Reklamı Kapat
Anasayfa > Fuarlar > IBC 2018 Ürünleri
IBC 2018 Ürünleri
01.10.2018 16:02
Bu yıl IBC fuarında yayıncılığın ekosisteminin yeniden şekillendiğine daha yakından tanık olduk. Bir taraftan yayın teknolojileri telekom ve bilişim (yazılım) teknolojileriyle iç içe geçerek yeni platformlar ve çözümler ortaya çıkarırken, diğer yandan içerik üretiminin çeşitlendiğini, yeni fidan veren oluşumların her geçen gün boy atıp ekosisteme yeni bilgiler kazandırdığını görüyoruz. Klasik yayıncılıkta disiplinler arası geçişler belliyken şimdi her dakika hem teknoloji hem de içeriğe yeni şeyler katılıyor ve yapı gelişerek büyüyor. Eskiden on yıl sonrasını hesaplayıp neler olabileceğini varsaymak göreceli olarak mümkünken şimdi bir yıl sonrasını kestirmek dahi pek kolay değil. Teknolojinin önü alınamaz ilerleyişi evrilerek yeni boyutlar yaratıyor. Aslında onunla da olmuyor onsuz da...

 


2wcom Systems GmbH

A30 FM Kod Çözücü Monitör

A30 bir FM ağındaki önemli tüm ON-AIR FM ve RDS parametrelerini takip ediyor. Çift tuner yaklaşımı sayesinde iki farklı FM istasyonu kesintisiz izlenebiliyor veya tek bir istasyon devamlı denetlenebiliyor. Bir istasyonun önemli FM-RDS parametreleri alarm ayarları altında ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Bir değer ön ayarlarla uyuşmazsa, SNMP veya e-posta yoluyla bir alarm gönderilebiliyor. Tüm alarm etkinlikleri, zaman damgası, uyarı tipi ve eşdeğer frekans ile bir dosyanın içerisine belge olarak kaydediliyor. Bir diğer seçenek, bir ülkede izin verilen MPX düzeyinin üzerinde çalışıp herhangi bir ceza almaktan kaçınmak için çok hassas MPX gücü ve sapma ölçümleri yapmak. Group Data, ODA, TA, RT, FT+, AF listeleri ve TMC gibi tüm RDS verileri, RDS Decoding Software RDS Lab Software kullanılarak görüntülenebiliyor. A30 ana kaynağın kaybı durumunu tespit ediyor ve otomatik olarak bir yedek kaynağa geçiyor. Sinyal ana kaynağa geri gelince eski duruma yeniden dönülüyor. Ayrıca A30 yedek bir Rebroadcast Receiver ve RDS-Databridge olarak da işlev görebiliyor.

www.2wcom.com


ABonAir

AB612 4K Hızlı Kablosuz Yayın Çözümü

Yeni ABonAir sistemi zorlu, hızlı ilerleyen ve kestirilemeyen ortamlarda çalışan canlı yayıncıların gereksinimlerini karşılıyor. Spor yayıncıları canlı sinyalleri stadyumun bir ucundan diğerine, soyunma odasından geçitlere, sahaya ve izleyici sandalyelerine taşıyor. Canlı haber yayıncıları olayları takip ediyorlar ve önceden belirlenen bir çalışma bölgesi lüksüne sahip değiller. Yeni AB612 sistemi sayesinde kamera ekipleri 4K görüntüleri kameralardan doğrudan medya merkezlerine veya OB tırlarına sadece 7 milisaniye gecikmeyle iletebiliyorlar. Verici ve alıcı arasında ABonAir’ın çift yönlü radyo kanalına sahip AB612, 4K ve HD çözünürlüklerdeki her piksel paketini aldığını bildiriyor. Sistemin ana unsurlarından Fiber Coverage Extender (FCE), mekanın her bölgesinde veya tamamen ayrı merkezlerde aynı anda gerçek zamanlı, çok alanlı kapsama sağlıyor.

www.abonair.com


Actus Digital

Actus Clip Factory İş Akışı

İçerik prodüksiyon ve yayınına yönelik eksiksiz bir iş akışı olan Clip Factory, klip kaydetme, yaratma ve kurgulama, efekt ve malzeme verisi ekleme, istenen formata kod dönüştürme, ve sonunda içeriği web portallarına, YouTube, Twitter, Facebook veya OTT ortamlarına dağıtmak için araçlar sağlıyor. İş akışı kolay kullanımlı, hızlı ve profesyonel kurgu yetenekleri gerektirmiyor; istenen istemci cihazından kullanılabiliyor. İçeriklerin yeni medya platformlarında yeniden kullanılabilmesi için, aşırı yüklü, eski ve yüksek maliyetli çözümlerin yerini alıyor.

www.actusdigital.com


Adder Technology

ADDERLink Infinity 100T IP KVM Uzatma ve Matris

Bilgisayarları kullanıcı ortamından uzaklaştırmak için standart IT altyapısının kullanılmasını sağlayan ADDERLink Infinity 100T (ALIF100T), bir Zero U biçimli, yüksek performanslı, IP tabanlı KVM (Keyboard, Video, Mouse) vericisi. USB yoluyla düşük güç tüketen ADDERLink Infinity 100T verici, mevcut ağlar üzerinde IP tabanlı olarak kullanılabiliyor. Tak-çalıştır tarzı kolayca çalışıyor ve çeşitli görüntü çözünürlüklerini destekliyor.

www.adder.com


Adobe

Adobe Creative Cloud Bulut Grafik Yazılımı

Adobe Creative Cloud’a eklenen yeni özellikler yapım süreçlerini hızlandırıyor, daha kesintisiz iş akışları sunuyor ve güçlü yeteneklerle film ve video uzmanlarına yaratıcı vizyonlarını hayata geçirme imkanı sunuyor. Güncellemeler arasında Adobe Sensei destekli animasyon, akıllı ses temizleme araçları, seçimli renk derecelendirme, gelişmiş veri sürüşlü hareketli grafik şablonları ve uçtan uca VR 180 desteği var. Bu özellikler sayesinde profesyoneller tekrarlanan kurgu işlerine daha az zaman harcayıp yaratıcı projeleri üzerinde daha fazla zaman harcayabiliyorlar.

 

Project Rush

İlk eksiksiz, aygıtlar arası görüntü kurgu uygulaması Project Rush, özel olarak çevrim içi çalışan içerik yaratıcıları için tasarlandı. Project Rush’ın sunduğu hızlı ve sezgisel kullanıcı deneyimi, Premiere Pro ve After Effects’in gücüyle birlikte internette içerik yaratıp paylaşmayı kolaylaştırıyor. Project Rush projeleri Premiere Pro’da sorunsuz açılıyor.

www.adobe.com


Advantech

UHD/8K Canlı Akış ve Yayın

Kanıtlanmış UHD/4K teknolojisini temel alan Advantech, liderliğini Socionext ile ortaklığa girerek genişletti ve şimdi 8K canlı HEVC kodlama, canlı OTT yayın, 360 VR ve tıbbi uygulamalar gibi çok çeşitli kullanım durumlarında ileri düzeyde sürükleyici deneyimler için akış ve kod çözme konularına yönelik olarak Spin Digital ile yeni bir ortaklığa girdi. İlk olarak dünyanın ilk tekli 8K HEVC kodlayıcı kartı VEGA-3304’ü temel alan ürün serisi, ek doğrudan yakalama modları, entegre sistem seçenekleri, yeni VEGA-7010 1U kısa derinlikli yayın ucu video sunucu ve yeni “bir hepsi bir arada” tarzı kompakt cihaz olan VEGA-6304’ü kapsayacak şekilde genişledi.

www.advantech.com


AEQ

SYSTEL IP16 VoIP Telefon Sistemi

Dante bağlantılı Systel IP 16, SIP sinyalizasyon protokolü ile çok hatlı bir IP telefon olarak davranan 19 inçlik bir 1U raf birimi. Klasik SYSTEL IP uygulaması, SYSTEL IP TV, SYSTELSET+ IP telefonların yanı sıra Neogroupe uygulamalarından da kontrol edilebiliyor. 16 eş zamanlı IP telefon hattı ve operatörün IP telefonları için 4 ilave hat kapasitesine sahip.

 

NETBOX DSP Ses Yönlendirici ve İşlemci

NETBOX DSP, NETBOX RTC uygulamasından kontrol edilebilen ve karıştırma yetenekleri olan bir ses yönlendirici ve işlemci. Dante ağından ses alabiliyor ve diğer cihazlarda kullanılmak üzere işlenmiş ve karıştırılmış olarak geri gönderiyor. 64 adede kadar ses kanalı işlenebiliyor. Mevcut işlemler arasında alçak geçirgen ve yüksek geçirgen filtreleri, 4 bant parametrik ekolayzır, kompresör, sınırlayıcı, genişletici, gürültü geçidi ve gecikme yer alıyor.

www.aeq.eu


AEV

ACUO 908 Yayın Konsolu

Modern ve küçük tasarımlı, en son tasarım trendlerine uygun, ergonomik ve çok yönlü konsol ACUO 908, açık havada çalışırken bile kolayca kullanılabiliyor. Seçilebilen iki giriş ve sekiz kanal, mikrofon girişleri ve dengeli hat, AES/EBU dijital girişler ve çıkışlar, iki dahili hybrid, USB bağlantılı iki dahili ses kartı, ACUO 908’I radyo yayıncıları için ideal ve eksiksiz bir yayın konsolu haline getiriyor.

www.aev.eu


AJA

IPR-10G2 Alıcılar

AJA Video Systems’ın yeni IPR-10G2-HDMI ve IPR-10G2-SDI SMPTE ST 2110 görüntü ve ses alıcılarındaki ikili 10 GigE SFP+ kafesler, kritik dağıtım ve izleme uygulamalarında yedeklik koruması için kusursuz geçiş, ve Ultra HD ve HD sinyalleri IP üzerinden HDMI veya SDI’ya taşımak için destek sağlıyor. IPR-10G2-HDMI ile IPR-10G2-SDI, SMPTE ST 2110 sinyallerin sırasıyla HDMI (Ultra HD p30’a kadar) ve 3G-SDI (HD 60p’ye kadar) yoluyla izlenmelerini sağlıyor. Master kontrol, yayın tırları veya kurgu sistemleri gibi mevcut taban bant ortamlar içerisine kesintisiz bütünleşme için her ikisinde de BNC yoluyla bir referans girişi var. IPR-10G2-HDMI alıcıdaki büyük boy HDMI 1.4b görüntü çıkışı ve gömülü 8 kanallı HDMI ses çıkışı var. IPR-10G2-SDI ise çift büyük boy 3G-SDI görüntü çıkışına ve gömülü 16 kanallı SDI ses çıkışına sahip.

 

HDR Image Analyzer Görüntü Analizörü

Colorfront yazılımı destekli HDR Image Analyzer, zarif 1RU boyutunda AJA’nın bilinen ses ve görüntü I/O teknolojisini, 4K ve Ultra HD iş akışlarında HDR standartlarının takibi ve analizi için Hybrid Log Gamma ve PQ gibi geniş kapsamlı araçlar sunuyor. HDR Image Analyzer, AJA’nın FS-HDR gerçek zamanlı HDR/WCG çeviricisine Colorfront Engine eklenmesinden sonra AJA ile Colorfront arasındaki ikinci teknoloji işbirliği. HDR Image Analyzer ekran referanslı SDR Rec.709, HDR ST2084/PQ ve HLG analizi; sahne referanslı ARRI, Canon, Panasonic, RED ve Sony kamera renk alanları desteği; ekran ve renk işleme renk tablosu (LUT) desteği, ödüllü Colorfront Engine tabanlı otomatik renk alanı çevrimi; CIE grafik, vektörskop, dalga şekli, histogram; Nit düzeyleri ve faz ölçüm göstergesi özelliklerine sahip.

 

HELO H.264 v3.0 Aygıt Yazılımı

Bağımsız çalışan HELO H.264 görüntü akış ve kayıt aygıtı için AJA’nın çıkardığı v3.0 aygıt yazılımı, web sitesinden ücretsiz indirilebiliyor. HELO v3.0 sürümündeki gelişmeler, profesyonellere en son Facebook protokollerine ayak uydurma, sistem ve ağ güvenliğinin çok önemli olduğu ortamlarda şifreleme, HELO web arayüzüyle daha fazla dil kişiselleştirme imkanı veriyor. Facebook için RTMPE desteği, zenginleştirilen HTTPS güvenliği, Çince, Japonca, Korece dil desteği, eklenen yeniliklerden bazıları.

 

KONA 5 12G-SDI I/O Kartı

AJA’nın endüstri lideri KONA serisinin yeni üyesi KONA 5, istasyonları ya da Thunderbolt 3 bağlantılı kasalar için 12G-SDI I/O ve HDMI 2.0 izleme/çıkışı destekleyen bir 8-kanal PCIe 3.0 video ve ses I/O kartı. KONA 5, tek kablolu 4K/UltraHD ve HD yüksek kare hızını, derin renkleri ve HDR iş akışlarını destekliyor ve ürün geliştiriciler için AJA’nın SDK’sı giriş ya da çıkışın çoklu 4K akışları için çok kanallı 12G-SDI I/O destekliyor.

 

Desktop Software v15 Yazılımı

KONA, Io ve T-TAP için Desktop Software v15, AJA’nın entegre uygulama plug-in’leri ve sürücüleri aracılığıyla Adobe, Apple, Avid, Telestream ve diğerlerini içeren bir dizi yaratıcı uygulama ile kullanılabilecek KONA 5’i destekliyor. Desktop Software v15 ayrıca yeni AJA kontrol odası özelliklerini de içeriyor; buna, AJA donanımına bağlı olmadığında bile artık tek başına bir profesyonel yazılım oynatıcı olarak kullanılabilmesi de dahil.

 

FS-HDR v2.6 Sürümü

AJA’nın FS-HDR gerçek zamanlı HDR/WCG çeviricisi için v2.6 yazılımı, renk dönüşümü geliştirmeleri, 3D LUT yükleme desteği ve 8K iş akışlarında çoklu FS-HDR’ler için toplu operasyonları içeriyor. FS-HDR v2.6 bir dizi 4K ve HD SDR ve HDR formatıyla çalışırken tutarlı bir son görünüm elde etmek için daha fazla esneklik sunuyor.

www.aja.com


Amimon

CONNEX LR Alıcı

CONNEX LR alıcı tüm görüntü iletilen profesyonel platformlar için profesyonel insansız hava araçlarına (UAV) ve insansız yer araçlarına (UGV) yayın kalitesi ve güç katıyor. CONNEX LR 3 kilometreye kadar uçuş menziliyle yeni profesyonel kullanım alanlarının kapısını açıyor. Tüm profesyonel görüntü yayın uygulamalarına yönelik tasarlanan CONNEX LR ve CONNEX FUSION, kararlı, yüksek tanımlı görüntü iletimi sağlıyor. Alıcı kullanıcı dostu kullanıcı arayüzü ve güvenilir güçlü bağlantıyla, özenle üretildi.

www.amimon.com


Annova

OpenMedia NOW Muhabir İş Akışı Araçları

OpenMedia NOW muhabir iş akışları için araç setlerinde modern bir standart sağlıyor. Çok sayıda kaynak üzerinde hızlı ve güçlü arama, esnek öykü kurgulama, ve radyo, TV, internet için siparişlerin çizelgelenip yayına çıkışını sağlıyor. Yüksek verimlilik için tesiste var olan IT ve yapım ortamlarıyla tam bütünleşiyor. Başlangıç paketi standart iş akışı gereksinimlerinin çoğunu karşılıyor. Öğrenilmesi kolay, kurulması hızlı, uygun fiyatlı ve üstün iş akışlarına imkan veriyor. Starter Kit’te temel standartta grafik, MAM ve yapım sistemleri için MOS ağ geçit yolları var.

 

OpenMedia NEWSBOARD Web Arayüzü

OpenMedia NEWSBOARD uygulaması muhabirler ve kurgu ekipleri için modern ve birleşik bir web tabanlı kullanıcı arayüzü sağlıyor. Haber öykülerinin yapım sürecine fikir aşamasından dağıtıma kadar yardımcı oluyor. Geniş bir görsel paletinden kişisel olarak düzenlenebilen panolarla Twitter, Instagram, YouTube ve diğer sosyal medya, ajanslar, RSS, etkinlikler ve ham malzemelerde arama yapılabiliyor. Haber öykülerini anlatmak için çeşitli formatlar ve mobil, web, TV, radyo gibi çıkışlarla plan yapılabiliyor. Muhabirlere, kurgu uzmanlarına, kameralara, OB van araçlarına öyküler, görevler ve uygulamalar atanıp, bir harita üzerinde bu kaynaklar izlenebiliyor.

 

OpenMedia INFINITY Haber Odası Sistemi

Annova’nın üst düzey haber odası bilgisayar sistemi OpenMedia INFINITY, yayın haber yapımlarında karmaşık iş akışlarının yönetilmesi için maksimum hız ve ölçeklendirme sağlıyor. OpenMedia INFINITY’nin modern Microsoft tabanlı istemci-sunucu mimarisi, güçlü ve kararlı bir performans sunuyor. Aynı anda binlerce kullanıcı tek bir sunucuya bağlanabiliyor. Media Object Server protokolüyle tam uyumlu OpenMedia INFINITY, OpenMedia Interface Service çatısı sayesinde üçüncü firmaların görüntü yapım sistemleri, otomasyon ve stüdyo cihazları ile bütünleşebiliyor.

 

OpenMedia FOR RADIO İş Akışı

Dira! İle çift yönlü olarak bütünleşebilen OpenMedia FOR RADIO, dinleyicilere internet radyosu ve sanal radyonun avantajlarını sunuyor. Radyo muhabirleri tüm dünyadan haberleri toplayıp yeni öyküler keşfedebiliyorlar. Audio News Workflow iş akışı, hem televizyon hem de radyonun en iyi özelliklerini sunuyor. OpenMedia FOR RADIO üçüncü firmaların ürünleriyle bütünleşebilecek kadar esnek.

www.annova.tv


Anton/Bauer

Dionic XT Pil Serisi

Güvenilir, uzun ömürlü, sağlam Dionic XT piller, Dionic serisinin yayın ve 14.4 Volt sinema uygulamaları için. Hem V-Mount hem de Gold Mount yuvalı olarak alınabilen yüksek performanslı ve küçük boyutlu 14V lityum iyon pil Dionic XT, pil performansının ve güvenilirliğinin önemli olduğu yayıncılara, kiralama şirketlerine ve diğer müşterilere kesintisiz 12 Amper akım sağlıyor. Dionic XT90 ve Dionic XT150 modelleri olan piller, çok yüksek güçlü ABS ve koruyucu lastik yapıya sahip. üstün hücre teknolojisi en uzun kullanım süresi hedeflenerek üretildi ve çok defa doldurulabiliyor. Dionic T piller sadece tüm Anton/Bauer pil şarj sistemleriyle değil, rakip markaların şarj sistemleriyle de uyumlu.

www.antonbauer.com


Anyware Video

Pige Antene Uygunluk Kayıt Sistemi

Yönetmeliklere uygunluk amaçlı kayıt sistemi Pige Antenne’deki H.264 kodlama kullanılan en iyi kalitede MPEG-DASH akış teknolojisi, görüntü akışını daha da esnek hale getirirken, akış yapılabilecek web tarayıcı seçeneklerini de genişletiyor. Yeni metinden konuşmaya dönüştürme özelliği, yapay zekanın gücünü kullanıyor. Pige Antenne’nin yeni ve geniş kapsamlı kullanıcı arayüzü, yenilikçi bir “timeline” görüntüsüyle aynı anda canlı akışlarla önceden kaydedilmiş medyanın gözden geçirilmesine imkan veriyor.

www.anywarevideo.com/en


Apantac

Tahoma UE Çoklu Görüntüleyiciler

HDMI 2.0 destekli çoklu görüntüleyici ürünlerini genişletiyor. Tahoma UE serisi çoklu görüntüleyiciler, 4K ve UHD görüntü izleme ortamlarına yönelik. UE-4 modeli dört adet, UE-8 MODEli sekiz adet HDMI 2.0 girişi alıyor ve 1080p SDI çıkışlara çeviriyor. UE serisi 3840X2160P 60Hz’e (UHD) ve 4096x2160p 60Hz’e kadar çoklu VESA ve CEA giriş çözünürlüklerini UHD/4K’ya kadar çeşitli çıkış çözünürlüklerini destekliyor. Mimarinin temeli olan ardışık bağlanabilen 4x1 çoklu görüntüleyici, tesislere tek bir ekran üzerinde izleyebilecekleri giriş sayısını arttırma imkanı veriyor. Örneğin sekiz girişli UE-8 modeli bir 8x1, ya da iki bağımsız 4x1 çoklu görüntü olarak çalışacak şekilde yapılandırılabiliyor. KVM işlevi sayesinde cihazlara bağlanan çok sayıda bilgisayar tek bir fare ve klavye ile denetlenebiliyor.

 

TX # Çoklu Görüntüleyici

Apantac’ın IBC fuarında sergilediği yönlendirici çıkışlı çoklu görüntüleyici TX #, TX Sharp olarak okunuyor. Piyasadaki tek parça donanımda daha fazla çoklu görüntüleyici kafası veya çıkışı talebine yönelik geliştirilen TX #, gerçek anlamda modüler yaklaşımıyla yayın master kontrol playout, komut merkezleri ve diğer benzer operasyon merkezlerine esneklik ve yüksek kaliteli görüntüleme getiriyor. Yüksek çoklu görüntüleyici çıkışı sayısı ve yönlendirme geçiş yetenekleri sayesinde tüm girişler tüm çıkışlara yönlendirilebiliyor. Mimari, 64 girişi ve 64 çıkışı destekliyor.

www.apantac.com


Appear

X-Series Görüntü İşleme Platformları

Yüksek kapasiteli, ultra düşük gecikmeli X-Series platformu eksiksiz kodek spektrumu sunuyor ve kendi altyapılarına IP merkezli bir operasyonun birçok avantajından kolayca yararlanmalarına yardımcı oluyor. X10 ve X20 platformları sıkıştırmalı veya az sıkıştırmalı alanda SDI ile IP arasında kolayca değişen modüllerle programlanabilen bir opsiyon sunuyor. Özel gereksinimlere göre kişisel olarak düzenlenip paketlenebilen üç sinyal işleme modülü var; sıkıştırmalı ve sıkıştırmasız görüntü sunan yüksek hızlı bir IP kartı; yüksek yoğunluklu bir SDI kartı; güvenli içerik iletimi gerektiren operasyonlar için bir karıştırma kartı.

www.appeartv.com


Archiware

Archiware P5 Software Suite Veri Yönetim Yazılımı

Yeni Archiware P5 Software Suite yazılımı, medya ve eğlence şirketlerinin tüm veri yönetim gereksinimlerini karşılıyor. Değerli varlıklar prodüksiyon iş akışının her noktasında güvende kalıyor. Bunu garantilemek için Archiware P5 Software Suite serbestçe bir araya getirilebilen modüler sunuyor: Güvenilirliği yükseltmek için verileri çoğaltma amaçlı P5 Synchronize; sunucu verilerini diske ve banda yedeklemek için P5 Backup; masaüstü ve dizüstü bilgisayar verilerini diske yedeklemek için P5 Backup2Go; Verileri diske ve banda çevrim dışı taşımak için P5 Archive. Yakında tüm platformlar için LTFS desteği ve Microsoft Azure dahil genişletilmiş bulut desteği de eklenecek.

www.archiware.com


Argosy

KVM Çözümleri

KVM (keyboard, video, mouse) çözümleri sayesinde kurulum yapanlar iş istasyonlarını olması gerektiği yerlere koyarken, bilgisayarların kendilerini aygıt odasında tutabiliyorlar. Kullanıcılar çok sayıda KVM sistemini standart bir IP ağı üzerinden bağlayarak, hizmetler arasında hızla geçiş yapabiliyorlar. Geleneksel olarak masalarda karmaşayı azaltmak için sistem denetim odalarında kullanılan KVM, artık post prodüksiyon tesislerinde de popüler bir çözüm haline geliyor. Kurgu yazılımını içeriğe bağlayarak, içeriğin aygıtlar arasında taşınması için gereken atıl zamanı ortadan kaldırıyor.

www.argosycable.com


ARRI

Full Spectrum Neutral Density Filtre

Yeni Full Spectrum Neutral Density (FSND) filtre sadece koruma değil, görüntü kalitesinde belirgin bir etki de sağlıyor. Günümüzde ürünlerin standartlarının yükselmesi, Ultra HD, HDR, geniş renk gamı gibi endüstrideki talepler, müşteri ve son kullanıcıların en yüksek kalitede harici filtrelere olan isteğine karşılık olarak ARRI FSND harici filtreyi yarattı. ALEXA Mini ve AMIRA kameraların dahili FSND filtreleri endüstride saygın bir yere sahip. Artık ARRI’nın kamera sensörlerinin üstün dinamik aralıkları, düşük kaliteli harici filtrelerle bozulmayacak.

 

ALEXA LF Kamera

Tam kareden biraz daha geniş sensöre sahip ALEXA LF, en iyi görüntü kalitesiyle 4.5K çözünürlükte görüntüler yakalıyor. Film çekenler saran bir geniş format estetiğini keşfederken, HDR ve WCG iş akışları için sensörün doğal renkserliğini, hoş cilt tonlarını ve üstün yeteneklerini koruyor. Verimli ProRes ve saniyede 150 kareye kadar sıkıştırmasız, şifrelemesiz ARRIRAW içeren çok yönlü kayıt formatları, sette tüm iş akışı gereksinimlerini karşılıyor. Yeni elektronik vizör EVF-2’nin sağladığı Full HD çözünürlük ve yüksek kontrast, odak, dinamik aralık ve rengi geliştiriyor. EVF-2 için LF SUP 3.0 güncelleme yazılımı gerekiyor.

 

Signature Prime Lensler

ALEXA LF kameraya eşlik eden 16 adet geniş formatlı ARRI Signature Prime lens 12mm ile 280mm arasında değişiyor ve ARRI PL mount yuvaya takılıyor. Signature Prime lensler üstün optik hassasiyeti temsil ediyorlar ve geniş formatı doğal cilt tonlarıyla ve hoş bokeh efektiyle hafifçe yumuşatıp dokulandırarak, organik, izleyiciyle duygusal bağ yaratan görüntüler sunmak için tasarlandı. Hızlı T1.8 T-stop sığ alan derinliğini kolaylaştırıyor ve yumuşak odak azalması nesnelere kare içerisinde yüksek bir görünüm kazandırıyor. ARRI Signature Prime serisi, işlenmiş magnezyum lens silindirli ilk sinema lensleri olarak optik donanımı hafif ve sağlam bir hale getiriyor.

 

ARRI Stellar Işık Denetim Uygulaması

ARRI, profesyonel aydınlatma kontrolü için yeni akıllı uygulaması Stellar’ı çıkarttı. Stellar, karmaşık DMX ayarlarını otomatik yöneterek ve göz alıcı grafik tasarımına sahip kontrol arayüzleri barındırarak ışık kontrolünü yeniden tasarlıyor. Stellar, ARRI ışıklarını setteyken hızlı ve kolay şekilde kontrol eden mükemmel bir uygulama. İster çok sayıda sahnesi olan büyük bir film olsun ister birkaç armatürlü küçük bir proje, Stellar her türlü senaryoda çalışmak üzere üretildi. Kodlanmış zeka ve gelişmiş iletişim, ARRI SkyPanel ve L-Series armatürlerini uygulamaya basit ve doğrudan şekilde bağlamayı kolaylaştırıyor.

 

LMB 6x6 Hafif Matte Box

Yeni hafif matte box LMB 6x6, ARRI’nin LMB serisine sağlam ve uyarlanabilir bir eklemedir. Bir yıldan daha uzun süre önce piyasaya sürüldüğünden beri kamera operatörleri ve ekipleri arasında çok popüler olan LMB 4x5 ile aynı düzeyde esneklik ve yaratıcı olanaklar sağlıyor. Matte box çok yönlüdür. Örneğin, tek filtre yapılandırmasında kullanıldığında gimballer, dronelar veya Steadicam kuleleri ile iyi çalışır. Bir lense basitçe kelepçelenebilir veya 15mm veya 19mm’lik stüdyo çubukları ile veya bir adaptörle birlikte 15mm hafif çubuklarla kullanılabilir.

 

OCU-1 Operatör Kontrol Ünitesi

Operatör kontrol ünitesi OCU-1, ALEXA Mini’deki WCU-4 lens kontrol sistemine eklenir ve operatörlerin bir butona dokunarak odak, zoom ve iris kontrollerini bastırmalarını ve geri dönmelerini sağlar. OCU-1, fotoğraf çekerken, kamera operatörü motorları takılıyken bile her zaman lensi kontrol etme yeteneğine sahip olacağından, çekim yaparken değerli zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Pratik veya yaratıcı sebepler için gerektiğinde odak, iris ve zoom kontrolünü sağlar. Cihaz, ek harici motorlar olmadan ALEXA Mini ve AMIRA kameralarına monte edilen EF lenslerin kontrolünü sağlar.

 

DRW-1 Dijital Uzaktan Kumandalı Tekerlekler

DRW-1, en yeni dijital teknolojiyi ARRIHEAD’in önceki nesillerinden esinlenen bileşenlerle birleştirir. Ağır, elle cilalanmış, hassas tasarlanmış krank tekerlekleri, mekanik ARRIHEAD’de kullanılanlarla aynıdır. Dijital bir iş akışına mekanik bir dokunuş ve his getirerek, operatörlere pürüzsüz, doğrusal bir bilgi akışı üreterek ve operatörlerin kas belleğine güvenmelerini sağlayarak maksimum kontrol sağlar. DRW-1’in atanabilir kontrolleri ve değiştirilebilir bileşenleri, operatörün çalışma tarzına ve alışkanlıklarına kolayca uyarlanabilir olmasını sağlar.

www.arri.com


Artec Technologies AG

Xentaurix Cloud Service Bulut Kayıt Hizmeti

Xentaurix Cloud Service yayıncılar, medya takip firmaları, basın büroları, haber, pazarlama ve reklam ajansları için çevrim içi bir TV-radyo yönetmelik uygunluk kayıt sistemi. Müşteriye özel televizyon ve radyo istasyonları, program bilgileri, altyazılar, teletekst dahil tüm malzeme verileri dahil en az 30 gün kesintisiz veya zaman denetimli olarak kaydediliyor. Uzaktan tarayıcı erişimiyle kayıtları incelemek, işaret eklemek, klipleri düzenleyip yüklemek mümkün. Etkinlikler, eğitimler, uzun süreli gözetimler ve panoramik görüntüler sırasında canlı kamera görüntü akışları bile işlenebiliyor. Kayıt kalitesi (HD’ye kadar) ayrı ayrı belirleniyor.

www.xentaurix.com


Artel Video Systems

xView Yönetim Platformu

xView operatörlere Artel DigiLink, InfinityLink, SMART Media delivery Platform çözümlerini yönetmekte yardımcı olan, tarayıcı tabanlı, ağ düzeyinde bir izleme platformu. Platform ulusal, bölgesel ve/veya yerel operasyonlar gibi çeşitli ağ izleme mimarilerini desteklemek üzere tasarlandı. xView SNMPv’ aracılığıyla Artel2in ağ unsurlarını izliyor ve bir panoda ağdaki DigiLink ve InfinityLink cihazlarının genel görünümünü sunuyor. Okunması kolay haritalar, grafikler ve tablolarla alarmların yerlerini ve durumlarını görüntülüyor. Son kullanıcılar sorunların yerlerini hızla görebiliyor ve tanı, yapılandırma, yönetim için DL Manager ve IL Manager oturumlarını başlatabiliyor. Kullanıcılar yazılım indirerek platformun işlevlerini arttırabiliyorlar.

 

SMART Medya Dağıtım Platformu

Connect kategorisinde 2018 IABM BaM Awards ödüllü SMART Media Delivery Platform, bütünleşik bloklamasız Layer 2/3 anahtarlama ve yönlendirme yeteneklerine sahip, taşıyıcı sınıfı bir yazılım tanımlı platform. IP ağlara harici ağ elemanları olmadan kesintisiz bağlanabilen SMART platformu, SMPTE ST 2022; 1, 2, 5, 6, 7 kusursuz anahtarlama; QoS; VLAN etiketleme; ve trafik yönetim destekli. Platformda görüntü, ses, yardımcı verileri taşımak için dört video portu, ve bir 10G arabirime bağlı dört GigE veri portu var. Çözüm yazılım indirme yoluyla işlevler eklemek ve yükseltmek için kolay ve verimli bir platform sunuyor.

www.artel.com


Arvato

VPMS EditMate Profesyonel Proje Yönetim Çözümü

Kurgu projelerinin sayısını arttırmak, medya ve üstveri seviyesini üstel olarak yükseltmek herkes için zorlu bir süreç. Ne kadar disiplinli ve dikkatli olsak da, kurgu projelerinin karmaşıklığı insanların kafasını karıştırabilir ve üstveriyi bozabilir, işin akışını yavaşlatabilir ve yönetim yükünü arttırabilir. EditMate bu sorunu tüm projelerinizi ve medyanızı tek ve arama yapılabilen bir kitaplığa toplayarak çözüyor, bu sayede karmaşık klasör yapıları ortadan kalkarak tüm projeler kullanımınıza sunuluyor.

 

MediaEditor Kurgu Yazılımı

Yeni HTML 5-tabanlı video editörü, bir tarayıcıda çalışırken basit kurgular, ses bindirme ve grafik bindirmeler gibi işlevler sağlıyor. Düşük hızlı bağlantılar, gelişmiş, MPEG-DASH uyumlu VPMS akış motoru için sorun oluşturmuyor, ayrıca Arvato Systems Video Production Management Suite (VPMS) ile yakın bir entegrasyon da sağlanıyor.

 

BMS İçerik ve Gelir Planlama Yazılımı

BMS (Broadcast Management Suite) medya hakları ve fikri mülkiyetinden (IP) gelen gelirleri en üst düzeye çıkarmak amacıyla pazar lideri bir çözüm yaratmak için bir araya getirilen beş adet ayrı olarak konuşlandırılabilir ve ölçeklendirilebilir üründen oluşuyor. BMS ürünleri “nokta” çözümü sunmak için ya da karlılığı artırmak ve gelirleri en üst düzeye çıkarmak için entegre bir çözüm olarak herhangi bir kombinasyonda kullanılabilir.

www.arvato.com


Atomos

Ninja V 4K HDR Monitör ve Kaydedici

Tamamen yeni 5 inç 4kp60 HDR monitör ve kayıt cihazı, zarif, küçük ve hafif yapısında aynasız kameralar, DSLR’ler ve oyun konsolları için ideal. ürünün piyasaya sürülmesi, Ninja V ile mükemmel partner olacak 4K 10 bit HDMI çıkışlı ve log gammalı yeni aynasız kameraların çıkmasıyla aynı zamana denk geliyor. Yeni Canon EOS R, Nikon Z6 ve Z7, Fujifilm X-T3 kameralar şimdi Panasonic GH5 ile GH5S’e katılarak Apple ProRes veya Avid DNxHR formatlarına Ninja V 4K 10 bit 422 kayıt yapmanın avantajlarından yararlanıyorlar. Bu kameralarla Ninja V birlikteliğinin sonucunda, pürüzsüz geçişler için milyarlarca renk tonu ve tüm NLE kurgu yazılımlarında daha iyi sonuç elde ediliyor.

 

AtomX Genişletme Portu

AtomX kullaıcıların eski veya geleceğin kablosuz veya kablolu görüntü standartlarına ayak uydurup bağlanabilmeleri için tasarlandı. AtomX Ethernet/NDI ve AtomX Sync, AtomX portuna kenetlenerek Ninja V’ye anında Ethernet üzerinden NDI, kablosuz senkronizasyon ve Bluetooth kontrolü özelliklerini ekliyor. AtomX Ethernet/NDI modülünün kablolu 1GigE Ethernet konektörü sayesinde IP ağlar üzerinden canlı, yayın kalitesinde görüntü iletmek mümkün. Atomos’un işbirliği yaptığı Newtek’in NDI teknolojisi klasik SDI kablolamanın yerini alarak çok kameralı ağların kurulum ve denetimini kolaylaştırıyor. AtomX Sync modülü Ninja V’ye profesyonel kablosuz zaman kodu, genlock ve Bluetooth denetimi getirmesi, DSLR, aynasız kameralar ve oyun kayıtları için ideal. Aynı ağda 30 metreye kadar mesafedeki AtomX Sync donanımlı binlerce Ninja V senkronize edilebiliyor ve denetlenebiliyor.

www.atomos.com


Athensa

Athensa Graphics Grafik Yöneticisi

Gelişmiş ama kullanımı çok kolay olan Athensa Graphics yazılımı, rulo, kayan yazı, aynı anda çok katmanlı fotoğraflar, analog ve dijital saatler, animasyonlu logolar gibi farklı durağan ve hareketli nesneler yaratma imkanı veriyor. Bu grafikler doğrudan yayınlamak için veya gelecekte kişisel şablonlar olarak kullanılabiliyor. Athensa Graphics’in çizelgeleyicisi (Scheduler) daha önce yaratılmış projelerden nesneleri farklı zamanlarda başlatmaya izin veriyor. Yeni kullanıcı arayüzüne ve kişiselleştirilebilen bir görünüme sahip Athensa Graphics, 4K grafik ve AJA desteği ve ardışık bağlantı imkanı sunuyor.

 

Athensa Playout Otomasyonu

Çok yönlü ve bağımsız çalışan Athensa Playout, günümüzün yayın tesislerinde gereken playout otomasyon işlemlerini sağlıyor. Modüler mimarisi hem her boyutta yayın kuruluşları ve hem de kesintisiz içerik playout otomasyonu isteyen medya profesyonelleri için uygun. UHD/HD/SD-SDI veya IP akışlı olarak alınabilen Athensa Playout, haftada 7 gün, günde 24 saat insansız çalışmayı güvenle yürütebiliyor. Açılıp katlanabilen playout bloklarının yanı sıra UHD, AJA, RTMP ve HEVC/H.265 destekleri sunuyor.

 

Athensa Ingest Kayıt Çözümü

Athensa Ingest HD/SD SDI dijital sinyallerden, analog kaynaklardan ve MPEG taşıma akışlarından birden fazla HD veya SD içerik kanalının yakalanmasını sağlıyor. Tek bir ekran üzerinde dört görüntü kaynağı izlenebiliyor ve yeni kullanıcı arayüzüyle denetlenebiliyor. Ses seviyeleri ses şiddeti ve tepe değer görüntüleriyle izlenebiliyor ve gerektiğinde ayarlanabiliyor. Athensa Ingest’e kaydedilen içerik, kaydın başlamasından birkaç saniye sonra oynatıma hazır hale geliyor.

www.athensa.tv


ATTO

ATTO Celerity Fibre Channel HBA Adaptörler

ATTO Celerity Fibre Channel HBA (Host Bus Adapter) adaptörleri fiziksel ve sanal veri merkezleri, bant akışı ve yedekleme, zengin içerik dağıtımı ve sunucu gruplandırma gibi en yoğun bellek depolama ortamları için mümkün olan en hızlı işlem hacmini sunuyor. ATTO Celerity HBA’lar çok yüksek performans, ultra düşük gecikme, paylaşımlı bellek kaynaklarında kalıcılık gerektiren yoğun iş akışları için NVMe teknolojisi desteğiyle tamamen katı halli (all-flash) veri merkezlerinin performansını açığa çıkarıyor. ATTO Celerity HBA ürünleri piyasadaki doğrudan işlemcinin mimarisine gömülü olanlara göre anantajlı. ATO denetleyicinin çok çekirdekli olması, bir çift portlu HBA üzerinde “active standby” modundaki tek bir porta yüksek IOPS performansı sağlıyor. Bir port, kablo veya SFP arızalanırsa, ATTO Celerity HBA’lar maksimum performansın devam etmesini sağlayarak, kullanıcıların hizmet düzeyi anlaşmasına uygun hizmet almalarını garantiliyor.

www.atto.com


Audio-Technica

3000 Series UHF Kablosuz Sistemler

Yeni dördüncü kuşak 3000 Series UHF kablosuz sistemler kolay kurulum, çok yönlü çalışma ve güvenilir, aslına sadık ses sunuyor. 100 metre çalışma mesafeli sistemler DEZ (470-530 MHz) ve EE1 (530-590 MHz) iki frekans bandında alınabiliyor ve böylece 60 MHz frekans ayar aralığı sağlıyor. Frekanslar alıcı üzerinde kolayca taranıp seçilebiliyor ve ardından IR sync işleviyle el veya vücut vericileriyle senkronize ediliyor. El vericisi son derece az el tutuş gürültüsüne neden oluyor ve altı adet değiştirilebilen A-T mikrofon kapsülü ve diğer uyumlu kapsüller için endüstri standardında yivli yuvaya sahip.

www.audio-technica.com


Autoscript

iEVO iPad Teleprompt Uygulaması

iEVO uygulaması bir veya daha fazla iPad’in doğrudan WinPlus-IP prompter yazılımına bağlanarak, ağdaki istenen her yerde teleprompter monitörü, ek referans monitörü veya operatör ön izleme monitörü olarak kullanılmasına imkan veriyor. Kullanıcılar WinPlus-IP için bir WP-i lisansı satın alarak bir iPad üzerinde prompter yazısı görüntüleyerek, operatör ve sunucu için güvenilir ve portatif bir monitör sağlayabiliyorlar. Autoscript’in eksiksiz IP yetenekli prompter çözümü WinPlus-IP’ye bağlandığında, WinPlus-IP aygıt yöneticisi içerisindeki standart bir aygıt olarak görünüyor. Yazılımın lisanslı bir sürümü seçildiğinde iEVO içeren bir iPad Wi-Fi veya kablolu Ethernet adaptörü yoluyla WinPlus-IP’den prompt bilgisini alıyor ve metni iPad bir ek monitör haline gelecek şekilde sunuyor.

 

Intelligent Prompting IP Prompter Serisi

Autoscript görüntü iş akışlarını da destekleyen endüstrinin ilk IP iş akışı için tasarlanan teleprompter sistemini sunuyor. Yeni geliştirdiği WinPlus-IP, Intelligent Prompting iş akışlarına daha da fazla yedekleme ve güvenilirlik katıyor. Fuarda tanıtılan ve EVO-IPS modelini de içeren IPS serisi, dünyanın ilk tamamen IP uygulaması. WinPlus-IPS yazılımı küçük yapımlar için kolay ama güçlü bir prompter uygulaması. WinPlus-IPS ile EVO-IPS paketlerin kombinasyonu, Intelligent Prompting çözümünü kurumsal, eğitim, kamu yapımları gibi küçük IP tabanlı stüdyolar için uygun maliyetli, kurulumu ve kullanımı kolay bir pakette sunuyor.www.autoscript.tv


Avid

Maestro | Engine Grafik ve Video Donanım Platformu

Medya ve eğlence sektörünü destekleyen lider teknoloji tedarikçisi Avid, Maestro Graphics ürün serisi için yeni nesil Maestro | Engine gerçek zamanlı grafik ve video donanım gerçekleme platformunu duyurdu. Maestro | Engine HD ve 1080P’den hem SDI hem de Video Over IP arabirimlerini destekleyen çözüm, UHD’ye kadar ölçekleniyor. Maestro | Engine ile yayıncılar, sektörün elde edilebilir en yüksek kalitesinde grafik, sanal stüdyo, artırılmış gerçeklik ve video duvarı içeriği üretebiliyorlar.

 

Avid VENUE | S6L Denetim Yüzeyi

Her boyuttaki canlı yapımları kolayca miks ve kaydetmeye yönelik Avid VENUE | S6L, sanatçıların ve mühendislerin mümkün olan en iyi gösteriyi sunmak için güvendiği rakipsiz işlem gücünü ve ses berraklığını sunuyor. S6L birleştirilmiş platformu, doğrudan AAX ve Waves plug-in desteğinden ve 128 kanal Pro Tools kaydından tam sistem modülerliğine ve 300+ işlem kanalına kadar her donanımda talepleri karşılamak için ihtiyacınız olan karıştırma verimliliği, yaratıcılık ve esnekliği sağlıyor. Ve şimdi beş kontrol yüzeyi, üç motor ve dört I/O rafından oluşan yeni genişletilmiş seri ile tümü arasından %100 donanım, yazılım ve gösteri dosyası uyumluluğunu seçin; ihtiyaçlarınız için mükemmel sistemi yapılandırmak ve ölçeklendirmek kolay.

 

Avid NEXIS | E5 NL Disk Bellek Sistemi

Avid NEXIS | E5 NL yüksek yoğunluklu, disk tabanlı bir orta kademe (near-line) depolama sistemi ve artık aktif yapımda olmayan varlıkları ve projeleri park etmek ve geri getirmek için hızlı, akıllı bir çözüm sunuyor. İleri düzeyde ölçeklendirilebilir, çok seviyeli korumalı depolama sunarak yeniden kullanmak üzere içeriğe erişimi, ön izlemeyi ve geri yüklemeyi kolaylaştırıyor. Genel ve özel bulut iş akışlarında MediaCentral ile entegre edildiğinde, Avid NEXIS | E5 NL, medyanızın değerini en üst düzeye çıkarmak ve korumak için arşivden-çevrim içine iş akışlarını hızlandırmaktan, birden çok depolama katmanına teslimata kadar ihtiyaç duyulan her şeyi sunuyor.

www.avid.com


AWS Elemental

AWS Elemental MediaStore Bellek Hizmeti

AWS Elemental MediaStore medyaya en uygun şekilde geliştirilmiş bir AWS bellek depolama alanı hizmeti. Canlı görüntü akışı içeriği dağıtmak için gereken performans, tutarlılık ve düşük gecikmeyi sunuyor. AWS Elemental MediaStore iş akışında başlangıç depolama alanı olarak çalışıyor. Yüksek performanslı yetenekleri ve uzun vadeli, etkin maliyetli bellek alanı, en yoğum medya dağıtım iş yüklerinin gereksinimlerini karşılıyor. Aynı anda düşük gecikmeli okuma ve yazma imkanı veren AWS Elemental MediaStore, büyük ölçekli, yüksek kaliteli medya iş yüklerinin kendine özgü ihtiyaçlarına yanıt verecek performansta geliştirildi. AWS Elemental MediaStore görüntüleri tampon belleğe alma riskini azaltıp uçtan uca gecikmeyi azaltarak, izleyicilere tutarlı bir hizmet kalitesi sunmayı garantiliyor.

