeni içerikler sunuyor. Avatar Singer, sanal avatarların artık prime time için hazır olduğunu kanıtlıyor.
Zero Density ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için www.zerodensity.tv adresini ziyaret edebilirsiniz.