 

AWS Elemental MediaLive Görüntü İşleme Hizmeti

Yayın kalitesinde canlı görüntü işleme hizmeti AWS Elemental MediaLive, bağlantılı televizyonlar, tabletler, akıllı telefonlar, set üstü alıcılar gibi internet bağlantılı çoklu ekran aygıtlarına ve yayın televizyonlarına dağıtım için yüksek kaliteli görüntü akışları yaratma imkanı veriyor. Hizmet canlı görüntü akışlarını gerçek zamanda kodlayıp büyük boy bir canlı kaynağını alarak izleyicilere dağıtım için daha küçük versiyonlara sıkıştırarak çalışıyor. Gelişmiş yayın özellikleri, kesintisiz kullanım, “kullandıkça öde” ücretlendirme modeliyle AWS Elemental MediaStore hem canlı erkinlikler hem de 7x24 yayınlanan kanallar için kolayca görüntü akışları oluşturma olanağı veriyor. Uzmanlar AWS Elemental MediaStore sayesinde tesisin karmaşıklığından bağımsız olarak izleyicilere cazip canlı görüntü deneyimleri oluşturabiliyor ve yayın kalitesinde görüntü işleme altyapısını kullanabiliyor.

www.aws.amazon.com


Axia

Pathfinder Core PRO Yönlendirme Otomasyonu

Binlerce yayıncı, gerçek zamanlı yayın yönlendirme ve sinyalizasyon operasyonlarını yönetmek, izlemek ve kontrol etmek için PathfinderPC ya da PathfinderPRO Windows yazılımına güveniyor. Birkaç yıl önce Pathfinder Core PRO bu ağ kontrolü gücünü kullanışlı, raf montajlı bir cihaz içinde sunmuştu. Şimdi de üçüncü nesil Axia Pathfinder, Pathfinder Core PRO Cihazı ve Pathfinder Core PRO VM çıktı. Yönlendirme kontrolü hiç bu kadar basit ya da bu kadar sofistike olmamıştı.

www.telosalliance.com/Axia


Axon

Neuron Ağ Eklentili İşlemci

IP’ye taşınan yayın altyapıları için Neuron kullanışlı bir ağ eklentili işlemci (Network Attached Processor) çözümü. Tüm ses ve video işlem görevleri, dünyanın ilk gerçek ağ eklentili işlemcisini yaratmak için ultra yüksek bant genişliği ile SDI teknolojisini bir IP platformuna paketlenerek yönetiliyor. Neuron, BT bağlantısı düşünülerek tasarlanan son derece güçlü ve esnek bir platform. Çoğu mevcut ‘hibrid’ çözümün aksine, Neuron, yüksek hızlı Ethernet I/O (dual 100Gb/s) ve isteğe bağlı SDI ve/veya HDMI I/O özelliklerine sahip bir işlem cihazı.

www.axon.tv


Barnfind

BTF1-41 Bağlantı Paneli

Yeni BTF1-41, geniş bir fonksiyon ağına ve herhangi bir sinyal formatını taşıma kabiliyetine sahiptir, bu da onu spor, teletıp ve hükümet projeleri gibi çok çeşitli uygulamalar için ideal bir çözüm haline getirmektedir. BTF1-41, artık daha fazla kontrol seçeneği, gelişmiş işlevsellik ve gelişmiş yapılandırma özellikleri sunan Barnfind’in temel BarnOne ve BarnMini ailelerinin geliştirilmiş sürümleriyle birlikte gösterildi. İyileştirmeler, bir çok üniteyi bir raf ünitesine yerleştirerek ve güç tüketimini mümkün olduğunca düşük tutarak, şirketin yeşil uygulamalara olan bağlılığını yansıtmaktadır.

www.barnfind.no


Bitmovin

Per-Title Encoding Kodlama

Bir kodlama iyileştirme biçimi olan Per-Title Encoding, görüntü dosyasının karmaşıklığını temel alarak her görüntünün bit hızı-çözünürlük çiftlerini duruma göre düzenliyor. Nihai hedef, kodekin mükemmel bir izleme deneyimi sunmaya yetecek kadar (ama daha fazla değil) bilgiyi paketlemeye yetecek kadar yeri sağlayan bit hızını seçmek. Başka bir deyişle, insan gözünün algılayabileceğinden fazlasını almamak. Test ortamlarına uygun Per-Title Encoding, sabit bir bit hızı ile çalışmadığı için ticari açıdan uygun değildi. Bitmovin Per-Title Encoding ise her giriş için bir “karmaşıklık faktörü” hesaplıyor. Az karmaşık içerik için yüksek bit hızlarını görsel kaliteyi kaybetmeden oldukça düşürebiliyor. Düşük bit hızı seviyeleri de ayarlanıyor ama kaliteyi bozmamak için yüksek bit seviyeleri kadar fazla değil. Karmaşık içerik için ise tam tersi işliyor. Bit hızındaki büyük artış görsel kaliteyi pek iyileştirmeyeceği için yüksek bit hızı seviyeleri pek fazla değiştirilmiyor. Ancak düşük bit hızı seviyeleri epey yükseltiliyor, çünkü bit hızı ekleyerek görsel kalite büyük oranda iyileştirilebiliyor.

www.bitmovin.com


Black Box

Emerald Birleşik KVM Platformu

Yüksek kaliteli görüntü, ses ve yardımcı sinyallerin dağıtımına yönelik birleşik KVM çözümü, hem IP hem de patentli doğrudan bağlı ağlar, UHD/4K’ya kadar karışık çözünürlükler, çok sayıda ve kombinasyonda fiziksel ve sanal masaüstü bilgisayarlar ve sunucular içeren karma ortamlarda kullanım için tasarlandı.

 

Live Broadcast Canlı Yayın Çözümü

MCR veya yapım stüdyoları gibi kritik ortamlarda IP ağlar üzerinden ses/çevresel/HD ve 4K görüntü sinyallerinin canlı yayın için güvenli dağıtımı gerekiyor. Fiziksel ve sanal sunuculara yönelik güvenli ve güvenilkir KVM anahtarlama ve uzatma teknolojisi, kullanıcı iş istasyonlarının ve sunucularının ayrı mekanlarda tutulmasına izin veriyor. Yazılım ve medya içeriği gibi sanal makine tabanlı kaynaklara erişim ve güvenli, merkezi içerik yönetimi sağlanıyor.

www.blackbox.nl


Bluebell

Bluebell BN390 Çoğullayıcı

BN390, yalnızca dörtlü 3G-SDI ve iki örnek interleaf için değil, ayrıca hem bakır hem de fiberde seri 12G-SDI için altyapı aktarımı sunuyor. Ayrıca çok yüksek yoğunlukta 3G-SDI sinyallerin tek bir fiber üzerinde çoklanmasını sağlıyor. BN390 bir 4K sinyal için kablo sayısını dört kablodan bir kabloya indirerek donatım ve kurulumu kolaylaştırıyor. Modül çok çeşitli çoklama ve dönüşüm modunu destekliyor ve birçok kamera ve arayüz gereksinimi için bir araç kiti olarak çalışıyor. Örneğin, dört 3G-SDI sinyalini tek bir 12G-SDI çıkışına ya da tam tersine dönüştürebiliyor, ve sırasıyla iki bağımsız Dual-Link HD-SDI/3G-SDI sinyali ile tek linkli 3G ya da 6G-SDI sinyali arasında bir arabirim gibi davranıyor.

 

Kronos Optikos Görüntü Kartı

Kronos Optikos kart Adobe Premiere Pro CC’den SDI çıkışı yaparken, ikinci bir Kronos bütünleşik yayın grafik sistemine aynı anda 10Gb Ethernet aracılığıyla bir SMPTE 2110 sıkıştırmasız IP akışı sağlıyor. Canlı etkinlikler ve yayınlar sırasında bu tipik iş akışı canlı bir görüntü sinyaline kanal logosu ekleme, istatistik ve diğer grafikler bindirmeye imkan veriyor. IngeSTore Server 3G sunucudan SNS network Shared Storage’a kaydedilen medyaya, kayıt henüz devam ederken Adobe Premiere Pro ile erişilebiliyor.

www.bluefish.444.com


Blackmagic Design

ATEM Television Studio Pro 4K Yapım Masası

Blackmagic Design, entegre edilmiş donanım kontrol paneli içeren profesyonel “hepsi bir arada” Ultra HD canlı yapım switcher’i olan ATEM Television Studio Pro 4K’yı duyurdu. ATEM Television Studio Pro 4K; 8 adet bağımsız 12G-SDI giriş, dahili Fairlight ses mikseri, ATEM gelişmiş Chroma Keyer, çoklu görüntüleme, aux ve program çıkışları, analog ses girişleri, dahili talkback, iki flash tabanlı medya oynatıcı, profesyonel yaratıcı geçişler, efektler için bir DVE ve daha nice özellikler içerir. ATEM Television Studio Pro 4K, 2160p59.94’e kadar tüm HD ve Ultra formatlarıyla çalışabilmesi için, profesyonel bir yayın donanım kontrol panelini, güçlü 8 girişli bir switcher ile birleştiriyor.

 

Pocket CinemaCamera 4K Kamera

Blackmagic Design tam 4/3 HDR sensör, 13 adımlı dinamik aralıkla birlikte düşük ışıkta üstün performans için 25600 ISO’ya kadar, çift native (baz) ISO özelliğine sahip, el tipi bir dijital kamera olan yeni Blackmagic Pocket CinemaCamera 4K’yı duyurdu. Ayrıca benzeri bulunmayan yeni USB-C Expansion Port (genişletme portu) sayesinde, kullanıcıların dahili SD/UHS-II ve CFast kaydedicileri veya kurgu ile renk düzeltme işlemleri için kullanacakları harici disklerin aynısına kaydetmelerine olanak tanıyor. Böylece pahalı harici kayıt cihazlarına gereksinimi de ortadan kaldırıyor. Blackmagic Pocket CinemaCamera 4K, gerçek dijital film kalitesi sunan, native 4096 x 2160 çözünürlük ve 13 adımlı dinamik aralık özelliklerine sahip tam boyutlu 4/3 HDR sensör içerir. 4/3 sensörün tam boyut özelliği MFT lensleriyle kusursuz bir şekilde eşleşmesi üzerine tasarlanmıştır.

 

DaVinci Resolve 15 Renk Düzeltme Yazılımı

Blackmagic Design, fuarda görsel efektlerin ve hareketli grafiklerin tam entegrasyonunu sağlayan büyük güncelleme DaVinci Resolve 15’i duyurdu. Bu güncelleme, DaVinci Resolve’yi; profesyonel olarak çevrim içi ve çevrim dışı kurgulamayı birleştiren, renk düzeltmeyi, ses için post prodüksiyonu, çok kullanıcılı ortak çalışmayı ve şimdi de görsel efektleri tek bir yazılım aracında birleştiren, dünyanın ilk çözümü yapıyor. DaVinci Resolve 15; compositing, boyama, parçacıklar, anime edilmiş yazılar ve daha nicesi için 250’den fazla aracı olan, tamamıyla yeni Fusion sayfasını ekliyor.

 

MultiView 4 HD Çoklu Görüntüleme Cihazı

Blackmagic Design, kullanıcılara tek bir ekranda 4 bağımsız SDI video kaynağını izleme imkanı veren yeni bir çoklu görüntüleme cihazı Blackmagic MultiView 4 HD’yi tanıttı. Kullanıcılar, SD ve HD formatlarının ve kare hızlarının herhangi bir kombinasyonunu aynı anda izleyebilirler. Blackmagic MultiView 4 HD hem SDI hem de HDMI çıkışları içerdiğinden, profesyonel SDI yayın ekranlarıyla veya büyük ekran tüketici HD televizyonlarıyla kullanılabilir. Blackmagic MultiView 4 HD, Level A ve Level B cihazları da dahil olmak üzere, mevcut SD ve HD ekipman ile uyumlu olan, tamamıyla bağımsız 4 adet çoklu hız 3G-SDI girişe sahiptir. Tüm girişlerde otomatik kare senkronizasyon özelliği vardır.

 

Mini Converter Optical Fiber 12G Çevirici

Blackmagic Design, NAB’de kullanıcıların SDI bağlantılarını 16 kilometreye kadar uzatmalarına imkan tanıyan, SDI’den fiber optik formata dönüşüm yapan ve çift yönlü çevirici olan yeni Mini Converter Optical Fiber 12G cihazını sergiledi. Blackmagic Mini Converter Optical Fiber 12G, SDI sinyali fiber optik’e ve fiber optik sinyali de SDI’ye çift yönlü olarak aynı anda dönüştürerek, SDI bağlantıları devasa mesafelere uzatan kompakt bir çeviricidir. Yeni Mini Converter Optical Fiber 12G’yi kullanarak, canlı etkinliklerde uygun bir maliyetle daha kapsamlı çekimler yapabilirsiniz. Yayıncılar, düşük fiyatlı fiber optik kablolar kullanarak kameraları; switcher, yönlendirici ve deck üniteleri gibi cihazlardan 16 kilometreye kadar yerleştirebilirler.

 

Mini Converter UpDownCross HD Çevirici

Blackmagic Design, SDI ve HDMI giriş ve çıkış bağlantıları yoluyla herhangi bir SD veya HD video formatının başka bir SD veya HD video formatına dönüştürülmesini mümkün kılan, yayın kalitesinde format çevirici olan yeni Blackmagic Mini Converter UpDownCross HD’yi duyurdu. Buna ek olarak, kullanıcılar, bilgisayar çözünürlüklerinin standart yayın formatlarına otomatik olarak ölçeklendirilme özelliğine de sahip oluyor. Blackmagic Mini Converter UpDownCross HD, yayıncılar tarafından, cihazın SDI ve HDMI girişleriyle video formatlarının dönüştürülmesinde kullanılabilecek son derece uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli bir format çeviricisidir. Mevcut SD ve HD yayın ekipmanları arasında format dönüşümü için idealdir.

 

Blackmagic RAW Kodek

Blackmagic Design, RAW’ın kalitesini ve avantajlarını, geleneksel video formatlarının kolay kullanımı, hızı ve dosya boyutlarıyla birleştiren, yeni ve son derece modern bir codec olan Blackmagic RAW’ın ücretsiz beta sürümünü piyasaya sundu. Blackmagic RAW, kullanıcılarına büyüleyici görüntüler, harika performans, platformlar arası destek ve yazılım geliştiricileri için ücretsiz bir SDK sunan, akıllı bir format. Blackmagic RAW ücretsiz beta sürümünü, kullanıcılar URSA Mini Pro kameralarıyla kullanmak üzere, Blackmagic Camera 6.0 Beta Güncellemesi ile indirebilirler. Bunun yanında, Blackmagic RAW için destek içeren DaVinci Resolve 15.1 güncellemesi de Blackmagic Design web sitesinden, ücretsiz olarak indirilmeye hazır. Blackmagic RAW, geliştirilmiş de-mosaic algoritması, kapsamlı metadata desteği, ileri düzeyde optimize edilmiş GPU ve CPU hızlandırılmış işleme özellikleri ve bunlar gibi çok sayıda yeni teknoloji içeren yeni nesil bir kodek. Video çekimlerinden, kurgu ve renk derecelendirme işlemleri için post prodüksiyon sürecine kadar, tek bir dosyadan kullanılabiliyor.www.blackmagicdesign.com/tr


Brainstorm

InfinitySet Sanal Stüdyo Uygulaması

Eksiksiz sanal set ve gerçek zamanlı 3D grafik çözümü InfinitySet, operatörlere ve yapımcılara ileri teknoloji ve esneklik sunuyor. InfinitySet ile sabit kameralı basit sanal setlerden raylı kameralı, set ve konuşmacılarla gerçek zamanda etkileşen veri yönetimli grafikler, gömülü ray hareket verili dış sinyaller içeren ileri düzey ve karmaşık yapımlara kadar çok çeşitli işler yapılabiliyor. InfinitySet ayrıca seçmeli odak saptırma ve bokeh, 3D Presenter, hacimsel aydınlatma gibi endüstride ilk olan teknolojilere de sahip. Yaygın 3D formatlarının çoğunu desteklediği için, sanal setin içerisine dışarıdan nesneler bütünleştirilebiliyor. Artık sadece Aston projeleriyle bütünleşmekle kalmayıp, Aston’un grafik özelliklerine de sahip olduğu için, sıfırdan 2D/3D hareketli grafikleri kurgulayabiliyor, yönetebiliyor ve yaratabiliyor, böylece zengin bilgiler içeren yüksek kaliteli programlar yaratılabiliyor.

www.brainstorm3d.com


BroadcastPix

NewBlueNTX 3D Grafik Sistemi

Her BPswitch sisteminde bulunan çok katmanlı 3G grafik yazılımı NewBlueNTX ile etkileyici grafikler yaratılabiliyor. NewBlueFX destekli çözüm sayesinde isteyen herkes kişiselleştirilebilen bir arayüzden, çözünürlükten bağımsız 3D yazı, grafik ve animasyonları kolayca üretebiliyor. NewBlueNTX yüzlerce yazı stili ve şablon içerdiği için, kayan yazı ve animasyon gibi efektler kolayca yaratılabiliyor.

 

BPswitch Yapım Anahtarlama Masaları

BPswitch bütünleşik prodüksiyon anahtarlama masaları ailesiyle istenen yerden, her türlü aygıt üzerinde IP üzerinden eksiksiz denetim sağlanıyor. Canlı programların prodüksiyonu klasik bir denetim odasından, ya da mobil aygıt üzerindeki kişiselleştirilebilen bir tarayıcı tabanlı arayüz kullanarak yapılabiliyor. Etkin maliyetli BPswitch, güvenli bulut denetimi ve tam hareketli görüntüler sunuyor. BPswitch sistemleri, yüzlerce şablonlu BPNet medya varlık yönetimi, BPNet medya varlık yönetimine bulut bağlantısı, Facebook ve diğer içerik dağıtım ağlarına HD görüntü akışı, BPview kişiselleştirilebilen çok görüntü, dosya tabanlı makrolar, Virtual Studios ile ClearKey renk bindirme, klip ve grafik bellek depoları içeriyor.

www.broadcastpix.com


Broadpeak

nanoCDN ABR Çoklu Yayın Teknolojisi

ABR çoklu yayın teknolojisini ilk sağlayan firma olarak Broadpeak canlı çoklu ekran görüntü dağıtımında devrim yaratıyor. IBC 2018’de tanıttığı nanoCDN çoklu yayın ABR çözümü, milyonlarca geniş bant ağ geçidini, kablo modemi, Wi-Fi yönlendiriciyi ve set üstü alıcıyı bir işletmecinin içerik dağıtım altyapısının aktif bileşenlerine dönüştürerek, her türlü aygıta canlı http görüntü dağıtımını ölçeklendirilebilir hale getiriyor. Ev ağlarından yararlanan işletmeciler ağlarından sadece saniyede birkaç megabit kullanarak eşzamanlı milyonlarca izleyici için canlı çoklu ekran hizmetlerinin en yüksek tüketim saatlerini etkin maliyetle yönetebiliyorlar.

 

Cloud PVR Bulut TV Çözümü

Fuarda Broadpeak’in en çok vurguladığı çözümü olan Cloud PVR, işletmecilere zaman kaydırmalı televizyon hizmetleri sunmak için basit, ölçeklendirilebilen, esnek bir çözüm sunuyor. Broadpeak çözümü sayesinde aboneler kullanılabilecek bant genişliği veya alıcı aygıttaki tuner sayısı üzerinde hiçbir kısıtlama olmadan aynı anda çeşitli kanallar üzerinde birden fazla kaydı başlatabiliyorlar. Cloud PVR ile servis sağlayıcılar Start-over TV ve Catch-up TV hizmetleri sunabiliyorlar. Kaydedilen içerikler istenen aygıt üzerinde izlenmek için yayın sırasında işlenebiliyor.

www.broadpeak.tv


Calrec

Impulse Ses İşleme Platformu

Calrec’in yeni kuşak ses işleme platformu Impulse core, AES67 ve SMPTE 2110 bağlantılı, çok güçlü bir ses işleme ve yönlendirme çözümü. Mevcut Apollo ve Artemis denetim yüzeyleriyle uyumlu Impulse core, var olan Calrec müşterileri için kolay bir yükseltme yolu sunuyor. Impulse NGA (yeni kuşak ses) uygulamaları için 3D saran yol genişlikleri ve pan sağlıyor. 5.1, 5.1.2, 5.1.4, 7.1, 7.1.2, 7.1.4 giriş kanalları, veri hatları, ses takip ve ölçümü gerçekleştiriyor.

www.calrec.com


Canare

L-3.3CUHD Koaksiyel Kablo

Ultra düşük gecikmeli 75 ohm dijital görüntü koaksiyel kablosu, özel olarak 12G-SDI için tasarlandı. Tek bağlantı üzerinde 100 metreye kadar UHD iletim mesafesi sunuyor. Yoğun testlerde mükemmel sonuçlar veren kablo, bakır folyo ve yüksek yoğunluklu kalaylanmış örgülü kaplamayla korunuyor. Köpüklü çok katmanlı PE yalıtıma sahip ürün, UL 1666 Riser sınıfından aleve dayanıklı.

www.canare.com


Canon

XF705 XF-HEVC Kamera

Canon Europe, XF serisi kameralarının en yeni üyesi XF705’i tanıttı. Yeni nesil XF-HEVC formatı ile donatılan XF705, etkileyici görüntü kalitesi ve üstün ayrıntı seviyesi ile SD kartlara 4K UHD 50P 4:2:2 10-bit kayıt sunuyor. Bir 1.0 tip CMOS sensör ve DIGIC DV6 işlem ile birleştiğinde, XF705 oldukça gelişmiş gürültü performansı, hassasiyet ve sinematik alan derinliği sunuyor. Gelişmiş 12G-SDI arayüz ve IP akış gibi bir dolu gelişmiş HDR özelliği ile XF705, daha da iyi sonuçlar için UHD HDR yapım iş akışlarında devrim yapmaya hazırlanıyor. XF705 HDR dosyaları dahili olarak hem Hybrid Log Gamma (HLG) hem de Perceptual Quantisation (PQ) HDR formatlarını kullanarak kaydedebiliyor. Kamera pozlamayı kontrol ederken kullanıcıyı desteklemek için ayrıca kapsamlı HDR yardım işlevleri de içeriyor. XF705 ayrıca bir HDR dosyasını dahili olarak bir SD karta kaydederken aynı anda bir SDR sinyalinin çıkışını verebiliyor ve eş zamanlı HDR/SDR yapımı sağlayabiliyor.

 

UHD DIGISUPER Lensler

UHD DIGISUPER 122 ve UHD DIGISUPER 111, çok geniş odak uzunlukları, yüksek yakınlaştırma oranları ve sınıfının lideri işlevsellikle ile 4K5 beklentilerini aşan, olağanüstü bir optik performansa sahip. Geniş açıdan telefotoya tanımlayıcı güç ve sıra dışı renk üretimi elde eden bu lensler, dış mekan spor yayını ve konserler gibi iç mekan etkinlikleri için ideal olan gerçekçi ve yüksek çözünürlüklü çekim sağlıyor. Canon’un amiral gemisi saha zoom yayın lensi UHD DIGISUPER 122, dünyanın en geniş açı ve dünyanın en uzun odak uzunluğunu (geniş açıda 8,2 mm ve telefotoda 1000 mm) ve dünyanın en yüksek yakınlaştırma oranını (122x) sunuyor. Yüksek zoom oranlı UHD DIGISUPER 111, 111x yakınlaştırma oran ve 8,3 mm - 925 mm arasında odak uzunluğu ile yayın yapımları arasında bir altın standart olmayı amaçlıyor.

 

CJ25ex7.6B Lens

Canon’un 2/3-inç sensörlü 4K yayın kameralarına yönelik UHDxs Series8 portatif zoom lenslerine ek olarak, esneklik ve yüksek manevra kabiliyeti sunan CJ25ex7.6B, Ultra-Düşük Dağılımlı (UD) cam ve bileşenlerin optimum yerleşimi için odaklanan patentli bir optik tasarıma sahip. Bu, tüm zoom aralığı boyunca görüntünün merkezden kenara kromatik sapmasını azaltıyor. Bu CJ25ex7.6B geniş açıda 7,6 mm’den telefotoda 190 mm’ye kadar bir odak uzunluğunu kapsayan 25x yakınlaştırma oranı sunuyor ve çok çeşitli çekim senaryolarını destekliyor.

 

ZDJ-S01 Servo Zoom

DIGISUPER Lensler için Canon ZDJ-S01 servo zoom yardımıyla yakınlaştırma eğrisi (parmak halkası rotasyon açısına göre yakınlaştırma hızı eğrisi karakteristikleri) verilen paternler arasından seçilebilir. ZDJ-S01, toplamda üç tür yakınlaştırma eğrisine sahip. Yakınlaştırma kontrol aralığı, gerçek çekimde gerekli yakınlaştırma aralığını kontrol etmek için hem geniş açı hem de telefoto tarafları için ayarlanabilir.

www.canon-europe.com


Cantemo

Cantemo Portal Medya Yönetim Platformu

Cantemo Portal 4.0 dosya aktarımlarını ve indirmeleri daha da basitleştiriyor ve kullanıcı erişimi üzerinde daha iyi denetim sağlıyor. Çözümün bu yeni sürümünde Elasticsearch, Python ve Django yükseltmeleri var. Elasticsearch için API desteği, en büyük içerik kütüphanelerinde bile arama ve indekslemeyi basit, hızlı ve kusursuz hale getiriyor. Portal’daki yenilikler arasında Agent’te SSO (Single Sign-On) desteği, Aspera kullanılarak hızlı dosya aktarımı, Windows ve Mac için Cantemo Agent arasında özelikleri arttırılan parite özelikleri yer alıyor. Agent artık bant genişliği tüketimini aynı anda aktarım sayısını sınırlayabiliyor. Artık Agent ile ana Cantemo Portal 4.0 sistemi arasında daha iyi etkileşim olduğu için, aktarım işlerinin durumları canlı rapor edilebiliyor. Kullanıcılar hata oluştuğunda yüklemeleri ve indirmeleri tekrar deneyebiliyor; sürmekte olan aktarımları duraklatıp yeniden devam ettirebiliyorlar.

www.cantemo.com


Cartoni

P70 Plus Steering Pedestal

Steering P70 pedestal hem kolay hareket kabiliyeti ile süper pürüzsüz sürüşe sahip stüdyo uygulamaları hem de OB uygulamaları için çok satan, portatif ve kompakt bir yönlendirme sistemi olan P70’in yeni bir versiyonu. İleri düzeyde dengeli, yine de hafif P70, 70 Kg’a (150 lbs) kadar her türlü kamera/lens kombinasyonu ile mükemmel bir performans sunuyor. Havayla dolu “on-shot” sütununun çalıştırılması kolay ve güvenli, herhangi bir kompresör ya da basit bir el pompası ile yüklenebilen nitrojen ya da temiz basınçlı hava ile çalışıyor. Bir güvenlik hava basıncı valfı, aşırı hava basıncı tehlikesini önlüyor.

 

Focus 12 Kamera Kafası

FOCUS 12 Fluid Head 0 ile 12 Kg (26 lbs) arasında ağırlığa sahip en son kameralar için ideal desteği sunuyor. Aşırı kompakt ve hafif olan 12, hem pan hem de tilt hareketlerinde sürekli değişken bir sıvı sönümleme sistemi ve kullanım aralığını mevcut tüm ENG kameralara genişleten bir patentli değişken karşı denge içeriyor. 12 Fluid Head hızlı çıkarılan Euro-tarzı kayan kamera plakası, aydınlatmalı kol ve döndürülebilir pan çubuğu ile birlikte geliyor. Tilt açısı +/- 90° olan cihaz, tüm tilt aralığı boyunca mükemmel bir tepkiye sahip.

www.cartoni.com


Chimera

Lightbanks Film ve Video Işıklar

Film, yayın ve sinemanın en iyi isimleri büyük, güzel pano ışık kaynakları istediğinde Chimera’yı tercih ediyor. Üstün kaliteli tasarımı ve güvenirliği ile tanınan Chimera, yüksek sıcaklıklara dayanan yenilikçi kumaşlar geliştirdi. Bu da daha fazla çekim ve ekipman konusunda daha az endişe anlamına geliyor. Pano kaynağı, istenen dağılan ışığın elde edilmesini ve ihtiyaç duyulan hafif ve portatif tasarımı sunuyor.

 

Chimera Lantern Softbox

Fluotec Cinelight 60 kiti için Chimera Lantern (p/n 1842) softbox armatür aksesuar tutucuyu monte etmek için bir çerçeve kullanıyor ve 28”x 35” x 22-1/2” (711mm x 889mm x 572mm) ölçülerinde genişleyebiliyor. Geleneksel Çin fenerlerini temel alan şirketin Lantern modelleri, portatif her yöne yumuşak aydınlatma için şık ve güncel bir çözüm sunuyor.

www.chimeralighting.com


Christie

Christie Boxer 4K30 3DLP Projektör

Christie Boxer 4K30, yüksek etki yaratması istenen canlı etkinlikler için tasarlanan, 30.000 lümen, 4K çözünürlüklü bir 3DLP projektör. Akıllı tasarımlı, küçük ve verimli 30K projektör Christie Boxer 4K30 ışığın düşük fiyatı, yatırımda hızlı geri dönüş sağlıyor. Altı ampullü Mercury ışıklandırma sunan Christie Boxer 4K30, 1.500 saat kullanımdan sonra %70 parlaklık veriyor. Tek fazlı güç, tümyönlü kurulum seçenekleri, eksiksiz bağlantılar ve Christie TruLife elektronik devresine sahip.

 

Pandoras Box Donanım ve Yazılım Araçları

Christie Pandoras Box donanım ve yazılım araçları ailesi gerçek zamanlı görüntü işleme ve gösteri denetim sisteminden oluşuyor. Projelerin tasarımından gerçekleştirilmelerine kadar her aşamada kullanıcılara tüm iş akışı üzerinde eksiksiz denetim sunarak, verimliliği yükseltirken yaratıcılık olanaklarını açığa çıkarıyor.

www.christiedigital.com


Chyro

TV Channel ve VoD Catchup Yazılımı

Sözleşmelerin, doğrusal olmayan yayın haklarının, yüksek izlenme saati, gösterim sayısı, süreleri, çoklu yayın, tekrar oynatım, VoD işlemlerinin yönetimini sağlayan çözüm, TV Channel ve VoD Catchup’ı tek bir yazılımda birleştiriyor. Kurgu bilgilerine uyarlanabilen yazılım, EPG, reklamlar, kütüphaneler, LTO arşivleri, sunucular, sabit diskler, günlük ve haftalık yayınlar, TV kanalları, SACEM gibi yayının çeşitli unsur ve işlemlerinin yönetilmesini sağlıyor.

www.chyro.tv


ChyronHego

Metacast 2.6 Hava Durumu Grafik Çözümü

ChyronHego’nun profesyonel hava durumu grafik çözümü, CAMIO Universe ile tam bütünleşik. Güçlü yeni özelikleri arasında tüm katmanlar için gelişmiş animasyonlar, hava durumu model katmanları ve basitleştirilmiş uygulama ayarları var. Kullanıcılar artık ham değerler Kelvin iken paletleri Celsius veya Fahrenheit olarak düzenleyebiliyorlar. Metacast’ın yeni playout araçları, grafikleri sıraya dizip yayınlamak için klavyenin verimli bir şekilde kullanılmasına imkan veriyor.

 

Virtual Placement Grafik Yazılımı

Her türlü canlı yayın içerisine dikkat çekici görsel grafikler eklemeye yönelik Virtual Placement, 4K kayıt ve yayını, TRACAB ve ZXY spor çözümleriyle gerçek zamanlı veri bütünleşmesini, ve üçüncü firmaların gerçek zamanlı veri kaynaklarıyla bütünleşmeyi destekliyor. Özellikle at yarışlarında avantaj sunan, hareketli sahnelerdeki bulanıklaşmayı giderme özelliğine sahip.

 

TRACAB Futbol Çözümü

TRACAB, piyasadaki en gelişmiş kamera tabanlı oynatıcı ve top takip sistemi. TRACAB, 300’den fazla stadyuma kuruldu ve her yıl 4.500’den fazla karşılaşmada canlı takip verisi yakalıyor. TRACAB İngiliz Premier League, Alman Bundesliga ve İspanyol La Liga gibi futbol liglerinde resmi takip teknolojisi olarak kullanılıyor ve büyük uluslararası UEFA ve FIFA turnuvaları için tercih edildi.

www.chyronhego.com


Cinedeck

cineX-Plugin Kurgu Yazılım Eklentileri

cineX-Plugin ile doğrudan Avid Media Composer ve Adobe Premiere Pro CC’den alınan görüntü, ses ve kapalı yazılarla var olan dosyaların içerisine araya eklemeli kurgu yapılabiliyor. cineX-tools’daki gibi malzemeleri ayrı bir uygulama ile kullanmak için dışa aktarmak yerine, artık daha önce dışa aktarılmış bir dosyaya eklemeli kurgu yapmak için tercih edilen NLE’nin dışa aktarma işlevi kullanılabiliyor. cineX-Plugin yazılım eklentileri kodek başına satın alınıp, daha sonra da kodek eklenebiliyor. Eklenti çeşitli paketleyicilerle ProRes, XAVC, AVC, XDCAM/IMX ve DNxHD/HR dahil cineXtools için desteklenen tüm kodekleri destekliyor.

 

cineX-API Access Şablon Otomasyonu

Standart kullanıcı arayüzleri ile cineX-API Access otomasyonuna erişilerek, API Access sekmesinde kullanılacak şablonlar yaratılıp kaydedilebiliyor. API Access sayesinde görüntü ve ses eklemeli kurgu, kapalı yazı güncelleme ve ekleme, ses sürümü değiştirme, kırpma, genişletme, AS11 üstveri güncelleme gibi işler için bir grup dosya toplu işlemden geçirilebiliyor. Watch Folder tabanlı bir iş akışı oluşturucu olan cineX-API, aynı temele dayalı diğer araçlarla bağlanıp ay varlığa birden fazla dönüşüm gerçek zamandan çok daha hızlı olarak yapılabiliyor.

www.cinedeck.com


Cinegy

Platform One MAM ve Bellek Sunucusu

Görüntü uygulamalarına yönelik tasarlanan 2RU boyutlu bütünleşik MAM ve bellek sunucusu XenData’lı Platform One, Cinegy yazılımı sunucu platformuna önceden kuruluyor ve Cinegy Professional Solutions’ın yardımıyla yapılandırmaya hazır hale geliyor. Uygun maliyetli Platform One, ölçeklendirilebilir ve açık mimarili Cinegy Archive çözümünü içeriyor.

 

Cinegy Air PRO 12 Yayın Otomasyon Yazılımı

Cinegy fuarda SD, HD ve/veya Ultra HD (4K) görüntü playout için yayın otomasyon ve gerçek zamanlı, çok kanallı görüntü yayın yazılımını tanıttı. Cinegy Air PRO 12tek ve bütünleşik bir yazılımda eksiksiz çözüm sunarak Cinegy’nin “Software Defined Television” ilkesini güçlendiriyor.

 

Cinegy Titler Pro Karakter Üreteci

Günümüzün yayın ortamlarında karakter üreteçleri televizyon izleyicileriyle haberleşme, mesajlaşma ve logo ekleme için önemli. İster basit bir kayan yazı parçası ister dinamik içerikli karmaşık bir animasyon olsun, bu araçlar modern televizyon yayınlarının vazgeçilmezleri. Cinegy Titler,, gittikçe genişleyen Cinegy Air için yani yazılım tabanlı CG ve logo opsiyonu.

 

Cinegy Capture PRO Kayıt Çözümü

Tüm yaygın formatlarda malzeme kaydı ile kurgu veya web proxy’lerinin üretilmesi işlemlerini bir araya getiren Cinegy Capture PRO, kayıt ve kod dönüştürme işlerini yeniden tanımlıyor. Operatörler merkezi hizmetleri kullanarak istedikleri yerde ve zamanda güçlü uzak Cinegy Capture Control istemcisini kullanabiliyorlar. Sadece standart bir PC alın, bir veya daha fazla SDI kartı ekleyin, Cinegy Capture PRO yazılımını kurun ve çalışma grubundaki herhangi biri tarafından denetlenebilen etkin maliyetli, merkezi kaydın avantajlarını deneyimleyin.

www.cinegy.com


Clear-Com

E-IPA IP Ses Kartı

E-IPA, Eclipse HX dijital matris interkom ailesi için IP üzerinden yüksek yoğunluklu ses ve interkom kartı. AES67 uyumlu ve SMPTE2110-30’a hazır E-IPA kartı, yeni FSII IP alıcı-verici dahil mevcut ve yeni IP tabanlı Clear-Com ürünleriyle bağlantı için düşük gecikmeli ve yüksek ses bant genişlikli 64 adet akış sağlıyor ve diğer AES-67 uyumlu Clear-Com ürünleri ile karşılıklı uyum içinde çalışmaya hazır. Clear-Com yüksek yoğunluklu Eclipse HX-Median ve Omega sistemlerinde 256 adede kadar IP portu sunuyor. E-IPA kart 16, 32, 48, 64 portlu modellere sahip ve Eclipse HX-Delta, Median ve Omega sistemleriyle uyumlu.

 

Agent-IC İnterkom Uygulaması

Mevcut uygulamanın son sürümü Agent-IC 2.2, Apple Watch gibi mobil aygıtlarla interkom erişimini genişletiyor. Agent-IC güncellemesi Apple Watch’un üç modelinin hepsini desteklediği için Agent-IC denetim yüzeyini giyilebilir Apple aygıtlarına genişletiyor. App Store’dan indirilebilen uygulama sayesinde akıllı telefonlar ve tabletler Clear-Com’un Eclipse-HX matris sistemine ya da yerel veya uzaktan herhangi bir ortak hat (partyline) sistemine bağlantıları kolaylaştıran LQ Series IP arabirimlerine bağlanabiliyorlar. Şimdi de Agent-IC 2.2’deki bu opsiyonel özelik sayesinde Apple Watch kullanıcıları arama başlatmak veya yanıtlamak için iPhone’larına bağlanmak zorunda değiller. Apple Watch kullanıcıları bileklerindeki hissedilir bir vuruşla gelen bir aramadan haberdar ediliyor ve arayanın kimliğini görüp bir Bluetooth kafa takımı veya iPhone ile yanıt verebiliyorlar.

www.clearcom.com


CobaltDigital

9904-UDX-4K Çevirici

9904-UDX-4K-12G UHD 12G/3G/HD/SD-SDI üst/alt/çapraz çevirici, Cobalt’ın openGear platformuna yönelik gelişmiş görüntü ve ses işlemcilerinin en son kuşak ürünü. Temel kart SDI çoğullama, birleştirme ve üst/alt/çapraz çevrimli dört 3G-SDI ve 12G-SDI giriş/çıkış sağlıyor. Opsiyonlar arasında Technicolor’ın HDR akıllı ITM (Intelligent Tone Management) işlemesi ile SDR’den HDR’ye eşleştirme ve RGB renk düzeltme var.

 

9971-MV18-4K Çoklu Görüntüleyici

IBC’de tanıtılan diğer bir Cobalt ürünü, 9971-MV18-4K openGear çoklu görüntüleyiciler serisi oldu. Bu çoklu görüntüleyiciler, gerektikçe genişletilebilen yüksek yoğunluklu modüler tasarımlarında en son sinyal tiplerini destekliyor. 9971-MV18-4K’nın 18 adet 4K 12G-SDI otomatik sinyal tanıyan girişi, yüksek çözünürlüklü 3840x2160 UHD raster çıkışı üzerinde gerektiği gibi ölçeklendirilebiliyor.

www.cobaltdigital.com


Comrex

EarShot IFB VoIP Çözümü

Birçok istasyon IFB sinyallerini iletmek için hala POTS (Düz Eski Telefon Sistemi) hatlarını kullanıyor. Televizyon yayıncıları için maliyetleri azaltacak ve bütçe içinde kalacak yollar gerekiyor ve POTS hatlarını kullanmak çok maliyetli. Comrex VoIP (Voice-over-IP) gücünü IFB teknolojisine katmak için EarShot IFB’yi üretti. Comrex EarShot IFB, canlı ses beslemelerini arayanlara ileten donanım tabanlı bir sistem. EarShot IFB, TV ENG raporları gibi saha tabanlı uzak yayınlara telefon tabanlı canlı stüdyo programı ve IFB sesi iletmek için tasarlandı. Otuza kadar kişi arama yapabiliyor ve ses sinyallerini dinleyebiliyor; bu sayede 30 adede kadar POTS hattı tek bir basit kutu ile değiştirilebiliyor.

www.comrex.com


Convergent Design

Odyssey7Q+ Kaydedicli Monitör

Odyssey7Q +, dünyadaki en gelişmiş, en yetenekli, en çok yönlü monitör / kaydedicidir. Odyssey7Q + SDI ve HDMI ile HD / 2K / UHD / 4K kaydedebilir. RAW (Odyssey RAW Bundle yükseltmesi ile), sıkıştırılmamış DPX ve Apple ProRes 422’yi (HQ) kaydedebilir. Odyssey7Q +, gerçek siyah renkleri, doğru renkleri, genişletilmiş renk gamını ve 176 derece görüntüleme açısını içeren bir OLED 1280x800 monitörüdür. Sinematik prodüksiyonda, belgesellerde, televizyonlarda ve diğer birçok alanda kanıtlanmıştır. İster 4K ister HD bir prodüksiyon merkezidir. RAW kaydı RAW Bundle yükseltmeyi gerektirir. En zorlu prodüksiyonlar ve en seçkin DP’ler için idealdir, mükemmel görüntü elde etmek için cephanenizde ihtiyacınız olan tüm araçlara sahiptir.

www.convergent-design.com


Cooke Optics

Panchro/i Classic Lensler

Coke fuarda Panchro/i Classic serisi 65mm Macro ve 32mm lenslerini tanıttı, S7/i, miniS4/i, Anamorphic/i, Anamorphic/i SF lenslerini sergiledi. S7/i Full Frame Plus lens serisi, RED Weapon 8K, ARRI ALEXA LF, Sony Venice gibi yeni tam kare sinema kameralarının sensörlerine yönelik. Anamorphic/i 45-450mm T4.5-22 zoom lensi, 10x zoom ön anamorfik, resim düzleminden 5’10” MOD, lensin önünden 3’11” yakın odak özeliklerine sahip. Anamorphic/i SF lenslerin kaplaması, parlama, bokeh ve diğer sapmaları anamorfik görünüme benzetiyor. miniS4/i serisindeki daha küçük ve hafif lensler, S4/i ile aynı çözünürlük, optik kalite ve güvenilirliği daha düşük fiyata sunuyor.

 

Anamorphic/i Full Frame Plus Lensler

Cooke Optics, yeni Anamorphic/i Full Frame Plus serisinin 50mm odak uzunluğunu sunarken, beğenilen Cooke Anamorphic/i lens ailesine IBC 2018’de daha fazla derinlik ve karakter kattığını duyurdu. Anamorphic/i serisine eklenen bu yeni özellik, parlama ve oval bokeh gibi popüler anamorfik karakteristikleri uygularken, büyük formatlı yapımlara yönelik artan talebi karşılamak için tasarlandı. Bir T2.3 stop adımlı seri, 32mm, 40mm, 50mm, 75mm, 100mm, 135mm ve 180mm lensler içeriyor; 50mm model ilk çıkan lens olup, kalanı ise 12 ay içinde piyasaya sürülecek.

www.cookeoptics.com


Cosmolight

INFINITY LED Panel

INFINITY, aydınlatma profesyonellerinin en talepkar özelliklerini karşılamak için usta aydınlatma üreticisi tarafından oluşturulmuş, parlak ve fansız LED paneldir. INFINITY TV stüdyolarının yüksek standartlarını ve Pro-Av aydınlatma gereksinimlerini karşılayacak şekilde çalışılmış ve tasarlanmıştır. RDM kontrolü, yazılım ve yeni özellikler yükseltmeleri için USB bağlantı noktası ve DAISY zincir gücü için powerCON konektörü, bu profesyonel ürünü farklı kılan mükemmel özelliklerden bazılarıdır.

www.cosmolight.it


CrystalVision

MARBLE-V1 medya işlemcisi

MARBLE-V1 medya işlemcisi, IP üzerinden görüntü iletimine yönelik en esnek çözüm. Crystal Vision’ın IP ürünleri MARBLE-V1 donanımı üzerinde çalışan yazılım uygulamaları (app). Donanımla satın alınan uygulamalar, gereksinimler değiştikçe farklı uygulamalarla değiştirilebiliyor, böylece yayın mühendisleri kendi bütçeleri içerisinde en iyisini elde edebiliyorlar. Güçlü bir CPU/GPU işlemci Linux üzerinde çalışıyor ve Crystal Vision2ın geliştirdiği bir işletim sistemi donanımla yazılım tanımlı uygulamalar arasında bağlantı kuruyor.

 

Indigo ve Vision Kasalar

Crystal Vision iki kasa sistemi sunuyor; yaygın kullanılan Indigo ile geleceğe dönük Vision. Üç kasa boyutu sunan Indigo, chroma keyer dahil en geniş çeşitlilikte kartlar için. Bir IP kurulumu planlanıyorsa veya SDI sistemi çift senkronizasyon ve ekstra çıkışlardan yararlanacaksa Vision daha uygun. Bazı yayıncıların korsan saldırısı endişelerine yanıt olarak Crystal Vision Indigo ve Vision kasalarında güvenliği arttırdı. Kasalara FTP, SSH, SNMP ve ASCII kontrol protokolleri ile erişilebilmesini engelledi.

www.crystalvision.com


CueScript

CMC Konsol

CueScript Management Console (CMC), konumdan bağımsız olarak bir ağdaki tüm CueScript prompting kaynaklarının yönetimi ve izlenmesi için basit ve etkili bir yol sunuyor. Her CueiT prompting uygulaması, ayarlar, seçenekler, her ayarın başlığı, mevcut kaynaklar (yani prompterlar ve kontrolörler) gibi tüm yeteneklerini CMC’ye rapor edebilecek. CMC bu veriyi alıp işliyor ve bilgileri çok basit bir arayüzde sunuyor. CMC bir açık API olabilir, bu da diğer üçüncü taraf yayın ağı kontrol sistemlerine, kontrol profilleri üzerinden CueScript prompting sistemlerini yapılandırma, yönetim ve izleme yeteneği sağlıyor.

www.cuescript.tv


CyanView

Cy-VP4 Görüntü İşlemci

Cy-VP4 görüntü işlemci dört adet 3G HD kamerayı veya tek bir 4K kamerayı destekliyor. Bir renk düzelticiden çok daha fazlası olan Cy-VP4, yapım iş akışı içerisinde Cy-RCP’den istenen mini kameraya gelişmiş resim işleme sağlayan evrensel bir güçlü CCU olarak performans gösteriyor. Cy-VP4 ana yapım kameralarıyla iyi bir eşleşme için gereken gelişmiş düzeltmelerden yoksun mini kameralar için önemli bir tamamlayıcı işlevi görüyor. Yüksek kaliteli log sensör verisini koruyan Cy-VP4, 3D LUT’lardaki sinema tabanlı görünümün yaratıcılığıyla canlı yayın kameralarının doğrusal sinyal işlemesini bir araya getirerek, görüntü mühendislerine görüntü yönetmenleriyle çalışmak için gereken araçları verirken kameraları alışkın oldukları şekilde eşleştirme imkanı sunuyor.

www.cyanview.com


Dalet

Dalet Galaxy five Medya İş Akışı Platformu

MAM ve iş akışı yönetim platformunun yeni sürümü Dalet Galaxy five, medya operasyonlarını geliştiren ve ileriye dönük yeni işletme modellerini mümkün kılan önemli işlevsel zenginleştirmeler ve yenilikçi yaklaşımlar getiriyor. Yayıncılar ve medya kuruluşları iş akışında yapay zekadan yararlanabiliyorlar, tesis içinde ve bulut ortamında karma altyapılar kurulabiliyor, operasyonların merkezine sosyal medya konabiliyor. Merkezi, birleşik bir içerik katalogu kuruluştaki zengin medyayı yöneterek kesintisiz işbirliği sağlıyor. İş akışına özel, göreve yönelik araçlar, bu merkezi kataloga erişim sağlayarak, içerik yaratma, yönetim ve dağıtımını kolaylaştırıyor; medya ve malzeme verisini tasarlamak, yönetmek, paylaşmak için araçlar sunuyor; işlemleri ve insan işlerini otomatikleştiriyor.

 

Dalet Media Cortex AI Hizmetleri

Yeni Dalet Media Cortex SaaS yazılım hizmeti, Dalet Galaxy five müşterilerine “kullandığın kadar öde” modeliyle yapay zeka hizmetlerine istediği zaman bağlanıp tüketme olanağı sunuyor. Medya kuruluşları AI yatırımlarından yüksek değer elde etmek ve doğru ölçekte işletmek için doğru yönteme ve uygun platforma gereksinim duyuyorlar. Dalet Media Cortex bunu kolay ve etkin bir hale getiriyor. Bilişsel hizmetlerin akıllı bir kombinasyonunu yaparken, veri düzenlemenin tüm karmaşıklığını yönetiyor. Yapay zekanın ürettiği tüm veriler Dalet Galaxy five uygulamasının çeşitli düzeylerinde yeni bir sezgisel kullanıcı arayüzüyle görüntülenerek, kullanıcılara kavramsal, karşılık verilebilen bir anlayış ve öneriler sunuluyor.

 

Dalet OnePlay Otomasyon Çözümü

Dalet Galaxy five’ın genişletilmiş sürümü olan Dalet OnePlay, stüdyodaki tüm aygıtları denetlemekle kalmıyor, platformun MAM, NRCS ve iş akışı yönetim yeteneklerinin tamamını kullanarak izleyicilerin ilgisini çekmenin ve kazanç elde etmenin yeni yollarını açarken, tüm operasyonların maliyetlerini iyileştiriyor. Dalet OnePlay her türlü senaryolu programın yapımında avantajlar sunuyor. Haber yayınları, spor magazinleri, canlı ve banttan stüdyo programları için ideal.

www.dalet.com


Datavideo

PTR-10 Robotik Pan Tilt Kafası

Yeni PTR-10 robotik pan-tilt kafa, blok kameraları veya Datavideo Nighthawk NH-100 kamerayı bir PTZ kamerasına dönüştürmeye yarıyor. Datavideo PTC serisi kameralara benzer yaklaşımla tasarlanan PTR-10, hareketi takip etmek için kullanıcılara hassas pan tilt konum bilgileri sağlayabiliyor. Takip bilgisini TVS-200A ile bir araya getiren kafa, sanal stüdyoda takip için daha iyi kameralar kullanma olanağı sunuyor. Sadece 3.8 kilogram ağırlığındaki cihaz, trpod üzerine yerleştirilebiliyor, duvara veya tavana monte edilebiliyor. PTR-10, IR kumanda, VISCA protokol denetleyici, Datavideo RMC-180 kamera denetleyici, RMC-280 TVS denetleyici ile denetlenebiliyor. Seri, Ethernet, DVIP arabirimleriyle de uyumlu.

 

ITC-300 Dijital İnterkom Sistemi

Datavideo ITC-300 8 kemer paketine Ethernet üzerinden enerji sağlayan, 8 kanallı bir tek telli haberleşme sistemi. Görüntü yönetmeni tek bir kanala veya aynı anda tüm kanallara konuşmayı seçebiliyor. Standart 19 inç 1U kabin rafı montajlı tasarıma sahip ITC-300, sahada veya stüdyoda kullanım için her türlü raf sistemiyle bütünleştirilebiliyor.

 

HDR-80 ProRes Video Kaydedici

Yeni çift 2.5 inç sabit disk kaydedicinin dahili 5 inçlik dokunmatik akranı sayesinde, değişkenler kolayca yapılandırılabiliyor ve görüntü izlenebiliyor. 3G-SDI ve HDMI girişler ProRes görüntü sıkıştırma tekniğinden yararlanarak üstün görüntü kalitesi sağlıyor, ve Apple kullanıcıları için ProRes dosyalarının yönetimi ve değiştirilmeleri daha kolay. HDR-80 ayrıca kapalı yazı işlevi de sunuyor. Post prodüksiyonda hızlı kurgu için altyazılar diskte ayrı bir dosya olarak saklanabiliyor. Ses girişinin çıkışı oynatmak için görüntünün içerisine gömülebilmesi, HDR-80’i canlı etkinlik yayınları için ideal hale getiriyor. HDR-80, DVIP, GPI, RS-232 gibi çeşitli yollarla denetlenebildiği için, her türlü senaryoda cihazla çok yönlü manevra olanağı veriyor.

 

KMU-50 4K Çoklu Kamera İşlemcisi

4K’dan 1080p60’a kadar HD çözünürlüklere indirilmiş 4K 50/60p ve 4 kanal HDMI çıkışları için HDMI 2.0 girişli bir 4K görüntü çoklu kamera işlemcisi. Etkin maliyetli çok kameralı canlı programlar çekme imkanı veriyor. Tek bir 4K kamera girişi ile 4 adet HD görüntü arasında geçiş sağlıyor. Üst düzey bir çözümün tüm işlevlerini, düşük bir fiyatla sunuyor. KMU-50, Datavideo KMU denetleyici RMC-185, dokunmatik panelli denetleyici RMC-500 veya RS-422 aracılığıyla yazılım ile denetlenebiliyor. Gözetim sistemlerinde de kullanılabiliyor, tek bir 4K kamera 4 adet HD görüntü çıkışı verebiliyor.

www.datavideo.com


Decimator

MD-LX HDMI/SDI Çift Yönlü Çevirici

Giriş ve çıkışta 3G Lever A ve B destekli MD-LX, 3G level A ve Level B arasında çevrim sağlıyor. Dört çalışma modu var; Auto Select (tüm çıkışlara aktif giriş ya da her iki giriş de aktif SDI – HDMI ve HDMI – SDI ise); HDMI IN – SDI OUT ve SDI IN – HDMI OUT; SDI IN – HDMI ve SD OUT; HDMI IN – HDMI ve SDI OUT. Düşük güç tüketmesi sayesinde USB’den çalışabiliyor. USB enerji, denetim ve aygıt yazılımı güncellemeleri sağlıyor. Bir güç kaynağı ve USB kablosu ürünle birlikte veriliyor.

 

DMON-QUAD Çoklu Görüntüleyici

1 ila 4 kanallı, SDI ve HDMI çıkışlı çoklu görüntüleyici, dört bölümlü ekran, 3G/HD/SD çıkış, kişisel ekran düzenlemeleri, UMD’ler, ses ölçüm göstergeleri ve tally sunuyor. Girişlerde ve çıkışlarda 3G Level A ve Level B desteğiyle 3G Level A ile B arasında çevrim yapıyor. Düşük maliyetli (3G/HD/SD)-SDI 1 -4 çoklu görüntüleyici veya 4 -1 giriş çoğullayıcı olarak yararlanılabilen DMON-QUAD, her pencereye 16 karakter UMD, 8 kanal ses ölçüm göstergesi bindirmeye izin veriyor.

www.decimator.com


Dedolight

Lightstream Aydınlatma Araçları

Lightstream ve Eflect, Dedolight’ın yeni aydınlatma araçlarının ve pratiklerinin adları. Yeni araçlar paralel ışık demetli ışık kaynakları ve Dedolight odaklama ışıklarıyla işlev gören gelişmiş optik sistemlerden oluşuyor. Araçlarda farklı boyutlarda ve işlevlerde verimli yansıtıcı yüzeyler de var. PB70 paralel demetli ışık çok yüksek verimlilik ve homojenlik sağlıyor. 70cm çaplı PB70, özel bir HMI ampul kullanıyor.

 

Tecpro Felloni Turbo LED Işık

Çift renkli 3200K-5600K renk sıcaklıklarına sahip Felloni Turbo, önceki çift renkli 50 HO Felloni modelinden 5 kat yüksek ışık çıkışı veriyor. Tamamen gün ışığı altındaki koşullara dolgu ışığı olarak kullanılabiliyor. 576 adet LED içeren kaynağın kare soft box’ı daha zarif ışık ve gölge geçişleri için ışık yayma alanını genişletiyor. Halen geliştirilmekte olan bir dikdörtgen soft box da çıkacak. Arka ışık olarak kullanıma yönelik 2 farklı petek tipi ızgara var. Bir stüdyoda aktif soğutma mekanizmasını kapatmak gerekirse, ışık çıkışı sadece %16 azalıyor.

 

Dedolight DLED10 BI LED Işık

Dedolight DLED10 BI Bi-Colour 245 Watt LED Işık (SYS-DLED10-BI), portatif bir kaynak. LED10 ışıklar son derece güçlü ve küçükler, ve mobil drama için iki renkli versiyonda ve stüdyo kullanımı için gün ışığı versiyonunda idealler. Bicolor 2700K – 6000K, ortam ışığının değişen koşullarına adaptasyon sağlıyor. Daha büyük aydınlatma işlerine ideal uyum gösteren cihaz, ayrıca mobil drama yapımı ve stüdyolar için de ideal.

 

Dedolight DLED30 Daylight LED Işık

Dedolight DLED30 Daylight 300W odaklanan LED armatürü, DMX güç kaynağı ve AC Güç Kablosu, 90 - 264 V AC, şebeke güç kablosunu içeriyor. DEDOLIGHT odaklanan LED ışıklarının en güçlüsü, 300W gün ışığı kaynağına sahip. Herhangi bir başıboş ışık olmadan geniş bir odak aralığı ve ışın demeti içinde mükemmel derecede yumuşak ışık dağılımına sahip. DLED30, küresel olmayan, geniş açı aksesuarlarından paralel ışın aksesuarlarına kadar Dedolight optik eklentilerinin tümü ile kullanılabilir, ışık çıkışını ikiye katlar ve yansıtılan ışık için son derece uyumludur.

www.dedolight.com


Dejero

GateWay M6E6 Yönlendirici

Yeni GateWay M6E6 yönlendirici, yüksek işlem hacimli, çift yönlü veri taşımaya yönelik. Altı adet gömülü modem çok daha fazla sayıda mobil ağ sağlayıcının SIM kartlarının kullanılmasına izin veriyor ve daha iyi taşıyıcı çeşitlemesi sayesinde güvenilirlik ve işlem hacmi yükseliyor. Şimdi altı Ethernet portlu GateWay yönlendirici, ağ cihazlarını bağlarken daha geniş esneklik, ve uydu gibi ek iletim yolları sağlıyor. GateWay çözümleri sayesinde olay yerinde çalışan ekipler haber odası veya medya varlık yönetim sistemlerine erişerek büyük dosyaları hızla gönderip alabiliyor, bulut hizmetlerine erişebiliyor, VoIP yoluyla meslektaşları ile haberleşebiliyor, ve internet erişimi gerektiren her türlü uygulamayı gerçekleştirebiliyorlar.

 

Dejero CellSat Hücresel ve Ku-band IP Uydu Çözümü

Yayıncılar canlı çekimleri gereken ve beklenen görüntü kalitesinde sunmak isterler. Ağ tıkanıklığı veya konum gibi dış etkenlerle güvenilirliğin azaldığı zamanlar olur. Buna yönelik tasarlanan Dejero CellSat birleşik hücresel ve Ku-band IP uydu çözümü, her iki iletim yolunun en iyi taraflarını alıp tek bir çözüm içerisinde birleştiriyor. CellSat Intelsat’tan Ku-band IP uydu bağlantılı birden fazla mobil ağ sağlayıcıdan hücresel bağlantıları akıllıca bir araya getirerek, gerçek zamanda yayın kalitesinde görüntü yayınlamak için gereken bant genişliğini sağlıyor. Hızlı, düşük gecikmeli CellSat ağına neredeyse her yerden erişilebiliyor ve tek bir sağlayıcıdan alınabildiği için tedarik, yönetim ve3 ücretlendirme çok kolay.

www.dejero.com


DekTec

StreamXpert TS Analizörü

DekTec’in endüstri standardında gerçek zamanlı taşıma akışı (transport stream) analizörü StreamXpert, istatistikler, PID hizmetler ve tablolar üzerine gerçek zamanda ayrıntılı istatistikler sağlıyor. Ses, görüntü ve sistem bilgilerini analiz ediyor ve kodlarını çözüyor. Taşıma akışları sezgisel ve kullanımı kolay arayüz ile gerçek zamanda analiz, takip ve kayıt ediliyor. Bütünleşik görüntü ve ses kod çözücü, HEVC ve Dolby AC4 dahil endüstri standardındaki tüm akışları destekliyor.

www.dektec.com


DeSisti

Super LED F6 Fresnel Işık

Super LED F6, yüksek güçlü 120W COB (Chip on Board) LED grubu ve uygun renkserlik performansları için 96’nın üzerinde gelişmiş CRI (Color Rendering Index) ile DeSisti’nin uluslararası patentli optik sistemine sahip, yüksek verimli bir Fresnel lensli nokta ışık kaynağı. Aydınlatma aygıtı 0 ile %100 arasında pürüzsüz kısma sağlayan DMX denetimli ve ışık yoğunluğunu denetlerken renk sıcaklığında hemen hiç değişim olmuyor. Super LED F6 ister Tungsten 3.200K, ister Daylight 5.600K Balanced CCT (Correlated Color Temperature) olarak alınabiliyor ve her ikisi de manuel ve direkli modellere sahip. Tungsten Balanced CCT’nin aydınlatma performansı orta açıdan tamamen yaygın ışığa 1000W Tungsten Fresnellere benzerken, Daylight Balanced CCT modeli ise bir 575W HMI ışığa denk geliyor.

 

SOFT LED 4 Işık Kaynağı

SOFT LED 4, yumuşak ışık veren küçük boyutlu ışık kaynağı talebine karşılık olarak tasarlandı. Tungsten Balanced veya Daylight Balanced modelleriyle Remote Phosphor, ya da 2800K ile 6500K arasında ayarlanabilen CCT ile Variable White olarak alınabiliyor. Son derece eşit dağılımlı, yumuşak bir ışık demeti veriyor. Piyasadaki birçok LED panelde sorun oluşturan piksel efekti olmuyor. Aydınlatılan konuşmacının rahatlığı ve enerji tasarrufu için küçük boyut, düşük ağırlık ve yüksek verimli bir ürün. Özelikleri arasında manuel veya direkli çalışma seçenekleri, DMX ile 0’dan %10’e kadar kısıp arttırma, kırpışmasız çalışma var.

 

Super LED F10 Vari-White Işık

DeSisti Super LED F10 Vari-White ışık kaynağı 200W tüketiyor ve DeSisti’nin uluslararası patentli optik sistemine sahip. Yenilikçi, değişken White Phosphor LED grubu, korelasyonlu renk sıcaklığının minimum 2800K ile maksimum 6.600K arasında değiştirilmesine imkan veriyor. Stpe Mode’da DMX kontrolüyle %100’den %0’a kadar pürüzsüz olarak kısılabiliyor. Continous Mode’da her %10 DMX değişiminde 400K artış oluyor.

www.desisti.it


Deluxe

Deluxe One Bulut Tabanlı İçerik Çözümü

Deluxe’ün uçtan uca post prodüksiyon ve dağıtım hizmetleri içeriği lensten dünyanın her yerindeki evlere taşıyor. Deluxe One bu hizmetleri bulutta sanallaştırarak, müşterilere içeriklerinin değerini yükseltmeleri için iş akışından bağımsız olarak bu güçlü çözümlerden yararlanma imkanı veriyor. Deluxe One yaratımdan dağıtıma kadar aynı yerde birleşik bir platform sunuyor. Açık API’li bir mikro hizmetler mimarisi üzerinde müşteriler ihtiyaç duydukları hizmetleri (içerik çekimi, yazı, varlık yönetimi, yerelleştirme, dağıtım, OTT playout) seçebiliyorlar.

www.bydeluxe.com


DEVABroadcast

DB91-TX Kompakt IP Ses Kodlayıcı

DEVA’nın ikinci nesil IP Ses kodlayıcı cihazı ses sinyalini yüksek kaliteli sıkıştırılmış ses akışına dönüştürüyor ve çıkış sinyalini doğrudan IP tabanlı ağlar üzerinden iletiyor. Ses iletiminde kalite kaybı olmadığından emin olmak için DB91-TX ayrıca sıkıştırılmamış PCM ses akışını da destekliyor. Küçük ve kompakt olan bu yüksek teknolojili cihaz, var olan ses sistemlerinin hızla kullanılma alınmasını ve bunların internet entegrasyonunun kolayca yapılmasını sağlıyor.

www.devabroadcast.com


Deltacast

FLEX Arabirim

FLEX çözümü bir PCI Express ağ geçit kartı, görüntü I/O modülleri ve bu modüllkeri geçit kartına bağlayan özel kablolardan oluşuyor. Delta-GWY 316-8 sunucunun PCI Express yuvasına takılan bir ağ geçidi. Özel kablolarla harici modüllerin bağlandığı sekiz portu var. İlk üç modül 3G-SDI, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 arabirimlerini yöneten kayıt aygıtları. Diğer modüller geliştirilme aşamasında olup, özelikle çıkış aygıtlarıyla seriyi tamamlayacaklar. Her modül bir veya daha fazla görüntü kanalını yöneten bağımsız bir aygıt.

 

ST 2110 Donanım ve Yazılım Çözümleri

ST 2110, IP görüntü akışı için zorunlu SMPTE standartları ailesi. Temel akışlara dayalı bu standartlar, IP üzerinden SDI arabirimlerinin aktarımı olan ST 2022-6’ya göre saha fazla esneklik ve verimli iş akışlarına imkan veriyor. Deltacast ST 2022-6 donanım ve yazılım ürünlerinin yanı sıra üçüncü firmaların ağ kartlarıyla çalışan bir ST 2110 ağ yığıtlı VideoMaster SDK da sağlıyor. Bu yazılım çözümü ST 2110-20 görüntü ile ST 2110-30 sesleri destekliyor ve ST 2110-21 geniş gönderici ve alıcı trafiği biçimlendirme modelleri ile uyumlu. Yakında ST 2110-40 yardımcı verileri de desteklenecek.

www.deltacast.tv


DigitalForecast

Bridge UHD M_OTR 12GO

Bridge UHD M_OTR 12G SDI sinyalleri uzun mesafeli iletim için optik sinyale çeviren ve çift çekirdekle iki yönlü iletimi mümkün kılan bir aygıt. Standart SDI (SD, HD, 3G, 6G, 12G) formatlarını destekliyor. Çift yönlü iletim yapan vericiye opsiyonel olarak SFP modül yuvasına takmak üzere optik arabirim alınabiliyor. LC Dual modunda 10 kilometreye kadar sinyal iletebiliyor. 12V DC gerilim ile çalışıyor.

 

BridgeX_SDI Çevirici ve Senkronlayıcı

Çıkışı kullanıcının SDI ve HDMI arasında seçebildiği Bridge X_SDI, dahili kare senkronizasyonu işlevine ve ses Mux/DeMux işlevine sahip. 1 SDI / 1 HDMI giriş ve 3 SDI / 1 HDMI çıkış içeren Bridge X_SDI, bir karşılıklı SDI – HDMI çevirici çözümü. Kullanıcı giriş ve çıkış formatlarını seçebiliyor.

www.dfcast.co.kr


DigitalNirvana

Altyazı ve Kapalı Yazı Çözümü

Digital Nirvana’nın post prodüksiyon içeriklerine yönelik bulut tabanlı altyazı ve kapalı yazı çözümü, önceden kaydedilen televizyon programları, internet video klipleri, görüntü akışları, spor, haber, kurumsal çözümler, dersler, canlı etkinlikler içeren geniş kapsamlı yayın ve internet dağıtımı için. Makine öğrenme ve deneyimli kapalı yazı uzmanlarından yararlanılan otomatik konuşmadan yazıya çevrim, doğru ve uygun yazıları verimli bir şekilde dağıtmaya yardımcı oluyor. Hizmet, ekran üzerinde renkli görsel üzerinde yazı ve satır yazı yaratma, çoklu formatta çıkış, kodlama yetenekleri sunuyor.

 

Metadator Avid Konektörü

Yayıncılar ve medya şirketleri operasyonları güvence altına almak, maliyetleri iyileştirmek ve kazanç akışlarını garantiye almak için Digital Nirvana’nın yenilikçi çözümlerini tercih ediyorlar. Metadator, küresel çapta hızla büyüyen AVID kullanıcıları topluluğuna hizmet etmek üzere tasarlandı. Kendi türünün ilk yazılım uygulaması olan Metadator, AVID medya platformunu kullanan yayıncılar ve içerik sahipleri için kurgu sürecini daha verimli bir hale getirmeyi hedefliyor. Bu uygulamanın AVID’in Interplay MAM sisteminin dışındaki medya varlıkları için konum bulucu üretebilmesi, AVID kullanıcılarının malzeme verisi üretmek için harici kaynaklara medya aktarmalarını kolaylaştırıyor. Malzeme verisi otomatik olarak AVID Interplay MAM platformuna geri kaydedilebiliyor.

www.digital-nirvana.com


Digigram

IQOYA X/LINK-MPX IP Kodek

IQOYA X/LINK serisinden yeni 1U kabin rafı tipi IP kodek, bir FM MPX kompozit sinyalin bir veya daha fazla verici merkezine ulaştırılması için tasarlandı. IQOYA X/LINK-MPX kodekin zengin özellikleri, MPX sinyallerinin insan denetimli veya denetimsiz ağlar üzerinden güvenilir olarak taşınmasını ve verici merkezlerinde ses hizmetlerinin kesintisiz olmasını sağlıyor. IQOYA X/LINK-MPX MPX sinyalinin içerisindeki sesin takip edilmesine imkan veriyor ve MPX IP akışının kodunu çözerken aynı anda stüdyoya bir taban bant ses IP akışı geri gönderiyor. Düşük enerji tüketen, fansız güçlü donanım, güvenilen Digigram Fluip IP akış teknolojisi kullanıyor. IQOYA X/LINK-MPX, 365 gün 24 saat ses hizmetinde kesintisizlik için tasarlandı.

 

IQOYA *VIP IP Üzerinden Ses Kodlama Yazılımı

Gelişmiş çok kanallı yayın IP ses çözümü IQOYA *VIP, Windows ve Linux ortamlarında aynı zamanda kodlama, kod çözme, kod dönüştürme kapasitesi sunarken, çoklu protokoller yoluyla çoklu ses formatlarında verici merkezlerine, web radyo içerik dağıtım ağlarına, çoğullayıcılara ve diğer stüdyolara çok sayıda ses içeriği ulaştırıyor. Bu yazılım hizmeti, donanım tabanlı çözümlerle aynı gücü, daha uygun maliyet, ölçeklenebilirlik ve esneklikle sunuyor. Digigram’ın bilinen AoIP akış teknolojisine erişmek ve yararlanmak için IQOYA *VIP kullanan ekosistem çözüm ortakları, kendi akış, işleme ve kodlama sistemlerini daha hızlı yaratabiliyorlar. Üçüncü firma uygulamalarıyla kesintisiz bütünleşen ve IP akışlarının birleşmesini kolaylaştıran IQOYA *VIP, otomasyon sistem sağlayıcılara ve radyo istasyonlarına katma değer getiriyor.

www.digigram.com


Dimetis

BOSS BROADCAST Manager Yayın Yönetim Çözümü

Playout merkezleri ve yayın merkezleri geçmişte büyük değişime girdiler. Operatörler için yeni zorluklar arasında, tüketicilerin asıl içerikten çok operatörlere odaklanmaları, donanım elemanlarının yerini sanal programların alması, altyapının basit HF taşımaktan karma HF ve IP taşımaya değişmesi, televizyon formatının basit dijital yayından çok formatlı görüntüye geçmesi var. Dimetis BOSS BROADCAST Manager yayın yönetimi ve denetimi, yayın operasyonları otomasyonu, çok satıcılı yayın ağları ve uzaktan kumandalı denetim sağlıyor. Kullanımı kolay, geniş kapsamlı yayın yönetim yazılımı platformu BOSS BROADCAST Manager, görüntü akış tesislerinde, çoğullama merkezlerinde, IPTV, dijital görüntü yayınlarında (DVB) ve ileri televizyon sistemlerinde (ATSC/HDTV) izleme, medya iş akışı otomasyonu, yapılandırma ve denetim imkanları sunuyor.

www.dimetis.de


Disk Archive

ALTO ARX Yazılım Tanımlı Depolama

ALTO ARX, arşivlemenin en kolay başlaması ve ardından yıllarca ve yıllarca sorunsuz çalışılması için tasarlanmıştır. ALTO ARX #HappyArchiving’in neyin fiziksel olarak temsil edildiğidir. Verilerinizi bir yüzyıl boyunca güvenli kılmak yalnızca güç ve ağ bağlantısı gerektiriyor. 4 RU ALTO ARX Şasisinde 22 “/ 56 cm uzunluğunda 336 TB veri depolama alanına sahip 24 veri yuvalarına sahip kompakt yüksek yoğunluklu depolama.

www.diskarchive.com


DMG Lumiere by ROSCO

SL1 Switch LED Çözümü

Her şey SL1 ile başladı. Floresan tüpüne alternatif bir LED çözümü bulmak için üretildi. Sağlam, kompakt, renk değiştiren ve kısılabilir bir ışık olarak tasarlandı.Hafif ve dayanıklı bir kasada yumuşak ve yuvarlak bir ışık kaynağı sunar. Geniş bir difüzyon ve donatım aksesuarları yelpazesi ile birlikte bu armatür otonom ve çok yönlüdür. Daha da yumuşak bir etki yaratan Dome, DMG kullanıcılarının favori aksesuarıdır. SL1 Switch ve sette güvenlik ile konfor getirir.

 

MIX LED Işık

MIX, herhangi bir renk LED kaynağının en iyi Rosco jel eşleşmelerini sağlar. Kırmızı + Lime + Yeşil + Mavi + Sarı + Beyaz. Olarak 6-LED renk miksi gerçekleştirir. Bu, RGBW veya RGBA armatürlerinden daha geniş bir renk yelpazesi oluşturmasını sağlar. Buna ek olarak, serideki kırmızı ve açık yeşil yayıcıları sadece MIX için üretilir - bu, sadece MIX ışığından elde edilebilen renkler ve tonlar oluşturulabileceği anlamına gelir. MIX kütüphanesindeki her Rosco jel rengi, Rosco’nun renk uzmanları tarafından tungsten ve günışığı kaynaklarıyla eşleştirilerek, göz, ölçüm ve kamera ile doğrulanmıştır.

 

MAXI Switch LED Işığı

Bu eşsiz ışık, DMG Ailesi’nin en son (ve en büyük) ürünüdür. Sadece 12.5Kg (27lbs) ağırlıkta, 125x74x2cm (4 ‘x 2.2’ x 3/4 “) ölçülerinde, çıkışını olağanüstü bir 520W LED gücüne çıkarır. 3000 ila 5600 °K çift renkle aynı zamanda kolay ulaşım için katlanabilir şekildedir. Taşınmasını kolaylaştırmak için katlanmasını sağlamak adına akıllı bir menteşe ile birleştirilen iki panelden üretilmiştir. İki panel de ayrı olarak çalışabilir ve “bölünmüş modda” kontrol edilebilir. MAXI Switch bağlantısı maksimum özgürlük için 360 ° dönüş sağlar ve ayrıca iki paneli düz açık ve kapalı arasında herhangi bir konumda kilitlenebilir.

www.dmglumiere.com


DJI

Mavic 2 Drone

Sivil drone ve havadan çekim teknolojileri uzmanı DJI, Mavic serisine iki yeni model ekleyerek kamera drone araçlarında yeni bir dönem başlattı: Bütünleşik Haselblad kameralı dünyanın ilk drone’u Mavic 2 Pro ile optik zoom yetenekli dünyanın ilk katlanabilen amatör drone’u Mavic 2 Zoom. Gelişmiş Mavic 2 kamera drone profesyoneller, hava fotoğrafçıları ve içerik yaratıcıları için tasarlandı. Mavic Pro’nun katlanır tasarımına sahip Mavic 2, 31 dakika uçuş süresi, gimballe sabitlenen kameralar ve kolay ve dinamik öykü anlatımına yönelik Hyperlapse ve ActiveTrack gibi gelişmiş akıllı özelliklerle güçlü bir platform.

www.dji.com


DoPchoice

Snapgrid Işık Filtresi

Işığın yayılımını kolayca denetlemeye yönelik Snapgrid, bir SNAPBAG veya Frost Easy’nin önüne takılarak kullanılıyor. DoPchoice’un patentli hızlı kuruluk ve kendi kendini sıkıp sabitleyen dahili SNAPFRAMES’in tüm avantajından yararlanan Snapgrid, torbasından çıkarılınca açılarak yaygın softbox’ların çoğunun iç kenarlarına kolayca takılabiliyor ya da bir Frost Frame’in ve panel ışığın köşelerine elastik şeritle kolayca sabitlenebiliyor. 30, 40, 50 ve 30/50 derece kombo açıları mevcut.

 

SNAPBOX Softbox

Esnek LED panelleri, ışık mozaikleri ve boru şeklinde ışık kaynakları kullanım kolaylıkları ve çeşitli boyutlara genişletilebilmeleri nedeniyle yaygınlaştıkça, çıplak LED ışıkları profesyonel LED aydınlatma sistemlerine kadar giden zengin özellikli ışık kaynaklarına dönüştürmek için softbox ve kafesler sağlamak da zorunlu hale geldi. Sette derme çatma çözümlerden kurtaran SNAPBOX, bu ihtiyaç düşünülerek tasarlandı.

www.dopchoice.com


DPA Microphones

CORE Subminiature Mikrofonlar

Sadece 3mm boyutunda fakat güçlü bir sese sahip, ödüllü DPA mikrofonlar, küçük boyutlarına rağmen ses netliği, tutarlılığı ve sağlamlığı ile öne çıkıyor. Hem yaka hem de kafa çözümünün bulunduğu bu mikrofonlar, DPA’in CORE teknolojisi ile en estetik görünümü sağlarken, ses kalitesinden taviz vermiyor. d:screet 6060 CORE Subminiature Serisi tüm dünyanın tercihi haline gelen 5mm minyatür kapsüllere benziyor. Piyasadaki tüm diğer 3. mikrofonlardan daha düşük gürültü seviyesine sahip olan ürünler, aynı zamanda yüksek ses seviyelerinde herhangi bir ses bozukluğu olmadan sesleri daha iyi yakalayabiliyor. Paslanmaz çelikten yapılmış mikrofon kasası tam metal aksamdan imal edilen “click” fonksiyonlu şapkası ile tamamlanıyor. Minimalize edilmiş boyutunun ve maksimize edilmiş ses kalitesinin ötesinde, d:fine 6066 CORE tamamen yeniden tasarlanmış çok hafif headset olması sebebiyle çok rahat kullanım sağlar.

 

d:screet 4060 Minyatür Tümyönlü Mikrofonlar

DPA’nın yeni CORE by DPA yükselteç teknolojisi, d:screet minyatür mikrofonlara güç katıyor. Konuşmacının göğsünün üzerindeki bir mandala takılarak boyun mikrofonu olarak kullanılmanın yanı sıra, mikrofonların saç veya giysilerin içine gizlenip izleyicilerden saklanması gereken durumlar için de uygun. Mikrofonlar ses kalitesine zararlı bir etki olmadan gizlenebiliyorlar.

 

d:vote CORE 4099 Müzik Aleti Mikrofonu

CORE by DPA serisine son katılan d:vote CORE 4099 müzik aleti mikrofonu, gitar, keman, çello, trompet, saksafon gibi ahşap nefesli ve akustik enstrümanlar için tasarlandı. Küçük boyutu ve çok yönlü montaj/mandal seçenekleriyle öne çıkan d:vote CORE 4099 mikrofon, stüdyodan tiyatroya, ana izlenme zamanındaki canlı performanslara kadar çeşitli uygulamalar için ideal.

www.dpamicrophones.com


DTC Domo Broadcast

AEON-22 Verici

DTC Domo Broadcast Amsterdam’da kablosuz 4K/UHD görüntü iletimine yönelik AEON verici serisini AEON-CC ile genişlettiğini açıkladı. AEON-CC, AEON’un özeliklerinin birçoğunun yanı sıra Videosys tarafından tasarlanan tam bütünleşik kamera denetimi sunuyor. AEON serisi H.265/HEVC, MPEG-2 ve H.264 sıkıştırma ve 100 milisaniyenin altında gecikme sayesinde kablosuz 4K için çok kullanışlı. AEON-CC’nin kamera denetimi ve geri yönde veri kanalı, AEON serisini daha da cazip kılıyor.

www.domobroadcast.tv


E-IMAGE

AT7903 Hava Kontrollü Tripod

AT7903 hava kontrolü kamera tripodu profesyonel stüdyolar ve açık hava çekimleri için ideal. Kameralarla mükemmel dinamik denge ve çekim hareketleri sağlıyor. Verilen hava pompası sistemiyle çalışma yüksekliği ayarlanıyor ve iki bölümlü merkez sütun, çekilecek nesnelere göre serbest ve hassas bir biçimde uzatılıp katlanabiliyor. Tripod 100mm küre boyutlu çeşitli tiplerde tripod kafalarına uygun. Stüdyo kullanımı ve kolay nakliye için yere indirilebilen dolly taban, tekerlek kilitleri ile tam olarak sabitlenebiliyor.

 

EP880S Pedestal

E-Image pedestalları heç açık hava yayınları hem de stüdyo çekimleri için uygun. Hava pompası sayesinde pedestallar pürüzsüzce yukarı ve aşağı hareket ediyorlar. EP880S ve EP-880SK modellerinin yok kapasitesi 30 kilogram. Boyutları küçük ve kurulmaları kolay. 100 mm küre boyutlarıyla birçok stüdyo kamerasını taşıyabiliyorlar. Güçlü ve dayanıklı dolly, hızlı hareket sağlıyor ve kolayca sabitlenebiliyor.

www.eimagevideo.com


EditShare

Flow Medya Varlık Yönetimi

Flow MAM yazılımının bağımsız çalışan yeni sürümü, Avid NEXIS, Storage DNA ve Amazon S3 gibi EditShare olmayan bellek ortamları için tasarlandı. Tamamen yazılım tanımlı bir MAM platformu olan Flow, farklı yerlerdeki çok sayıda bellek katı üzerinde milyonlarca varlığı yönetebilen akıllı bir medya yönetim katmanı eklenerek müşterilerin var olan bellek altyapılarının değerini yükseltecek biçimde yeniden tasarlandı. Flow’un iş akışı yazılımı kayıt, arama, gözden geçirme, günlük kaydı, kurgu ve dağıtım işlemlerinde ortak çalışmaya imkan veriyor. İş akışı otomasyonu yazılımı sayesinde kod dönüştürme ve dağıtım gibi işler otomatikleştiriliyor.

 

QScan AQC Otomatik Kalite Kontrol

Yeni AQC modelleri etkin maliyetli uyumluluk ve dağıtım kontrol yetenekleri sunuyor; sezgisel yaklaşım ve çok yönlü bütünleşme, prodüksiyon, post prodüksiyon ve dağıtımda otomatik kalite kontrolü sağlıyor. QScan One, QScan Pro ve QScan Max içeren her bir QScan çözümü uygun maliyetlerle her yapımın gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde tasarlandı.

www.editshare.com


Egripment

Egripment Slider Kamera Kızağı

Egripment Slider, Pportatif, kurulumu kolay bir çözüm olup, rayı üzerine tam olarak monte edilmiş şekilde teslim ediliyor. 1.2 metre uzunluğunda hafif alüminyum rayda bir düzey ayar ayağı var ve gerektiğinde uzunluğu arttırılabiliyor. Rayın çubukları 10mm veya 150mm küre, Mitchell, 28mm spigot veya monopodlu ışık sehpası ile birlikte kullanıldıklarında çeşitli montaj seçenekleri sunuyor. 20 kilograma kadar kamera paketlerini taşıyabilen ürün, dikey veya askılı olarak kullanılabiliyor. Egripment’in tekerlekleri ayarlanabiliyor ve dayanıklı, hassas tasarımlarıyla sarsıntısız, yumuşak hareketler için sarsılmaz bir taban oluşturuyor.

 

Xtreme T10 Kamera Vinci

Xtreme T10 sadece Xtreme T12’nin küçültülmüş bir modeli değil. Egripment artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik için hassas ve pürüzsüz çalışma gereksinimine tasarladığı bu üründe karbon fiber teknolojisini ve hem klasik hem teleskopik vinçler üzerindeki 35 yılı aşan deneyimini kullandı. Önce vinci üretip sonra yayın ve film endüstrilerinde nasıl kullanılacağına karar vermek yerine, Xtreme T10’u doğrudan AR ve VR kullanımı için tasarladı. Bununla birlikte, her Egripment ürününün tasarımındaki kullanım kolaylığı sayesinde Xtreme T10 endüstride klasik teleskopik vinç kullanımı için de tamamen uygun.

www.egripment.com


Elements

Media Library Varlık Yönetim Aracı

Elements Media Library medya varlık yönetim (MAM) aracı, Veritone Inc firmasının bilişsel yapay zeka yazılımlarından yararlanarak görüntü ve ses varlıklarını analiz ediyor, ayrıştırıyor ve indeksliyor. Otomatik izlemeyle yüzleri, nesneleri, logoları ve daha fazlasını tanıyor, böylece manuel etiketleme ve günlük olay kaydı işlemleri ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Otomatik konuşmadan yazı çıkartma sayesinde merkezi medya belleğinde saklanmakta olan varlıklar üretken ve sezgisel olarak aranabiliyor.

www.elements.tv


Epiphan- Video

Pearl-2 4K Çözümü

Epiphan Pearl-2 , 4K canlı aktarım, geçiş ve kayıt yapmanın en kolay yoludur. Pearl-2’nin entegre canlı video prodüksiyon iş akışıyla güvenilir, basit canlı aktarım yapılabiliyor. Tüm video kodlayıcı ve video prodüksiyon sistemiyle aktarım, kayıt ve canlı geçişi tek bir yerden yönetiliyor. Pearl-2, SD’den 4K’ya kadar video kaynakları ile çalışır. Bir 4K Ultra HD programını veya altı adete kadar 1080p Full HD programını kodlamak ve aktarmak için bir kerede altı kaynağa bağlanın. HDMI, 4K HDMI, 12G SDI veya USB video giriş bağlantı noktalarına veya ağınız üzerinden IP kameralarına bağlı video kaynaklarınızın herhangi bir kombinasyonunu kullanın.

 

AV.io 4K HDMI - USB 4K Kayıt kartı

Tak-çalıştır tarzı kolaylığa sahip Epiphan AV.io 4K kayıt kartı, Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri tarafından otomatik olarak algılanır. HDMI video kaynaklarını yakalamak için, video kaynağınızdan gelen kabloları AV.io 4K’ya bağlayın ve AV.io 4K’yı bilgisayarınıza USB üzerinden bağlayın. AV.io 4K, 30 fps’de 4K UHD video aktarımı ve 60 fps›de 1080p ile 4096 × 2160›a kadar çözünürlükleri yakalar. Videonuzu orijinal çözünürlüğünde kullanmayı seçin veya AV.io›nun sizin için tam olarak neye ihtiyacınız olduğuna göre ölçeklendirmesini sağlayın.

www.epiphan.com


EUTELSAT

EUTELSAT CIRRUS İçerik Tedarik Platformu

Tam entegre, kullanıcı dostu içerik teslimat platformu Eutelsat CIRRUS ile istediğiniz zaman, istediğiniz yerden ve istediğiniz ekranda müşterilere tutarlı kalitede içerik iletin. Bir içerik dağıtım işi kurmanın doğasından gelen zorlukların üstesinden gelmek için tasarlanan Eutelsat CIRRUS, yayıncıların içeriklerini daha çok eve ulaştırma arayışında güvenilir, yüksek kaliteli ve düşük maliyetli bir yanıt. Tam destekli, son teknoloji, anahtar teslimi tedarik çözümü, video ve kanalları neredeyse her yere iletiyor ve yayıncıların birden çok ekranda, analitikler ve içeriği daha iyi paraya çevirme gibi esnek, eklemsiz bir içerik deneyimine yönelik artan müşteri beklentilerini karşılamasına yardım ediyor. Eutelsat CIRRUS’un modüler yaklaşımı çeşitli ihtiyaçları karşılıyor. Anahtar teslimi bir DTH hizmeti, bulut tabanlı hizmet yönetimi ile birleştirilen uçtan uca video dağıtımı sunuyor.

www.eutelsat.com


Evertz

MediaFlow Bulut Sıkıştırma Platformu

Evetrz gelişmiş yazılım tanımlı MediaFlow platformunu hazırlayıp Google Cloud üzerinde başlattı. MediaFlow platformu sayesinde çözüm ortakları bir butona basarak küresel ölçekte medya akışlarını işleyebilecek, kodlayabilecek, kaydedebilecek ve dağıtabilecekler. Taşıyıcılar Evertz Compression Headend Management yazılımı ile yönetilip başlatılabiliyorlar. Sanal MUXIP platformunda Evertz VNATX lisansı kullanılarak, sinyaller açık kaynaklı SRT protokolüyle paket kaybı olmadan yönlendirilip yayınlanabiliyor. Kullanıcılar sinyalleri işlenmeleri için bulut platformuna Evertz bulut uç aygıtlarını kullanarak gönderebiliyorlar.

 

SDVN Ağ Yazılımı

Evertz, Software Defined Video Networking (SDVN) teknolojisinden yaralanarak dört yüzden fazla IP tesisi kurdu. SDVN teknolojisinin engelleyici olmayan mimarisi, istenen kaynağın hiç sınırlama olmadan herhangi bir hedefe istenen zamanda yönlendirilmesine izin veriyor. SDVN’nin gelişmiş düzenleme ve denetleme sistemi, medya sinyallerinin deterministik geçişlerini sağlıyor. Medya kaynakları arasında hassas bir şekilde geçiş sağlayan deterministik anahtarlama, canlı yapımlar için kritik bir gereksinim. IP altyapılara geçişte endüstrinin standartları ve teknik şartnameleri benimsemesi önemli. Evertz SDVN ST2110 ve AMWA IS04/05 standartlarını destekliyor.

www.evertz.com


EVS

XT-VIA Canlı Yapım Sunucusu

Yeni canlı yapım sunucusu yüksek UHD-4K ve HD/1080p esnekliği, SMPTE 2110 için gerçek IP desteği, EVS VIA teknolojisi platformu ile daha fazla içerik erişimi ve geleceğin LSM operasyonları için evrilen hizmetler ve yetenekler sunuyor. Yapım sunucusu EVS XT-VIA çok güvenilir ve hızlı UHD-4K tekrar oynatımı sunuyor. Altı adede kadar giriş/çıkış kombinasyonu kanalıyla XT-VIA, kayıttan yayına kadar eksiksiz UHD-4K medya denetimi sağlıyor. Aynı sunucudan HD ve Full HD yapımlar gerçekleştirilebiliyor. EVS Loop recording, XNet SDTI, XNet-VIA IP ağ bağlantısının yanı sıra, XT-VIA canlı kurgu, yavaş hareketli tekrar oynatım ve çok kanallı oynatım için SuperMotion kameraları veb gerçek XAVC-4K Intra kodlamayı destekliyor.

 

SCORE MASTER IP Akış Yönlendirme Sistemi

IP tabanlı canlı medya yapım iş akışlarına yönelik bir canlı IP akış yönlendirme sistemi SCORE MASTER SDN denetim yöntemlerini kullandığı için, kullanıcılar gecikmeye karşı hassas canlı medyayı daha kolay kullanabiliyorlar. SCORE MASTER mühendislere ağ üzerinde daha iyi görünürlük ve bir defada tüm IP altyapısıyla haberleşme yeteneği sunuyor. Böylece yeni teknoloji kurulumlarının üzerinden engeller kalkıyor ve daha verimli bir iş akışı ortaya çıkıyor. SCORE MASTER ile operatörler tüm ağları izleyebiliyorlar. Her türlü altyapı üzerinde hızlı, verimli içerik dağıtımını garantileyebiliyorlar.

www.evs.com


Exterity

ArtioGuest İnteraktif Konuk Portalı

ArtioGuest, Exterity’nin yepyeni otel özel portalı: Yeni, tamamen özelleştirilebilir portal, misafirler için kesintisiz ve etkileşimli bir TV ve video deneyimi sunuyor. Temelden inşa edilmiş, gelişmiş ve sezgisel oda içi konuk deneyimi sağlar. ArtioGuest, herhangi bir cihazda TV, Video on Demand, bilgi, hizmetler ve daha fazlasına erişmek için ilgili, özelleştirilebilir arayüzlerin oluşturulmasını sağlar.

www.exterity.com


FAST LTA

Silent Bricks Bellek Çözümü

Silent Bricks bellek çözümü disk belleğin performans ve elverişliliği ile bantların portatifliğini bir araya getirerek profesyonel video, yayın ve film kullanıcılarına önemli bir avantaj sunuyor. Silent Bricks bellek sistemindeki 2.5 inç SSD disklerden grup halinde 12 disk, endüstriyel düzeyde performans sunuyor. Rasgele erişim tekniği sayesinde tüm verilere, her kareye anında erişilebiliyor. Toplam 24 TB veri taşıyan aygıt, tutma yeriyle kolayca taşınabiliyor. Fiziksel zarardan korumak için diskler sağlam bir alüminyum kasanın içerisinde korunuyor. Kasa bozulan diskleri değiştirmek için kolayca açılıyor. Birden fazla Silent Bricks ile pratik olarak sınırsız kapasite elde edilebiliyor.

www.fast-lta.com


F&V Lighting

K4000 Power LED Panel

Yeni bir lens tasarımına sahip K4000 Power günışığı, yüksek çıkış gereken her yerde çok üstün parlaklık sunuyor. 60 derece genişliğinde ışık demet açısı veren K4000 Power, 1 metre mesafede 7200 lüks ışık şiddeti yarattığı halde tek bir V-mount pille çalışıyor. 97±2 TLCI, 95±2 CRI değerleriyle Power ışık kaynakları renk reprodüksiyonunu yeni bir boyuta taşıyarak, renkleri aslının aynı, nötr ve canlı bir şekilde gösteriyor. Işık şekillendirme aksesuarları için yeni F&V bağlantı sistemine sahip Power aydınlatma aygıtları, panjur kapakları, petek kafesler, ışık yayıcılar, softbox ve filtre tutucular gibi tüm araçlarla uyumlu.

 

Z800S Soft UltraColor LED Panel

Işık kitiyle birlikte verilen iki adet Anton bauer pil – V-Mount plaka adaptörü ile ışık kaynağı iki Anton bauer 3-Stud pille çalıştırılabiliyor. F&V Soft panel serisinin en yeni üyesi UltraColor Z800S Soft, çift renkli, TLCI 99, parlaklık, küçük boyut özeliklerini bir araya getiren, pasif soğutmalı bir süper yumuşak ışık. Z800S Soft ve opsiyonel KS-2 yoğunlaştırıcı, güçlü bir yumuşak ışık gerektiği durumlar için ideal bir ikili. 1 metrede 3639 lüks parlaklık ve 130 derece ışık demeti açısı veren Z800S Soft, tek başına da çok parlak bir ışık sunuyor. KS-2 yoğunlaştırıcı ışığı 50 derece ışık demet açısına konsantre ederek, parlaklığı 1 metrede 7210 lükse çıkartıyor.

www.fvlighting.com


Fiilex

Fiilex X264 Seyyar Matris LED

Fiilex X264 Kiti iki Matris LED güç panelini dayanıklı X-Series kılıflarda bir araya getiriyor. 500W eşdeğeri Matris, CCT, kısma ve ton kontrolünü içeren otomatik ayarlanabilir parlak çıkış ve mükemmel renk gerçekleme (CRI>93) sunuyor. Cihaz ayrıca çoklu Dense Matrix LED dizilerini güçlü ama yumuşak bir kaynakta bir araya getiren ilk Fiilex ışığı. Dayanıklı X-Series kasa ile Fiilex, üst katman portatif aydınlatma kitleri serisine yeni yüksek kapasite seçenekleri ekliyor. X264 kasası içinde, her Matrix ışık lazer kesim köpük iç aksama tüm bileşenleri ve aksesuarları ile birlikte gevşekçe oturuyor, kasa kapağının cepleri ise ek depolama alanı sunuyor. Tekerlekleri ve teleskopik kolu ile X264 zorlu olay yeri çekimlerine, yağmura ve güneş ışığına dayanabiliyor ve otomatik temizlik sistemi hava yolu seyahati ve diğer atmosfer basıncı değişimlerinde içindekileri güvende tutuyor.

www.fiilex.com


FilmLight

FilmLight Baselight Renk Yönetim Platformu

FilmLight, renk derecelendirme ve yönetim platformu Baselight’ın yeni işlevlerini IBC 2018’de 7.B26 nolu standda gösterdi. En son yazılım Baselight derecelendirme istasyonları üzerinde gösterildi ve ayrıca FilmLight’ın ürün serisinde uygulandı, buna set üstü görselleştirme için Prelight, Daylight günlük kayıt sistemi ve kurgu ve VFX için genişleyen Baselight Editions serisi de dahil. Baselight’ın yeni özellikleri, söylendiğine göre karmaşık ve zaman harcayan iş akışlarını hem renk derecelendirme paketinde hem de kurgu, VFX ve 360˚ VR ile işbirliği içinde düzenlemeye yardım ediyor.

www.filmlight.ltd.uk


FileCatalyst

FileCatalyst Direct Dosya Aktarım Çözümü

İstemci-sunucu uygulamaları yazılımı FileCatalyst Direct, 10 Gbps’a kadar hızlarda noktadan noktaya hızlı dosya aktarımları sağlıyor. FileCatalyst UDP tabanlı dosya aktarım teknolojisine sahip FileCatalyst Direct, bir ağ üzerindeki paket kaybı ve gecikmelerin etkilerine dayanıklı olduğu için her zaman hızlı, güvenli ve güvenilir çalışmayı garantiliyor.

 

FileCatalyst Central Takip ve Denetim Uygulaması

FileCatalyst Central, bir kuruluşun tüm FileCatalyst kurulumunu izlemek için kullanılan bir web uygulaması. Devam etmekte olan aktarımlar gerçek zamanda izlenebiliyor, işlem geçmişleri incelenebiliyor, alarmlar izlenip yönetilebiliyor, bağlı olan FileCatalyst HotFolder üzerindeki aktarım görevleri durdurulup başlatılabiliyor. Tüm FileCatalyst çözümleri gibi Central da FileCatalyst sistemindeki tüm ürünlerle kesintisiz bütünleşiyor.

www.filecatalyst.com


Focusrite

Scarlett Solo Ses Arabirimi

Scarlett Solo, firmanın en basit ve en kompakt arayüzü. Mac ya da PC’ye stüdyo kalitesinde müzik kaydı için en kolay yolu arayan şarkıcılar, şarkı sözü ve bestesi yazarları ve gitaristler için ideal olan ürün, istenen yere götürülebiliyor, USB’den güç sağlanıyor, bir mikrofon ve gitar doğrudan bağlanabiliyor ve Scarlett serisinin geri kalanı ile aynı ses kalitesinde kayda hemen başlanabiliyor.

www.focusrite.com


FOR-A

USF-106UDC-12G 4K Up/Down Çevirici

IBC’de FOR-A’nın USF-Series evrensel sistem donanımlarının en son çözümü olan USF-106UDC-12G 4K aşağı/yukarı çeviricinin ilk tanıtımı yapıldı. Cihaz, HD’den 4K’ya geçmeli/progresif ve aşağı/yukarı formatlara dönüşüm sunuyor. USF-106UDC-12G, aşağıdaki 4K sinyal formatları arasında dönüşümü destekliyor: 12G-SDI/Quad Link 3G-SDI, 3G-SDI Level A/B, 2SI/SQD ve ITU-R BT.2020/709.

 

MBP-1000VS 12G-SDI/IP Çok Kanallı Görüntü Sunucu

MBP-1000VS 12G-SDI/IP çok kanallı video sunucu Avrupa’da ilk kez görücüye çıktı. 4K stüdyo ortamları için ideal olan yeni sunucu, çoklu-giriş/çıkış 4K ve HD desteği ve ingest, oynatma ve 4K kayıt işlevi sunuyor. 4K XAVC ve MPEG-2 kodekler MBP-1000VS ile kullanılabiliyor, bu da Ethernet üzerinden NLE sistemi için doğrudan bir arayüz sağlıyor. FOR-A, girişler/çıkışlar ve dahili depolama (SSD) boyutuna yönelik çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 12G-SDI ya da video over IP iletimi için 12G-SDI, 3G-SDI ve SFP+ gibi bir dizi MBP-1000VS arayüzü sunuyor.

 

FA-9600 Çok Amaçlı Sinyal İşlemci

FOR-A’nın yeni nesil teknolojisi, 12G, 4K UHD, 1080p ve SD / HD dahil olmak üzere olağanüstü bir dönüşüm formatı sunan çift kanallı bir kare senkronizasyon, SDR / HDR işlemci ve dönüştürücüdür. Yüksek güvenilirlik, çok yönlülük ve kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak tasarlanan FA-9600, 4K UHD’ye geçiş için ideal bir cihazdır.

 

IF4K-DNC 12G-SDI Kare Eşitleyici ve Renk Düzeltici

IF4K-DNC 12G-SDI destekli kare eşitleyici ve renk düzeltici, bir 4K (UHD) - HD aşağı dönüştürücü ile donatılan düşük maliyetli işlemci eş zamanlı 12G ve HD çıkış sağlıyor. IF4K-DNC, 4K/HD formatta HDMI giriş/çıkışı destekliyor, bu sayede aynı zamanda 4K/HD izlemede HDMI - SDI dönüşümü ve SDI - HDMI konvertör için bir kare eşitleyici olarak da kullanılabiliyor. IF4K-DNC, HLG - SDR dönüşüm işlevine sahip ve geniş renk gamının yanı sıra 12G ve HD çıkışı destekliyor.

www.for-a.com


Freefly

MOVI Sinema Robotu

Freefly firması dünyanın en portatif, uyarlanabilen, sezgisel sinema robotu MOVI’ye profesyonel film çekiminin tüm ipuçlarını öğretti. MOVI ile tırmanma, deniz ve karadan çekimler mümkün. Bir uygulama sayesinde MOVI ile akıllı telefonlar birlikte etkileyici çekimler sağlayabiliyor. MOVI gelecekte uygulama ve aygıt yazılımı güncellemeleriyle çok daha fazlasını öğrenecek.

www.freeflysystems.com


FSI

XM311K – 31” True 4K HDR Master Monitör

XM311K, FSI’ın Işık Modülasyonlu Hücre Katmanı (LMCL) teknolojisini içeren ilk monitörü. LMCL arka ışık ile geleneksel ekran hücresi arasında bağımsız olarak kontrol edilebilir bir ışık modülasyonlu hücre katmanı içererek çığır açan yeni bir LCD teknolojisi. Bu, ışık yoğunluğunun büyük oranda geliştirilmiş ayrı piksel seviyesinde kontrolüne izin veriyor ve bu sayede geleneksel LCD’lere göre daha gerçek siyah seviyeleri, çok daha yüksek kontrast oranları, sıfır hale/parlama efektleri gibi çeşitli önemli avantajlar sağlıyor.

 

XM551U – 55” UHD OLED Monitör

XM551U, sıra dışı siyah seviyeleri ve profesyonel 12Gbps SDI bağlantı sunan 55 inçlik UHD çözünürlüklü bir OLED monitör. Bu 55 inç monitör, 65 inç OLED cihazlardaki ile aynı özellikleri ve yetenekleri, çok daha kompakt ve düşük maliyetli bir form faktöründe sunuyor. XM551U, 4K, UHD ve HD sinyallerinde kritik renkli izleme için tasarlanmış profesyonel bir referans monitör. Olağanüstü siyah seviyeleri ve genel resim performansı sunan en son büyük formatlı OLED panel teknolojisini içeriyor. XM551U, SDR içerik master oluşturmanın yanı sıra PQ ve HLG HDR izleme için iyi bir donanıma sahip.

www.flandersscientific.com


Fujinon

UA70x8.7BESM Saha Lensi

UA70x8.7BESM lens, yeni HDR kameraların dinamik alanını en üst düzeye çıkarmak için tasarlandı. FUJIFILM Optik Cihazlar Bölümü, iki fuarda 46x lense ek olarak 4K UA70x8.7BESM saha lensini de tanıttı. UA Series, UHD yayın uygulamaları için tasarlandı ve günümüzün yeni 4K 2/3” kameralarından 4K HDR performansını optimize etmek için üretildi. 70x yakınlaştırma oranı ve 8,7~610mm (17,4~1220mm w/2x) odak uzunluğu aralığı ile UA70x7.8BESM zoom, stabilite ve eski optik performans gerektiren spor ve diğer canlı eğlence yapımları için ekonomik bir 4K kutu çözümü.

 

UA46x9.5B ve UA46x13.5B Premier UA Lensler

Premier UA Series, özellikle UHD yayın uygulamaları için tasarlanan ilk seri. UA46x9.5B, sınıfının lideri 46x yakınlaştırma oranı ve F2.0 diyaframa sahip 9,5~437mm (19~874mm w/2x) arasında bir geniş açı kullanıyor. “Tele” versiyonu UA46x13.5B lens ayrıca sınıfının lideri 46x’lik bir yakınlaştırma oranına ve F2.8 diyaframlı 13,5~621mm (27~1242mm w/2x) telefoto menziline sahip. Her iki lens de toplam 5,7kg/12.56lbs ağırlığıa ve yaklaşık 345,8mm uzunluğa sahip.

www.fujifilm.com.tr/fujinon


GatesAir

Intraplex IPConnect IP Ağ Geçidi

Intraplex IPConnect, geniş alan ağlarında görev açısından kritik iletişimin güçlendirilmesine yönelik bir IP ağ geçidi çözümü. IPConnect, geleneksel olarak düşen paketlerden dolayı veri kayıpları yaşayan karmaşık ağlarda güvenilir nakil sorununu çözüyor. IPConnect, HD Radio, DAB/DAB+ ya da DRM gibi bir çok IP trafik türü için, paket koruma şemaları ile birlikte ağ/zaman çeşitliliği ve paket seviyesinde ileri yönlü hata düzeltmesini kullanarak ilave bir güvenilirlik katmanı sunuyor. IPConnect ayrıca birden fazla alıcı ve verici tesisi olan büyük coğrafi bölgelerde program ve sinyal nakil güvenliğini geliştirmek için yerel alan ağı (LAN) segmentlerini geniş alan ağlarına eklemsiz tünelleme ile köprüleyebiliyor.

 

Intraplex IP Link STL/TSL Ses Kodekleri

Intraplex IP Link IP ses kodekleri ailesi, düşük maliyetli yüksek teknoloji özellikler sunuyor. Veri tünelleme için IPConnect teknoloji ile birlikte bir dizi ses kodlama seçeneği sunan IP Link kodekleri Studio-to-Transmitter Link’lerde (STL) ve ses katılım ve dağıtım ağlarında kullanıma uygun. IP çoklu yayın ve birden çok tekli yayın akışları desteği sayesinde bir kodlayıcı birden çok kod çözücüyü besleyebiliyor. Intraplex veri nakil ürünleri serisinin yeni üyesi olan IP Link ses kodekleri ailesi, efsanevi Intraplex güvenilirliğini IP kodek pazarına getiriyor.

www.gatesair.com


GB Labs

EasyLTO Yedekleme ve Arşiv Çözümü

Medya ve eğlence iş akışlarına yönelik yedekleme ve arşivleme çözümleri üreten GB Labs, EasyLTO platformunun arayüzünü güncelledi ve bant şifreleme, Autoloader desteği ve FlashBack araçları ekledi. GB Labs tarafından EasyLTO ve Vault için geliştirilen LTO manager ve FlashBack, kullanıcıların arşivdeki çekimleri görmelerini ve aradıkları film veya klipleri en az çabayla bulup zaman ve para tasarrufu yapmalarını sağlıyor. LTO manager sayesinde arşivleme noktasında sınıflandırılmış etiketler eklenip varlıkları daha sonra bulmak kolaylaştırılıyor. FlashBack’in banta yazılmakta olan dosyaları ön izlemeden geçirme özeliği, kullanıcının arama ve tarama deneyimini zenginleştiriyor. Bant şifreleme verileri yüksek hızda şifreliyor ve bant seti parolayla korunuyor.

www.gblabs.com


Genelec

S360 SAM Stüdyo Monitörü

S360, Genelec Master Series’i temel alan daha da gelişmiş bir 10-inç yüksek verimli ve minimum distorsiyonlu woofer ve tamamen entegre bir 1,7 inç titanyum diyafram kompresyon tweeter’ını destekleyen genişletilmiş yönelim kontrolü dalga kılavuzu içeriyor. Sonuçta Genelec’in daha da yüksek pik seviyeleri ve kısa süreli 118 dB SPL yeteneği ile bilindik nötrlüğü ve 10 metreden (33 fit) uzun mesafede dinlendiğinde bile referans kalite doğruluğu sunabilen uzun menzilli yetenekler bir araya geliyor. Hem gür hem de net ses sunuyor.

 

7382 Subwoofer Bas Hoparlörü

15 Hz’e kadar hassas, güçlü düşük frekans genişlemesi ileten 7382, üç özel tasarım 15-inç uzun menzili woofer barındırıyor. Her biri ağırlık destekli fiber pano kabinin titreşimsiz ortamından yararlanıyor, laminer akışlı bass refleks portu tüm arka duvar boyunca uzanarak 7382, 130 dB SPL üzerindeki çıkışları ilettiğinde bile düşük distorsiyon ve kompresyonsuz performans sağlıyor. S360 gibi 7382 de herhangi bir harici işlem gerekmeden 40 kanala kadar yapılandırma, kalibrasyon ve monitör kontrolüne izin vermek için GLM yazılım ile tam bir entegrasyon içinde.

www.genelec.com


Grass Valley

EDIUS 9.30 Kurgu Yazılımı

Grass Valley’in EDIUS kurgu çözümünün son sürümü 9.30, film uzmanlarından, televizyon istasyonlarından ve yapım şirketlerinden gelen çeşitli özellik istekleri üzerinde yoğunlaşılarak güncellendi. EDIUS 9 kullanıcıları yeni sürümü ücretsiz olarak indirebiliyorlar. Yeni özellikler arasında kapalı yazı ve 50/60p zaman kodu görüntüleme, RED Raw kodu çözen GPU desteği, genişletilen optik akış desteği, daha geniş dışa aktarma kapasitesi, renkli işaretler ve diğer yenilikler var.

 

LiveTouch Tekrar Oynatma Çözümü

LiveTouch, ölçeklenebilir bir spor vurgulama sistemi ve ağır çekim ve anında yeniden oynatma iş akışlarını hızlı ve zahmetsizce gerçekleştiriyor. Sezgisel dokunmatik ekran paneli hızla öğreniliyor ve kolayca kullanılıyor, bu da hasas, basit ve sağlam vurgu seçimi sağlıyor. LiveTouch, her boyutta HD, 3G ve 4K UHD yapımları için ölçeklenebiliyor. Büyük etkinlikleri ve çoklu stüdyo yapımlarını desteklemek için kolayca yapılandırılabiliyor. LiveTouch, entegre kurguyu eşsiz bir şekilde ve medya hareketlerine bağlı gecikmeler ya da varlık veya depolama kopyalama maliyetleri olmadan destekliyor. Vurgu paketleri ve anlık yeniden oynatmalar hızla yayına alınıyor ve sistem tasarımı son derece basit.

 

GV Flex Playout Sistemi

GV Flex, Grass Valley’in otomasyon iş akışının ve oynatmanın deneyimini ve evrimini bir araya getiren yeni nesil bulut yönetimli otomasyon ve oynatma sistemi, bulut bilgi işlem teknolojisinin esnekliğine ve OpEx fiyatlandırmanın ticari avantajlarına sahip. GV Flex, yayıncılara ve medya şirketlerine kanal oynatma ve kontrolü için basitleştirilmiş bir çözüm ve etkili bir kullanıcı deneyimi sağlıyor, daha düzenli operasyonlar içeren yeni iş modelleri, daha düşük toplam sahip olma maliyeti ve gelişen iş ihtiyaçlarına hızla yanıt verebilme olanağı sunuyor.

 

Kahuna Yapım Anahtarlama Çözümleri

Grass Valley SD’den 4K UHD’ye kadar çözünürlüklerle, klasik SDI ile IP’yi bir arada kullanma imkanı veren Kahuna görüntü anahtarlama masalarını sunuyor. Kahuna 4800, Kahuna 6400 ve Kahuna 9600 masalar, Kahuna Maverik denetim yüzeyi ile birlikte M/E işlevi ve zenginleştirilen DVE boyut değiştirme yazılımlarıyla zengin işlev ve özellikler sunuyor. 24 M/E, 48 keyer ile donatılabilen Kahuna 9600, Kahuna ailesindeki en güçlü yapım anahtarlama masası.

www.grassvalley.com


Guntermann & Drunck

DP1.2-Vision KVM Uzatma

G&D’nin portföyüne DP1.2-Vision KVM uzatmayı eklemesiyle artık UHD uygulamaları CrossDisplay-Switching, medya denetim sistemlerinde bütünleşme ve Push-Get işlevi gibi bir çok G&D matris işlevinin tamamından yararlanabiliyor. DP1.2-Vision için kullanılan güçlü sıkıştırma tekniği, görünür hiçbir kayıt olmadan çalışıyor ve piksel hassasiyetinde görüntüleri garantiliyor. Böylece bu sıkıştırma teknolojisi düşük bant genişliklerinde bile 60Hz yenileme sıklığıyla 4K/UHD görüntüler sağlıyor.

 

DP-Vision-IP Uzatma

Özellikle açık hava yayınları ve farklı merkezler arasında çalışmak, uzak sistemlere esnek olarak erişebilmeyi gerektiriyor. Fakat ağ sistemleri de daha güçlü hale gelme eğiliminde. Bu nedenle G&D şimdi de IP altyapıları yoluyla erişime izin veren bir KVM uzatma çözümü sunuyor. Yeni DP-Vision-IP, sinyalleri G&D KVM-over-IP yoluyla iletiyor. Böylece kullanıcılar, internete bağlı olan bilgisayarlara erişirken IP altyapılarını kullanabiliyorlar. Daha fazla G&D sistemleriyle kombinasyon, gelişmiş ve karmaşık kurulumlar sağlıyor.

www.gdsys.de


Harmonic

VOS 360 Medya İşleme Hizmeti

VOS 360 özellikle medya profesyonelleri için tasarlanmış bir medya işleme SaaS (Software as a Service) yazılımı. Güvenli, taşıyıcı sınıfı bulut altyapısı, gelir üretimi, basit oynatım, canlı yayın, zaman kaydırma, bulut DVR ve VOD akış hizmetlerini, doğrudan müşteri cihazlarına, aylar içinde değil saatler içinde üretmek ve iletmek hiç olmadığı kadar kolay. Hizmetinizi başlatmak için fiziksel bir tesis kurma ihtiyacını ortadan kaldıran ve bir “kullandığın kadar öde” fiyatlandırma sistemi teklif eden VOS 360, OTT içerik iletimi ekonomisini dramatik olarak değiştiriyor.

 

EyeQ Kodlama Çözümü

Harmonic EyeQ içerik odaklı kodlama çözümü, bant genişliği tüketimini %50’ye kadar azaltırken üstün bir izleme deneyimi sunmak için insan görüş sisteminin işlevinden yararlanıyor. EyeQ ile video kalitesi tüm teslimat ağında optimize ediliyor, tampon bellek azaltılıyor ve müşterilerin deneyim kalitesi iyileşiyor. Yazılım tabanlı Harmonic PURE Compression Motor için isteğe bağlı bir geliştirme olan EyeQ, bant genişliği tasarruflarını standart bir AVC kodeki kullanarak ve istemci cihazlarında yükseltme gerekmeden sağlıyor.

 

VOS SW Cluster medya İşleme Uygulaması

Tüm medya işlem zincirini ingestten teslimata kadar bir araya getiren VOS SW Cluster, içerik yaratıcılarının ve Pay-TV operatörlerinin yeni video kanallarını hızlı şekilde başlatmasını ve daha basit ve derli toplu operasyonlar yürütmesini sağlıyor. Tümüyle altyapıdan bağımsız bir medya işlem uygulaması olan VOS SW Cluster, operatörlerin veri merkezi bilgi işlem, açık bulutlar ve özel bulutlar arasında iki yönde nakil yapmasını kolaylaştırıyor. Elastik ve sürekli güncel bir medya iş akışına sahip olmak operatörlerin hizmetleri daha hızlı başlatmasına, operasyon verimliliği ile kesintisiz bir şekilde ölçeklendirme yapmasına ve düşük bir hızlarında olağanüstü video kalitesi iletmek de dahil tüm dağıtım ortamlarında tutarlı işlevsellik sağlamasına olanak tanıyor.

 

PURE Compression Engine Sıkıştırma Yazılımı

Günümüzün hiper rekabetçi medya ortamında, video içerik dağıtımı yapan tüm şirketler yayın ve çoklu ekran hizmetlerinin gereksinim duyduğu artan sayıda formatı, kodekleri ve kodlama şemalarını desteklemek için yeterince esnek olan, diğer taraftan video kalitesi hedeflerinin sürekli elde edilmesini sağlayan bir sıkıştırma çözümüne ihtiyaç duyuyor. Harmonic yirmi yılı aşkın süredir video sıkıştırma yeniliklerine öncülük yapıyor, bu yüzden şirketin, günümüzün zorlukları için minimum gereksinimleri aşan bir çözüm ile öncülük yapması şaşırtıcı değil: Harmonic PURE Compression Engine.

www.harmonicinc.com


HiTech

Avita Yapım Denetim Sistemi

Avita her türlü profesyonel görüntü sunucusuyla bütünleşerek kullanıcılara hemen her türlü iş akışına uygun bir dizi uygulama sunuyor. Avita bugün birçok ülkede otomasyon sistemlerini yedekliyor, haberleri yayına gönderiyor, canlı olayları kaydediyor. Kullanıcı arayüzü net, geniş kapsamlı ve kişiselleştirilebiliyor. Bütünleşik grup denetim yüzeyi ve genel amaçlı oynatma ve kayıt işlevleri 2 ve 4 kanal ile küçük ekranlar için tasarlandı. İsteğe bağlı playout ve ingest yetenekleri için bütünleşik bitr denetim paneli gereken ortamlar için ideal bir çözüm.

www.hitechsys.com


IDX

DUO-C Serisi Piller

IDX, yeni DUO Compact batarya serisi DUO-C198 ve DUO-C98’i duyurdu. Mevcut DUO-C’nin aynı özelliklerine (bir USB, bir D-Tap, bir D-Tap Advanced) ek olarak the DUO-C198 ve DUO-C98 daha fazla kapasiteye ve SMBus ve V-Torch LED ışığın ek özelliklerine sahip. DUO-C198, uzun çalışma süreleri gerektiren dijital sinema kameraları ve kamera stabilizör sistemleri için en yeni, kompakt, yüksek kapasiteli batarya çözümü. DUO-C98 artık elde kullanılan askılı ve havada kullanılan kurulumlar için mükemmel olan 96Wh kapasiteli çoklu güç çıkışı ile dünyanın en mükemmel kompakt, IATA dostu (<100Wh), Li-ion profesyonel bataryası haline geldi.

 

Sony BP-U Yedek Bataryalar

SB-U50 ve SB-U98, Sony FS5, FS7, PMW-serisi kameralar ve başka cihazlar için yedek batarya çözümleri. Sony BP-U serisi batarya kullanan tüm ekipmanlar ile uyumlular. Her iki batarya da, bataryayı şarj edebilen ya da 12V aksesuarlara güç sağlayabilen bir USB çıkış ve bir D-Tap Advanced çıkışa sahip (D-Tap Advanced portundan şarj için D-Tap şarj cihazı VL-DT1 gerekiyor). Bu bataryalarda yalnızca yüksek kaliteli ve güvenilir Japon hücreler kullanıldı. SB-U98 – 96Wh kapasite, 4LED hatırlatıcı gösterge, 1x D-Tap Advanced, 1x D-Tap, 1x USB. SB-U50 – 48Wh kapasite, 4LED hatırlatıcı gösterge, 1x D-Tap Advanced, 1x USB sunuyor.

www.idxtek.com


Ikan

Ikan Comica CVM Yaka Mikrofonları

Ikan, Comica ses hattını ses-görüntü donanımına dahil ediyor. Hat, Comica’nın kablosuz yaka mikrofon sistemleri de dahil çeşitli ürünleri içeriyor. Ikan, kaliteli sesin harika film projeleri üretmek için temel olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Comica’nın en son cihazı tüm film yapım kitleri için çok önemli bir araç. Şu anda mevcut üç kitten ikisi AA bataryalar kullanırken üçüncüsü dahili, şarj edilebilir lityum-iyon bataryalara sahip. CVM-WM200A ve CVM-WM300A ayrıca iki kanallı alıcı sistemleri, yani bir alıcı sinyali iki vericiden aynı anda alabiliyor. Comica ses hattı, bağımsız film yapımcıları, belgesel film yapımcıları, A/V ve medya öğrencileri ve kurumsal videolar üreten kişiler için ideal.

 

PT-ELITE-LS Teleprompter

Ikan, yeni PT-ELITE-LS hafif teleprompter’ını duyurdu. Yeni teleprompter hafif standlara monte edilmek için tasarlanmış ve 30 saniyeden kısa sürede takılabiliyor, bu sayede bu yeni ürün kurumsal videolar, haber sunucuları ve röportajlar için ideal hale geliyor. 1,5 kg’dan hafif olan yeni teleprompter, ayarlanabilir çerçevesi olan Amerikan üretimi 70/30 ışın dağıtıcı cam kullanıyor. Bu teleprompter çoğu yayın kamerası, sinema kamerası ya da DSLR ile uyumlu ve hızlı çalışılan saha işleri ile stüdyo içinde film çekmek için ideal.

 

Helia LED Fresnel Işık

Ikan, yeni Helia HF150 LED fresnel ışığnı duyurdu. Helia iki renkli bir ışık ve yayın, müzik, belgesel film yapımı, kurum videosu gibi çeşitli videograf uygulamalarında çalışılmasını sağlıyor. Helia, neredeyse hiç ısı deplasmanı olmayan iki renkli 150 watt COB LED ampul takılı 4 inçlik bir fresnel cam. HF150, 650 enkandesan watt›a eşdeğer. Ikan›ın en yeni ışığı, hem Color Rendering Index (CRI) hem de Television Lighting Consistency Index›te (TLCI) 96 puanlık etkileyici bir performansa sahip.

www.ikancorp.com


Ikegami

HQLM-3125X HDR Yayın Monitörü

HQLM-3125X HDR ana yayın monitörü, 1.000.000:1 kontrast oranına ve 1.000cd/m2 panel parlaklığına sahip, 4.096×2.160 piksel 10-bit çözünürlüklü LED arkadan aydınlatmalı bir çift LCD panel kullanıyor. BT.2020 geniş renk gamı ile tam uyumlu olan HQLM-3125X, tek kanallı 12G-SDI x 2, 3G-SDI × 5, 3G/HD-SDI ve HDMI girişlerini standart özellikler olarak barındırıyor. Kare bölme ve iki örnekli interleave kaynaklar monitöre 3G-SDI × 4 aracılığıyla bağlanabiliyor. Kritik görüntü değerlendirmesi için izleme açısı, 178 derece (yatay/dikey). Resim izleme rolüne ek olarak, HQLM-3125X bir dalga formu monitörü ve vektorskop olarak çalışabiliyor. Ayrıca dikey-aralık zaman kodunu, sekiz kanal SDI-gömülü ses seviyesini ve closed-caption altyazıları görüntüleyebiliyor.

 

Ikegami HDK-99 3-CMOS Full-HD 1080p HDR Kamera

Portatif ve stüdyo uygulamaları için kenetleme tarzı bir kamera olan cihaz, HDR’de progresif tarama ile Full-HD 1920 x 1080 çözünürlükte yüksek resim kalitesi sunan üç 2,6 megapiksel yüksek performanslı CMOS görüntü sensörü kullanıyor. İşlenmiş 4K, kamera kontrol ünitesinden alınabiliyor. HLG modu HDR için gereken yüksek kontrastı koruyor ve ITU-R BT.2100 uluslararası standardına uyumlu. Gürültü değeri -62 dB’nin altında ve hassasiyet yüksek F12 seviyesinde. Sensörler yerleşik olarak 1080i /59.94, 1080i/50, 720p/59.94, 720p/50, 1080p/29.97, 1080p/25 ve 1080p/23.98 destekliyor.

 

Ikegami HDK-73 3-CMOS 1080i HDR Kamera

Ikegami HDK-73, SDR ve HDR yayın yapımı için tasarlanmış, kenetlenebilir, multi-rol bir 1080i yüksek tanımlamalı kamera. CCU, bağlantı fiberi, vizör ve kumanda da dahil komple sistem olarak kullanılabiliyor. Görüntü yakalama 2/3-inç 2,6 megapiksel CMOS sensörlere yapılıyor, sensörlerin her biri Full-HD 1920 x 1080 çözünürlükte görüntüleri normal modda %600 ve HLG modunda aşırı geniş %1200 oranında bir dinamik aralık, yüksek hassasiyet (50 Hz’de F13) ve yüksek sinyal/gürültü oranı ile yakalayabiliyor. Sensörler yerleşik olarak 1080i/59.94 ve 1080i/50, yanı sıra 720p/59.94 ve 720p/50 tarama Formatlarını destekliyor.

www.ikegami.com


ImagineCommunications

xG Scorecard Reklam Bilgi Çözümü

Güçlü bir işletme bilgi çözümü olan xG Scorecard, bir bakışta gerçek zamanlı değerler ve reklamların verenler için satışları nasıl arttırdığı konusunda bilgiler veriyor. Türünün ilk örneği olan raporlama aracı klasik satış ve trafik sistemlerinden, operasyonel veri tabanlarından, reytinglerden, kullanıcı tıklamalarından, sosyal medyadan verileri alıp birleştirerek tek bir görüntüyle sunuyor. xG Scorecard verileri bir araya getirerek bir medya şirketinin işlerini büyütmesi için çok önemli olan eğilimleri ve reklam korelasyonlarını keşfetme işini kolaylaştırıyor.

 

Versio IOX Playout Platformu

İlk bulut tabanlı mikrohizmetlere dayalı playout ekosistemi Versio IOX, yayınların güvenilirlik ve performans talepleri için tasarlanan tek yüksek güvenilirlikli, pariteli, patebaytlarca kapasite sunan ilk bellek çözümü. Nexio+ AMP ise hibrid SDI/IP ve H.265 kapasiteli endüstrinin en yüksek yoğunluklu medya sunucusu.

www.imaginecommunications.com


Imagine Products - StorageDNA

myLTOdna Uzun Vadeli Bellek Çözümü

Imagine Products ile StorageDNA, fuasrda ortak geliştirdikleri uzun vadeli bellek depo çözümü myLTOdna’yı tanıttılar. İki firmanın üzerinde ortak çalıştıkları bütünleşik çözüm, bir LTO bant üzerindeki dosyalara rastgele erişim sağlayarak, daha önce olmayan LTFS adaptasyonuyla HyperTape içeren bir sabit sürücüye dönüştürüyor. Sonuç olarak prodüksiyon ve post prodüksiyonda varlıklara daha kolay ve hızlı erişilebiliyor. Yeni çözüm Imagine Products’ın myLTO bant yapım uygulaması ile StorageDNA’nın HyperTape yüksek performanslı, doğrudan erişimli bant çözümünü bütünleştiriyor. Elde edilen sade ve sezgisel kullanıcı arayüzü ile HyperTape çalışma modları manuel olarak, ya da HyperTape Products Prime Transcoder gibi yaratıcı uygulamalardan otomatik olarak yönetilebiliyor.

www.storagedna.com / www.imagineproducts.com


Indiecam

nakedEYE S4 360° 6K Kamera Sistemi

nakedEYE S4, çok yüksek görüntü kalitesine sahip, özellikle yüksek kaliteli 360° sinematik sanal gerçeklik deneyimi için tasarlanmış en yeni 6K RAW VR kamera sistemi. Son derece küçük sistem, en yeni nesil büyük formatlı küresel deklanşör sensörlerine sahip, tam olarak senkronize edilmiş ve üstün dinamik aralığı mükemmel düşük ışık performansı ile birleştiren dört kamera modülü içeriyor. nakedEYE s4, 6K çözünürlükte bütün bir 360° küreyi kapsıyor ve yalnızca 95 x 90 x 150mm (3,74” x 3,54” x 5,90”) boyutlarına ve 1,2kg (2,6lb) ağırlığa sahip. Ayrıca tüm kamera ayarları üzerinde her zaman tam kontrol sunuyor.

 

indieDICE 3G-SDI Kamera

indieDICE küresel deklanşörlü bir -SDI kamerası. 12 duraklı dinamik aralık ve düşük gürültü özelliklerine sahip en yeni nesil küresel deklanşör sensörünü temel alıyor. Kamera tümüyle kendine yetiyor ve çalışma ya da kontrol için bir CCU gerektirmiyor. Her şey küçük gövdeye entegre edilmiş. İki HD-BNC konektör, eski HD-SDI sinyallerinin YUV 4:2:2 ve RAW olarak çıkışını veriyor. Üçüncü bir HD-BNC konektör, birden çok kamera ile kolay senkronizasyon için Trilevel-Sync Genlock sinyallerini alıyor.

www.indiecam.com


Inovonics

AARON FM/HD Radio Tekrar Yayın Alıcısı

Inovonics’in AARON 655 ürünü, şirketin yeniden yayın (çevirici) ürünleri serisine dahil edilen bir HD Radio alıcısı. AARON 655, güç kesintisinden sonra programlanan frekansa ve alış moduna değişmeden geri dönen hassas bir FM / HD Radio SDR-tabanlı alıcı kullanıyor. Yeniden yayınlama için FM ve HD1-8 program kaynaklarına ek olarak, 655, analog, AES-dijital ve akış program girişlerini with fallback-öncelik seçimi ile kabul ediyor. Çıkış olarak ise FM-stereo-multiplex (MPX), yanı sıra hem analog hem de AES dijital program hat çıkışları ve çıkış akışı var.

 

732 Dinamik RDS Kodlayıcı

Yeni 732 gelişmiş dinamik RDS kodlayıcı, daha fazla işlev ekleyerek ve en son RDS teknolojisini kullanarak RDS’i yeni bir seviyeye taşıyor. 732, kaydeden ve dinamik bir RDS varlığı sağlamak için yayıncıların ihtiyaç duyduğu tüm araçları sunuyor. Neredeyse tüm oynatma sistemlerine bağlanarak şarkı adını, sanatçı bilgilerini, istasyon kimliğini ve daha pek çok bilgiyi dinleyici radyolara yayınlıyor.

www.inovonicsbroadcast.com


InSync Technology

Hiscale FLICS Kod Dönüştürme Platformu

Birçok yayıncı ve içerik sahibi, beklenmedik kare hızı ve format çevrim gereksinimleriyle yüzleşiyor. Örneğin 1080 50i olması beklenen çekimin 720 30p olduğu ortaya çıkıyor ve yeniden çekme seçeneği yok, ya da bir müşteri UHD 59p program içerisine bütünleştirilecek bir klip istiyor ama sunucudaki tek versiyon HD 50i. Bu tip koşullar için bir standartlar arası çevirici bulundurmanın maliyeti yüksek. IBC2018’de FrameFormer for FLICS adlı bir ödemeli (pay-per-use) standart çevrim çözümü opsiyonu tanıtıldı. Hiscale FLICS görüntü kod dönüştürme platformu içerisinde FrameFormer standart çeviricinin sunduğu üstün kalite sergilendi.

www.insync.tv


Interra Systems

BATON ABR VoD Kalite Kontrol Çözümü

BATON ABR isteğe bağlı görüntü (VoD) içerikleri için kayıttan ağ işlem merkezine (NOC) ve diğer dağıtım noktalarına kadar derin kalite kontrol ve izleme gerçekleştiriyor. Fuarda ziyaretçiler demolarla BATON ABR’nin kod dönüşümünden önceki ve sonraki aşamalarındaki kontrollerinin her aygıt üzerinde ve her görüntü akışında nasıl üstün kaliteli bir deneyim sağladığını gördüler.

 

VEGA Medya Analiz Çözümü

VEGA medya anliz çözümü kodlanan görüntü akışlarının standartlara ve karşılıklı çalışmaya uyumluluğunu belirliyor. VEGA ürünlerine yapılan son güncellemeler, ABR formatlarının derin analizi, Windows 10 desteği, en son HEVC HM referans kodu, HEVC-interlaced akışları, VP9 akışları, PCAP akışları desteği, karmaşık ABR akışlarının analiz ve sorun giderimi sağlıyor.

www.interrasystems.com


JBL

JBL Variable Line Array Hoparlör Grubu

Ağ bağlantılı ses, video, ışıklandırma ve kontrol sistemlerinde dünya lideri olan HARMAN Professional Solutions, Amsterdam’da JBL Professional VLA Compact Serisi hoparlör grubu çözümünü tanıttı. JBL Variable Line Array (VLA) serisinin uzun mesafeli hoparlör grubunun endüstri lideri yetenekleri üzerine inşa edilen yeni VLA Compact Serisi, küçükten orta boy stadyumlara ve arenalardan konuşmacıların dinleyiciden uzak mesafelere yerleştirildiği daha geniş mekânlara kadar herhangi bir büyük mekanda kullanım için daha kompakt ve açık havada kullanıma hazır bir çözümle aynı performans kalitesini sunuyor. VLA Compact, kalabalık gürültüsünün üstesinden gelebilecek geniş kapsama alanı, yüksek düzeyde anlaşılırlık ve ses seviyeleri gerektiren kalıcı kurulum uygulamaları için özel olarak tasarlanmıştır. Temel tasarım öğesi olarak, VLA Compact Serisi geniş bant genişliği yatay yönlendirmesi ve hassasiyette artış sağlamak için geniş formatlı modüller sunar.

 

JBL Professional Pro SoundBar Hoparlör

Ağ bağlantılı ses, video, ışıklandırma ve kontrol sistemlerinde dünya lideri olan HARMAN Profesyonel Çözümler, bugün JBL Professional Pro SoundBar’ı tanıttı. Tüketici alanında endüstri lideri ses barlarının uzun bir geçmişini oluşturan JBL Pro SoundBar, özellikle ticari uygulamalar için tasarlanmış aktif bir ses barıdır. Otel konuk odaları, yolcu gemisi kamaraları ve diğer ticari ortamların benzersiz gereksinimlerini karşılamak için optimize edilmiş bir özellik seti vardır. JBL Pro SoundBar hem sabit hem de değişken kaynak sesini destekler, hem sabit uygulamalarla (sesin ses barından kontrol edildiği yerde) hem de değişken uygulamalarda (kazancın televizyonda kontrol edildiği yerlerde) uyumluluk sağlar. Sabit ses senaryolarında, Pro SoundBar bir IR Öğrenme özelliği sunar. Bu, Pro SoundBar’ın bir TV kumandasının ses kontrollerinin IR sinyalini “öğrenmesini” sağlarve programlanabilir veya değil herhangi bir uzaktan kumanda kullanılabilir.

 

JBL 3 Serisi Güçlendirilmiş Referans Monitörleri

Yeni nesil JBL 3 Serisi kompakt stüdyo monitörleri ile stüdyonuzda efsanevi JBL performansı elde edin. Devrim yaratan JBL Image Control Waveguide’ı entegre eden 3 Serisi MkII monitörler, çarpıcı detaylar, hassas görüntüleme, geniş bir optimum ses noktası (sweet spot) ve sınıfında duyulmamış etkileyici dinamik aralık sunuyor. JBL’nin patentli Slip Stream portu ve 200W gücü ile LSR310S subwoofer, izleme sisteminize derin ve hassas bas ekler. İster stereo, ister 2.1 veya daha fazlasında çalışıyor olun, 3 Serisi ailesi herhangi bir prodüksiyon alanının kritik dinleme özelliklerini geliştirecek ve erişilebilir bir fiyata keyifli bir miks deneyimi sunacaktır.

www.jblpro.com


Jünger Audio

AIXpressor İşlemci

AIXpressor, kapsamlı bir dizi dahili arayüz ile donatılan x86 işlemcili bir 19” 1RU ünitesi. Bu AES67 ve SMPTE ST2110 için tam uyumlu yedekli Audio-over-IP, USB ana bilgisayar ve istemci arayüzleri, yanı sıra MADI, AES/EBU ve analog I/O’ları kapsıyor. NAB 2018’de bir prototip olarak çıkarılan ve şimdi tam üretimine geçilen AIXpressor’da ayrıca tümü Jünger Audio’nun var olan D*AP serisi ses işlemcilerine uyumlu olan dört isteğe bağlı arayüz yuvası bulunuyor. Bunlara 3G/HD/SD SDI, MADI, Audinate DanteTM ve daha pek çok özellik bulunuyor. Ek arayüzler yakında piyasaya çıkacak.

 

flexAi Ses Altyapısı

flexAi esnek ses altyapısı gerçek anlamda çığır açan bir ürün, bir dizi ses uygulamasının donanım ya da rak alanı kısıtlamaları olmaksızın uygulanmasını sağlıyor. Yayıncılar ve post prodüksiyon tesisleri, yalnızca ilave yazılım lisansları satın alarak bu çok yönlü sistemi, işleme kapasiteleri ve kanal sayısına yönelik taleplerine uyacak şekilde özelleştirebilir. Tüm flexAI uygulamaları, klasik yapım ile yeni IP dünyasının iletim ortamlarını bir araya getiren Jünger Audio servAI line ya da AIXpressor gibi kullanıma hazır sunucular üzerinde çalışıyor.

www.jungeraudio.com


JUTEL

JUTEL RadioMan ACCESS Bulut Tabanlı Radyo Yayın Platformu

JUTEL RadioMan ACCESS, ticari ve genel radyo yayıncıları için bulut tabanlı bir radyo yayın sistemi. Tam donanımlı platform tüm radyo yayın yapım iş akışını kapsıyor. JUTEL RadioMan ACCESS ile dijital içerik oluşturulabilir, programlanabilir, organize edilebilir, arşivlenebilir ve bir ya da daha fazla kanala ve konuma dağıtılabilir. RadioMan ACCESS Planning, Script Editor, On-Air Playout ve Distribution modülleri bir web tarayıcı aracılığıyla yönetilebilir. Bu, sahadaki muhabirlere, farklı konumlardan kolayca içerik yaratma, düzenleme ve oynatma serbestliği sağlıyor.

 

JUTEL HIPman IP Ses Yöneticisi

JUTEL HIPman kanıtlanmış bir hiyerarşik IP ses dağıtım, izleme, yakalama ve arşivleme çözümü. JUTEL HIPman ile, akıllı IP ses cihazları ve akışlarının yanı sıra mantıksal girişler ve çıkışlardan oluşan bir bulut merkezi bir şekilde yönetilebiliyor. Bu, özel bir kontrol merkezinden, stüdyolarda ya da mobil ünitelerden kullanımı kolay bir web arayüzü ile yapılabiliyor. HIPman, büyük yayıncılar, ses dağıtım hizmeti sağlayıcılar ve PA kurulum pazarı operatörleri için ideal bir çözüm. HIPman ile birçok organizasyon, büyük bir IP ses ağındaki kendi kaynaklarını bağımsız olarak kullanabiliyor.

www.jutel.fi


JVCKENWOOD

GY-HC500/550 Connected Cam 4K El Kameraları

Connected Cam serisindeki iki yeni model el kamerası yapısında üstün IP bağlantı yetenekleri sunuyor. Her iki modeldeki 1 inç 4K CMOS sensör, yeni geliştirilen 20x lens ve 3 halkalı kontrolle birlikte mükemmel görüntü yakalama ve performansı ve çekim esnekliği sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü vizör sayesinde görüntü kadrajlama ve odak kontrolü kolayca gerçekleştirilebiliyor. GY-HC500/550 kameralar BT709, BT2020 ve BT2100 HLG renk alanlarıyla 12 adıma kadar dinamik aralık sunuyor. GY-HC900 omuz kamerası Connected Cam’de de kullanılan en son kuşak kodek, 4K çözünürlük ve 50/60p kare hızlarında 10 bit ProRes 422 dahil çeşitli formatlarda SD ortamına kayıt yapabiliyor. H.264 ve MPEG-2 gibi bir dizi başka kodek ve kayıt formatı da var.

 

DT-U Serisi, UHD/4K Monitörler

JVC fuarda 10 bit panel ve 14 bit renk işleme teknolojili yeni stüdyo ve yapım monitörlerini sergiledi. DTU31 31 inçlik bir UHD modeli iken, DT-U31PRO Full 4K çözünürlüklü, 31 inç boyutlu bir model. Her ikisi de 4K giriş desteği için HDCP 2.2 ile HDMI 2.0 ve 12G SDI veya dörtlü 3G HSDI destekli. Yüksek çözünürlükleri ve dört adet HD-SDI girişleri sayesinde DT-U serisi monitörler yayın izleme uygulamalarında dördü bölümlü ekranlar olarak kullanılmak için ideal. DT-U31 ve DT-U31PRO monitörler Hybrid Log Gamma ve 3D LUT’lar dahil HDR işlevlerini destekliyor. Renk gamı desteği BT709 ve BT2020 içeriyor ve doğrudan monitöre bağlanan opsiyonel bir USB sensör kullanılarak otomatik kalibrasyon mümkün. Dalga şekli monitörü, vektörskop ve 16 kanallı ses ölçüm göstergeleri de mevcut.

 

BR-DE900 IP Kod Çözücü

JVC’nin IP iş akışı üzerinden görüntü iş akışındaki yeni bileşen BR-DE900 kod çözücü H.265 ile H.264 sıkıştırma standartlarını destekliyor ve hem portatif hem sabit kuruluma uygun biçimde üretildi. Yeni Connected Cam dahil JVC kameralarla birlikte kullanıldığında BR-DE900 internet dahil her türlü ağ üzerinde bant genişliğini verimli kullanan, hatasız bir akış çözümü sunuyor. Donanım tabanlı kod çözme ENG saha raporları ve diğer IP üzerinden görüntü uygulamaları için düşük gecikmeyle en iyi hizmet kalitesi sağlıyor.

www.jvcpro.eu


K5600

Joker² 800 Işık Kaynağı

Orijinal olarak K5600 tarafından kullanılan bir UV-blok ampulü etrafında tasarlanan Joker² 800, piyasaya sunulan bu watt’a sahip ilk üniteydi. Özellikle bir Işık dizisi içindeki büyük yansıtıcı materyalden yaralanmak için tasarlanan bu armatür, Bug-Lite’ın çıplak ampul tasarımı sayesinde normal bir PAR 1200W’tan %50 daha fazla çıkış ve daha iyi bir ışık dağılımı sunuyor.

 

Joker² 1600 Işık Kaynağı

1600W, Joker² serisinin en güçlü ünitesi. 1600W’de bu Joker cihazı 6000W’tan yüksek Quartz armatür çıkışıyla karşılaştırılabiliyor ve Joker² 800’den fazlasını sunuyor. Lensler olmadan çıplak ampul çıkışı, bu aksesuarlarda mükemmel şekilde eşit dağıtım yaratma yeteneği nedeniyle ışık kaynaklarında kullanım için optimum değerlere sahip. JOKER² (PAR VERSİYONU): Özel bir reflektör ve dört PAR 64 lensten (Orta, Geniş, Süper Geniş ve Buzlu Fresnel) oluşan bir set içerir. Bu lensler, reflektör tasarımı (parabolik reflektör) ve kaplama sayesinde çeşitli ışık desenleri ve maksimum çıkış sunuyor. JOKER² (ZOOM VERSİYONU): Bu lensler ve odaklanabilir ışın kaynağı, devrimsel bir şekilde 15 ila 60 derece eşit ışık çıkışı veriyor. Fasetli şemsiyeye fiziksel benzerlikleri ile, yumuşak kaplama ışığı nesne üzerinde güzel bir şekilde dağıtıyor.

www.k5600.com


KinoFlo

Kino Flo Highlights LED Tüpler

Kino Flo sistemler, sinema ve televizyon yapım Kino Flo tarafından özellikle 4Bank, Double ve Single armatürlerde ve sahne tasarım aydınlatmasında kullanmak üzere tasarlanan sektörün ilk True Match LED tüplerini çıkarttı. FreeStyle LED Tüpler Kino Flo’nun, FreeStyle 41, 31 ve 21 LED portatif sistemlerinde, Diva-Lite LED video saha yapım ışıklarında ve Celeb 850, 450, 450Q ve 250 premium stüdyo yumuşak ışıklarında yer alan ödüllü True Match beyaz ışık ve RGBWW renk yönetim sistemini ortaya koyuyor. Kamerada FreeStyle LED tüpler, Kino Flo’nun ödüllü T12 yüksek çıkışlı lambaları ile aynı yumuşaklıkla ve aynı ince renk üretimiyoe fotoğraf çekiyor. >96 fotoğraf gerçekleme indeksine ek olarak, sinematograflar, bir armatürde ya da ya da armatür dışında bir uzak ışık “şeridi” olarak kullanıldığında 310° LED tüpün yarattığı farkı görecekler.

 

Kino Flo, Image LED Işıklar

Kino Flo Lighting Systems, Image LED armatürleri olarak yeniden kullanmak için eski floresan Image armatürlerinin retrofit modellerine odaklanıyor. Eski Image stüdyo serisi ürünlerin yeniden elden geçirilmesi, müşterilerin kendi kullanılmış envanterini şirketin Celeb, FreeStyle ve Diva-Lite LED ışıklarında standart haline gelen en son Kino Flo LED teknolojisine taşımasını kolay ve düşük maliyetli hale getiriyor. Yeni denetleyici kapsamı dahili Lumen Radio kablosuz DMX, evrensel VAC girişi, gelişmiş kare dalga ve doğrusal kısma, ek olarak Kino Flo retrofit tasarımına özel nitelikleri içeriyor.

 

Celeb 850 LED Yoke Işıklar

Kino Flo’nun Celeb 850 LED DMX ailesi şimdi Yoke Mount ve Pole-Op modellerini de içeriyor. Bu iki model armatürlerin ortasına monte edilen ve stüdyoda asmak için ideal olmalarını sağlayan dahili elektronikler ile tasarlanmış. Tüm Celeb 850 modelleri aynı menü seçeneklerine sahip; 2500K ile 9900K Kelvin aralığında tam Yeşil/Macenta, Jel, Ton/Doygunluk ve RGB renk kontrol özelliklerini içeren bir beyaz ve iki renk menüsü.

 

FreeStyle 151X LED DMX Kontrolör

Kino Flo Lighting Systems’in FreeStyle 151X LED DMX kontrolörü, Select/LED kontrolör modeli 150X’in yerini alıyor. İki model aynı özellik setine ve yazılıma sahip. Bu kontrolörler Select 20/30 ya da FreeStyle 21/31 armatür başlıkları ile değiştirilebiliyor ve aynı başlık uzatmasını kullanıyor. Her iki model de gelecekte çıkabilecek yazılım yükseltmeleri ile desteklenecek. FreeStyle Kontrolör adının kullanılması, LED panelin plastik muhafazadan sökülmesi, bir Gaffer Tray aksesuarına oturtulması ya da ayrı bir panel olarak kullanılması olanaklarına sahip FreeStyle armatürün artan popülerliğini yansıtıyor. FreeStyle 151X, tam Yeşil/Macenta, Jel, Ton/Doygunluk ve RGB renk kontrol özellikleri ile 2500K ile 9900K Kelvin arasındaki geniş renk sıcaklığı aralığında ayarlanabiliyor.

www.kinoflo.com


Klover

Klover MiK Parabolik Mikrofon Çanakları

Klover MiK parabolik mikrofon çanakları serisi, spor etkinlikleri sırasında hedeflenen bir alandan sahanın seslerini yakalamak için bir ses teleskopu gibi davranıyor. 26, 16 ve 9 inç çaplarda modelleri olan Klover MiK’e, DPA ve Sennheiser gibi profesyonel, yüksek kaliteli mikrofonlar takılabiliyor. Parabolik çanağın sağladığı belli bir yere odaklanan ses yakalama paterni, rugby, hentbol ve yarış gibi canlı spor yayınları için ideal. Klover MiK’in patentli tasarımındaki parabolik eğim, geniş bir alandan ses enerjisini küçük bir mikrofon üzerine toplarken, aynı zamanda kalabalıklardan ve makinelerden gelen gürültüyü azaltıyor.

www.kloverproducts.com


Konvision

KCM-2460W, 24 İnç 4K Monitör

KCM-2460W, 24 inç 4K monitör, gerçek 10Bit IPS LCD panel, 3840x2160 ultra HD çözünürlüğe sahiptir. Dalga şekli, vektörskop, sahte renk vb. çeşitli profesyonel yayın özelliklerinin desteklenmesi, dahili 4x3G / HD-SDI girişleri ve 4 çıkışlı, 4 adet parçalı pencere ve çoklu giriş formatları desteği KCM-2460W’yi 4K üretim iş akışında renk derecelendirme ve gerçek zamanlı kalite kontrol için ideal bir monitör haline getiriyor.

 

KRM-503A Üçlü Raf Monitörü

KRM-503A, 3x5,5 üçlü olarak rafa monte edilen monitör, tam HD 1920x1080 çözünürlük, geniş görüş açısı ile IPS LCD panellerdir. Tam ekran dalga formu, vektörskop ve ses ölçer ekranı, özel 2RU kompakt tasarım, monitörü OB kamyonlar ve stüdyolar için uygun hale getirir.

 

KVM-1760D Film Tipi Monitör

1920x1080 çözünürlüklü, 16.5 inç IPS 10Bit panel, DCI-P3 geniş renk gamı, yüksek parlaklık, yüksek kontrast oranı sunar. Dalga şekli (alarm), vektörskop ve diğer profesyonel yayınlarla sağlanan 3D LUT renk kalibrasyonu, yüksek kaliteli yayın çekim, düzenleme ve prodüksiyon için en zorlu görüntü kalitesi uygulamaları için uygun bir model sunar.

www.konvision.com


LaCie

DJI Copilot Harici Sabit Disk

Bir BOSS (Backup On-Set Solution) sürücü olarak dizüstü bilgisayar gerekmeden aygıtlardan doğrudan dosyaları kopyalamak için bir SD kart yuvası ve USB portuna sahip. Ayrıca Copilot BOSS App ile hareket halindeyken de dosyalar sınıflandırılıp yönetilebiliyor. Durum ekranı, dosya aktarımı tamamlandığında uyarı veriyor. Sette olması muhtemel her şeye karşı hazırlıklı olmak zor, ama DJI Copilot diskin çok yüksek dayanıklılık ve veri kurtarma gücü, güçlü bir güvenilirlik sunuyor.

 

d2 Masaüstü Sürücüler

Adobe Creative Cloud All Apps planına 1 aylık ücretsiz üyelikle katılanlar ham çekimlerini kusursuz yapımlara dönüştürebiliyorlar. Adobe Photoshop CC ve Premiere Pro CC’den fotoğrafçılık, 3D birleştirme ve diğer yenilikçi araçlara kadar tüm masaüstü ve mobil uygulamalar keşfedilebiliyor. SSD tabanlı dizüstü bilgisayarları ve PC bilgisayarları mükemmel tamamlayan d2 Thunderbolt 3, profesyonel, yoğun bant genişliği gerektiren yaratıcı uygulamalar için kapasiteyi 10 Terabayta kadar genişletebiliyor. USB-C portu üzerinden Thunderbolt 3 ve USB 3.1 hızlarıyla LaCie d2 yeni MacBook Pro gibi son model dizüstü bilgisayarlarda ve USB 3.0 uyumlu bilgisayarlarda mükemmel performans gösteriyor.

www.lacie.com


Lanparte

URSK-03 BMD URSA Mini Kamera Kiti

Blackmagic Design URSA Mini kameraya yönelik lanparte kiti URSK-03, orijinal el tutma yeri için uzatma kolu, Double ARRI Rosette Lock Clamp kelepçeli ARRI Rodette Handgrip, üstten tutmalı ve orijinal EVF montajı için Ursa Mini Top Cheese Plate, V-Mount Shoulder Support V2, V-Mount pil ve URSA Mini kameraya montaj için Battery Pinch, URSA Mini kamera PC güç kablosu, Follow Focus V2, 4*4 matte box ve güvenli taşıma çantasından oluşuyor.

 

Blackmagic BMPCC 4K Kamera İçin Kafesler

Lanparte, Blackmagic firmasının BMPCC 4K kamerası için iki yeni kafes üretti. Ergonomik tasarımlı ve organik biçimli BMPCC4K-HC ve BMPCC4K-HC kafesler, HDMI kablo kelepçesine sahipler ve üstten tutma yeri montajı için NATO ray içeriyorlar. BMPCC4K-HC son derece hafif bir yarım kafes. BMPCC4K-C ise kamerayı tamamen sardığı halde pile kolay erişime izin veriyor.

 

GH5K-01-C Kamera Kiti

Modüler tasarımlı GH5K-01-C, kullanıcılara farklı çekim sahneleri için kiti çeşitli tarzlara değiştirme imkanı veriyor. Tüm kit NATO ray adaptörlü evrensel üst tutma yeri ile hızlı açılan ARCA SWISS kamera plakalı kafesten meydana geliyor. Standart NATO ray sistemiyle kafese bağlanan üst tutma yeri,Magic Arm gibi başka bir aygıta bağlantı için iki tarafında ¼-20 ve 3/8-16 yive sahip. Mikrofon takmak için ön tarafında bir Cold Shoe yuvası var. Kamera gövdesine mükemmel uyan kafes ile kameranın bağlantısını sol taraftaki hızlı açılan ARCA SWISS plakası ile güvenlik kilidi düğmesi yapıyor. Kameraman kamera gövdesini kafesten saniyeler içerisinde çıkarabiliyor. Tutma yeri, ışık gibi diğer aygıtlar takmak için kafes gövdesinin iki tarafında çok miktarda ¼-20 ve 3/8-16 yivler var.

www.lanparte.com


Lawo

Radyo Konsolları İçin SMPTE 2022-7

Alman IP-tabanlı ses/video sistemleri ve kontrol çözümleri üreticisi olan Lawo, radyo istasyonlarına yönelik en son yeniliğini IBC 2018’te görücüye çıkardı: SMPTE 2022-7 ağ güvenirlik standardı ile uyumlu miks konsolları. SMPTE 2022 standardı, AoIP üzerinden kritik gerçek zamanlı dijital ses iletimi sağlamaya yardım eden protokolleri tanımlayarak IP ağların beklenmedik durumlarla baş etmesini sağlıyor. Ayrıca Eklemsiz Koruma Anahtarlama ya da “belirtisiz birleştirme” olarak da bilinen 2022-7, ana bağlantının kesilmesi durumunda yedeğe anında ve algılanamaz şekilde geçiş özelliği ile aynı ses akışlarının bağımsız ağ yolları üzerinden eş zamanlı çift yönlü iletimini sağlıyor. Lawo’nun en yeni radyo konsolu Ruby, SMPTE 2022-7’yi kullanan sektördeki ilk cihaz. Power Core miks motoru, yalnızca 1RU içinde neredeyse 400 kanal AES67 ve MADI sinyal kapasitesi sunuyor. Genişletme yuvaları daha da fazla mikrofon, hat, stüdyo, AES3, MADI ve hatta Dante sinyalleri eklenmesini bile mümkün kılıyor.

 

Ruby Radyo Konsolu

İsteğe göre düzenlenebilen, bağlama duyarlı görsel arayüzlü yeni güçlü Ruby radyo konsolu,fuarda modern, alçak profilli tasarımıyla dikkat çekti. Modern radyo işletmeleri için tasarlanan Ruby, sunucunun diğer stüdyo araçları tarafından da kullanılan dokunmatik ekran ortamının aynısı ile sesi miksleyip yönlendirmesini sağlıyor. tanıdık fiziksel fader ve anahtarların yanı sıra, çoklu dokunmatik kullanıcı arayüzlü ekran sayesinde istasyonlar playout sistemleri, telefon kuyrukları, kodekler gibi diğer stüdyo uygulamaları için de kontroller ekleyebiliyorlar.

www.lawo.com


Leitz Cine

Leitz Cine Prime Lensler

IBC 2018 boyunca Leitz Cine, Full Frame/Vista Vision formatı için tasarlanmış on iki lensten oluşan tamamen yeni bir setin yanı sıra yine büyük formatlı sinematografi için tasarlanmış yeni bir çift sinema zoom lensi geliştirdiğini duyurdu. 2020’de çıkarılması planlanan prime lensler genel olarak T1.8 açıklığına sahip olacak. Set, 18mm ile 180mm arasında on iki lens içerecek.

 

Zoom Lensler

Ünlü lens üreticisi Leitz Cine, ilk zoom lenslerini görücüye çıkardı. Mevcut prime lens hatlarına eklenen Summilux-C, Summicron-C, M 0.8 ve Thalia yeni zoom lensi çifti 25-75mm T2.8 ve 55-125mm T2.8 seçenekleri sunuyor, her ikisi de zoom aralığında sıfır rampa sergiliyor ve Full Frame/Vista Vision formatlarını kapsıyor.

www.leitz-cine.com


Lilliput

Lilliput A10 4K Monitör

Lilliput A10, HDMI, Displayport ve SDI bağlantılı dünyanın ilk 10.1 4K çözünürlüklü monitörüdür. 4K teknolojisinin zirvesine sahip olan Lilliput A10, profesyonel video ve film endüstrisi için tasarlanmıştır ve 4K uyumlu ekipmanları kullanan yönetmenler ve kamera operatörleri için idealdir.

 

Lilliput Q5 Kompakt Saha Monitörü

Lilliput Q5, küçük formlu kamera monitörlerindeki Lilliput uzmanlının, daha küçük 5 inçlik bir form faktörüne damgasını vurarak, bugüne kadar ürettiği en güçlü kompakt saha monitörüdür. Tam HD 1920x1200 çözünürlüğe sahip ve SDI-HDMI çapraz dönüştürme özelliğine sahip en yeni panel tipine sahiptir. Bu sayede girişten bağımsız olarak HDMI ya da SDI olarak çıkabilirsiniz ve bu da profesyonel bir iş akışı çin ideal hale getirir. Tam metal dış gövde, cihazı çarpmalara ve çizilmelere karşı korur ve hem BSW dişleri hem de VESA 75 montajı hem mobil çalışma hem de stüdyo kurulumuna imkan sağlar.

www.lilliputuk.com


Litepanels

Gemini 2x1 Soft Panel Güncellemesi

Çok yönlü 2x1 Soft Panel için yeni bir aygıt yazılım güncellemesi çıktı. Gemini konuşmacıları üstün renklerle aydınlatmak için ideal, tam spektrumlu beyaz ışık vererek renk düzeltme gereksinimini ortadan kaldırıyor. Aydınlatma uzmanları 360 derecelik renk tekerleği ve Gemini’nin renk modları içerisindeki jellerle her türlü renkte ışıklandırma yapabiliyorlar. Gemini yeni aygıt yazılımıyla isteğe güre düzenlenebilen ve ön ayarlar olarak kolayca kaydedilebilen ambulans ışığı, alev, TV ve renk tonu patlamaları gibi çeşitli sinematik efektler elde edilebiliyor. Gemini’nin çok yönlü, balastsız, hafif tasarımı, daha kolay yerleştirilmesine imkan veriyor ve güç kaynağı dahili olduğu için daha az kablo gerektiriyor. Anton/Bauer CINE VCLX gibi pillerle çalıştırıldığında yüksek yoğunluklu çıkış veriyor.

www.litepanels.com


Linear Acoustic

Linear Acoustic ARC İşlemci

Telos Alliance TV Solutions Group yeni Linear Acoustic ARC (Otomatik Gerçek Zamanlı Kontrol) televizyon işlemcisini IBC 2018’de görücüye çıkarttı. ARC, düşük maliyetli bir fiyata ses kalitesinden ödün vermeden kritik özellikleri sunarak dünya çapındaki televizyon yayıncılarının ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlandı. Linear Acoustic ARC, bir “ayarla ve unut” LUFS çıkış gürlük hedefi, EBU R128 ve ATSC A/85 önerileri ile kolay uyumluluk için seçilebilir profiller, dört adede kadar bağımsız program için 2 kanal (stereo ve mono) işlem, yeni nesil APTO uyarlamalı gürlük işleme ve dahasını sunuyor.

www.telosalliance.com/Linear


LiveU

LiveU Matrix Bulut Hizmeti

IP üzerinden canlı görüntü toplamaya yönelik yeni kuşak platform sayesinde yayıncılar canlı içerikleri hızlı ve verimli bir şekilde izleyebiliyor, yönetebiliyor ve dağıtabiliyorlar. Yayıncılar için yayıncılar tarafından tasarlanan dinamik bulut platformu LiveU Matrix, içeriği tek bir arayüz ile yönetmeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar canlı görüntü sinyallerini kolayca arayabiliyor, filtreleyebiliyor, ön izlemeden geçirebiliyor ve tek bir istasyona, çok sayıda istasyona veya ağları içerisindeki binlerce uç noktaya dağıtabiliyorlar.

 

LiveU Solo Kablosuz Kodlayıcı

LiveU fuarda internet medyası için yüksek kaliteli, tak-çalıştır tarzı canlı akış aygıtı Solo’da yaptığı değişiklikleri sergiledi. Örneğin zenginleştirilen Solo Studio Graphics yazılımı. Bu yazılım müşterilere bulut ortamında bir akış gönderme ve gerçek zamanda yenilikçi grafikler ekleme imkanı veriyor. Yeni Solo App sayesinde hücresel ve Wi-Fi bağlantıları bir araya getirilerek, akıllı telefonlardan daha güvenilir görüntü akışı elde edilebiliyor.

 

LU600 4K-SDI HEVC Kart

LiveU’nun profesyonel HEVC 4K-SDI kartı, LU600 sistemi içerisinde ek bir 4K ürün. LU600 4K-SDI çözümü en üst kalitede yapımlar için profesyonel 4Kp50/60 akışları kolaylaştırıyor ve sanal gerçeklik ile 360 derece uygulamaları destekliyor. Küresel şebekede dolaşım yeteneğine sahip LU600 çözümü artık sorunsuz yerel ve küresel operasyon için tamamen bütünleşik karma dolaşım çözümü sunuyor. Dolaşım SIM kartlı yeni çift SIM’li modem, dünya çapında yüzden fazla ülkede yerel SIM kartı almak gerekmeden yerel ve küresel olarak kullanılabiliyor. Üç ana unsuru (çift SIM, küresel modemler ve şebeke dolaşım yazılımı) bir araya toplayan LU600 aygıtları, hemen dolaşıma hazırlar. Yeni eklenen diğer özellik olan return video, sahadaki ekiplerin canlı oturumlar sırasında o anda neyin yayınlanmakta olduğunu görmelerini ve teleprompt bilgilerini almalarını sağlıyor.

 

LU300 HEVC Saha Aygıtı

Yeni LU300 HEVC saha ünitesi yüksek kaliteli görüntü performansı ile çok yüksek bant genişliği verimliliğini küçük bir yapıda bir araya getiriyor. Uygun fiyatlı LU300 çözümü, hareket halinde yüksek kaliteli görüntüye ihtiyacı olanlar için üretildi. LU600 üst düzey sırt çantası tipi ve LU610 kabin rafı montajlı 1U kodlayıcıya yeni katılan uygun maliyetli LU300, birlikte eksiksiz bir HEVC donanım çözümü oluşturuyorlar. Sadece 900 gram ağırlıkta, çantada veya kamera üzeri yapılandırmada alınabilen LiveU LU300, altı adede kadar bağlantıyı birleştiriyor; iki LTE-Advanced dahili modem, iki harici modem, WiFi ve LAN.

www.liveu.tv


Livewire Digital

SilverBlade II Bağlantı Çözümü

Hafif ve az yer kaplayan SilverBlade II hücresel ve Wi-Fi hizmetlerini kesintisiz birleştirerek yayıncıların kameralardan, dizüstü bilgisayarlardan ve cep telefonlarından düşük gecikmeli canlı ve dosya tabanlı medya dağıtabilmeleri için hataya karşı çok dayanıklı bir internet bağlantısı sağlıyor. Muhabirler SilverBlade II kullanarak canlı yayına hızla geçip dünyanın her yerinden geleneksel televizyon izleyicilerine ve cep telefonu kullanıcılarına acil haber öyküleri ve cazip içerikler ulaştırabiliyorlar. Yayıncılar SilverBlade II’yi satın almak için bir kez ödeme yapıyor ve kendi SIM kartlarını kullanıyorlar.

www.livewire.co.uk


Lumantek

ez-Pro VS4 Çoklu Görüntü Cihazı

ez-Pro VS4, 4 kanallı bir video kaynağı değiştiricisidir. Video kaynakları HDMI ve / veya SDI bağlantı noktaları üzerinden girebilir ve HD ekranlara ve projektörlere atanabilir. Her girişteki dahili ölçekleyiciler, giriş kaynaklarının farklı çözünürlükleri olsa bile çıkış video çözünürlüklerini ayarlayabilir. ez-Pro VS4 eğitim aktiviteleri, düğün, törenler, tiyatro ve canlı konserler için tasarlandı.

www.lumantek.com


Lupo

Superpanel Full Color 30 RGBW Işık

Lupo Superpanel Full Color 30, İtalyan aydınlatma üreticisinin ilk RGBW ürünü. Lupo’nun Superpanel ve Superpanel Dual Color Soft 1×1 panellerini daha önce yerinde inceleme şansı bulanlar her iki ışığın da yalnızca çok parlak olmakla kalmayıp ayrıca renk açısında da son derece doğru sonuçlar verdiğini fark etmiştir. Superpanel Full Color 30, orijinal Superpanel’ler ile aynı platformu temel alıyor ve Lupo’ya göre yalnızca RGBW uyumlu değil, ayrıca Dual Color Soft’tan daha güçlüler. Lupo’nun bildirdiğine göre Superpanel Full Color 30 üzerinde çok çalışmışlar, bu yüzden orijinal Superpanel ile aynı yüksek CRI skorlarına ve doğru Kelvin renk üretimi sunuyor.

www.lupo.it


LYNX

Yellobrik C_EH_1911 SMPTE 2110 – HDMI SDI Çevirici

LYNX Technik AG yellobrik C_EH_1911 ile günümüzün ve yarının yayın ve medya iş akışları için müşterilerine geleceğe dönük çözümler sunma yolundaki ilkesine devam ediyor. C_EH_1911 yellobrik Ip sinyalleri üzerinden SMPTE ST 2110 görüntü ile HDMI arasında bir köprü oluşturarak, IP tabanlı görüntü yapım ortamlarındaki bir boşluğu kapatıyor. Çe3virici HDMI ekranların veya diğer HDMI özellikli aygıtların SMPTE ST 2110 ortamları içerisine kolay ve kesintisiz bütünleştirilmelerini sağlıyor.

www.lynx-technik.com


Macnica

VIPA IP Üzerinden Görüntü PCIe Hızlandırıcı Kart

VIPA IP üzerinden görüntü hızlandırıcı PCIe kart, yayın görüntü toplama ve yapım ortamlarında 10 Gigabit IP ağlar üzerinden canlı görüntü/ses/veri taşıma alanında en son standartları destekliyor. Macnica’nın patentli saat düzeltme işlevi, IP verisinden saat kurtarma ve önemli miktarda ağ seğirmesine karşı tolerans sağlıyor. Desteklediği standartlar arasında SMPTE ST2110, SMOTE ST2022-1/2/5/6/7, SMPTE ST2059-1/2, Sony NMI, AMWA NMOS IS-04/05, TICO ve J2K sıkıştırma var.

www.macnicatech.com


Magewell

Pro Convert HDMI 4K Plus Çevirici

Pro Convert HDMI 4K Plus çevirici donanımı, NewTek’in NDI teknolojisinden yararlanarak HDMI görüntü sinyallerini canlı, IP tabanlı medya yapım altyapılarına getirme imkanı veriyor. Kameralar gibi bazı yeni ürünler NDI’yı doğrudan desteklese de, birçok kullanıcı NDI uyumlu yapım yazılımlarıyla var olan cihazlarını kullanmak istiyor. Pro Convert HDMI 4K Plus var olan kaynakları NDI özellikli ağlara, sistemlere ve yazılımlara bağlamak için kullanımı kolay, uygun maliyetli ve güvenilir bir donanım çözümü sunuyor.

 

USB Capture Plus Kayıt Aygıtı

Harici USB Capture Plus aygıtları dizüstü dahil her türlü bilgisayarın standart bir USB 3.0 arabirimi yoluyla, ek enerji kaynağı gerekmeden, profesyonel görüntü ve ses sinyallerini kaydetmelerini sağlıyor. Sürücüsüz tasarım ve otomatik giriş tespiti sayesinde “tak-çalıştır” tarzı kullanım sunan USB Capture Plus, Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerini destekliyor ve popüler canlı akış, kodlama, canlı yapım, işbirliği, video konferans, tıbbi görüntüleme ve konferans kayıt yazılımlarıyla geniş çaplı uyumluluk sunuyor. Üç adet HD ve iki adet 4K model, esnek giriş bağlantısı ve giriş çözünürlüğü seçenekleri sağlıyor; USB Capture HDMI Plus, USB Capture SDI Plus, USB Capture DVI Plus.

www.magewell.com


Marshall Electronics

CV420-CS 4K Kamera

Fuarda ilk olarak tanıtılan CV420-CS True 4K kompakt kamera, 12.4 Megapiksel, 1/1.7 inç sensörüyle, canlı renkler, yüksek kare hızlarına sahip net 4096x2160p görüntüler sunuyor. CV420-CS kamera RS485 Visca veya OSD menü joystick ile uzaktan kumanda edilebiliyor ve Paint (red/Blue), White Balance, Gain, Pedestal, Gamma, Shutter gibi çok çeşitli resim ayarları yapılabiliyor. CV420-CS ayrıntılı çekimler yapıyor ve sabit vir e-PTZ kamera olarak kullanılırken karenin içerisinde seçim pencereleri zoom ve pan yapılabiliyor.

 

CV380-CS UHD Kamera

Küçük boyutlu UHD kamera CV380-CS, 8.5 Megapiksel, ½.5 inç sensörüyle ayrıntılı görüntüler yakalıyor ve 6G/3g/HD-SDI ve HDMI 1.4 çıkış veriyor. CV380-CS cazip açılar ve görüş noktaları için dar yerlere sığabilen, minik bir bakış açısı (POV) kamerası. CV380-CS kameranın DC Auto-Iris yetenekli değişken odaklı veya sabit CS/C lens yuvasına çeşitli değiştirilebilen tipte lensler takılabiliyor.

www.marshall-usa.com


Masstech Innovations

FlashNet Medya Nesne Belleği

Masstech’in güvenilen medya nesne bellek uygulaması, gelişen ve değişen kurumsal ve işletme gereksinimlerine göre uyarlanabiliyor. Ölçeklendirilebilen ve güvenli platformlar arası içerik yönetim sistemi FlashNet, önde gelen MAM, PAM, NRCS, otomasyon, görüntü sunucu ve kütüphane sistemleriyle bütünleşerek, medya kuruluşlarının bellek depolarının verimliliğini yükseltiyor. FlashNet programlanabilen kurallara dayalı hareket iş akışları kullanıp içerik yönetimini iyileştirerek, içeriğin her zaman en etkin maliyetli ve operasyonel açıdan verimli yerde saklanmasını garantiliyor. FlashNet tesiste, bulut ortamında veya karma bir yapılandırmada kurulabiliyor.

www.masstech.com


MAT – Mad About Technology

MAT – TOWERCAM Twin Peek Kamera Direği

MAT 2003 yılında çıkardığı teleskopik MAT – TOWERCAM sütun ile görüntü yönetmenleri ve kameramanlara, vinçlerin giremeyeceği açılardan çekim yapabilme imkanı sunmuştu. MAT – TOWERCAM Twin Peek Los Angeles’ta Academy Award Teknik başarı Ödülü aldı. MAT – TOWERCAM Twin Peek pürüzsüz ve sarsıntısız, hızlı veya yavaş, yüksekten veya alçaktan çekimler için en iyi kamera konumları ve akıcı hareketler sunuyor.

www.mat-film.tv


Matrox

Matrox Monarch LCS Web Yayın Uygulaması

Görüntü kodlama uygulaması Matrox Monarch LCS, facebook Live, YouTube ve diğer içerik dağıtım ağlarına çok kameralı çekimlerin yüksek kaliteli görüntü akışlarını dağıtarak, canlı web yayıncılığını kolaylaştırıyor. Kurumsal iletişimlerin, kamu sektörü toplantılarının veya benzeri etkinliklerin web yayını mümkün olduğunca basit olmalı. Etkinlikten önce yapımın düzeni ve dağıtım ayarları hazırlanırsa, başlama vakti geldiğinde canlı kaynakların (kamera veya bilgisayar) girişlere bağlanıp bir butona basılarak web yayınına başlanabiliyor.

 

Matrox Extio 3 IP KVM Uzatmalar

Dünyanın ilk IP KVM uzatması Matrox Extio 3, standart bir Gigabit Ethernet ağı üzerinde benzersiz bit hızlarıyla 4Kp60 veya dörtlü 1080p60 4:4:4 görüntü, klavye, fare, USB 2.0 ve ses sinyallerinin iletimini destekliyor. Üstün uzaktan çalışma, pürüzsüz görüntü oynatma, yüksek görüntü kalitesi sunan Matrox Extio 3, gerçek renklerle 2840x2160 @60Hz maksimum çözünürlüklü DisplayPort 1.2 bağlantısı sağlıyor. Bilgi paylaşımı, hızlı karar verme ve sezgisel işbirliği için tasarlanan Matrox Extio 3 IP KVM, sağlık, askeriye, ulaştırma, devlet, yayıncılık ve endüstriyel otomasyon ve denetim alanlarında, işlem denetleme odaları ve ağ operasyon merkezleri gibi ortamlarda çok çeşitli kaynak uzatma ve anahtarlama uygulamaları için ideal.

 

Matrox Monarch HDX Görüntü Kodlama Uygulaması

Basit ve çok yönlü görüntü kodlama uygulaması Matrox Monarch HDX, günümüzün yoğun web yayın ve kayıt iş akışları için yeterince güçlü ve esnek bir çözüme gereksinim duyan yayıncılar ve web yayıncıları için tasarlandı. Matrox Monarch HDX girişteki herhangi bir kesintiyi düzeltmek için kare senkronizasyonlu 3G-SDI ve HDMI girişler, ayrı ayrı görevlere atanabilen iki bağımsız H.264 kodlayıcı sunuyor. YouTube ve Facebook Live için basitleştirilmiş ayarları sayesinde bu platformlara web yayını kolay. Aygıt bu hesaplar için bir defa eşleştirildikten sonra ardışık akışlar otomatik yürütülebiliyor.

www.matrox.com


Maxon

Cinema 4D Release 20 Sürümü

Cinema 4D Release 20 teknolojide büyük bir atılım yaparak, yaratıcılığa muazzam bir güç katan yeni olanaklar sunuyor. Olasılıkların sınırı yok, yaratıcılığı ortaya çıkararak; işi derinleştirmenin zamanı geldi. Basit referanslardan karmaşık gölgelendiricilere kadar düğüm-tabanlı bir genel bakışta sıra dışı materyaller oluşturulabiliyor. Düğümler aracılığıyla yaratılan karmaşık efektler, varlıklar olarak paketlenebilir ve yalnızca gerekli parametreleri içeren basit materyaller olarak iletilebilir.

www.maxon.net


Media Links

MDP3040 IP Medya Ağ Geçidi

Media Links IBC fuarında ağlar arasında üstün kalitede görüntü, ses ve veri gönderip almaya yönelik çözümlerini tanıttı. MDP serisi piyasadaki gerçek zamanlı IP medya hizmetlerinin taşınması ve dağıtımını sağlayan küçük, portatif, tam bütünleşik, uygun fiyatlı ve kolay kullanımlı platformlara olan ihtiyaca yanıt veriyor. Yeni MDP3040 IP Media Gateway çok yönlü, iki kanallı bir 4K/UHD TICO hafif sıkıştırmalı kodlayıcı/kod çözücü olarak çeşitli yapılandırmaları destekliyor. 12G-SDI girişler TICO kodlanabiliyor ve ikili 10GbE ağ ana hat arabirimleri üzerinden gönderilebiliyor ya da iki TICO kodlu ağ akışı aynı anda iki 12G-SDI çıkışı olarak alınıp kodları çözülebiliyor.

www.medialinks.com


MediaPower

Arkki Medya Yöneticisi

İçeriğe erişim yöntemlerinin çok geniş ve içeriğe talebin yüksek olduğu günümüz teknolojisinde içerik sağlayıcılar bu talep patlamasını karşılarken kütüphanelerini etkin yönetmek ve malzemeleri her yerden erişilir kılarak içerik arşivlerine değer katmanın zorluğuyla yüz yüzeler. İçerikten kazanç elde etmek için medyayı daha iyi saklamak ve yönetmek gerekiyor. Sade ve yenilikçi medya yöneticisi Arkki, içerik sağlayıcıların içeriği saklamalarını, kataloglamalarını, arayıp bulmalarını ve hatta kurgulamalarını sağlıyor. Etkin maliyetli, kolay kullanımlı, kolay kurulumlu MAM sistemi içeriğe her yerden web tabanlı erişim sağlıyor ve görüntü kurgusu ve kod dönüştürme gibi kurumsal düzeyde özellikler sunuyor.

 

NextGen OTT İnternet Görüntü Yönetim Çözümü

MediaPower NextGen OTT, internet üzerinde Vanlı ve isteğe bağlı (VoD) görüntülerin yönetimi, yapımı ve dağıtımına yönelik, uçtan uca bir çözüm. Son derece esnek ve modüler platform, yapım maliyetlerini düşürmenin, dağıtımı milyonlarca olası kullanıcıya dağıtmayı iyileştirmenin, verilerden en iyi şekilde yararlanmanın ve içeriği doğrudan abonelikle veya dolaylı olarak reklamla paraya çevirmenin şart haline geldiği dijital içerik piyasasının gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandı.

www.media-power.it


Merging

Pyramix 11.1 Dijital Ses İş İstasyonu

Nesne tabanlı ses prodüksiyonu için takım seti sunar ve gerektiğinde MPEG-H veya ADM (Ses Tanımı Modeli) için dosyalar üretebilir. Eklenti kullanıcı arayüzünde artık yönlendirme ile VST3 eklentileri desteği eklendi. Bu sürümün zamanlaması, bazı fiyat indirimleri ve Yerel sürümler için çıkış yolu sayımlarında artış ile birlikte sunulan paketlerin revizyonu ile çakıştı. Cedar ve Flux gibi büyük eklenti tedarikçileri de fiyatları müşterinin lehine ayarladı.

 

HORUS Ses Çevirici

Ses ve görüntü altyapısının IP dünyasına taşınması olasılığı, standartlar ve birçok ürünün kullanıma sunulmasıyla bir gerçek haline geliyor. Merging Technologies 2012’den beri Audio over IP ürünlerini destekliyor ve geliştiriyor. Horus, bir ürüne dahil edildiğinde elde edilebilecek gücü ve basitliği gösteren bir üründür. Bugün Horus, rakipsiz bir bağlantı ile şaşırtıcı ses kalitesi sunarak pazar lideri konumunda. Eski bir stüdyoyla zahmetsizce bütünleşebilir ve kaliteyi ve üretkenliği anında yükseltebilir.

www.merging.com


Minnetonka AudioTools

WorkflowEditor İş Akışı Editörü

WorkflowEditor, kullanıcıların karmaşık iş akışlarının nüanslı parametrelerini görselleştirmesine, düzenlemesine ve kontrol etmesine yardımcı olur. Kullanımı kolay bir gösterge paneli, kullanıcıların, oluşturdukları iş akışlarında hareket ettikçe dosyaların izleyeceği yolu tam olarak görebilmelerini sağlar. Yeni WorkflowEditor özelliği, mühendislerin düzenli ve zaman alan görevleri kolayca otomatikleştirebilmelerini, daha önemli projelere odaklanma ve geri dönüş süresini kısaltmalarını sağlar.

www.telosalliance.com/MinnetonkaAudio


mLogic

mSpeed Pro RAID Bellek Sistemi

mSpeed Pro bütünleşik LTO bantlı, 10 sürücülü bir RAID bellek sistemi. Her iki teknolojinin de en iyisini içeren karma bellek çözümü ve sabit disk sürücüsü, renklendirme, kurgu ve VFX için medyaya yüksek hızlı erişim sağlarken, medyayı 30 yıldan fazla koruyacak olan LTO banda da uzun ömürlü arşivleme gerçekleştiriyor. mSpeed Pro hata toleransında en iyi çözüm için RAID 6 içeren çoklu RAID düzeylerini destekliyor. Son derece 40Gb/saniye Thunderbolt 3 portu yoluyla herhangi bir Linux, macOS veya Windows bilgisayara bağlanıyor. Çözüm, RAID’den LTO’ya medya aktaran basit bir sürükle-bırak uygulaması olan mLogic Linear Tape File System (LTFS) ile birlikte teslim ediliyor.

www.mlogic.com


Mobile Viewpoint

NewsPilot PTZ Kamera Çözümü

NewsPilot üç adet PTZ kamerası ile AutoPointer ve Virtual Director yazılımlarını içeren Mobile Viewpoint Automated Studio denetim donanımından oluşuyor. NewsPilot’taki robotik kol CameraLink, 3Kg ağırlıkta bir PTZ kamerasını klasik bir dolly düzeneği gibi hareket ettirebiliyor. Çözüm sayesinde yayıncılar ve içerik sahipleri kamera ekibi veya yönetmene ihtiyaç duymadan haber yapımlarını otomatik hale getirebiliyorlar.

 

IQ Sports Producer Yapım Sistemi

Eksiksiz yapım sistemi sayesinde istenen her yerden spor etkinliklerinin prodüksiyon ve akışları yapılabiliyor. Yapım sisteminde tüm oyun sahasını kapsayabilen sabit konumlu bir 24MP 180 derece kamera, Mobile Viewpoint AI yazılımı ve IQ Sport Producer Software yazılımı içeren özel amaçlı bir araç, ve LinkMatrix yönetim panosuna bir bağlantı var. Mobile Viewpoint AI yazılımı bir maç veya oyun sırasında duruma göre kameranın dört adet 6MP lensinden hangisinin kullanılacağını seçiyor.

 

HyperSense Arşiv Platformu

AI indeksleyici içeren bir uygulama kutusu, nesne tabanında malzeme verisini analiz ve kayıt eden bir araç, hız ve yüz tanıma algoritmaları, görüntüleri ve malzeme verisini erişilebilir formatlarda saklayan Smart Storage ve Video Search, arşivlerin sadece yazıyla değil daha zengin aranmasını sağlayarak görüntülerin değerini arttırıyor.

 

TerraLink-4C Multicam Verici

Aygıt kabin rafına monte edilen verici, olay yerinde bir OB van aracı gerektirmeden çok kameralı çekimlere imkan veriyor. Eksiksiz uzaktan yapım için aynı anda dört senkronize akışı kodlayabiliyor. Standartlara dayalı kod çözücüler veya IRD’ler kullanarak uçtan uca uyumluluğu garantilemek için hem H.265 hem de H.264 kodlamayı destekliyor.

www.mobileviewpoint.com


MultiDyne

VF-9000 Fiber Görüntü İletim Aygıtı

Çok yönlü, SFP/BNC giriş çıkışlı 12G görüntü fiber optik iletim çözümü, SNMP opsiyonuyla Ethernet üzerinden izlenip denetlenebiliyor. 18 adede kadar BNC veya 36 adede kadar HD-BNC portuyla donatılabilen sitem, çalışırken çıkarılıp takılabilen iki adet yedekli güç kaynağına sahip. Zaman kodlu SYNC kartı opsiyonu ve Ethernet kartı opsiyonları var. 18 tane giriş-çıkışın tamamı SFP seçimine göre otomatik olarak yapılandırılıyor. SFP modülleri koaksiyel bağlantılar sökülmeden çalışırken takılıp çıkarılabiliyor. VF-9000 görüntü taşıma, yeniden sinyal üretme ve dalga boyu kaydırma için kullanılabiliyor.

www.multidyne.com


Muvi

Live Streaming Görüntü Akış Platformu

Çoklu ekran görüntü akış platformu Live Streaming, web, mobil ve televizyonda izleyicilere anında canlı ve isteğe bağlı görüntü (VoD) içeriği sunuyor. Spor, etkinlik, haber ve hatta iş konferans ve eğitimlerin canlı görüntü akışları hızla gerçekleştirilebiliyor. Muvi Live Streaming çözümü kodlama veya IT teknik bilgileri öğrenmek gerekmeden çok ekranlı bir görüntü akışını başlatmaya imkan veren her şeyi sunuyor. Canlı görüntü akış yazılım ve teknolojisi, televizyon kanalı sinyallerinin canlı görüntü akışından dizüstü ve mobil kameralı basit akışlara kadar her çalışmada kullanılabiliyor.

www.muvi.com


MX1

MX1 360 AI Analiz Aracı

MX1 360 artık Amazon Web Services’ın piyasa lideri yapay zeka (AI) yazılımı AWS Rekognition ile bütünleşik. AI teknolojisi kullanan MX1 360 platformu, kayıt sırasında veya daha sonra görüntü içeriğini tarayıp aranabilen, açıklayıcı malzeme verisini otomatik olarak üretiyor. Bu istin yapay zeka analiz teknolojisi sayesinde yüzler, nesneler ve ekran üzerindeki metinler hızla bulunabiliyor. Yakında çıkacak bir konuşmayı metne çevirecek yazılım, medya şirketlerine varlıkları içerisindeki konuşulan her sözcüğü otomatik olarak yazıya çevirme imkanı verecek.

www.mx1.com


Neumann

U 67 Mikrofon

Altmışlıların sesini tanımlayan mikrofondu: 1960 yılında piyasaya sürülen U 67 tüp mikrofon, modern müziklerin biçimlendirici yılları boyunca stüdyoların vazgeçilmezi oldu. Bugüne kadar pek çok üst düzey mühendis, U 67’yi “ıssız ada” mikrofonu olarak düzensiz ses ve olağanüstü çok yönlülüğü için seçtiler. Bu evrensel stüdyo mikrofonu, efsanevi bir statüye ve tutkulu bir taraftar topluluğuna sahip oldu: Şimdi Neumann’ın U 67 hayranları için inanılmaz bir haberi var; ikonik tüp mikrofon yeniden üretimde.

 

U 87 RHODIUM EDITION Mikrofon

Zamanın ilerleyişi dışında varolan, zamansız ikonlar haline gelmek için zamanlarını aşan elit bir ürün kategorisi var. Kayıt dünyasında, Neumann U 87 böyle bir efsane. 50 yıldır bu profesyonel stüdyo mikrofonu, ses kaydı alanında standartlarI belirliyor. Şimdi, Neumann, U 87 Rhodium Edition ile bu stüdyo efsanesinin yıldönümünü kutluyor. Bu muhteşem U 87, başarısını kutlamak için çok özel bir görünüm sunuyor. Teknik başarılarının yanı sıra U 87’nin efsanevi statüsü de, mikrofonun kendisi etrafında dokunmuş olan anıların ve tarihin kumaşı kadardır.

www.neumann.com


Neutrik

MediaCON Kablo ve Paneller

Neutrik AG, Amsterdam’daki IBC fuarında yeni mediaCON’u sundu. MediaCON ürün ailesi sağlam, kilitlenebilir USB C tipi kablolar ve panel soketleri içeriyor. Tüm bileşenler, 10 GB/s’ye (USB 3.1), 100 W gücüne ve 10.000 eşleşme döngüsüne kadar veri hızları için tasarlanmıştır. İtme-çekme kilitleme mekanizmasına sahip yer tasarrufu sağlayan gömme montajlı panel soketi, önden veya arkadan monte edilebilir. Kablo konektörünün kalıplanmış muhafazası, dahili yuvaya yaklaşık yüzde 75 oranında girdiği ve yerine kilitlendiği için fark edilmez.

www.neutrik.com


NewTek

TriCaster Mini Advanced Kurgu Yazılımı

TriCaster Mini Advanced hızlı ve kolay ağ stili TV oluşturmak ve yayınlamak isteyen herkes için mükemmel bir çözümdür. İster eğitmen, ister kurumsal yapımcı, olay görüntü yönetmeni olun, ister hobi olarak videoyu seviyor olun, TriCaster Mini Advanced sizin için tasarlandı. TriCaster Mini Advanced ile benzeri görülmemiş bir fiyatla eksiksiz video prodüksiyon araçları paketi ile başlayın. Sadece sizin için uygun olan TriCaster Mini paketini seçin veya daha fazla bilgi için bir NewTek çözüm uzmanına ulaşın.

 

NDI 3.7 Yazılım Geliştirme Seti

NewTek fuarda kameralar, monitörler, dönüştürücüler, oyun konsolları, video konferans çözümleri, projektörler, akıllı tahtalar ve daha fazlası dahil olmak üzere video aygıtları üreticileri için yerleşik bir yazılım geliştirme seti (SDK) içeren NDI 3.7’yi duyurdu. IBC 2015’teki tanıtımından bu yana, NDI uygulaması bilgisayar cihazlarında çalışan yazılım uygulamalarına odaklanmış ve binlerce ürüne milyonlarca kullanıcıya IP video getirerek devasa çekiş gücü elde etmiştir.

 

NewTek IsoCorder Pro Kayıt Çözümü

Prodüksiyon iş akışınızı, tek bir kullanıcı dostu uygulama ile pahalı kayıt donanımlarına eşdeğer video yakalama özellikleriyle birlikte kullanın. NewTek IsoCorder Pro ile, yüzlerce uyumlu donanım, yazılım ve IP kaynağının herhangi bir kombinasyonundan 16’ya kadar eşzamanlı video sinyali yakalanabilir. IP üzerinden ağınıza veya yakalama kartı ile PC’nize bağlı kameralardan, sistemlerden ve cihazlardan sinyalleri ve hareketsiz görüntüleri sorunsuz şekilde yakalayın, dosya isimlerini ve hedeflerinizi iş akışınıza uyacak şekilde bağımsız olarak atayın. Her bir kayıt kanalı, bağımsız olarak yapılandırılabilen renk düzeltme ve 8 kanallı ses seviyesi kontrollerini de destekler ve dosyaların, düzenleme paketinize veya seçtiğiniz depolama ortamına geldiğinde amaçlandığı gibi görünmesini ve ses çıkarmasını sağlar.

 

NewTek LivePanel Denetim Yazılımı

Yeni IP video iş akışının yeni yüzü NewTek LivePanel , daha fazla kişinin canlı prodüksiyon sürecini kontrol edebilmesini kolaylaştırıyor. Herhangi bir Web tarayıcısı veya işletim sistemi aracılığıyla kolayca erişilebilen, ihtiyaç duyduğunuz araçları ve işlevleri tam olarak sağlayan bir özel kullanıcı arayüzü yapılandırma özelliği sağlar. NewTek LivePanel, IP Serisi VMC1 kullanıcıları için ücretsiz ve TriCaster TC1 ve 3Play 3P1 kullanıcıları için ücretli bir geliştirme. Tarayıcı tabanlı, yazılım odaklı kontrol sistemi, NewTek IP Serisi Video Mix Engine ile birlikte gelir ve TriCaster TC1 ve 3Play 3P1 için isteğe bağlı bir satın alma olarak kullanılabilir. Windows, Mac, Linux, Android ve iOS’un dahil olduğu herhangi güncel bir işletim sistemini çalıştıran iş istasyonları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve mobil cihazlarla uyumludur.

www.newtek.com


Nila LED Lighting

Nila Varsa Işık Kaynağı

Yeni ve gelişmiş Vista ışık kaynağı, ışık çıkışı ve portatiflik arasında ideal bir denge kuruyor. Yeni özellikler arasında su geçirmez kasa, ergonomik tasarım, Nila Net denetim yüzeyi güncellemesi ve sınırlı kullanım ömrü garantisi var. 400 Watt’lık bir HMI ışık kaynağınınkine benzer çıkış veren Varsa, sadece 75 Watt tüketiyor ve sadece 4,5 kilogram ağırlıkta. Açılır açılmaz kullanıma hazır hale gelen Varsa, AC/DC gerilim seçenekleriyle şık, kırpışmayan ışık sunuyor.

 

Nila Zaila LED Işık Kaynağı

Zaile yüksek kaliteli LED ışık kaynağı, çok küçük bir boyuta sahip. Hem AC hem de DC gerilimle çalışabildiği için, stüdyo ve saha kullanımına uygun. Yüksek yoğunluklu çıkışı ve küçük boyutu, ENG ve tüksek hızlı çekim yapan kameramanlar için ideal.

www.nila.com


NOA

mediARC Arşiv Yönetim Çözümü

Yeni bir arşiv varlık yönetim yaklaşımı olan NOA mediARC çözümü, kullanıcı ve yapım yönetim akanlarının ayrılmasını ve orijinal medya formatındaki içeriğin arşiv deposu içerisindeki dijital halinden ayrılmasını gerektiren OAIS tavsiyelerine uygun. OAIS’e göre eski arşiv ve yapım iş akışları arasındaki tüm mevcut ve gelecek işlemleri destekleyebilen tek bir kayıpsız format kullanılmasını da gerektiriyor. NOA mediARC sayesinde kullanıcılar eski içerikleri ilgili bilgilerle zenginleştirip yıllarca kalacağı bir merkezi depoda saklayabiliyorlar.

www.noa-archive.com


Nugen Audio

Loudness Toolkit Ses Şiddeti Çözümü

Ses şiddeti düzenleme araç setinde artık LM-Correct için DynApt ilavesi var. DynApt tüm yeni kullanıcılar için bir standart olup, yükseltme opsiyonları mevcut kullanıcılar tarafından Nugen Audio web sitesinden alınabiliyor. LM-Correct, VisLM ve ISL ile birlikte çalışarak üstün kalite ve iş akışı verimliliği sağlıyor. LM-Correct Avid ve Adobe ortamlarında 7.1 ve 7.1.2 parçaları, mevcut stereo ve 5.1’in yanı sıra 7.1 ve 7.1.2 (de-interleaved) dosyaları çevrim dışı destekleyecek biçimde güncellendi.

 

Surround Suite Ses Araç Seti

Yeni araç seti Surround Suite, halo Upmix, Halo Downmix, ISL surround sınırlayıcı ve SEQ-S surround match & morph düzeltici eğri EQ içeriyor. Stereodan 5.1, 7.1, Dolby Atmos 7.1.2, Auro 3D ve Ambisonic çıkışa kadar yeni surround ses yazılımı her türlü çok kanallı ses iş akışı için ideal bir tamamlayıcı.

www.nugenaudio.com


OConnor

Camera Assistant Bag

Cepli, suya ve toza dayanıklı astara sahip yeni çantada hiç iç dikiş yok. Menteşeli kapak, hassas cihazları riske atmadan, sette sola doğru açılıyor. Camera Assistant çanta yüksek kaliteli, suya dayanıklı malzemeler, sert, silinebilen dış kumaş ve çift astar içeriyor. Ağır yükler için ön ve arkadaki D-ring sabitleme noktaları sayesinde deri kayış kullanılarak sırtta taşınabiliyor. Yük omuzlara binmek yerine sırta yayılıyor. Camera Assistant bag standart bir Pelicase 1620 seyahat çantasının içine sığıyor. Çantanın içerisinde tüm OConnor kafalarını ve aksesuarlarını sabitlemek için yedi tane çok sağlam, çift taraflı sabitleme şeritli bölücü var. Ek sabitleme noktaları pan çubukları ve kamera plakaları gibi aksesuarları tutuyor ve örgü cepler diğer donanımlar için yer sunuyor. Fazladan bir torba kullanıcının kemerine veya çantanın dışına takılabiliyor.

www.ocon.com


Omnia

Omnia 11 v3.5 Ses İşlemcisi

Omnia.11 yayın ses işlemcisi, v3.5 yazılım sürümü ile güncellendi. Omnia.11 v3.5 sürümünün Omnia.11 platformuna kattığı yenilikler arasında, Omnia Kurucusu ve Telos Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Frank Foti’nin tasarladığı en son FM kırpıcı Pepino var. Pepino ile kırpıcı kısmı Omnia.11’in G-Force dinamik sistemine tamamen uyumlu hale geldi. Tepe değeri sınırlandırma mekanizması ve bozulma üzerine yoğun araştırmalar sonucunda tasarlanan Omnia.11 v3.5 Pepino kırpıcı sistemi, kırpma fonksiyonu gerçekleştirilirken hem harmonik hem de intermodülasyon bozulmasını bastırıyor. Bu tüm ses spektrumuna uygulanarak, istenen ses şiddeti düzeyinden ödün vermeden temiz ses elde ediliyor.

 

Omnia.9 v3.18.99 Güncelleme

Yeni Omnia.0 üniteleri artık ses sisteminde önemli bir güncelleme ile teslim ediliyor. Bu güncelleme mevcut Omnia.9 kullanıcıları tarafından da ücretsiz indirilebiliyor. Hem AM hem de FM için yeni bir düşük gecikmeli kırpıcı; tamamen yeniden yazılan ve şimdi Shoutcast 2, FLAC ve kayıpsız akışı destekleyen akış yazılımı; bütünleşik bir dahili akış sunucusu; çoklu yol bozulmasını azaltan mono bas ile faz düzeltme; genişletilmiş SNMP özellikleri; AM+HD birimleri için paylaşımlı işleme yolu; geliştirilmiş BS.412 MPX güç sınırlandırıcı; ön ayarlar arasında kesintisiz geçiş, eklenen yenilikler arasında.

www.telosalliance.com/Omnia


Omnitek

Ultra TQ SDI/IP Dalga Şekli Rasterizer

Ultra TQ, Ultra 4K Tool Box ve Ultra XR teknolojileri tabanlı, yeni kuşak bir yayın dalga şekli monitörü. Platform Ultra TQ’nun standart SD-SDI/HD-SDI/3G-SDI ve opsiyonlu IP sinyallerinin kalite kontrol ve takibini gerçekleştirmesini sağlıyor. Ultra TQ, Picture, dalga şekli monitörü, vektörskop, görüntü durumları, görüntü zamanlama, ses ölçüm göstergeleri, ses durumları, zaman kodu günlük kaydı, temel hat patern üreteci gibi genel bir yayın dalga şekli monitöründen beklenebilecek tüm araçlara sahip.

 

Ultra XR 4K/UHD Dalga Şekli Rasterizer

Ultra XR UHD görüntü dalga şekli resterizer, yüksek çözünürlüklü yapımlarda kalite kontrol ve post prodüksiyon renk derecelendirmenin yükselen gereksinimlerine yönelik. Net, güçlü ve gelişmiş Ultra XR, içerik yaratıcıları, renk uzmanları, post prodüksiyon kurgu uzmanları ve tüm SDI formatlarda yüksek çözünürlüklü UHD görüntülerle çalışan diğerleri için özel olarak tasarlandı. Ultra XR sadece bu çalışma alanlarında beklenen klasik araçları sağlamakla kalmayıp, yüksek dinamik aralık ve geniş renk gamı için yeni çıkan standartları da destekliyor.

www.omnitek.tv


On-Hertz

LUMO Sanal Radyo Stüdyosu

Sanal radyo stüdyosu çözümü LUMO, radyo istasyonlarına heyecan verici, yaratıcı olanaklar getiriyor. Bir yapımcının yayın yapmak isteyebileceği her yere kurulması zor veya imkansız olan hantal ve ağır çözümlere mükemmel bir alternatif sunan LUMO, bu tip çözümlerden daha düşük bir maliyet de sunuyor. Kısa süre önce Belçika VRT Radio 2’nin bir sıcak hava balonundan yayınında kendini kanıtladı.

www.on-hertz.com


Orban

SmartRadio Radyo Platformu

SmartRadio, Avrupalı bir şirket olan Broadcast Partners ile birlikte geliştirilen ve radyoyu bir hizmet olarak sunmak için tasarlanan yeni nesil veri odaklı bir radyo platformudur; çok kanallı akıllı prodüksiyon, akıllı yayın ve veriye dayalı akıllı araçların oluğu çeşitli bileşenlerden oluşur. Bu bileşenler birlikte modern hibrit bir “baştan sona” modüler prodüksiyon ortamı oluştururlar.

www.orban.com


P+S Technik

Evolution 2X Lensler

Evolution 2X lensler eski ve az bulunan Kowa Anamorphic ve P+S Technic lens yuvalarının orijinal optik tasarımına dayanıyor. Evolution 2X lenslerin görünümü ve bokeh efekti, ilk KOWA Anamorphic lenslerle aynı. Düşük kontrastlı, sıcak renkli lenslerle parlama yapılabiliyor. Eklenen iki odak uzunluğunun yanı sıra, Evolution 2X lensler orijinal lens takımlarını genişletebiliyor. Küçük boyutlu, hafif gövdeli ürünler, kamera sürüşlü dahili odak mekanizmasına sahip. Odak mesafesi eski modellere göre büyük ölçüde değişti. Evolution lensler odak halkasında 200 derece, diyafram halkasında 100 derece açı sunuyor. 0.8 minimum nesne mesafeli (MOD), 80mm ön çaplı lensler, klipsli bir matte box kullanımı için ideal olup, vidalı filtreler için 77mm yiv bulunuyor. Bu sayede Evolution 2X lensler elde, Steadicam veya drone ile çekim için ideal. Bir IMS değişim lens yuvasına da sahip lenslerin standart yuvası PL-mount olup, opsiyon olarak EF-mount ve MFT-mount da alınabiliyor.

 

Technovision Classic 1.5X Anamorfik Lensler

İki farklı zoom boyutlu olarak alınabilen Technovision Classic 1.5X serisi anamorfik lensler, sensörün tamamını kullanarak 16:9 görüntü yakalamak için ideal. Böylece kameramanlar post prodüksiyonda en az kırpma gerektirecek, mümkün olan en iyi dijital negatifleri yakalayabiliyorlar. Diğer bir deyişle, anamorfik görünümün tüm avantajlarıyla bir 16:9 karenin içerisinde anamorfik görüntü elde ediliyor. Tüm Technovision Classic 1.5X serisi ve 40mm, 50mm, 75mm, 100mm, 135mm pdak uzunluklu Technovision Classic 1.5X Prime lensler, geniş resim dairesiyle üstün optik performans ve mühendisliğe sahip. Böylece lensler hem yeni çıkan geniş sensörlere hem de Super 35mm kullanımına hazırlar.

www.pstechnik.de


Padcaster

Parrot Teleprompter

Padcaster’ın seçkin Parrot Teleprompter’ı standart bir akıllı telefonu, neredeyse tüm DSLR, video kamera, akıllı telefon ya da iPad’ler için tam işlevsel, kompakt ve düşük maliyetli bir prompting sistemine dönüştürüyor. Parrot, kamera karşısındaki kişinin lense bakarken ve dinleyici ile doğrudan etkileşime girerken doğal şekilde konuşmasını sağlıyor. Mobil yapımlardaki artış ile, minimum personel ve hatta tek bir kişi ile daha önce hiç olmadığı kadar fazla çekim yapılıyor. Geleneksel prompting sistemleri genellikle boyut, ağırlık ve maliyet nedeniyle kullanışsız kalıyor.

www.padcaster.com


PAG

Mini PAGlink Piller

Küçük ve hafif, bağlantılı piller serisi Mini PAGlink, aynı anda küçük 4K+ kameraları ve aksesuarları beslerken, büyük kameralarla da uyumluluğu koruyacak biçimde tasarlandı. Mini PAGlink bilinen PAGlink teknolojisinin tüm avantajlarını taşımanın haricinde daha küçük ve daha uzun ömürlü. Güçlü ve çok yönlü 50Wh ve 100Wh akıllı bağlantılı piller ve eşleşen küçük pil yuvalarından meydana geliyor. V-Mount ve Gold Mount Mini PAGlink enerji sistemleri 2019 yılında piyasaya çıkacak. Yeni Mini PAGlink pillerin küçülen boyutu, Panasonic EVA1, Sony FS5 ve FS7 gibi küçük 4K+ kameraları çalıştırmak için ideal. Pillerin 12V çıkışları, yayıncıların bu kameralarla birlikte kullandıkları aksesuarları çalıştırmak için kullanılabiliyor. Mini PAGlink uyumsuz piller karışımına ve şarj aygıtlarına bir son vererek, kamera kurulumları için tek bir enerji kaynağı sunuyor. LED ışıkları ve yönetmen monitörlerini çalıştırmak için de aynı derece etkinler.

www.paguk.com


Panasonic

AW-UE150 4K 50p PTZ Kamera

Panasonic’in geniş kapsamlı profesyonel PTZ kamera serisine son eklenen 1-type MOS geniş sensörlü AW-UE150, yüksek kaliteli 4K 50p görüntü, 75.1 derece izleme açısı, 20x optic zoom sunuyor. 12G-SDI, HDMI, optic fiber ve IP çıkışları destekliyor. Aynı anda 4K ve HD çalışma, bu PTZ kamerayı sistemlerini geleceğe uygun haline getirmek isteyenler için ideal hale getiriyor. Yeni kuşak PTZ kamera stadyum, konferans salonu ve diğer mekanlarda yüksek kaliteli görüntü yapımlarını destekliyor. Pürüzsüz ve yüksek kaliteli 4K 50p, yüksük büyütme oranlı zoom ve geniş çekim açısı, PTZ kamerasının uygulama alanını genişletiyor.

 

AV-HS6000 2ME Görüntü Anahtarlama Cihazı

HS serisindeki 2ME model, yeni tasarlanan, kullanımı kolay GUI Control Panel ile kusursuz anahtarlamayı destekliyor. Küçük 3U boyutuyla bile ana ünitede geniş sistem bütünleştirme olanakları için 32 adet SDI, 2 adet DVI girişi ile 16 tane SDI çıkışı var. Her ME’deki dörder tane DVE, yoğun ve hızlı çalışılan koşullarda yaratıcı görüntüler hazırlarken çeşitli geçişlere imkan veriyor. Üç tip denetim paneli kullanılabiliyor. C1 ve C2 paneller 24 adet XPT butonu, 4 sayfa, 96 bağlantı üzerinde kolay geçiş sağlıyor. Yeni küçük panel C4, C1 ve C2 modellerden %30 daha kısa olup, küçük stüdyoların ve OB van araçlarının içerisine daha kolay bütünleşme sağlıyor. 26 adet XPT butonu ve 4 sayfa ile 64 bağlantı üzerinde geçişler sunuyor.

 

AK-UB300 4K Çok Amaçlı Kamera

AK-UB300 spor, uzak stüdyolar, hava durumu, canlı konserler ve diğer uygulamalar için gereken hassas kamera çalışması ve yüksek görüntü kalitesini sunuyor. Küçük ölçekli bir stüdyoda düşük bütçeli içerik çekerken bile 4K görüntü kalitesi yakalayabiliyor. HD çözünürlükte bile mevcut kutu tipi kameraların yerine kullanılarak 4K ve IP tabanlı sistemlere pürüzsüz bir geçiş sağlıyor. Çok sayıda işlev, her türlü uygulamada çok yönlü çalışma sağlıyor.

 

FocalPoint Kamera Kontrolü

Panasonic, AK-HC5000 HD, AK-UC3000 ve AK-UC4000 4K stüdyo kameraları ve AK-HRP1000/1005 kontrol üniteleri için “FocalPoint” kamera kontrol uyumluluğu sunmak üzere IMT Vislink ile ortaklık kurdu. IMT Vislink’in Panasonic stüdyo kamera serisine entegre edilmiş harici kablosuz çözümünü görücüye çıkaracak olan bu ortaklık ile çeşitli yayın uygulamaları için uçtan uca video çekimi, aktarma ve alma iş akışı mümkün hale gelecek. Panasonic’in AK-UC4000 modeli, kısa sure önce kamera başlıklarından gelen 12G-SDI çıktılarından biri aracılığıyla 4K çıkış kapasitesi içeren bir güncelleme aldı. AK-UC3000, AK-HC5000 ve AK-UC4000vericisi ile birlikte olmaları sayesinde kablosuz video aktarımını Full HD kalitesine çıkarırken; UC4000 modelinde kablosuz video aktarım hızı 4K’ya kadar yükselecek. IMT Vislink’in Küresel Bağlantı Yöneticisi olan Dean Chettra, “ENG ve spor yayınları gibi uygulamaları destekleyecek olan HCAM, HEVC 4K UHD kablosuz vericilerinin yeni neslini temsil ediyor. Oldukça esnek, yapılandırılabilir montaj seçenekleri ve sezgisel video arayüzü ile gelen HCAM, yayın kameralarına, ENG kameralara ve profesyonel tüketici kameralarına monte edilerek pazardaki çekiciliğini artıracak” dedi.

 

AJ-PX5100 B4 Omuz Kamerası

Bir B4 omuz P2HD kaydedicili kamera olan AJ-PX5100, şirketin PX5000 serisini genişletiyor. Zengin kayıt seçenekleri ve üstün görüntü kalitesiyle AJ-PX5100 haber ağları, belgeseller, üst düzey kurumsal ve spor yapımları, kiralama piyasası için ideal. Hafif, 3,4kg gövdesinde aynı Full HD 2/3 yipi 3 adet MOS sensör barındıran yeni kamera, Panasonic ENG kameralar içerisinde ilk olarak HDR (HLG) içerik ve 1080/50p kayıt yapabiliyor. Panasonic kameranın bağlantı kapasitesini RTMP düşük gecikmeli haberleşmeyi standart olarak ekleyerek genişletti. Bu sayede AJ-PX510 kamera ile haber odası arasında daha pürüzsüz ve hızlı görüntü akışı ve bilgi iletimi gerçekleştirdiği için haber iş akışlarını hızlandırıyor.

 

8K ROI Çoklu Kamera Sistemi

Yeni 8K ROI (Region of Interest) çoklu kamera sistemi tek bir 8K kameradan dört adede kadar farklı HD görüntü yapımına imkan veriyor. Sistem bir 8K resimden dört ayrı kırpmaya izin verdiği için operasyonel verimliliği arttırarak çok sayıda potansiyel yapım uygulamasında işletme maliyetlerini azaltıyor. Otomatik resim düzeltme teknolojisine sahip kamera sistemi, her türlü bozulmuş resmin ana 8K resmin içerisinden kesip alınan doğal bir Full HD resimle düzeltilip kırpılıyor. Sistemle çok sayıda kamera bütünleştirilebiliyor, bir operatör denetimindeki ana kamera, etkinlikten önce programlanabilen alt kameralara bağlanıyor.

 

AV-HS7300 Canlı Yapım Masası

AV-HS7300, zamanın önemli olduğu ortamlarda canlı video anahtarlama sağlıyor ve yerinde video yapım için gereken işlevselliği içeriyor. Kontrol ve menü panelleri doğru anahtarlama ve sezgisel operasyonu destekliyor ve birden çok işlevsel giriş ve çıkışın yanı sıra çeşitli performansları destekleyen keyer’ları ve DVE’leri destekliyor. Ek olarak, 4K video yapımı 4K format uyumluluğu üzerinden destekleniyor.

www.business.panasonic.com.tr


PBT EU

LAPIS Veri Yönetim Çözümü

LAPIS medya şirketlerinin kullandıkları ayrı veri hizmetlerini tek çatı altında toplayan merkezi bir çözüm. Karmaşık işlemleri, görevleri, görüntü, ses, metin, kullanıcı erişimi, güvenliği yönetiyor ve gizli malzemeleri güvence altına alıyor. YouTube, Vimeo gibi sağlayıcılar, stok resim kütüphaneleri, dahili medya varlık depolama sistemleri ve müşteri ilişkileri veri tabanları gibi birçok ortamda verilere erişip arama yapılabiliyor.

 

NEXT-TT Ses-Metin Senkronizasyon ve Altyazı Çözümü

NEXT-TT çözümleri tek bir birleşik platform olarak birlikte çalışan iki ayrı unsurdan oluşuyor: LAPIS (Limitless Advanced Powerful and Intelligent System) ile altyazı yazılımı uygulaması SubtitleNEXT. Bu birleşmenin yarattığı yeni yetenekler, her türlü içerikle son derece hızlı ve verimli zaman ayarlı metin yönetimi, dublaj ve yerelleştirme hizmetleri, çevirmen, görüntü-ses uzmanı, yaratıcı ekiplerinin yönetimiyle çok güvenli ve hızlı çalışma araçları ve iş akışları sağlayarak kaliteyi garantiliyor. NEXT-TT altyazı konusunda Hollywood stüdyolarında dikkat çekti. Bu yaklaşım kullanıcılara masaüstü veya bulut uygulamalarında çalışma şekillerini seçme özgürlüğü sunuyor.

www.pbteu.com


Phabrix

Qx UHD/HDR Çözümleri

Phabrix Qx Series’daki Hybrid Log Gamma ve S-Log3 desteği, UHD/4K ve HD içeriklerin görselleştirilmesi ve zenginleştirilmesi için ideal. TIFF alımı ve yeni test paternleri sunan yeni Qx Series, artık 12G-SDI arabirim stres testi için SDI Stress adlı gelişmiş bir araç setine sahip. Qx ayrıca SMPTE uyumluluk onayı için RTE (Real-Time Eye) teknolojisiyle 12G-SDI fiziksel katman analizi de yapabiliyor.

 

IP Çözümleri

Phabrix fuarda Qx Series ve elde kullanılan Sx TAG üzerinde Avrupa’da ilk olarak ST 2110 iş akışları ve SMPTE ST 2022-6 iş akışları için test ve ölçüm araçlarını sergiledi. Qx IP artık PTP ile SMPTE 2110 desteği sunuyor. Qx üzerinde aynı anda 16 adet ölçeklendirilebilen ölçüm aleti, penceresi izlenebiliyor. Sx TAG’in yeni ses/görüntü geciktirme opsiyonu, programlanabilen bir AV test sinyali üretecini otomatik bir AV gecikme analizörüyle bir araya getirerek, bir sinyal zinciri içerisinde sesin görüntüyle eşzamanlı akmasını sağlıyor.

www.phabrix.com


Pixel Power

StreamMaster PRODUCE Grafik Yazılımı

Şirket fuarda yazılım tanımlı bir prodüksiyon grafik motoru olan StreamMaster PRODUCE’u tanıttı. Sadece StreamMaster PRODUCE yazılımını tamamen sıfırdan tasarlanması oyunun kuralını değiştiriyor ve çok kanallı ve çok kullanıcılı bir işlem sunarak muazzam bir güç ve esneklik sunuyor. StreamMaster PRODUCE, grafik oluşturma, prodüksiyon ve iletim için yeni bir yaklaşım getiriyor ve markalama, ana kontrol ve entegre oynatma için temel gereksinimlere karşıkanıtlanmış yazılımlar içinmevcut StreamMaster BRAND ve StreamMaster DELIVERY sistemlerinin yanında yer alıyor.

www.pixelpower.com


PlayBox Technology

AirBox Neo İçerik Playout Sistemi

AirBox Neo’nun UHD yetenekleri kattığı PlayBox Technology içerik playout sistemi artık tek sunucuda UHD, HD ve SD çözünürlükleri destekliyor. Yeni özelikler arasında http, http Secure, UDP, RTMP, MMS, MMSH ve YouTube destekli akış girişi var. RTMP akış çıkışı da kolay web akışına imkan verecek şekilde geliştirildi. AirBox Neo’nun sanal bir çıkışı çoklu işlemleri destekliyor. Üçüncü firma ürün desteği Ross NK serisi yönlendiricileri ve Horita TR-100 zaman kodu okuyucuyu kapsayacak şekilde genişletildi. Artık MOV dosyalarına zaman kodu uygulanabiliyor. Artık birden fazla DeckLink kartı çok kanallı reklam ekleme için kullanılabiliyor.

 

CloudAir Playout Çözümü

CloudAir, dünya çapında birçok yayıncı tarafından kullanılan EdgeBox uzak playout yaklaşımının geliştirilmiş bir şekli. Çekirdek yazılım yayıncının tercih ettiği kıta, ülke ve kentteki 7 gün 24 saat hizmet veren uzak bir playout tesisindeki sunucuda çalışıyor. Satış, medya yönetimi ve takip gibi playout işlemlerinin yönetimi, güvenlik duvarı korumalı IP bağlantısı yoluyla yayıncının tesisinde gerçekleştiriliyor. CloudAişr’dai şablonları müşteriler kendi gereksinimlerine göre önceden yapılandırıp, sonradan manuel müdahale gereğini ortadan kaldırabiliyorlar. O anda oynamakta olan hariç playout çizelgesindeki her klibe erişilip kırpma, kurgu ve konum değişikliği yapılabiliyor. Operatörler skip-to-next veya jump gibi komutlarla oynatma listesini değiştirebiliyorlar. Değişiklikler o anki playout oturumu durdurulmadan gerçekleştirilebiliyor.

www.playboxtechnology.com


Plura Broadcast

4KXpress UHD/4K Görüntü İşlemci

Birkaç yıldır Plura Broadcast Inc., dijital yayın endüstrisine, uygulama talebini karşılayan güvenilir yüksek son performans teknolojileri sağladı. Plura 4KXpress UHD / 4K çok formatlı video işlemcisi, işlemleri basitleştiren ve gelecekteki uygulamaların esnekliğini sağlayan bir cihazdır.

 

UNB-4K Serisi Monitörler

UNB Serisi, son panel teknolojisi S-IPS ile inşa edilmiştir. Benzersiz panel çerçeve stili ve Ultra Narrow Bezel tasarımı, olağanüstü görüntüleme açıları ve her tür kurulum için görüntü kalitesini arttırmak için 10 bit renk derinliğinden sonra adlandırıldı. Ek olarak, direkt LED arkadan aydınlatma teknolojisi daha düşük güç tüketimi sağlar ve parlaklık tekdüzeliğini, karartma yeteneklerini ve kontrast oranını iyileştirir.

www.plurainc.com


Primestream

Xchange İş Akışı Platformu

Web tabanlı, kurumsal kullanıma hazır yazılım platformu, tek ve çok merkezli operasyonlara içerik ve iş akışlarına küresel erişim imkanı veriyor. Güçlü arama yetenekleri ve gerçek zamanlı oynatımlı tek ve birleşik bir kullanıcı arayüzünden, tesis içi ve dışındaki yapım varlıklarına ve ilgili malzeme verisine erişilebiliyor. İlgili içeriklerin kolayca bulup getirilmeleri için kliplere açıklayıcı yorumlar içeren işaretler konabiliyor. İçerik yerel veya bulut tabanlı arşiv çözümlerine arşivlenip tekrar kullanılabiliyor. Görüntü akışına erişim için gerçek zamanda proxy üretilebiliyor. Xchange platformu başlıca tüm yayın kodekleri ve dosya formatları ile çalışabiliyor.

www.primestream.com


Qualstar

Q24 LTO Bant Kütüphanesi

Kolay kurulumdan kolay bakımına kadar Q24 kompakt LTO teyp kitaplığı Simply Reliable olarak tasarlanmıştır. Raf tipi 2U muhafazasında özellik bakımından zengin ve kompakt olan Q24, 288 terabyte (yerel) ve 720 terabyte’a (sıkıştırılmış) kadar kapasite sunar. Menü tabanlı grafik dahili operatör kontrol paneli kullanımı kolaydır ve aynı işlevselliğe entegre tarayıcı tabanlı uzaktan yönetim arayüzü (RMI) aracılığıyla da erişilebilir. Bu sayede IT yöneticileri, dünyanın her yerinden kitaplığı Internet üzerinden uzaktan yapılandırabilir, yönetebilir ve teşhis edebilir. Teyp sürücüleri, güç kaynağı ve denetleyici kartı gibi tüm sahada değiştirilebilir bileşenler standart araçlarla çıkarılabilir.

www.qualstar.com


Quasar Science

Q-LED Doğrusal Ampuller

Q-LED ampul serisi çok geniş seçenekler sunuyor. Oyuncuları ve ortamları aydınlatmak için olanaklar sınırsız. Ampuller büyük gruplar haline bir araya getirilerek dev boyutta LED paneller oluşturulabiliyor. Arka planlar yüksek enerji verimliliğiyle aydınlatılabiliyor. Işık yayıcılarla yukarıdan gökyüzü ışığı elde edilebiliyor. Kino paketleri nostaljik biçimde yüksek çıkışlı, kısıcı uyumlu LED donanımları oluşturulabiliyor.

 

S-LED Ampuller

S-LED serisi ampuller hem kişisel hem de profesyonel aydınlatma gereksinimleri için ideal çözümler sunuyor. Quasar Science’ın çekici renk spektrumuna ve kırpışmasız elektroniğine sahip, sinema kullanımına uygun LED ampulleri, tüketici sınıfı LED ampullerin avantajları ile gelişmiş renk tekniğini birleştirerek, hem hoş hem de verimli bir ortam yaratıyor. 120VAC ile çalışan ürünler, ev, işyeri, fabrikalarda ve kamera üzerinde kullanıma hazır.

www.quasarscience.com


Quicklink

Quicklink TX Görüntülü Arama Sistemi

Quicklink IBC’de Skype TX arama verici ve alıcılarını sergiledi. Skype görüntülü arama yönetim sistemi Quicklink TX, Technology & Engineering dalında Emmy Award ödülü ve Birleşik Kralık’ın saygın Queen’s Award for Enterprise in Innovation ödülünü kazandı. Microsoft ile işbirliği içerisinde geliştirilen Quicklink TX, bir SDI ve HDMI arabirimi yoluyla Skype aramalarının profesyonel bir biçimde alım ve gönderimini sağlıyor. Skype TX Skype çalıştıran her aygıtla görüntü alış verişi yapabiliyor ve yayıncılara ayda 300 milyon Skype kullanıcısına erişim sağlıyor.

 

Quicklink Studio Solution Stüdyo Çözümü

Sınıfının en iyisi, çift yönlü ses ve görüntü bağlantı platformuna sahip Quicklink Studio Solution, yüksek kaliteli içeriklerin güvenle gönderilmelerini garantiliyor. Profesyonel yayın donanımı, iOS uygulamaları ve standart tarayıcılar gibi sınırsız görüntü toplama aygıtı halka açık internet bağlantısıyla kullanılabiliyor ya da kuruluşun kendi özel ağı üzerinde tutulabiliyor. Quicklink Manager portalı bağlantıların yönetilmesini ve uzak Quicklink aygıtlarının denetlenmesini sağlıyor. Giriş-çıkış arabirimleri arasında HD-SDI, HDMI ve IP (NewTek NDI, MPEG-TS) var. Quicklink Studio Solution HD yayınlarına gelen katkıların tamamen uzaktan kumandası; ana ve uzak stüdyo arasındaki çok düşük gecikmeli HD kodlayıcı/kod çözücü; veya internete bağlı her türlü aygıttan görüntü toplama için kullanılabiliyor.

www.quicklink.tv


Quintech Electronics

XTREME Matris Anahtarları

Quintech Amsterdam’da XTREME 80 ve XTREME 32 matrisleri için opsiyonel fiber optik veya LNB güçlü, sahada güncellenebilen giriş adaptör kartlarını sergiledi ve ürünlerine yeni fiber optik ve diğer özellikler eklediğini açıkladı. XTREME 80 ve XTREME 32 matris anahtarlama sistemleri yayıncılar, teleportlar, cihaz üreticileri ve hükümet ajansları tarafından uydu sinyal dağıtımı, bölme, birleştirme, izleme ve yedekli anahtarlama için hızla benimseniyor. Uydudan iniş için sinyali ayırma ve uyduya çıkış için sinyalleri birleştirme modelleri olan her iki matris, aynı modüler bileşenleri paylaşarak yedek parça sayısı azaltıyor ve sermaye ve işletme masraflarını azaltıyor. Matrisler standart RF adaptör kartlarıyla satın alınıp sahada LNB güç veya fiber optik alıcı birimleri eklenebiliyor.

www.quintechelectronics.com


Qvest Media

Qvest.Cloud Bulut Yönetim Platformu

Gelişmiş yönetim platformu Qvest.Cloud, üçüncü tarafların bulut uygulamalarının tek bir bütünleşik uçtan uca iş akışına bağlanmalarını ve merkezi bir arayüzden kullanılıp izlenmelerini sağlıyor. Bulut uygulaması olarak tasarlanan platformun bütünleşik unsurları, iş akışı yönetimi, bulut otomasyonu, tek giriş işlemiyle kullanıcı yönetimi, erişim yönetimi, izleme, ölçme, faturalandırma ve geniş kapsamlı IT güvenliği gibi uygulamalar arası işlevler. Açık bir arayüz tasarımı temelinde üçüncü tarafların IT ve medya uygulamaları Qvest.Cloud ile birleştirilip kolayca kullanılabiliyor.

www.qvestmedia.com


RED Digital Cinema

DSMC2 Kameralar

DSMC2 kamera beyni Monstro 8K VV, Helium 8K S35 ve 5K S35 sensör seçenekleri sunuyor. Tüm sensörlerle yüksek kare hızları ve veri hızları sağlıyor. RED’in modüler kamera sistemi bir kameramana kendi gereksinimlerine eksiksiz çalışan bir kamera kurulumu yapılandırma imkanı veriyor. RED görüntüleme ve denetim işlevleri, giriş/çıkış modülleri, montaj donanımı ve kameraya enerji verme yöntemleriyle ilgili bir dizi aksesuar sunuyor. DSMC2 kamera 8K çözünürlükte saniyede 60 kare yakalayabiliyor, 300 MB/s veri aktarım hızları sunuyor ve aynı anda REDCODE RAW ve Apple ProRes veya Avid DNxHD/HR kayıt yapabiliyor.

www.red.com


Robe

RoboSpot Follow Spot

Devrim niteliğindeki RoboSpot follow spot takip sistemi, operatörlerin güvenlik sorunları yaşayabileceği ve personelin tiyatrolar, stadyumlar, TV’ler ve film setleri gibi mekanların en tepesine yerleştirilmesinin pratik olmadığı koşullarda aynı anda 12 bağlantıya kadar uzaktan kontrol etmelerini sağlayan bir cihazdır. Çarpıcı görsel ekranlar, sahne boyunca bir sanatçıyı izleyen 12 adet mükemmel senkronize armatürle artık mümkün.

www.robe.cz


RODE

RODELink TX-M2 Kablosuz Mikrofon

Performer Kit RODELink TX-M2 kondansatörlü el mikrofonu tek satılan, bağımsız bir ürün. Her türlü koşula uygun farklı mikrofon seçenekleri isteyen içerik yaratıcılarına yönelik Filmmaker Kit ve Newsshooter Kit içeren RODELink sisteminde artık şık, sağlam, küçük boy el çözümü RODELink TX-M2 de var. RODELink Filmmaker Kit, dünyanın en çok satılan kablosuz çözümü. RODELink TX-M2 Filmmaker Kit sahibi film yapımcılarına, muhabirlere ve içerik yaratıcılarına kitlerinde RODELink mikrofonlarını karışık olarak bir araya getirme imkanı veriyor: Aynı RX-CAM alıcı, Filmmaker Kit’in Lav/TX-BELT ve Performer Kit’in el TX-M2 mikrofonuyla çalışıyor.

 

NT-SF1 3600 Ambisonik Mikrofon

RODE ve SoundField işbirliğiyle geliştirilen NT-SF1, balon tipi bir mikrofon süngeri ve rüzgara karşı yoğun koruma için peluş kılıf, sarsıntısız kayıt için darbe emici ile birlikte veriliyor. TF45C yarım imç kardioid kapsül içeren NT-SF1, ambisonik teknolojisiyle sadece yatay düzlemde değil, dinleyicinin üzerinde ve altındaki sesleri de yakalıyor. Mikrofon için SoundField by RODE eklentisi hem Windows hem de Mac kullanıcıları için ücretsiz indirilebiliyor ve kullanıcılara sesleri sınırsızca şekillendirme imkanı veriyor.

www.rode.com


Rohde & Schwarz

R&S PKU100 Ku-band Uplink Yükselteç

R&S PKU100 Ku-band uydu uplink yükselteç katı hali yükselteçlerin gücüyle tüp yükselteçlerin küçüklük ve hafifliğini bir araya getiriyor. Rohde & Schwarz şimdi de Ku-band yükselteçlerine açık hava modellerini ekliyor. Son derece sağlam ve hava koşullarına dayanıklı bu modeller, açık hava uygulamaları için ideal olup, mekan içi modellerle aynı özellikleri sunuyor. R&S PKU100 yer istasyonlarında ve haber toplama (SNG) araçlarında kullanılabiliyor. Dörder tane açık hava ve kapalı mekan modeli sunan R&S PKU100, 400W ve 750W tepe güç değerleriyle, 12.75 GHz – 13.25 GHz ve 13.75 GHz – 14.5 GHz bantlarında alınabiliyor.

 

R&S TMU9evo UHF Verici

Yeni orta güçte verici enerji verimliliği ve güvenilirlikte gelişmeler sunarak ağ operatörlerine daha fazla işletme maliyeti tasarrufu sağlıyor. R&S TMU9evo kanalı değişiklikleri sırasında veya çıkış gücünü ayarlarken bile maksimum enerji tasarrufu sunuyor. Akıllı R&S Efficiency Optimization özelliği her çalışma senaryosu için en ekonomik operasyonu otomatik olarak sağlıyor. R&S yıllardır verici geliştirme alanında yenilikçi fikirler ve yaklaşımlar ortaya koydu, ve yeni R&S TMU9evo hava soğutmalı UHF verici operasyon maliyetlerini azaltmada son ürünü.

 

R&S VENICE 4K Kayıt ve Playout Platformu

Geleceğe hazır, çok yönlü kayıt ve playout platformu, 4K UHD-1’e kadar yüksek verimli TV yapım iş akışları sunuyor. R&S VENICE 4K HD-SDI kayıt, stüdyo ve kanal playout gibi klasik görüntü sunucusu görevlerinin yanı sıra dosya alımı, kod dönüştürme, medya aktarımı işlemleri gibi dosya tabanlı görevleri yönetiyor. R&S VENICE 4K, yüksek çözünürlüklü canlı yapım, içerik yaratma ve dağıtma uygulamalarının maruz bıraktığı üst düzey zorlukları aşmak için özel olarak tasarlandı. Çeşitli bellek alanı bağlantılarını ve dosya sistemlerini orijinal biçimleriyle destekleyen R&S VENICE 4K, FIMS, MOS ve VDCP ile mevcut sistem ortamlarına kolayca entegre edilebiliyor. R&S VENICE Remore User Interface ile 12 adede kadar kanal, çözünürlükleri ne olursa olsun uzaktan kumanda ile yönetilebiliyor.

 

R&S SpycerNode Dosya Sistemi

R&S SpycerNode IBM Spectrum Scale özelliğine sahip. Dosya sistemi, dünyanın birçok yerinde çok sayıda HPC uygulamasında kendisini kanıtladı. Tek isim alanı, çevrim içi ölçeklendirilebilirlik ve bilginin kulanım ömrünün yönetimi gibi özelliklerle belek alanı iş akışlarını sadeleştirip iyileştiriyor. R&S SpycerNode dosyaları performans gereksinimleri tabanında, akıllı olarak saklıyor. Tüm R&S SpycerNode bellek katlarının tek bir alan adı altında sunulması, dosya yönetimini büyük ölçüde kolaylaştırıyorlar. Bellek çözümü operasyon esnasında bile ölçeklendirilebiliyor.

 

R&S PMU905 Orta Güçlü Yükselteç

Hava soğutmalı yükselteçlerde verimlilik açısından çıtayı yükselten R&S PMU905, maksimum verimliliğin yanı sıra tüm UHF aralığında herhengi bir modifikasyon gerekmeden çalışabilme yeteneği sunuyor. Bunu sağlayan R&S multiband Doherty teknolojisi, Rohde & Schwarz tarafından daha da geliştirildi. Bu teknoloji sayesinde ağ işletmecileri 700 MHz spektrum boşaltma ve yeniden dağıtımı sürecine en iyi şekilde hazırlanmış oluyorlar.

www.rohde-schwarz.com


Roland

V-1200HD Çok Formatlı Video Mikser

Roland V-1200HD çok formatlı video mikser ve anahtarlayıcı, bir prodüksiyon anahtarlayıcının özelliklerini bir sunum anahtarlayıcının gücü ile birleştiren yeni bir 4:2:2/4:4:4 Hibrid Motor içeren bir 2 M / E anahtarlayıcısıdır. Prodüksiyon ihtiyaçlarını karşılamak için 1 M / E, 1,5 M / E ve 2 M / E arasında birden fazla M / E konfigürasyonu seçilebilir. Girişler arasında 10 3G / HD-SDI ve 6 3G / HD-SDI Çıkışlı 4 HDMI ve 2 HDMI çıkışı bulunur. HDMI girişleri 3 ve 4’teki ölçekleyiciler ve HDMI çıkışları SD, HD ve VESA çözünürlüklerini destekler. V-1200HDR Kontrol Yüzeyini veya ücretsiz indirilebilir Uzaktan Kumanda Yazılımını (RCS) kullanarak geçiş yapın.

www.proav.roland.com


Rosco

RoscoVIEW Kontrol Sistemi

RoscoVIEW, film ve televizyon profesyonelleri için benzersiz iki parçalı bir pencere kontrol sistemidir. Pencerelere monte edilmiş geniş polarize filtresinden ve uygun bir kamera polarizasyon filtresinden oluşur. Pencerelerdeki RoscoVIEW panelleri ile, dış pozlama kamera filtresini döndürerek kolayca kontrol edilebilir. Kamera filtresinin döndürülmesi, RoscoVIEW filtresinin takıldığı pencerede çapraz polarizasyon derecesini değiştirir. Bu, pencereden görüldüğü gibi dış parlaklığın% 100 kontrolüyle sonuçlanır. Odaya ya da stüdyoya gelen ortam ışığı sadece bir durak ile azaltılır.

 

Silk 210 LED yumuşak ışık

Rosco Silk 210 LED yumuşak ışık, film ve yayın profesyonelleri için tavizsiz ışık çıkışı sağlar. En seçkin film yapımcılarının gereksinimlerini karşılamak için tasarlanan Silk 210 LED ışık armatürü, son derece renk hassasiyeti ve yüksek kaliteli ışık isteyen film ve video uygulamaları için özel olarak geliştirilmiştir. Tescilli, son teknoloji ürünü, tungsten ve günışığı dengeli LED’leri kullanan Silk 210 LED armatürleri, yüksek hacimli geniş spektrumlu beyaz ışık üretir.

 

X-Effects LED Projektör

5500K X-Effects LED Projektör, çok çeşitli iç ve dış mekan uygulamalarında dinamik aydınlatma efektleri oluşturur. Armatürün etkileri, beyaz ışığın optik merkezin dışına monte edilen iki dönen Effects Glass parçasının kenarlarından yansıtılmasıyla oluşturulur. Bu yansıyan su, üfleme ateşi, kademeli yağmur, kuzey ışıkları ve diğer canlı, animasyonlu aydınlatma efektleri oluşturmak için doğrusal hareketli bir projeksiyon ile sonuçlanır.

www.emea.rosco.com


Ross Video

Furio S2 Robotik Asansör

İki kademeli, uygun maliyetli asansör, raylı robotik sistemlere iyi bir başlangıç ürünü sunuyor. Daha önce çıkan Furio SE gibi içerik yaratıcılara robotik teknolojisinin sağladığı pürüzsüz kamera hareketlerini ve dinamik görüntüleri sunuyor. Bu yeni asansör seçeneği tabanlı eksiksiz dolly sistemleri, Ross VR100 ile birlikte robotik kamera çözümlerini fiyat olarak daha erişilebilir bir hale getiriyor.

 

XPression M7 donanım platformu

XPression M7 donanım platformu, grafik kullanıcılarının değişen gereksinimlerine yönelik tasarlandı. Daha küçük 2RU boyutlu bu yeni model, daha iyi ölçeklendirilebilirlik sağladığı için müşteriler tek kanaldan Quad-Lin UHD/4K’ya kadar kolayca yükseltme yapabiliyorlar. Aynı temel donanım kullanılarak SMPTE IP standartları da destekleniyor. Tüm yükseltmeler Ross Video Software Defined Production modeline uygun olarak yazılım lisansları şeklinde. Müşteriler artık yazılım sürümlerine bağlı olarak XPression M7 kullanarak ek grafik kanalları ya da taban bant görüntü ön izleme çıkışları arasında seçim yapabiliyorlar.

 

PivotCam SE PTZ Kamera

PivotCam SE, 12,4 megapiksel, ½ inç CMOS sensör ve süper ayrıntılı tam progresif 1080P HD video özelliklerine sahip yeni bir hepsi bir arada PTZ kamera. PIVOTCam-SE’nin Ethernet arayüzü tek kablolu bağlantı için arayüz sağlıyor ve IP Visca protokolü aracılığıyla uzaktan kumanda, 4KUHD IP Akış kullanarak video çıkışı ve Power over Ethernet özelliklerini, üstelik standart CAT5E kablosu üzerinde sunuyor. Yeni PIVOTCam-SE ayrıca bir 3G-SDI çıkışı ve bir harici senkronizasyon (Genlock) girişi sunarak sistem entegrasyonunu kolaylaştırıyor.

 

Carbonite Ultra Yapım Anahtarlayıcı

Ross, 7 yıl önce Carbonite çıktığından beri orta ölçekli yapım anahtarlayıcıları arasında sürekli yer edinen bir marka. Ross, IBC 2018’de yeni nesil platformu Carbonite Ultra’yı tanıttı; çok daha güçlü, çok daha kompakt ve çok daha düşük maliyetli bir çözüm. Carbonite Ultra, 24 girişli bir yapım anahtarlayıcı, tam donanımlı özellik seti ile 3 tam ME’ye genişletilebiliyor, ama yine de yalnızca 1RU kaplıyor.

www.rossvideo.com


Rotolight

AEOS LED Işık

Yeni Rotolight AEOS herhangi bir çekim için muazzam çok yönlülüğü getiren güçlü, ultra taşınabilir, iki renkli bir LED ışığı. Portre ve yer fotoğrafçıları ile hareket halindeki kameramanlar için tasarlanan AEOS, benzersiz bir ‘ultra ince’ tasarım konseptine sahip, iki renkli, lokasyon LED ışığı. 1,5 kg’ın altında ve sadece 1 cm (1 cm) kalınlığında olan AEOS, piyasadaki en taşınabilir ışıklardan birisi. Mükemmel cilt tonları için sektör lideri renk doğruluğu, rakipsiz pil performansı (3 saatlik bir 95 w / saat pil ) ve güçlü ışık çıkışı (578 lüks @ 3ft) özellikli AEOS, her yerde çekime uygun bir ışık.

 

Anova Pro 2 LED Işık

Anova Pro 2 profesyonel stüdyo ve olay yeri aydınlatmada standartları yeniden belirleyebilecek bir LED stüdyo ve olay yeri ışığı ve HSS flash. Bu sınıftaki en parlak LED ışıklardan biri olan Anova Pro 2, önceki modelinden %70 daha güçlü olarak 1 metrede 10.700 lüks çıkışı sadece 72 Watt tüketerek veriyor. Anova Pro 2 stüdyo çalışmalarında işletme maliyetlerini azaltırken, olay yerlerinde üstün pil performansı sunuyor.

www.rotolight.com


RTW

TM9 TouchMonitor Ses Monitörü

Yeniden düzenlenen 19 inç 4U kabin rafı montajlı TM9 TouchMonitor, bağımsız çalışan RTW TM92un tüm ses takip özeliklerini yayın stüdyo kurulumlarında kullanıcılara daha kolay erişilebilen, yeni bir tasarımda sunuyor. TM9 panel montajlı model güç kaynağı hariç 235x135x45 mm boyutlu ve ön paneller içerisine yerleştirmek için ideal. Cihazın ön panelinde bir USB uzatma var ve montaj kiti DIN 41494/IEC 60297 19 inç 4U kabin rafları (483x177x91 mm) ile uyumlu.

www.rtw.com


Sachtler

Flowtech Kamera Tripod

Karbon-fiber tripod flowtech, her türlü uzak yapım ortamında hızlı ve kolay kurulum için dünyanın en hızlı kurulan bacaklarına, hızla açılan frenlere, kolayca ayarlanabilen kollara sahip. Fuarda Sachtler ile Vinten, başlıca tüm 75 milimetre hidrolik kamera kafalarıyla uyumlu flowtech teknolojisini, flowtech 75 tripod ile sergiledi. Flowtech iki katlı bacak takımı, çıkarılması kolay orta seviye örümcek, lastik ayak ve 20 kilogram yük kapasitesi sunuyor. Hızla açılabilen frenler bacakların aynı anda kurulup otomatik olarak zemine göre ayarlandığı için, operatörler eğilmekten ve her bacağın üzerindeki frenleri elle ayarlamaktan kurtuluyorlar. Menteşeli bir kilit mekanizması sayesinde kullanıcılar son derece alçak, yer seviyesinde çekimler yakalayabiliyor, fazladan minik bacaklara ihtiyaç duymuyorlar. Hafif ve kolayca taşınabilen flowtech 75 kameramanın omzunda rahatça taşınabiliyor ve manyetik kilitler taşıma sırasında bacakları sabit tutuyor.

www.sachtler.com


SED Systems

Decimator Spektrum Analizörü

Decimator spektrum analizörü RF sinyal takibi gereken her yerde uzaktan haberleşme sinyallerini izliyor. Decimator haberleşme ve yayın taşıyıcıların ölçümü için ideal. 5 MHz – 3 GHz frekans aralığı ile cazip fiyata doğru ve hızlı ölçümler sağlıyor. Güçlü ve standart internet bağlantısıyla kolay kullanımlı Decimator, 3 farklı modeliyle çeşitli uygulamalara hitap ediyor. CarrierWatch yazılım eklentisiyle tek bir pencere üzerinde birden fazla taşıyıcıyı izleme imkanı veriyor.

www.sedsystems.ca


Sennheiser

MEMORY MIC Telefon Mikrofonu

Sennheiser akıllı telefonlar için ürettiği, mobil muhabirler için çok kullanışlı bir ürün olan kablosuz Memory Mic’i tanıttı. Muhabirlerin ve habercilerin profesyonel kalitede içerik yaratması için gereken ekipmanın boyutu ve miktarı yalnızca bir kaç yıl içinde önemli ölçüde azaldı. Birçok durumda, akıllı telefon artık tercih edilen bir araç, belgesel ya da röportaj kaydetmek için hızlı ve basit bir yol sunuyor. Cep telefonunun kendi mikrofonunun ses kalitesi, çoğu kez kötü bir performansa sahip oluyor ve profesyonel yayın gereksinimlerini karşılayamıyor.

 

SK 6212 Mini Verici

Sennheiser Digital 6000 kablosuz mikrofon sistemi için vücutta taşınabilen minik bir verici olan SK 6212’yi tanıttı. 2019 başında piyasaya çıkacak olan mini verici, fark edilmeyen, ultra-kompakt ve hafif bir paket gerektiren, 6000 vericiler tarafından sunulanla aynı güvenilir ve spektrum-verimli iletimi gerektiren her türlü yayın, tiyatro, müzik ve canlı ses programı için ideal bir seçim olacak.

 

IE 40 PRO Kulaklık

Ses uzmanı Sennheiser yeni bir profesyonel kulak içi kulaklık serisi çıkardı; IE 40 PRO giriş modeli ile başlayan seri IE 40 PRO ile devam ediyor. IE 40 PRO, sıcaklığa, harika ayrıntılara ve doğal berraklığa sahip hatasız ses üretimi sağlıyor, böylece zor sahne koşullarında bile sanatçının odak ve performans kontrolünü yükseltiyor. Bu titiz ses performansı, patent bekleyen, kırılmaz bir kablo kanalı içeren iyi tasarlanmış bir mekanik yapı ile tamamlanıyor. 2019 başında, IE 40 PRO’ya IE 400 PRO ve serinin en üst modeli IE 500 PRO da eklenecek.

www.sennheiser.com


Shotoku

SmartPed Robotik Pedestal

Tamamen robotik XY pedestal SmartPed, canlı yayın ortamlarının yaratıcı ve ticari taleplerine yönelik. Üç tekerlekli, pürüzsüz hareketlerle yönlendirilebilen pedestal, çok bölgeli çarpışma engelleme ve tespit sistemleri, titizlikle tasarlanan bir elektromekanik yönlendirme/sürücü sistemi ve havalı dengeleme gereksinimini ortadan kaldıran yeni bir yükseklik direği ile yenilendi. SmartPed yerinde ve uzaktan kumandalı çalışma arasında anında geçiş yapabildiği için her türlü uygulamada çok yönlü ve kolayca kullanılabiliyor. Bu modlar arasında geçiş yapılırken yeniden referans almak veya kalibrasyon yapmak gerekmiyor.

 

SD ve SE Manuel Tripodlar

SD serisi tripodlar el kameraları için kaliteli, uygun fiyatlı bir sistem sağlamak için geliştirildi. İki modelden SD20 tripod 3Kg, SD40 ise 5Kg ağırlıktaki kameraları destekleyebiliyor. Kafanın yüküne göre özel üretilen sabit denge ve sürükleme sistemli tripodlar, 2 aşamalı tripod orta seviye örümcek ve yumuşak taşıma çantası ile birlikte teslim ediliyor. SE serisi tripodlar daha fazla işlevli ve daha fazla kamerayla geniş çeşitlilikte uygulamalar için geliştirildi. Serinin ilk ürünleri SE80 ile SE150, yüksek kaliteli sürükleme sistemiyle pürüzsüz hareketler sağlıyor. Çok seviyeli bir dengele sistemi, farklı kameralarla hassas dengeleme sağlıyor. SE80 tripod 10Kg, SE150 ise 16Kg’a kadar yükleri destekliyor. Sistemleri alüminyum veya karbon fiber 2 seviyeli tripod, yer veya orta seviyeli örümcek ve yumuşak bir taşıma çantası tamamlıyor.

www.shotoku.tv


Shotover

Shotover U1 Sinema Drone

Havadan sineme çekimlerini yeni yüksekliklere taşıyan Shotover U1, yayın, sinema, gözetim ve endüstriyel gözlem amaçlı dünyanın ilk profesyonel düzeyde insansız hava çekim aracı. Shotover U1 gimbal (G1) multirotor’dan çıkarılıp motosikletlerin, otomobillerin, teknelerin, tellerin ve hareket eden hemen her şeyin üzerinde montaj için bağımsız bir jiroskop sabitlemeli platform olarak kullanılabiliyor.

 

Shotover F1 Havadan Çekim Kamera Platformu

Altı eksenli, jiroskop sabitlemeli kamera platformu F1, hareket eden hemen her şeyi çekebilmek için aşağı bakabiliyor, baş aşağı çevrilebiliyor, sağa ve sola yatırılabiliyor. Hızlı donatılabiliyor ve istenen görüntüyü elde etmek işin 120 kamera-lens kombinasyonuyla çalışabiliyor. Küçük karbon fiber yapısı sayesinde nakliye kısıtlamalarına tabi olmaksızın uçakta bagaj olarak taşınabiliyor.

www.shotover.com


Shure

Axient Digital Kablosuz Mikrofon Sistemi

En yenilikçi kablosuz ses teknolojisine sahip Axient Digital, kesintisiz çalışma gerektiren profesyonel yapımlar için geliştirildi. Üstün düzeyde sinyal kararlılığı, ses netliği, esnek donanım seçenekleri, geniş kapsamlı denetim ve gelişmiş bağlantılar sunan kablosuz sistem, bugünün ve yarının zorluklarını aşmak için üretildi.

 

SM7B Vokal Mikrofom

Popüler TV ve radyo mikrofonu SM7B, pürüzsüz, düz, geniş aralıklı frekans yanıtı ile tüm profesyonel ses uygulamalarında müzik ve konuşma için uygun. Bilgisayar monitörleri, neon ışıkları ve diğer elektrikli aygıtların ürettiği elektromanyetik vızıltıya karşı mükemmel korumalı.

 

BRH50M Yayın Kafa Takımı

Hafif, kamera üzeri montaj tasarımlı, çift taraflı, kulağı örten (supra-aural) kafa mikrofon-kulaklık takımı, üstün ses kalitesi, kullanım rahatlığı ve uzun ömür sunuyor. Yüksek performanslı dinamik mikrofon, üst düzey yayın ve medya yapım uygulamaları için iyileştirilen kardioid polar patern ve frekans yanıtı ile doğal, iyi anlaşılan ses reprodüksiyonu sağlıyor.

 

PSM1000 Kulak İçi Ses Monitörü

PSM1000 kişisel ses takip sistemi kişisel dinlemeyi en gelişmiş düzeye çıkarıyor. Çift kanallı, ağ bağlantılı verici, profesyonel turne ve sabit kurulum uygulamaları için ideal. Çeşitlemeli vücut alıcısı üstün RF sinyal ve ses kalitesi sunuyor.

www.shure.com


SmallHD

1703-P3X Parlak 17 İnç Monitör

Yeni Small HD’nin en parlak, eksiksiz özellikli, güneş ışığı altında izlenebilen referans sınıfı monitörü 1703-P3X, diğer 17 inç referans monitörlerinin parlaklığını ikiye katlıyor ve DCI-P3 ile Rec 709 renk alanlarını yüzde 100 kapsıyor. 1703-P3X, 1500:1 kontrast oranı ve 179 derece izleme açısının yanı sıra, SmallHD’nin Pagebuilder OS araç setine sahip. Hem set hem de post prodüksiyon renk düzeltme uzmanlarının artan renk görüntüleme ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan 1703-P3X, hem yayın hem de sinema master oluşturma için önceden DCI-P3 ve Rec 709’a göre kalibre edilmiş olarak teslim ediliyor. 1703-P3X bir HDMI ve iki SDI girişi ike bir HDMI ve iki SDI çıkışı içeriyor.

www.smallhd.com


Slomo.tv

videoReferee FC Hakem Sistemi

Yıllardır buz hokeyi, basketbol ve hentbol karşılaşmalarında kullanılmakta olan eksiksiz ve bütünleşik VAR (video assistant referee) görüntü yarımcı hakem sistemi, futbolda FIFA’nın zorunlu gereksinimlerini karşılayacak biçimde uyarlanarak güncellendi. Küçük, 4U boyutlu görüntü sunucusu videoReferee FC, 24 adede kadar 3G/HD kanalı kaydediyor ve dört grafik çıkışına sahip. Tüm kanallar için canlı ve gecikmeli görüntüleri gösterebilen ayrı bir çoklu görüntüleyiciye sahip. Sistem canlı, 2 saniye gecikmeli veya kayıtlı görüntülerle çalışılan iki adet tam işlevli ve bağımsız çalışma alanı sunuyor. Sistemi kullanan spor hakemleri oyunları kare kare inceleyebiliyor, olanları farklı kamera açılarından izleyebiliyorlar.

 

Arrow II Sunucu

Uygun maliyetli, küçük boyutlu ve güçlü Arrow II sunucunun temel 442 modeli, Euro 20.000 geçiş kanallarıyla dört adet kayıt, dört arama ve iki oynatma kanalı sunuyor. Daha üst düzey uygulamalar için Arrow II 662 modeli tüm kanallar üzerinde aynı zamanda aramalı altı adet kayıt kanalı ve geçiş efektli iki oynatım kanalı sunuyor. Gerekirse 662 sunucu yedi kayıt kanallı bir tekrar oynatım sistemi olarak kullanılabiliyor. Arrow I NLE dosya formatlarında doğrudan kayıt için DMR opsiyonu sağlayan ilk uygun fiyatlı sunucu.

www.slomo.tv


Soliton

Zao Media Gateway Mini Çevirici

Minyatür H.265 kodlayıcılar uzmanı Soliton’un son ürünü Zao Media Gateway, canlı görüntü akışı konusunda çalışan televizyon yapım firmalarına IP tabanlı canlı iş akışlarına IP akışları yaratmak ve yönetmek için yeni trend bulut tabanlı mimariyi kendilerine uyarlama imkanı veriyor. Soliton’un Zao yayın ürünleri spor yapım firmalarının ve haber toplama ekiplerinin bir uydu tırı veya RF altyapısı olmadan bir kameradan kolayca canlı akış yapmalarını sağlıyor. H.265 ile en son görüntü sıkıştırma teknolojisine sahip bu minyatür kodlayıcılar, kameraya bağlanıyor ve bir yayın merkezine geri yönde canlı iletim için açık 4G bağlantılarından yararlanabiliyor. Ayrıca yüksek güvenilirlik ve düşük gecikme için birden fazla mobil ağ sağlayıcısının hizmetini bir arada kullanabiliyor.

 

Smart-telecaster GPS+ Denetim Odası Çözümü

Smart-telecaster GPS+, canlı video ve ses aktarımlarını işlemek, GPS bilgisi eklemek ve kontrol odasındaki bir harita üzerine yerleştirmek için gerçek zamanlı bir kontrol odası çözümüdür. Smart-telecaster GPS +, 12’ye kadar canlı video aktarımını eşzamanlı olarak kontrol eder ve aynı zamanda kontrol odası operatörlerine, gelişen durumların hızlı bir şekilde analiz edilmesi konusunda yardım ederek hızlı ve etkin bir şekilde yanıt vermesine yardımcı olur.

 

Smart-telecaster Zao-S HEVC Kodlayıcı

Dünyanın en küçük mobil H.265 HEVC donanım kodlayıcısı olan Smart-telecaster Zao-S, dünyanın dört bir yanına, uzak konumlardaki canlı etkinliklerin tüm HD canlı video mobil aktarımını 4G üzerinden kameraya bağlı basit bir cihaz ile sağlar. Yüksek kaliteli mobil video aktarımı, haber toplama olayları veya geniş bir alanda filme alınan spor etkinlikleri gibi diğer canlı etkinliklerde uzak konumlardan olan işlemlerde zorlayıcı olabilir. Kameralar, hızlı hareket eden bir otomobil, motosiklet, drone veya helikopterden canlı video aktarımı sağlamak zorunda kalabilir.

www.solitonsystems.com


Sonifex

AVN Portal serisi

AVN Portal serisinde ön ve arka paneller için opsiyonlar sunan üç ana birim var. Çok yönlülükleri sayesinde sinyallerin mikslenmesi gereken her türlü uygulamada kullanılabiliyorlar. Sonifex AVN-HA1/AVN-HD1 kulaklık yükselteçleriyle bir araya getirilip, dinamik, uzaktan kumandalı giriş misklerine sahip bir kulaklık dağıtım sistemi oluşturulabiliyor. AVN-PA8 Portal D-type soketler üzerinde 8 adet stereo analog hat giriş ve çıkışına; AVN-PD8 Portal 8 adet stereo AES3 dijital hat giriş ve çıkışına; AVN-PM8 Portal ise 8 adet mic/line girişi ve 8 adet Stereo hat çıkışına sahip.

 

AVN-PXH12 Miks Monitörü

AVN-PXH12 12 x 2 Channel Mix Monitor küçük 1U boyutlu yapısında 24 adede kadar AES67 AoIP kaynağını aynı anda bir hoparlör/kulaklık kombinasyonuna hızlı ve sezgisel bir biçimde miksleyebildiği için yapım galerilerinde, OB tırlarında, aygıt kabin odalarında kullanım miçin ideal. Ürün IBC2017 AMI Best of Show Award, BaM Awards Nisan 2018 ödüllerini kazandı ve 2018 AV Award’a aday gösterildi.

www.sonifex.co.uk


Sonnet

Echo Express Thunberbolt 3 Kart Genişletme Sistemleri

Sonnet fuarda Echo Express Thunderbolt-to-PCI Express (PCIe) kart genişletme sistemlerinin Thunderbolt 3 sürümlerini sergiledi. Sonnet’in serisinin üst modelleri Echo Express III-D (masaüstü) ve Echo Express III-R (2U kabin rafı) sistemleri, üç adet büyük boy ve geniş PCIe kartının kurulmasını destekliyor ve bunları tek bir kablo ile bilgisayara bağlıyor. En son arabirimle her iki sistem Mac ve Windows bilgisayarların 40Gbps Thunderbolt 3 (USB-C) portlarla donatılıp Thunderbolt 3’ün 2,750 MB/s PCIe bant genişliğinden yararlanarak en üst performanslı adaptör kartlarını desteklemelerini sağlıyor. her iki sistemde dahili bir evrensel 300 Watt güç kaynağı, 75 Watt yardımcı güç konektörü, iki adet geniş, sessiz, sıcaklık denetimli soğutma fanı var.

 

SF3 Serisi Kart Okuyucular

SF3 serisi çift yuvalı Thunderbolt 3 profesyonel medya okuyucular, çok sayıda okuyucuyu üst üste koymak için tasarlanan küçük ve sağlam alüminyum kasaya sahip. SF3 serisi CFast 2.0 Pro Card Reader veri hattından enerji aldığı için güç kaynağı gerektirmiyor ve aynı anda iki karttan 1000 MB/s’ye kadar veri aktarım hızlarıyla dosyaları kaydedebiliyor. SF3 serisi SxS Pro Card Reader çift Thunderbolt 3 portuna sahip ve Cfast 2.0 okuyucu gibi veri hattından enerji alan bir aygıtı destekleyebiliyor, aynı anda iki SxS karttan maksimum veri aktarım hızlarıyla dosyaları kaydedebiliyor. SF3 serisinin en son üyesi Sonnet RED MINI-MAG Card Reader çift Thunderbolt 3 portuna sahip ve iki adet RED MINI-MAG karttan aynı anda dosyaları mümkün olan en yüksek hızda kaydedebiliyor.

www.sonnettech.com


Sony

BVM-HX310 31 inç Referans Monitörü

Yeni 31 inç Grade 1 referans monitörü BVM-HX310, profesyonel içerik yaratıcılarına kritik görsel kararlarını güvenle verebilmeleri için hassas ve doğru renk reprodüksiyonu ve yüksek kontrast performansı sunuyor. Yeni referans monitörünün çıkışı, Sony’nin yeni teknoloji markası Trimaster HX’in de başlangıcını temsil ediyor. 4K ve HDR içerik reprodüksiyonu yapabiliyor, büyük ekranda 1000 Nit’e kadar endüstri standardı parlaklık ve HDR yapımları için 1.000.00:1 kontrast oranı sunuyor.Trimaster HX hem HDR hem de sıvı kristal (Xtal) ekran teknolojisine sahip. Bu serideki tüm monitörler hassasiyet, tutarlılık ve kaliteli renk reprodüksiyonu sunuyor. Sadece çoğu HDR EOTF değil, Sony profesyonel monitörlerde ilk olarak 12G-SDI desteği sayesinde tek SDI kablosuyla kolay 4K iletimi sağlıyor.

 

HXR-NX200 NXCAM El Kamerası

Profesyonel video kameramanlarının ve içerik yaratıcıların gereksinimleri düşünülerek tasarlanan HXR-NX200, etkileyici 4K görüntüler ve şık, gerçek gibi renk reprodüksiyonu sağlıyor. Uygun fiyatlı HXR-NX200, güçlü ve küçük yapısında kameramanların gereksinim duyabilecekleri tüm profesyonel özelikleri sunuyor. HD ve 4K görüntü yakalayabilen Sony 1.0-type Exmor R CMOS sensör, 14.2 megapikselle yüksek hassasiyet ve 4K çözünürlükte üstün resim kalitesi sağlıyor. Pozlama nasıl yapılırsa yapılsın canlı, derin ve zengin renk çeşitleri, doğal görünümlü cilt tonları yakalıyor.

 

HDC-P50 POV Kamerası

Küçük boyutlu ve hafif POV (Point of View) sistem kamerası, dünyanın ilk 2/3 inç 4K küresel deklanşörlü üç adet CMOS sensör sistemiyle geniş bir dinamik aralık sunuyor. Ultra yüksek hassasiyette düzenleme teknolojisine sahip HDC-P50 kameranın prizması üzerindeki üç adet 4K sensör, ITU-R BT.2020 yayın standardında geniş renk alanı sağlıyor. Bu sayede HDC-P50 en üst düzey 4K HDR canlı yapımlarda bile çok yüksek kalite sunuyor. Yeni sistem kamerası doğrudan kamera gövdesinden net ve canlı 4K/HD HDR sinyal çıkışı yaparak, kamera sabitleyiciyle, elde, kablosuz çekimlerde, helikopterden çekim yaparken canlı görüntüler sağlıyor.

 

HDC-3500 Portatif Sistem Kameraları

Portatif HDC-3500 sistem kameraları, mevcut HDC-2000serisinin yeteneklerini yeni bir 2/3 inç 4K küresel deklanşör, üç adet CMOS sensör sistemiyle genişletiyor. HDC-3500 HD ve 4K yapımlar için yüksek derinlik modülasyonu ve geniş dinamik aralık sunuyor. Sistem kamerası HD, HDR, 4K görüntüleri ve IP yeteneklerini destekliyor. HDC-3500 değiştirilebilen bir iletim yan paneline sahip. Kullanıcılar operasyonel gereksinimlerine göre Sony’nin üç opsiyonel yan panelinden (tirax, fiber, kablosuz iletim) birini seçebiliyorlar. Tümü Sony’nin kolay yan panel arabirimi kullanılarak kolayca değiştirilebiliyor.

 

HDC Sistem Kameraları

Sony’nin yeni uygun fiyatlı Fiber HDC-3100 ve Triax HDC-3170 sistem kameraları 2/3 inç HD küresel deklanşör ve üç adet CMOS sensör sistemiyle çoğunlukla HD, bazen de 4K çözünülürlükte çalışılan yapımlar için ideal. Her iki sistem de HDR ve SMPTE ST2110 yetenekli. HDC-3170 üçüncü kuşak dijital triax teknolojisini destekliyor ve 1800 metreye kadar mesafelere bağlanabiliyor.

 

HDCU-3170 Kamera Kontrol Birimi

Yeni kamera kontrol birimi (CCU) HDCU-3170 yeni üçüncü kuşak dijital triax sistem kameralarıyla uyumlu ve HDCU-3100 Fiber için var olan opsiyon kartları takılabiliyor. CCU 3G-SDI ve SMPTE ST2110 gibi çeşitli arabirimleri destekliyor ve HD, HDR, SDR çıkışları veriyor. HDCU-3170 Triax kullanıcılarına öneriliyor ama ekstra bir Fiber arabirimi de takılabiliyor. Farklı iletim sistemleri gerektiren farklı mekanlarda canlı yapımlar gerçekleştiren firmalar için avantajlı.

 

VENICE Sinema Kamerası

Yapım dünyasında beğenilen VENICE sinema kamerası, Şubat 2019’da çıkacak VENICE Extension System ve Version 3.0 aygıt yazılımı ile kullanışlılığı ve esnekliği arttırıyor. PL mount ile 1,9kg, E-mount ile ise 1,4kg olan genişletme sistemi, kamera gövdesinin sensör blokundan görüntü kalitesinde düşüş olamadan 2.7m veya 5.5 metre uzaklaştırılmasına imkan veriyor, bu sayede kişisel tercihlere göre yapılandırılabilen, portatif bir çalışma yöntemi sunuyor. VENICE Extension System CBK-3610XS, ön panel kapağı, 2.7 metre kablolu sensör bloğu ve 2,7 metre uzatma kablosundan oluşuyor.

www.sony.com.tr/pro/home


Sound Devices

688 Prodüksiyon Mikseri

16 kanallı kaydedici ve ses mikseri içeren 12 girişli saha prodüksiyon mikseri 688, ses kalitesinin performans, güvenilirlik ve bütünlüğünü bir araya getirerek, prodüksiyon ses mühendislerinin en karmaşık yapımlarda bile başarılı sonuçlar elde etmelerine yardımcı oluyor. Çok kanallı mikseri, iki güçlü ses mikseri (Dugan ve MixAssist) ve bütünleşik 16 kanallı kaydedicisi ile 688 üst düzey çalışmalara yönelik, çok yönlü olarak tasarlandı. Diker ölçüm göstergeleri, gelişmiş menüler, kişisel yapılandırmaların kaydedilmesi, canlı izlemeyi ve yayın sırasında ayarları kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor. Portatifliği, sağlamlığı ve zengin özellikleri, her türlü yapım senaryosuna uymasını sağlıyor.

 

MixPre-10M Ses Kaydedici

Çok kanallı ses kayıt aygıtı ve USB ses arabirimiyle overdub işlevli stüdyo kalitesinde 12 kanallı portatif kayıt yapan üründeki M harfi, “müzisyenler için, müzisyenler tarafından” tasarlandığını temsil ediyor. MixPre-10M özel amaçlı kayıt donanımının kolaylığı ile bilgisayar tabalı müzik prodüksiyon yazılımının niteliğini hafif, portatif çok kanallı kaydedici ve USB ses arabiriminde bir araya getiriyor. Şarkı besteleme ve canlı performanslar için ideal MixPre-10M ile sanatçılar artık cihazları yerine sanatları üzerinde yoğunlaşabiliyor, ilham nerede ve ne zaman gelirse gelsin fikirleri ve şarkıları yakalayabilen, kolay kullanımlı, referans kalitesinde bir ses kaydediciye güvenebilirler.

 

MixPre-10T Ses Kaydedici ve Mikser

MixPre kaydediciler, mikserler, USB ses arabirimleri serisinin en son üyesi MixPre-10T, hafif, 10 girişli, 12 kanallı bir kaydedici olarak dünya kalitesinde ses, esnek enerji, hassas zaman kodu üreteci/okuyucusuyla ses yapım mikserleri, saha kayıt uzmanları ve ses tasarımcıları için ideal. MixPre-10T sekiz adet Sound Devices Kashmir mikrofon ön yükselteçlerine sahip. Bu yüksek performanslı, ultra düşük gürültülü, ayrık, Class-A mikrofon ön yükselteçleri Sound Devices tarafından ustalıkla üretildi. Kashmir mikrofon ön yükselteçleri -130dBV gürültü zemini, analog sınırlayıcılar, yeni 32 bit A-D çeviricilerle en yüksek kalitede ses kayıtlarını garantiliyor.

www.sounddevices.com


SSL

Network I/O Bağlantı Ürünleri

SSL fuarda System T ve Ağ I/O aktarım, yönlendirme ve kontrol aygıtları yelpazesine yaptığı yeni eklemeleri gösterdi. TCM1 ve Network I/O: GPIO 32 üniteleri, System T’nin gelişmiş Event Manager yazılımından en iyi şekilde yararlanmak için doğrudan LTC, MIDI ve GPIO bağlantısını sağlar. Özellikle müzik yayını ve post prodüksiyon ortamları, TCM1’in tanıtımından faydalanacaktır. Cihaz, standart LTC (XLR) ve MIDI (DIN) bağlantılarının yanı sıra USB üzerinden Sistem T’ye bağlı iki ek USB bağlantı noktası ve iki adet 25 yollu GPIO bağlantı noktası (12 GPI ve 12 GPO) içerir.

 

SSL S300-32 Yayın Konsolu

S300 kompakt yayın konsolu, daha büyük bir yapının bir parçası olarak veya daha küçük yayın konfigürasyonlarında veya OB’de tek başına herhangi bir Sistem T ağ nesnesi (kontrol, Ağ I/O ve işleme motorları) ile birleştirilebilen 16 + 1 ve şimdi 32 + 1 fader sürümlerinde sabit kurulumlu bir kontrol yüzeyidir. S500, S300, TCR ve SSL Live (L500 Plus, L300 ve L200): SSL ve Tempest platform tabanlı konsollar arasında SSL’nin Ağ I / O serisi için tam entegre, güçlendirilmiş ses ve kontrol kaynağı paylaşımı sistemi olan T S300 içerir.

www.solidstatelogic.com


Stirlitz Media

Stirlitz Media Logger 6 Radyo Günlük Kayıt Çözümü

Stirlitz Media’nın ilk kuşağı, 1999 yılında Varşova’da bir radyo istasyonunda sorunlu bir VCR tabanlı yasal uyumluluk kaydediciyi değiştirme projesi olarak geliştirilmişti. Bugün güvenilir bir TV ve radyo takip sistemi haline geldi. Stirlitz Media Logger 6 radyo günlük olay kaydedicinin kullanım kolaylığı sayesinde kullanıcılar kullanımı çok kolay, Timeline tabanlı bir Player ile kayıtlı günlüklerin istedikleri kısmına herhangi bir yerden ve aygıttan hızla erişebiliyorlar. SML Player ses şiddeti geçmişi, playout sistemi çalışma kayıtları, nelerin yayınlandığını ve GPI etkinliklerini (mikrofon açık/kapalı) gösteriyor. İçeriğin başka amaçla yeniden kullanılması (re-purpose), Podcaster ile otomatik, veya kullanımı kolay Player ile manuel yapılabiliyor.

www.stirlitzmedia.com


Stream Circle

Stream Circle Otomasyon Platformu

Küçük ve orta ölçekli kanallara yönelik kanal otomasyon yazılımı Stream Circle, farklı iş akışları için bütünleştirme arayüzleri, çoklu kanal desteği, içerik yönetimi, çizelgeleme, playout ve grafikler sağlıyor. Stream Circle yazılım platformu halka açık bir bulut hizmeti, özel bulut ortamı ya da tesis içi kurulumla çalışıp aynı yazılım işlevlerini sunabiliyor. Müşterilerin aylık bir hizmet bedeli olarak ödeme yapmaları, dinamik kanal ortamları için geniş esneklik sağlıyor. Platform son kullanıcılara hitap ettiği gibi, sistem ve hizmet bütünleştiriciler tarafından bir OEM bileşeni olarak da kullanılabiliyor.

www.streamcircle.com


Studer

Infinity Core Miks Konsolu

Giderek daha karmaşık hale gelen küresel canlı prodüksiyonlar için, Studer Infinity Core Serisi, en üst düzey işleme artıklığı korumasının güvencesiyle birlikte, en zorlu işlem gereksinimlerini rahatlıkla aşmaktadır. Günümüzün miks sistemleri halihazırda el değmemiş ses kalitesi ve yüzlerce girişle canlı prodüksiyon yapabilecek kapasiteye sahip olsa da, endüstri sürekli olarak sınırı zorluyor ve teknolojiden daha fazlasını talep ediyor. Studer ‘Infinity Core’ teknolojisi, CPU tabanlı bir sistemde 1000’den fazla ses kanalını işleyebilen ideal esnek, geleceğe hazır arka uç ses sinyal işleme çözümünü oluşturmak için standart BT bileşenlerini kullanır. Infinity Core teknolojisi, son derece ölçeklenebilir bir sistem, yeni sinyal işleme tasarımlarının daha hızlı geliştirilmesi, büyük kanal sayımları, tek bir arıza noktası olmadan tam sistem yedeklemesi sağlar.

 

Studer Micro Series V2.0 Yazılımı

Ağ bağlantılı AV da dahil olmak üzere ses, video, ışıklandırma ve kontrol sistemlerinde dünya lideri olan HARMAN Professional Solutions, 2018 IBC Show’da yeni Studer HARMAN Micro Series V2.0 yazılımını duyurdu. Studer Micro Serisi, radyo ve TV yayınları, prodüksiyon stüdyoları ve ENG / DSNG gibi çeşitli uygulamalar için ideal olan kompakt ve esnek bir yayın çözümüdür. HARMAN Micro Serisi V2.0 yazılımı, daha önce duyurulan VoiceMix (otomatik miks) işlevselliği dahil olmak üzere, ses kısma, kullanıcı erişim ayrıcalıkları, atanabilir FX ve 19 önemli iyileştirme ve hata düzeltme dahil olmak üzere, miks iş akışını ve kullanıcı deneyimini geliştiren güçlü yeni özellikler sunar. Buna ek olarak, 2.0 güncellemesi ile Studer Micro, Japon pazarına yönelik frekans uyumluluğuna sahiptir.

 

VISTA 5 BLACK EDITION Sürümü

Vista 5 BE, Studer’ın Infinity Core 300, 600 ve 1000 ve yeni Compact Infinity Core 300 ve 600 sürümlerini içeren tüm Infinity Core ürün serisini destekliyor. Ayrıca Compact CoreLink Card ve Studer’ın Infinity Core Commercial (COTS) çözümünü de destekliyor. BT dostu çözüm, müşterilerin Studer’ın gerçek zamanlı ses işleme donanımını, yalnızca standart bir PCIe Infinity CoreLink kartı ekleyerek kendi sunucu donanımlarında kullanmalarını sağlıyor. Vista serisi konsolların tüm yetenekleri ile birlikte, Studer Vista 5 BE ve ileri düzeyde esnek özellik seti, yayın yapım, canlı ses ve performans mekanlarındaki kullanıcılar arasında tercih edilmeye aday. Vista 5 BE, bir Studer kontrol yüzeyini endüstri lideri Infinity Core işlem motoru desteği ile birleştiren düşük maliyetli bir miks masası ve 22, 32 ve 42 fader sayısı ile geliyor.

www.studer.ch


SWIT

S-8U63 Sony BP-U DV Kamera Bataryası

Sony BP-U60 pilin yerine çıkan S-8U63, Sony kaydedicili kameralar PMW-EX1/EX1R/EX3/F3, PMW-100/200 ve PXW-FS7/FS5, PXW-X160/180 ile tamamen uyumlu. S-8U63 kamerayla dijital bilgi alışverişi yapabiliyor, ve kalan gücü kameranın vizöründe gösteriyor. Nominal gerilimi 14.4 Volt olan lityum iyon batarya, 63Wh/4.4Ah kapasiteye sahip. 4 seviyeli LED güç göstergesi de içeren ürün, 14.4V D-Tap DC çıkışa, 5V/1A USB şarj çıkışına ve çoklu devre koruma teknolojisine sahip.

 

PB-S98A 98Wh Dijital Batarya

Küçük tasarımlı, boyları normal pillerden daha kısa olan PB-S serisi kamera bataryaları, çoğu sinema kamerasına mükemmel uyumlu. Kare şeklinde üretilen bataryalar maksimum 100 Watt, 8 Amper yük çekiyor. 2 adet D-Tap çıkış soketi, 1 adet USB 5V/2A eneruji çıkış soketi, kalan çalışma süresini tam olarak gösteren LCD ekrana sahip bataryalar, güç bilgisini Sonye ve RED kameralarda da görüntülüyor.

www.swit.cc


TAG V.S.

MCL-9200 IP Çoklu Görüntüleme Yazılımı

Tamamen IP özellikli, yazılım tabanlı çözüm MCL-9200, IP sinyalleri üzerinden sıkıştırmasız SMPTE 2022-6 ve 2110 SDI görüntülerin kodlarını çözmek, analiz etmek ve çoklu görüntülemek için kullanılıyor. TAG’in MCM-9000 platformunun bir parçası olan MCL-9200, yayın çoklu görüntüleme uygulamaları ve ortamları için tasarlandı. Son derece düşük gecikmeli, IP ağ bağlantısı, içerik analizi, hata tespit özelikli MCL-9200, prodüksiyon, post prodüksiyon ve yayın kontrol izleme gereksinimleri için ideal.

www.tagvs.com


Tedial

Evolution aSTORM Bellek Çözümü

Geleceğe dönük, etkin maliyetli içerik bellek alanı çözümü, bölümler ve konumlar arasında çeşitli bellek alanı katlarını şeffaf olarak yönetiyor. Ölçeklendirilebilen ve güvenilir Evolution ASTORM, teknoloji değiştiğinde veya ilgili bellek maliyetleri azaldığında kullanıcılara yatırımlarını hızla bu duruma uyarlama imkanı veriyor. Çok katmanlı bir çözüm olarak Evolution ASTORM müşteriye göre düzenlenen işletme kurallarına dayanan karmaşık algoritmalarla çevrim içi, bulut ve çevrim dışı arşiv bellek alanlarını saydam ve kesintisiz olarak yönetiyor. Dosya konumlarını sanallaştırarak çok merkezli operasyonlara, bulut iş akışlarına ve karma senaryolara imkan veriyor, böylece fiziksel konumların bir “arttırılmış algısını” sunuyorlar.

www.tedial.com


Tektronix

Sentry TekMOS Resim Kalite Algoritması

Sentry bulut ve kablo ağlarında canlı görüntü akışlarının izlenmesini otomatikleştiriyor. Yüzlerce kalite değerlendirmesi, uyumluluk kontrolleri, görüntü ve ses analizi sağlayan Sentry, şimdi de TekMOS’un eklenmesiyle aynı anda çok sayıda canlı görüntü akışı üzerinde bir resim kalitesi derecesi sunuyor. Referanssız resim kalitesi analiz algoritması TekMOS, makine öğrenme teknikleri kullanarak bir MOS (Mean Opinion Score) üretiyor ve böylece bir ortalama değerlendirme değeri sunuyor. Bu değerlerin izleyicilerin içeriğin kalitesini nasıl değerlendikleriyle güçlü bir korelasyonu var. TekMOS değerleri grafik ekranlarla görülebiliyor veya bir API kullanarak çıkartılabiliyor.

 

PRISM IP Bağlantısı

IP ağlar yayıncılığın geleceği. IP altyapı yatırımları artıyor. Endüstri IP teknolojisini benimsedikçe, izleyicilere kaliteli içerik ulaştırmayı garantileyecek yeni araçlar gerekiyor. Tektronix PRISM artık standart olarak IP bağlantılı ve ilgili özelliklerle teslim ediliyor ve müşterilere çok sayıda IP akışının sayısını ve içeriğini kolayca belirleme imkanı vererek, PTP mesajlarının olmasını, karma ortamlarda IP sistemlerden hızla hata ayaklamayı, içerik üzerinde kalite kontrolü yapmayı garantiliyor. PRISM’de Waveform, Vector ve Diamond gibi temel kurgu özellikleri var.

www.tek.com


Telemetrics

Televator EP7 Pedestal

Televator EP7 asansörlü pedestal, güçlü sabitleme amaçlanarak tasarlandı. Üç farklı boyutta EP7-600, EP7-700 ve EP7-1000 modelleri, neredeyse her kamera ve ağırlık konumuna uygun. EP7 sayesinde kullanıcılar geniş ve küçük stüdyolarda mevcut alanları en iyi şekilde kullanabiliyorlar ve yapımın değerini yükselten yaratıcı çekimleri kolaylaştırabiliyorlar.

www.telemetricsinc.com


Telemetrics

RCCP-1A Kamera Uzaktan Kumanda Paneli

RCCP-1’in “Advanced” modeli RCCP-1A’nın yeni reFrame teknolojisi, NAB2018 fuarında Best of Show ödülünü kazandı. Telemetrics RCCP-1A şimdi çok geniş kapsamlı kullanıcı arayüzü, joystick yapılandırma, daha pürüzsüz zoom işlevleri ve döngü yetenekleri gibi zenginleştirilmiş özelikler sunuyor. Opsiyonel Studio yazılımlı (RCCP-1A-STS) sistemde reFrame otomatik çekim düzeltme teknolojisi var. Bu özellik otomatik haber odası uygulamalarında yüz tanıyarak kameraları konuşmacılara doğru kilitliyor ve çekimi otomatik olarak kırpıyor, kameramanın kontrollere dokunmasına bile gerek kalmıyor. Legislative yazılımlı sistem (RCCP-1A-LGS) salonun ve katılımcıların kuşbakışı görünümünü veriyor.

www.telemetricsinc.com


Teleste

Teleste Luminato Dijital Yazı Platformu

Teleste Luminato dijital yazı platformu, canlı içerik işleme için tasarlanmıştır. İçerik çeşitli kaynaklardan alınabilir ve daha sonra CATV, OTT ve/veya IPTV dağıtımı için ağa dönüştürülür ve yeniden düzenlenir. Kablo TV operatörleri ve Telco’nun değişken boyutları ve özellik talepleri Luminato’nun benzersiz güvenilirliğini ve kullanım kolaylığını beğeniyorlar. Şasi altı işlem modülü yuvalarına ayrılmıştır. Modül yuvaları, uygulama gereksinimlerine bağlı olarak mevcut Luminato alıcıları ve çıkış modüllerinin herhangi bir kombinasyonu ile donatılabilir.

www.teleste.com


Telestream

iQ ABR Görüntü İzleme ve Analiz Çözümü

Telestream dünyanın ilk tamamen sanal, uçtan uca uyarlamalı bit hızlı (ABR) görüntü izleme ve analiz çözümünü sunuyor. Eski ve büyük ağlarda dinamizmi yükseltmenin zorlukları var. Uçtan uca iQ çözümünün sanallaştırılmış bu sürümü kullanılarak mühendisin günler alan prop kurulum ve yapılandırma işlerinin süresi birkaç dakikaya iniyor. iQ görüntü kalite çözümlerinin uçtan uca bütünleşik takip yaklaşımından yararlanan bu sistem, aboneler için deneyim kalitesini (QoE), servis sağlayıcılar için hizmet kalitesini (QoS) garantiliyor. Tüm içerik yapım ve dağıtım ağını tüketicinin evine veya mobil aygıtına kadar genişletiyor. Telestream iQ görüntü takip ve analiz çözümleri sezgisel görüntü hizmet yönetimi ve sorun giderme için tek bir bütünleşik grafik kullanıcı arayüzü sunuyor.

 

Telestream Cloud Medya İşleme Hizmeti

Çeşitli dijital medya işleme yetenekleri sunan Telestream Cloud, çok sayıda coğrafi bölgede ve birden fazla bulut servis sağlayıcı ile çalışıyor. Döndürme, iş akışı, zamanlamalı metin ve kalite garantisi hizmetlerinden her biri ayrı, bağımsız çalışan bir servis olup, zengin medya işleme yetenekleri içeriyor. Her hizmet belli bir Telestream ürünleri paketi tarafından destekleniyor. Aylık kullanım raporu ve fatura, bir müşterinin kullandığı hizmetleri kapsıyor.

www.telestream.net


Telos Alliance

Telos Infinity IP Intercom İletişim Sistemi

Yeni performans, çeşitlilik ve düşük maliyet kriterleri belirleyen The Telos Alliance TV Solutions Group’un Telos Infinity IP Intercom ürünü geçtiğimiz ay IBC 2018’de görücüye çıktı. Yalnızca bir talkback sisteminden çok daha fazlası olan Telos Infinity IP Intercom, sesli iletişim ve destek sesini, en son standartları temel alan VoIP ve Livewire+ AES67 AoIP aktarımı kullanan tek bir BT omurgası üzerinde birleştiriyor. Telos Infinity IP Intercom, modası geçen matris teknolojisini değiştiriyor ve ödün vermeden ve sınırlandırma olmaksızın özel nitelikler ve işlevsellik sunuyor.

 

Telos VX Broadcast VoIP Telefon Sistemleri

Telos VX talk-show sistemleri dünyanın ilk gerçek VoIP tabanlı yayın telefon sistemleri ve o zamandan beri, yayın stüdyosuna VoIP gücünü benzersiz şekilde sunmak için endüstri standardı haline geldi. Telos VX Enterprise ve VX Prime+, efsanevi VX sisteminin yeni nesil üyeleri, her ikisi de güçlü bir yeni 1RU donanım sunucusunda AES67’yi dahili olarak destekliyor. VX Enterprise ile VX Prime+ arasındaki tek fark, Enterprise’ın daha büyük tesisler için 120 bağlantılı hibride kadar kapasitesini artırabilmesi ve Prime+’ın 8 hibritlik sabir bir kapasiteye sahip olması.

www.telosalliance.com


Teradek

TERADEK RT ACI Kamera Arabirimi

ACI, kamera kontrolünü ve yönetimini sezgisel bir UI, dokunmatik bir buton ve jogwheel kontrolleriyle yeniden tasarlayan bir RED DSMC2 modülüdür. ACI modülü, akıllıca tasarlanmış bir yazılım kullanıcı arayüzünü fiziksel kontrollerle birleştirerek kamera kontrolünü ve yönetimini basitleştirir. Donanım, RED DSMC2 kameraların yanlarına sorunsuz bir şekilde takılır ve bir CRTL (RS232) portuna sahip herhangi bir DSMC2 I/O modülü ile çalışabilir. RF.ACI, sistemin kamera veya kablosuz uzaktan kumanda olarak kullanılmasına izin veren 2.4GHz FHSS radyo ekler. RF.ACI uzaktan kumanda, kamera ayarlarını 5000 fit uzaklığa ayarlamak için bir kamera RF.ACI, MDR.ACI veya Teradek RT Latitude MDR ile eşleştiriliyor.

 

VidiU Go HEVC Kodlayıcı

Herkes çevrimiçi ortamda canlı yayın yapabilir, ancak herkes bunu profesyonel şekilde yapamaz. VidiU Go ile canlı prodüksiyonunuz 1080p60 video yayın kalitesi, bağlı ağ yedeklemesi ve son teknoloji HEVC sıkıştırması ile bir sonraki seviyeye çekiliyor. HDMI ve SDI girişleriyle VidiU Go, hem tüketici hem de profesyonel kameralarla birlikte Newtek, Roland, vMix ve daha pek çok popüler video anahtarlayıcısına ek olarak sorunsuz bir şekilde bağlanır. Bazen kısa süre içerisinde canlı yayına geçmek zorunda olursunuz, bu yüzden önyükleme ve yapılandırma işlemleri basitleştirildi, böylece hiç vakit kaybetmeden çalıştırabiliyor. Aktarım parametrelerinizi VidiU Go’nun web ve OLED arayüzünden hızlıca ayarlayın veya cihazınızı iOS ve Android için ücretsiz VidiU uygulamasıyla önceden yapılandırın. Açıldıktan sonra VidiU Go, 10 saniyenin altında aktarıma hazır olur.

www.teradek.com


The Switch

The Switch Studios Haber Çözümü

The Switch başlıca medya piyasalarının merkezlerinde yer alan dokuz stüdyoda çalışıyor; Londra, Burbank, Los Angeles ve New York. Switch fiber ağına ve uydu tesislerine bağlı The Switch Studios, geniş, çok kameralı canlı yapımlar, medya turneleri, çok konuşmacılı söyleşiler, ürün sergileme, VO, demolar ve eklemeler için ideal. Her stüdyoda eksiksiz kameralar, ses donanımları, ışıklandırma, teleprompter, çok çeşitli kent arka plan görüntüleri var. Dünya çapında büyük haber kuruluşları ve içerik yaratıcıları her gün uluslar arası haber toplama ve diğer canlı yapımları için The Switch Studios kullanıyor.

www.theswitch.tv


Tieline

Cloud Codec Controller Kodek Yazılımı

Uzaktan tüm bir Tieline kodekleri grubunu yönetmek için tasarlanan Cloud Codec Controller, mühendislere uzaktaki tüm kodekleri stüdyodan yapılandırma, bağlanma ve izleme imkanı veriyor. Cloud Codec Controller internete bağlandığında Report-IT Enterprise uygulamasını çalıştıran bir Tieline kodek veya aygıtın varlığını hemen algılıyor. Böylece mühendisler canlı bağlantıları evden, stüdyodan veya internet bağlantısı olan istedikleri yerden denetleyebiliyorlar. Kodeklerin çevrim içi ve dışı durumları, Report-IT Enterprise’a giriş yapan kullanıcılar, bağlantı kalitesi, ses düzeyleri takip edilebiliyor. Ses seviyeleri uzaktan ayarlanabiliyor.

 

ViA Uzaktan Kumandalı Kodek

ViA uzaktan kumandalı kodek, IP, ISDN, POTS, veri toplama, yedekli IP akışı, mono, stereo, çift mono, çift yönlü stereo ve ayrı bir çift yönlü mono haberleşmeyi destekliyor. Son aygıt yazılımı yenilikleri, kodeke giriş EQ, giriş sıkıştırma ve dokunmatik ekran yönlendirme matrisi ekledi. Sıkıştırma ayarları da sade, ayarlanması kolay bir grafik ekranla yenilendi. ViA ile ses dosyalarının aynı anda canlı akış, kayıt ve oynatımı yapılabiliyor, kayıtlar izlenip yönetilebiliyor.

www.tieline.com


Tilta

Nucleus-M Kablosuz Lens Kontrol Sistemi

Nucleus-M, devrim yaratan ve son derece özelleştirilebilir 3 kanallı bir kablosuz lens kontrol sistemidir. Odak, iris ve zoom üzerinde tam kontrol sahibi olmanıza ve FIZ el ünitesine veya iki kablosuz tutma kolu arasında zoom yapmanıza olanak tanır. El ünitesi ve kablosuz tutma kolu arasındaki kanalların kontrolünü, bir butona basarak bile uygun gördüğünüz şekilde ölebilirsiniz. Hem el ünitesinin hem de tutma kolunun kablosuz menzili 1.000 feet ve planlanan yaklaşmakta olan verici yükseltmesiyle, menzil 1 ¼ mil›e kadar ulaşabilir! Bu, drone veya arabaya monte edilmiş çekimler için idealdir.

 

Gravity G2X Kompakt El Gimbal Sistemi

Tiltamax Gravity G2X kompakt el gimbal sistemi, kamera sistemlerini stabilize etmek için daha küçük, daha kompakt bir kurulumda Tiltamax Gravity 3-Axis gimbal ile aynı teknolojiyi kullanır. Maksimum 8 lbs taşıma kapasitesi ile bu gimbal, DSLR’ler, aynasız kameralar, akıllı telefonlar ve GoPro’lar için idealdir. Gravity G2X, daha uzun kamera kurulumlarını dengelemek için size daha fazla alan sağlayan 45 derece açılı bir silindir motora sahiptir. Bu açılı tasarım, kameranızın monitörünün engellenmemiş görüntüsünü de sağlar.

www.tilta.com


Transvideo

StarliteHD-m Monitör ve Kaydedici

StarliteHD-m kaydedicili monitörün Zeiss eXtended technology lenslerine ve Cooke/i lenslerine yönelik akıllı arabirimi sayesinde, bu lenslerin statik ve dinamik lens üstverileri kaydedilebiliyor. Zeiss eXtended Data gerçek zamanda lens bozulması ve gölgelenme bilgilerini veriyor. Zeiss CP.3 XD lensler sayesinde sınırlı bütçeli küçük yapımlar bile son teknolojili, büyük bütçeli filmler, reklamlar ve televizyon programlarında yaygın olan gelişmiş tekniklere erişim kazanabiliyor. Her zaman kodu için bir üstveri içeren bilgiler kaydedilip, bir SD kartta saklanıyor. Zoom, peaking, focus puller görünümü, kayıt/oynatım, üstveri görünümü, PDF raporu sağlıyor.

 

StarliteHD-Canon kamera Monitörü

Fuarda bir ME-200S-SH kamera üzerinde sergilenen StarliteHD-Canon mini monitör, Canon’un çok hafif ve duyarlı kübik kamerasına güçlü bir insan etkileşim arayüzü kazandırıyor. Kamera menüsüne eksiksiz erişilebiliyor ve özel ayarlar için kısayollar sunuluyor.

www.transvideo.eu


Trilogy

MENTOR CX Test Sinyali Geçiş Aygıtı

Bir Clear-Com şirketi olan Trilogy yeni Mentor CX geçiş cihazını IBC2018’de sergiledi. Mentor CX, ana ve yedek Mentor RG Signal Pulse jeneratörleri ile kullanıldığında video ve audio test sinyallerinin otomatik geçişini sağlıyor. Mentor ürün ailesi, yüksek kaliteli dijital SPG gerektiren herhangi bir dijital ya da karışık formatlı ortam için uygun. Mentor CX, bir çift Mentor RG jeneratör arasında manuel ya da otomatik geçiş sağlıyor ve yayın uygulamaları için olası maksimum güvenliği sunuyor. Mentor CX geçiş cihazı, ses, video ve zaman kodu zamanlaması ve senkronizasyonu sağlamak için tasarlanmış ve herhangi bir yayın ya da profesyonel medya uygulamasında aktif yedekli olarak kullanılabiliyor. Mentor CX, her iki RG cihazından gelen birden çok tipte 22 adede kadar farklı dijital ve analog sinyal kanalını, sinyallerde herhangi bir bozulma olmadan izleyebiliyor ve ikinci Mentor RG’ye geçişi kolaylaştırıyor.

www.trilogymentors.com


TSL Products

PAM-IP Ses Takip ürünleri

PAM1-IP ve PAM2-IP ses takip ürünleri artık ST-2110’u tamamen destekleyerek ST-2110 görüntü ve ses akışlarının IP altyapıları için takip edilmesine imkan veriyor. Uç aygıt kurulumu için kontrol API’lerden yararlanılabiliyor. PAM-IP IP ağlar içerisinde uç aygıt denetimi için Ember+ protokolünü de destekliyor. PAM1-IP ve PAM2-IP’deki iki 10Gig/E SFP+ portu ile müşteriler ST2110 ve ST2022-6 çoklu yayın akışları içerisinde taşınan sesleri takip edebiliyorlar. Her iki aygıt eşlik eden görüntü içeriğini ön panelde göstererek eksiksiz bir izleme deneyimi sunuyor. Düşük maliyetli bir IP ağ altyapısına bağlanıldığında Dante veya AES67 ses akışları gibi sadece sesten oluşan içerikler de PAM1-IP ve PAM2-IP kullanılarak takip edilebiliyor.

 

MPA1 Doğruluk Takibi Ürünleri

Doğruluk takibi (confidence monitoring) ses kaydedilmekte iken kayıt aygıtından doğrudan sesi dinleyip, kaynağın doğru kayıt edilip edilmediğini kontrol etmeye yönelik bir teknik. TSL Products’ın MPA1 doğruluk takibi ürünleri artık TSL Advanced Control System veya SNMP destekli diğer firmaların kontrol sistemlerini kullanarak daha geniş kapsamlı ses takip çözümlerine katkıda bulunabiliyorlar. Fransa’da Canal+ Factory’nin IP iş akışı gereksinimlerini karşılamak için geliştirilen SNMP kontrol eki, operatörlere ve mühendislere istedikleri kontrol panelinden MPA1’i uzaktan kumanda etme imkanı veriyor. MPA1 serisinde MPA1-MIX-MADI, MPA1-MIX-DANTE ve MPA1-MIX-SDI doğruluk monitörleri, ve son eklenen MPA1-SOLO-8 ve MPA1-MIX-8 var.

www.tslproducts.com


TVLogic

LUM-310R 31” 4K HDR Monitör

LUM-310R, 31 inç genişliğinde Super-IPS 4K LCD (4096 × 2160) ve eş zamanlı derin siyah minimum 0,002 nit ile birlikte referans HDR içeriğinin 2.000 nitlik maksimum parlaklıkta reprodüksiyonu için tasarlanmış bir yerel karartma arka ışık dizisiyle 4K HDR referans master prodüksiyon monitörüdür. Bu, 1 milyondan 1’e kadar eşzamanlı bir kontrast oranını mümkün kılar. LUM-310R, SMPTE ST2084, ST2086 ve ST2094 [beklemede], Hibrid-Log Gamma (HLG) ve diğerleri gibi çeşitli HDR standartlarını destekler. Ayrıca, Rec.709, DCI ve Rec.2020 dahil olmak üzere çoklu renk gamutlarını da destekler. Sinyal I / O, bir, iki veya dört SDI bağlantısı ile HDMI (ver.2.0) üzerinden 3G/6G/12G-SDI girişi içerir.

 

F-7H Kamera üzeri Monitör

HDR Alan Monitörü (maksimum luminans 3,600nit) F-7H, 3,600nit ultra yüksek parlaklığa sahip 7 inçlik bir Full HD çözünürlüklü (1920x1080) prodüksiyon monitörüdür. F-7H, 1 SDI girişi, 1 SDI çıkışı, 1HDMI girişi ve 1 HDMI çıkış arayüzü ile karşılıklı SDI <-> HDMI dönüşüm sağlar. Ayrıca, dalga şekli ve vektörskop, ses seviyesi ölçerler, odak yardımı, aralık hatası, zaman kodu ekranı, çeşitli en-boy oranları, 3D LUT içe aktarma, kamera günlükleri ve PQ, HLG, SLog3ve HDR EOTF’leri dahil HDR emülasyonu gibi tüm profesyonel özellikleri desteklemektedir.

 

VFM-055A 5.5” FHD OLED Vizör Monitörü

VFM-055A, doğal 1920x1080 çözünürlüğe sahip, 5,5 inç OLED (organik LED) fotoğraf makinesi vizör monitörüdür. Derin siyahlar, geniş gamut renk üretimi, çok geniş bir görüntüleme açısı ve 3G-SDI ve HDMI 1.4 girişleri üzerinden çoklu video formatları için destek ile gerçek sinematik görüntü kalitesi sunar. Faydalı fonksiyonlar arasında sinema kameralarının log-lineer LUT dönüşümü, HDMI-SDI çapraz dönüştürülmüş çıkış seçenekleri bulunur.

 

LVM-171S 16.5” FHD LCD Monitör

Yeni LVM-171S, 1920x1080 gerçek çözünürlüğü, geniş gamut reprodüksiyonu (DCI-P3›e kadar), geliştirilmiş kontrast oranı ve geniş LCD ekranı ile diğer LCD›lerden farklı geniş görüş açısı ile 16,5 inç IPS LCD paneline sahip en üst düzey QC-Grade 17” model. Tamamen yeniden tasarlanmış bir video işlem birimi, güçlü çift kanallı performans ve artifakt içermeyen görüntü reprodüksiyonu sağlar. Çeşitli sinema kameraları için log-line LUT’lar, kolay alan yükseltilebilirliği ve görüntü işleme özelliklerinin tamamı için destek standarttır.

www.tvlogic.tv


TVU Networks

TVU RPS Uzak Yapım Sistemi

RPS çözümü bir yayıncının mevcut stüdyo denetim odası personeli ve donanımı ile sahadan halka açık bir internet bağlantısı kullanarak canlı çok kameralı uzak televizyon yayınları için uygun maliyetli bir alternatif sunuyor. Çoğunlukla spor etkinliklerini küresel ölçekte yayınlamak için kullanılan TVU RPS, geçen Katalonya başkanlık seçimleri gibi diğer olaylarda da kullanıldı. TVU RPS verici altı adede kadar senkronize SDI kaynağını kodluyor ve uzak bir stüdyodaki TVU RPS alıcısına yüksek kaliteli, düşük gecikmeli IP görüntü iletiyor. Her kanal için ayrı bit hızı yapılandırması ve opsiyonel kanal önceliği sayesinde en önemli canlı yayınlar için tutarlı bir sinyali garantiliyor.

 

TVU Timelock Kablosuz Uzak Yapım Çözümü

TVU Timelock çözümü, sinyallerini senkronize den TVU One gibi kendi çoklu TVU vericilerine sahip yayıncılar için kablosuz uzak yapımları mümkün kılıyor. Geleneksel olay yerinde çok kameralı görüntü yapımcılığına bir alternatif getiren TVU Timelock, yayıncıların çok daha fazla canlı etkinlik yayınlamalarını sağlıyor.

 

TVU Producer Uzak Yapım Çözümü

Bulut tabanlı, grafik ve görüntü tekrar oynatım özellikli çok kameralı uzak yapım çözümü TVU Producer, donanım veya yazılım kurulumu gerektirmeden profesyonel kalitede yapımlar sağlıyor ve sade WYSIWYG kullanıcı arayüzü sayesinde neredeyse hiç deneyim ve eğitime sahip olmayan operatörler tarafından bile kullanılabiliyor. Minimum çözüm gereksinimi internet erişimi ve bir akıllı telefon. Çok kanallı bir IP görüntü anahtarlayıcı içeren ve aynı anda Facebook Live, Periscope Producer, YouTube Live ve çoğu içerik dağıtım ağına (CDN) çıkış yapabilen TVU Producer, mükemmel senkronize geçişlerle profesyonel kalitede çok kameralı canlı etkinliklerin kolay yapımlarını gerçekleştiriyor.

www.tvunetworks.com


Vecima Networks

Entra Access Switch 10GbE Anahtarlama Cihazı

Uzaktan bulut yönetimli, 8 port X 10 GbE su geçirmez anahtarlama cihazı Entra Access Switch, hemen her türlü kurulum ortamında Carrier Ethernet hizmetlerini destekliyor. Yetersiz fibere sahip ağların kapasitelerini arttırırken, pahalı DWDM optiklerin kullanımını en aza indirmek için tasarlandı. Kıusa mesafeli fiber uzatma, yoğun fiber dağıtımlı erişim kurulumları ve işletme hizmetlerini genişletme için sermaye maliyetleri azaltılıyor. IEEE 1588v2* zamanlama, mobil ağda sahadan merkeze görüntü toplama yeteneğinin yanı sıra DOCSIS 3.1 dağıtık erişim bütünleştirmeyi destekliyor. Entra Access Switch kuruluşlarda mevcut olan kısa ve uzun mesafeli fiber bağlantılardan mümkün olan en yüksek yatırım geri dönüşünü (ROI) garantiliyor.

www.vecima.com


Velvet Light

Velvet Light 2x2 Yumuşak LED Işık

Sadece 290W tüketen Velvet Light 2x2 ışık kaynağının büyük kare yüzeyi, 6000W güç tüketen bir tungsten alan ışığından daha fazla çıkış üretiyor. 7 santimetre kalınlığındaki çift renkli panelin kurulumu kolay. Sağlam, toza IP51 sınıfı dayanıklı %100 alüminyum gövdesi, stüdyoda veya her yerde en zorlu çekim koşuluna dayanacak yapıda üretildi. Yüksek kaliteli Osram LED, Velvet elektroniği ve tek parça alüminyum ısı gidericisi, LED’lerin en uygun sıcaklıkta 50.000 saatten fazla ömre sahip olmalarını sağlıyor. Velvet Light 2x2, sadece 290 Watt enerji tüketerek 3 metrede 1000 lüks parlaklıkta yumuşak ışık veriyor.

 

Velvet Mini 1 LED Panel

Velvet Mini 1 video çekenlere bgüçlü, sessiz, sağlam ve kullanımı kolay Velvet kalitesinde ışığı, küçük ve portatif bir kasada sunuyor. Yağmura dayanıklı süper yumuşak panel, çık hızlı kurulup ayarlanacak şekilde tasarlandı. Hızlı erişilen buton sayesinde renk sıcaklığı 3200K ile 5600K arasında hızla değiştirilebiliyor. Net görülebilen dijital ekrana ve darbeye dayanıklı butonlara sahip Velvet Mini 1, yumuşak, doğal güzellikte ışık üreterek mükemmel cilt tonları ve gerçek renkler sunuyor. Her türlü Vlock pil yuvası veya Smart Vlock AC adaptörle 90-240 VAC gerilimlerde çalışıyor.

www.velvetlight.tv


Venera

Pulsar Otomatik QC Sistemi

Pulsar piyasadaki en hızlı, en kapsamlı ve çok yönlü dosya tabanlı Otomatik QC sistemidir. İçerik yaşam döngüsünün her aşamasında kalite kontrolünü otomatikleştirir. Rapid eklenti modülü ile birlikte Pulsar, iş akışının herhangi bir aşamasında hızlı tarama, QC, otomatik sıralama ve derinlemesine doğrulama gerçekleştirme için kullanılabilir. Geniş aralıktaki çekimlerle birlikte tüm Broadcast / OTT formatları için destek ile Pulsar, yayın, yapım, post prodüksiyon, medya hizmetleri, arşivleme ve Over-the-Top dahil olmak üzere çok çeşitli iş akışlarında kullanılmaya hazırdır.

www.veneratech.com


Veset

Altos Yazılım Hizmeti

Veset’in çizelgeleme ve planlama yazılım hizmeti modülü, Nimbus bulut playout platformunu daha da güçlendiriyor. Veset Altos tamamen bulut tabanlı bir doğrusal kanal çizelgeleme sistemi. Sade kullanıcı arayüzü kullanımı kolaylaştırıyor ve mevcut iş akışlarının içerisine kolayca bütünleştirilebiliyor. Nimbus bulut playout platformunun bir parçası olarak doğrusal kanalların tamamen IP ve bulut tabanlı bir iş akışına taşınmalarını sağlıyor.

www.veset.tv


Video Clarity

Video Clarity ClearView 9.0 Yazılımı

IBC2018’de ilk Avrupa tanıtımı yapılan ClearView 9.0, Video Clarity’nin ClearView video kalite analizörü serisi için en yeni yazılım sürümü. Müşteri dönüşleri ile geliştirilen sürüm 9.0, günlük kullanıcıların zaman kazanmasına ve var olan ClearView sistemlerinden daha fazla yararlanmasına yardım eden birçok yeni özelliği de beraberinde getiriyor. Büyük bir güncelleme olan NIQE yeni yüksek performanslı referanssız metrik, günümüzün bulut tabanlı iletim iş akışlarında genellikle olduğu gibi bir kaynak referansı olmadığında doğru kalite ölçümü sunuyor.

 

RTM IP Kalite Ölçüm Aygıtı

Video Clarity’nin IBC2018’deki standını ziyaret edenler, RTM gerçek zamanlı ses ve video izleme çözümleri serisinin yeni modeli ve sektördeki en doğru gerçek zamanlı ses ve video kalite ölçüm cihazı olan RTM IP’yi gördüler. Yalnızca Gigabit Ethernet ve 10 Gigabit Ethernet IP arayüzlerini kullanan RTM IP, sıkıştırmasız ve sıkıştırmalı video akışları için IP ortamında otomatik, tam referans, gerçek zamanlı kalite testi yapıyor. Artık program sağlayıcılar ve üreticilerin, SMPTE ST 2110 ve ST 2022 ağ ortamında işlenen akışlar ve dosyalarda kaynak kalitesini anlamak için otomatik, gerçek zamanlı bir sistemi var. Uzun süreli resim ve ses kalite testi, dudak senkronizasyon testi ve otomatik hata kaydı, IP ortamında gerçekleşiyor.

www.videoclarity.com


Vinten

Robotik Tavan Rayları

Vinten IBC’de pedestalları ve yükseklik sürücüleriyle birlikte tavan ray sistemini sergiledi. Vinten Automation ile deneyimli dolly üreticisi Tecnopoint’in işbirliğinin bir ürünü olan Vinten tavan ray sistemi, zeminde az yer kaplamanın önemli olduğu yaratıcı yapımlar için tasarlandı. Tavan ray sisteminin dolly, motorlu sütun ve robotik kafası, Vinten denetim protokolü ile birlikte çalışıyor ve Vinten robotik denetim sisteminden (VRC) eksiksiz yönetilerek, tüm Vinten robotik kamera destekleriyle bütünleşen, güçlü bir stüdyo robotik çözümü oluşturuyor. Ray sistemi ardışık çekimi destekleyerek kullanıcılara çok sayıda çekimi seçip çoklu anahtar karelerle kesintisiz bir hareket gerçekleştirme imkanı verirken, bir kodlayıcı ray verisini VRC’ye aktararak sistemi artırılmış gerçeklik veya sanal gerçeklik ortamında kullanıma hazır hale getiriyor.

www.vinten.com


Vision Research

Phantom v1840 Çok Hızlı Kamera

Phantom ultra yüksek hızlı kamera ailesine son katılan Phantom v1840, Phantom v2640 gibi, 18Gpix/saniyede aynı çok yüksek görüntü kalitesini veriyor. Yine bu iki kamera Phantom modelleri arasında en düşük gürültü zemini ve yüksek 64dB dinamik aralık ile yüksek 4 megapiksel 2048x1952 çözünürlükte üstün görüntü kalitesi sağlıyor. Phantom v1840 kameradaki özel CMOS 4 megapiksel sensör, yüksek çözünürlükte saniyede 4510 kare, 1920x1080 çözünürlükte ise saniyede 8570 kare hızlarda 12 bitlik görüntüler yakalıyor.

www.phantomhighspeed.com


VITEC

MGW Diamond Kodlayıcı

VITEC fuarda HEVC görüntü toplama ve dağıtım çözümlerini yeni MGW Diamond kodlayıcı, MGW Ace kodlayıcı ve kod çözücü, VITEC Playout Server noktadan noktaya HEVC görüntü toplama ve dağıtma sunucusu ile birlikte tanıttı. MGW Diamond VITEC HEVC ailesine küçük ve portatif yapısında dört kanallı HEVC kodlama getiriyor. Yeni VITEC Playout Server, IPTV akışlarının yönetimi, kaydı, ön izlamasi ve dağıtımı için verimli bir platform sunarak, VITEC’in noktadan noktaya HEVC görüntü toplama ekosistemini tamamlıyor.

 

EZ TV IPTV ve Dijital Tabela Platformu

EZ TV IPTV ve dijital tabela platformuna yeni eklenen medya kütüphanesi yetenekleri, medya uzmanlarına medya dosyalarını etiketlemek, kurgulamak, düzenlemek, kaydetmek ve paylaşmak için zaman kazandıran bir malzeme çözümü sunuyor. Bu açık sistem endüstriye özel iş akışlarına kolayca uyarlanabiliyor ve her tipten medyanın en yüksek güvenlik düzeyiyle tutarlı olarak dosyalanmasına imkan veriyor. Ayrıca medya kütüphanesindeki otomatik öğrenen açıklama aracı ve görüntü stok çekim yönetim uygulaması, tepkisel bir tasarıma ve mobil aygıt desteğine sahip. VITEC fuarda kurumsal sınıftan EZ TV IPTV ve dijital tabela platformunun parçası olan yeni görüntü duvarı işlemcilerini de tanıttı.

 

MGW Ace HEVC Kodlayıcı

MGW Ace profesyonel düzeyde, az yer kaplayan, küçük boyutlu görüntü akış aygıtı sunan ilk H.265 ve H.264 kodlayıcı. Gerçek zamanda %100 donanım HEVC sıkıştırma yapan MGW Ace, günümüzün H.264 standartlarına göre %50’ye kadar bant genişliği tasarruflarıyla yayın kalitesinde 1080p görüntü akışı yapma imkanı veriyor. Sahada canlı haber yayınlarından HD görüntülerin noktadan noktaya toplanmasına, spor mekanlarından canlı görüntü akışından askeri görüntülerin dağıtımına kadar, MGW Ace en yüksek kalitede IPTV akışlarının uydu bağlantıları, özel ağlar veya internet üzerinden dağıtılmasını her zamankinden daha verimli hale getiriyor. MGW Ace HD-SDI, SDI, HDMI, DVI girişler; tüm H.265 ayarlarının eksiksiz denetimini içeren kompozit, kullanıcıya sezgisel web yönetim yazılımı sunuyor. İkincil bir donanım tabanlı MPEG4-H.264 çipi, eski sistemleri desteklemek için verimli ağ ortamında HEVC’e paralel olarak H.264 görüntü akışı sağlıyor.

www.vitec.com


Vizrt

Viz Engine Grafik Yazılımı

Vizrt, genişletilmiş gerçeklik öykü anlatmalarında en iyinin sergilendiği sergi standında The Big AR Show’u sundu. Bu yılki şovda, yeni kemik ve deri tabanlı örgü deformasyon araçlarının yanı sıra, gerçek zamanlı hareket yakalama ve fotogerçekçi görüntü oluşturma özellikleri de Viz Engine tarafından desteklendi. Fiziksel tabanlı render ve cilt bazlı örgü deformasyonu ile birlikte, Viz Engine / Viz Artist 3.11 yeni bir etkileşim derecesi ile karmaşık bir hikaye anlatmaya olanak tanır. Üç boyutlu modeller önceden tanımlanmış animasyonlarla içe aktarılabilir, ancak aynı zamanda Viz Engine’e aktarılan canlı hareket yakalama ile de çalıştırılabilir.

 

Viz One Medya Yönetim Çözümü

Vizrt, IBC 2018’deki bulut altyapı bölgeleri de dahil olmak üzere MAM’in en son sürümünü tanıttı. Medya şirketleri, içeriklerine herhangi bir yerden, herhangi bir yere, Amazon Web Hizmetinde Viz One ile erişme esnekliğine sahiptir. Yeni bulut altyapısı bölgeleri Viz One’ın birden fazla bulut ve kurum içi bölgedeki kaynakları hesaplamasını, depolamasını ve dönüştürülmesini sağlar. Bu teknoloji aynı zamanda tek bir Viz One sistemi altında birden fazla fiziksel veri merkezi veya prodüksiyon tesisi bağlamak için son derece kullanışlıdır. Amazon Web Services desteği Amazon EC2, S3, Glacier, RDS / PostgreSQL, EFS ve EBS’yi içerir. Bu teknolojilere destek, hem bulut hem de hibrit mimarileri mümkün kılar.

www.vizrt.com


Vocas

FCR-15 Üst Tutma Yeri

Entegre altıgen alyan anahtarlı FCR-15 için st tutamak, FCR-15’in 19 mm’lik yatay borusuna takılır, bu da tutamağın konumunu sola ve sağa ayarlamanızı sağlar. Üst tutamak iki parçadan, bir alt aparattan ve ergonomik olarak tasarlanmış bir tutma kulpundan oluştuğu için, tutamap yüksekliği ve uzunluğu kolayca ayarlanabilir. Alt tutamağa altıgen bir anahtar entegre edilmiştir, bu da tutamağın kolay ve hızlı bir şekilde daraltılmasına olanak tanır.

 

FCR-15 Kamera Teçhizatı

DSLR fotoğraf makineleri, katı hal kameraları ve küçük sinema kameraları için 15 mm esnek kamera teçhizatıdır. FCR-15, ARCA dengeleme sistemi ve çok çeşitli omuz montaj konumları sunan son derece esnek bir omuz pedi olan 15 mm yüksekliğinde ayarlanabilir bir kamera teçhizatıdır. Teçhizatın üstü, kamera kurulumunuz için hızlı sürgülü kaydırma ve dengeleme seçenekleri sunan bir ARCA kamera kırlangıç plakasıyla donatılmıştır. ARCA kamera kırlangıç levhası, ön veya üst kısımdan içeri doğru kaymaktadır.

www.vocas.com


VSN

VSNCrea İçerik Yönetim Yazılımı

TV, radyo ve ikincil ekran trafik ve çizelgeleme yazılımı VSNCrea, şirketin kendi ve üçüncü taraflardan edindiği içerik yapım kataloğunun, reklam ve yapım iş akışlarının, program ve yayın planlamasının eşsiz bir arayüzden yönetilmesini sağlıyor. Yayıncılara modern ve kullanıcı dostu bir web arayüzü sunmak için tamamen yeniden tasarlanan VSNCrea, tek bir arayüz üzerinde birleştirilmiş işlevleri sayesinde beli bir içerik parçasının ne zaman yayınlanacağı hakkında hızlı ve doğru kararlar verme imkanı sunuyor. İçeriğin gerçek kazanç potansiyeli hakkında analitik veriler gibi yararlı ekstra bilgiler de veriyor. HTML5 tabanlı yazılıma aynı anda çok sayıda kullanıcı her türlü web tarayıcı ve aygıttan istediği zaman, istediği yerden erişebiliyor. Bu yazılımı bulut ortamında çalıştırma olanağı, kullanıcıların ve bölümlerin daha çok işbirliğine dayalı bir temel üzerinde birlikte çalışma yeteneğini zenginleştiriyor.

 

VSN Inbound News Production Haber Çözümü

Yeni Inbound News Production çözümü kullanıcının iş yükünü kolaylaştırmak üzerinde yoğunlaşıyor ve haberin arkasındaki “öykü” üzerinde odaklanmak yerine daha yaratıcı olmalarına imkan veriyor. Üç VSN sisteminin (VSNExplorer MAM with Wedit, stüdyo otomasyonu VSNLivecom, NRCS için VSNExplorer eklentisi, HTML5 ile geliştirilen MOS Media Bus) uygulanmasının ardından gelen Inbound News Production çözümü, kullanıcılara haberlerini hazırlarken kayıttan yayına kadar tüm yapım sürecinde pencereler arasında geçiş yapmadan dolaşma imkanı veren, tek bir çalışma alanı sunuyor. Muhabirler MAM sistemi üzerinde hızla içerik arayabiliyor, NRCS GUI içerisinde görüntü dosyalarını kurgulayabiliyor, grafiklerle birleştirebiliyor ve tamamladıkları haberleri yayına gönderebiliyorlar.

 

VSNExplorer MAM Varlık Yönetim Yazılımı

VSNExplorer MAM medya varlık yönetim yazılımı, otomatik malzeme verisi tespiti için API aracılığıyla IBM Watson, Google Cloud, Microsoft Azure ve Etiqmedia’nın yapay zeka (AI) sistemleriyle bütünleştirildi. VSNExplorer MAM’ın bu araçlarla bütünleştirilmesi, medya yönetiminin daha verimli, doğru ve kolay olmasını garantileyerek, bellekte depolanmış veya kaydedilmekte olan tüm içeriklerin daha iyi denetlenmelerine imkan veriyor ve daha yüksek kaliteli içerik elde etmek için gereken zamanı ve maliyeti azaltıyor. Bu yeni yetenekler sayesinde VSNExplorer MAM katalog görüntüsünden erişilebilen medyadan doğrudan otomatik malzeme verisi tespiti yapılabiliyor. Malzeme verisi format, boyut ve yaratılma tarihi gibi dosya özellikleriyle ilgili olduğu gibi, içerikle de ilgili olup, görüntü (resim işleme, nesne tanıma, kapsam bilgileri), ses katmanı (konuşmadan metne dönüştürme, metin çıkartma, çeviri, ses efektleri tespiti), gerçekleştirilen eylemler, ana duygu (olumlu, olumsuz, nötr), ve hatta içerikte görünen insanlardan yakalanan bilgilere göre medya dosyaları ve bölümleri kataloglanabiliyor.

www.vsn-tv.com/en


Wheatstone

WheatNet-IP Ses Ağı

AES67 uyumlu IP ses ağı WheatNet-IP sistemi, önemli ABD ve küresel yayın operasyonlarında kullanılmak üzere tasarlanan bir AES67 uyumlu IP ses ağı. Wheatstone IBC’deki IP Showcase’in bir parçası olarak SMPTE ST 2110 standartları tabanlı genel bir sistem içerisinde WheatNet-IP ses ağını ve AES67 uyumluluğunu sergiledi. SMPTE ST 2110, IP’ye geçişte AES67’yi ses unsuru olarak tanımlıyor. Tanıtımlarda canlı yapım, görüntü toplama ve playout sırasında SMPTE ST 2110 ve SMPTE ST 2022-7 standartları ve AMWA NMOS teknik şartnameleriyle (IS-04, IS-05, IS-06) karşılıklı çalışma uyumluluğu gösterildi.

 

VoxPro Kayıt ve Kurgu Yazılımı

Wheatstone, gelen aramaların, söyleşilerin, spor programlarının canlı kaydı ve kurgusu için dünya çapında yayın stüdyoları ve haber odalarında kullanılan popüler dijital ses kurgu sistemi için yeni bir yazılım sürümü çıkardı. Yeni VoxPro 7.1 sürümü daha akıllı kısayol tuşları, kişiselleştirilebilen kestirmeler, gelişmiş dosya isimlendirme ve alma işlevleri sunuyor. VoxPro özel olarak yayın uygulamaları için tasarlandı ve otomatik alım, otomatik kayıt, EZ-Export, otomatik kazanç denetimi, ağ üzerinden dosya erişimi ve kişiselleştirilebilen klasörler gibi gelişmiş özelliklere sahip. VoxPro’nun beğenilen VoiceSlip özelliği sunucu ve arayan izleyici konuşmalarını otomatik olarak yürütüyor; GapBuster özelliği ise söyleşilerden ve telefon konuşmalarından sessiz kısımları saniyeler içerisinde otomatik olarak kaldırıyor.

www.wheatstone.com


WISYCOM

MPR52-ENG Alıcı

MPR52-ENG, analog ve dijital iki adet çeşitlemeli alıcısıyla profesyonel ENG uygulamaları için ideal. 470/1260 MHz aralığında 790 MHz bant genişliğine sahip MPR52-ENG, yeni kuşak çok bantlı ön uç filtreleme teknolojisine sahip. Otomatik ve ultra hızlı spektrum tarayan, çok düşük gürültülü, gerilim denetimli osilatör (VCO) kızılötesi teknolojiyle çalışıyor ve Wisycom Manager Software ile USB yoluyla denetlenebiliyor. MPR52-ENG, geniş esneklik ve çoklu sıkıştırmalı çalışma için DSP tabanlı.

www.wisycom.com


Wohler

iAM-MIX Kanal Takip Paneli

Ses kaynaklarının seslerinin kesilmesi ve mikslenmesi için kolay bir denetim yüzeyine sahip iAM-MIX, 8 veya 16 kanalın takibine yönelik, sade ama eksiksiz özelliklere sahip bir ön dinleme paneli. Düğmeye basarak sesi kesip yeniden açmak, çevirerek ses şiddetini ayarlamak çok kolay. Analog, AES3, MADI, SDI, Dante, AES67 ve diğerlerinin kombinasyonları mikslenip dinlenebiliyor.Kanal adı senkronizasyonu için Evertz ve Grass Valley yönlendiricilerle doğrudan bütünleşiyor. API yoluyla uzaktan, tarayıcı tabanlı ses takibi gerçekleştirilebiliyor. 8 ve 16 kontrol butonlu seçenekleri mevcut.

 

iAM-AUDIO Ses Takip Cihazı

Wohler’in bilinen ses kalitesinin yanı sıra çok sayıda yeni özellik taşıyan iAM-AUDIO, etkileşimli dokunmatik ekranlara sahip. Tek kutuda karışık analog, dijital ve IP sinyaller kolayca ve saydam şekilde izlenebiliyor. Lawo VSM, Axon Cerebrum ve Evertz VUE gibi üçüncü firmaların araçlarıyla bütünleşebilen çözümle, API yoluyla uzaktan, tarayıcı tabanlı ses takibi ve uzaktan kumandası gerçekleştirilebiliyor. 1RU ve 2RU boyutlu seçenekleri, arkaya doğru sığ derinliğe sahip.

 

iAM-VIDEO-2 Görüntü Takip Cihazı

Bir SFP arabirimi eklenip daha fazla giriş/çıkış kazandırılan iAM-VIDEO, 3G/HD/SD-SDI, analog, AES3, ve MADI gibi çeşitli giriş seçeneklerine ve IP formatları için MPEG2TS, SMPTE 2022, SMPTE 2110 opsiyonlarına sahip.Yüksek kaliteli dokunmatik paneller, dolaşılması ve yapılandırılması ko0lay menülerle zarif ve sezgisel denetim sunuyor. Fiziksel ön panel kontrolleri ana ses ayarına, aux kontrollere, denge kontrolüne ve kolay yazılım güncellemeleri için önden takılan USB portuna erişim sağlıyor.

www.wohler.com


Wooden Camera

ARRI Alexa LF 24V Sharkfin Battery Bracket Pil Plakası

Gold Mount yuvalı ARRI Alexa LF 24V Sharkfin Battery Bracket pil plakası iki standart gerilimli Gold Mount pilin, 24 Volt gerektiren Alexa LF kameraya enerji sağlamasına imkan veriyor. Piller ile DC giriş arasında çalışırken geçiş yapılabiliyor, 4 adet D-Tap konektör en az 1 pil takılı durumda enerjili kalıyor. Akıllı piller kullanıldığında kalan kullanım süresi yüzdeleri kameraya iletiliyor. Aletsiz yerleştirme için düğmeler, daha fazla sabitlemek için gizli bir allen anahtarı var. Pil plakası kullanımda olmadığı durumlar için koruyucu bir kapak plakası bulunuyor.

www.woodencamera.com


WORK Microwave

V-Band Blok Çevirici

WORK Microwave IBC’de 3 kanallı, V-band blok üst formata çevricisini sergiledi. 47.2 ile 51.4 Ghz arasında yüksek frekansları destekleyen bu yenilikçi çözüm, UHTS (Ultra High Throughput Satellites) uyduların kullanımını iyileştiriyor. V-Band üst formata çevirici ilk laboratuar testleri için ideal olup, güvenli, yüksek performanslı haberleşme projelerini desteklemek üzere bazı küresel uydu işletmecileri tarafından sipariş edildi. V-Band spektrumunda çalışan uydu işletmecileri kapasitelerini, bant genişliğine duyarlı yayın ve veri hizmetleri tarafından yükseltilen yoğun haberleşme gereksinimlerine ayak uyduracak şekilde genişletebiliyorlar.

www.work-microwave.com


X-Pert

X-Pert Playout Yayın Otomasyonu

 Yapısı gereği çok yönlü olan ve bağımsız bir çözüm olarak çalışan X-Pert Playout (XP), günümüzün yayın tesislerinde ihtiyaç duyulan playout otomasyon işlemlerini sağlıyor. Modüler mimarisi sadece her boyutta yayın kuruluşları için değil, aynı zamanda kesintisiz içerik playout otomasyonuna gereksinim duyan medya profesyonelleri için de uygun. UHD/HD/SD-SDI veya IP akışlı olarak alınabilen X-Pert Playout, haftada 7 gün, günde 24 saat insan müdahalesiz çalışmayı güvence altına alıyor.

www.x-pert.tv


Yamaha

RIVAGE PM10 Ses Konsolu

Yamaha’nın ilk profesyonel canlı ses konsolu 40 yıl önce çıktığında PM serisi, sayısız önemli ses güçlendirme kilometre taşının gelişmesi için verimli bir zemin oldu. Bu yeniliklerin bir çoğu bugün profesyonellerin güvendiği standart araçlar haline geldi. RIVAGE PM10, yeni yazılım ve donanım çıktıkça gelişmeye devam eden yeni nesil PM konsolların bir devamı. Ses kalitesi, operasyon, işlevsellik, güvenirlik, genişletilebilirlik ve dahası için RIVAGE PM10, gelecek kuşak sistemlerin gidişatını tanımlayan tümüyle rafine edilmiş bir amiral gemisi.

 

HY128-MD Ses Arayüz Kartı

HY128-MD, MADI ses protokolünü destekleyen bir 128-in/128-out ses arayüz kartı. Örneğin canlı ses güçlendirme için kullanılan bir RIVAGE PM10 sisteminin çıkışını bir OB yayın kamyonetine iletim için ya da MADI tabanlı bir karıştırma konsoluna bağlantı amacıyla MADI’ye dönüştürmek için kullanılabilir. MADI dönüştürmeye ek olarak HY128-MD, asenkronize örnek hızı dönüşümü sunuyor, bu sayede farklı sözcük saatleri kullanan cihazlar kalite kaybı ve gürültü olmadan bağlanabiliyor. Koaksiyel ve optik MADI iletim hatları, bir arıza olması halinde işin durmasını önleyebilecek yedeklik sunuyor.

www.yamahaproaudio.com


YELLOWTEC

m!ka Mikrofon ve Monitör Montaj Sistemi

Sorunsuz entegrasyon için tasarlanan m!Ka mikrofon ve monitör montaj sistemi, bileşenlerin zarif ve güçlü bir kombinasyonunu sunar. Bireysel stüdyo kurulumu en esnek şekilde, verimli olarak tasarlanabiliyor. m!ka düzenli ve iyi organize edilmiş çalışma alanları anlamına gelir. m!ka, kablolarınızın çoğunu saklayarak ve montaj noktalarının sayısını azaltarak masaüstünü temiz tutar. m!ka, diğer sistemlerden çok daha fazla seçenek sunar. Öğelerini birleştirmek ve istenen yere monte etmek son derece esnek.

 

litt LED Sinyalizasyon Aygıtı

Yenilikçi, yüksek teknoloji ürünü bir LED sinyalizasyon cihazı olarak geliştirilen litt, kolaylık ve esneklik sağlar. Programlanabilir ışık ve flaş desenleri, ultra parlak CleanVision LED teknolojisi, şık tasarım ve kolay montaj sistemi, yeni bir aydınlatma tasarımı sınıfı oluşturmak için birleşiyor. litt, sağlam alüminyumdan üretilmiştir, değer ve dayanıklılık sağlar. Net bir tasarıma sahip olması, her türlü çevreye dikkat çekici bir şekilde uyum sağlar.

www.yellowtec.com


YUAN

Çeviriciler

Kare bazlı çevirici dağıtım ekipmanları kullanım alanları, stüdyolar ve canlı yayın araçları gibi yerleşik ve rack dolaplara yerleştirip kalıcı olacak sistemler için üretilmektedir. Diğer yandan çok farklı kullanım amaçları için üretilen kutu çeviriciler de bulunmaktadır. Yuan ürünlerinin diğer ürünlere göre farklılık gösteren en önemli özelliği ise içerisinde “Scaler” yazılımı barındırmasıdır. Yeni ürünler 4K çözünürlüğü 12G SDI giriş çıkışlarla desteklemektedir.

 

Görüntü Yakalama Çözümleri

Görüntü yakalama çözümlerinde M2 ve PCIe slotları için ayrı ayrı 4K çözünürlüğü destekleyen yeni ürünler bulunmaktadır. Broadcast ve prodüksiyon firmalarının ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilmiş farklı ürünler kullanıcılara sunulmuştur.

www.yuan.com.tw


Zaxcom

ZMT3-Phantom 2 Kablosuz Verici

ZMT3-Phantom vericisini yenileyen Zaxcom’un piyasaya sürdüğü ZMT3-Phantom 2, hem dengeli phantom enerjili mikrofonları, hem de uyumlu dengesiz yaka mikrofonlarını destekliyor. Hafif verici, boom pole direklerin alt kısmı yerine tepesine yerleştirilebiliyor ve yalnız kapasitif, dinamik ve şerit mikrofonları kabul ediyor. Ses dünyasından gelen geri bildirimleri dinleyen Zaxcom, ZMT3-Phantom 2 vericiyi 12V, 24V, 36V ve 48V dengeli mikrofonları ve 3.3V yaka mikrofonlarını destekleyecek yapıda tasarladı. Önceki modelle aynı boyut, ağırlık ve enerji tüketimini koruyan ZMT3-Phantom 2’ye yeni yetenekler ekledi.

 

Deva 24 Kayıt ve Miks Sistemi

Deva 24, eşsiz ses kalitesi ve kontrolü sağlayan tamamen yeni bir kayıt ve miks sistemi sunuyor. Ödüllü seleflerini temel alan Deva 24, hızlı, sezgisel dokunmatik ekran arayüzü ile çok yönlü giriş / çıkış yönlendirme, ZaxNet, NeverClip, PowerRoll ve MixAhead ile 24 parça kaydını bir araya getiriyor. Deva 24, 16 analog girişe sahiptir, 12 her biri ayarlanabilir sınırlayıcı, yüksek geçiş filtresi, giriş gecikmesi ve 48V phantom gücü ile değiştirilebilir mikrofon veya hat seviyesidir. NeverClip ön yükselteçleri 136 dB dinamik aralık sağlar. Geri dönüş olarak dört ilave hat seviyesi girişi kullanılabilir.

www.zaxcom.com


Zeiss

Zeiss Supreme Prime Lensler

Zeiss Supreme Prime lenslerin en önemli özeliklerinden biri, tutarlılık; kapsam, renk sunumu, diyafram, boyut, ağırlık ve ergonomide kararlılık. Serideki tüm lensler 46.2mm resim dairesiyle tam kare, hatta daha da büyük sensörleri kapsıyor. Zeiss Supreme Prime lenslerin renkleri tüm ürünlerde birbirine eş olup, çoğunda hızlı bir T1.5 T-stop var. 95mm küçük ön çap ile odak ve iris halkalarının standart konumlu olmaları, hızlı ve kolay ekipman değiştirme sağlıyor. Küçük ve hafif yapı sayesinde kolay ve rahat taşınabiliyor. Aşırı sıcaklıklarda bile Zeiss Supreme Prime lenslerin son derece pürüzsüz odak dönüşleri, küçük motorların kolay kurulum ayarlarına imkan veriyor.

www.zeiss.com


ZIXI

Zixi Platform ZEN Master İçerik Analizi

Zixi Platform ZEN Master içerisine endüstrinin ilk akış yönetim arayüzü Control Plane eklendi. Türünün ilk örneği olan arayüz sayesinde kullanıcılar tedarik zincirinin kaynaktan hedefe kadar her aşamasını izleyebiliyor, uyarılar alıyor ve rapor hazırlayabiliyorlar. Büyük ölçekli IP görüntü taşıma teknolojisi Zixi Platform, hem tesiste hem de bulut ortamında üstün performans ve kararlılık sağlıyor. Zixi şimdi de ZEN Master’da endüstrinin ilk yayın akış yönetimi kontrol paneli içerisinde yeni araçlar sunuyor. TR-101 analizine Content Quality Analytics (CQA) eklendi.

www.zixi.com


Zoom Corporation

LiveTrak L-12 Miks, Kayıt, İzleme Masası

LiveTrak L-12 sayesinde tek parça bir donanımla miks, kayıt, izleme, oynatma, remiks gerçekleştirilebiliyor. Canlı performansları mikslemeye, 12 ayı kanalı kaydetmeye izin verirken beş ayrı kişisel kulaklık miski sağlayan tek dijital konsol. LiveTrak L-12’nin sekizi mono, ikisi stereo toplam 12 kanalında 3 bantlı orta parametrik EQ ve 16 dahili gönderim efekti var. Sekiz mono kanalında bu amaca özel bir sıkıştırıcı yer alıyor. Tüm bu kontroller ve 12 parçalı LED göstergesiyle LiveTrak L-12 sezgisel miks için gereken her şeyi sunuyor. LiveTrak L-12 bir SD karta 12 kanal 24bit/96KHz WAV formata kadar sesleri kaydederken, aynı anda canlı programın miskini gerçekleştiriyor. Bitirilen projenin LiveTrak L-12 üzerinde miski ve yeniden dublajı yapılabiliyor, ya da parçalar daha fazla miks ve kurgu için istenen DAW’a aktarılabiliyor.

 

F-Control Miks Denetim Yüzeyi

Miks denetim yüzeyi F-Control, sahada kayıt yaparken film ekiplerine daha fazla denetim ve esneklik sağlıyor. Zoom F8 ve F4 ile çalışarak eksiksiz bir olay yeri profesyonel ses donatımı oluşturuyor. F-Control 60mm fader’leri ve kolay erişilen giriş-çıkış kontrolleriyle kayıt ve miski kolaylaştırıyor. Kanalları ve çıkış düzeylerini izlemek 12 parçalı LED göstergeler, kullanıcı tarafında programlanabilen butonlar ve özel amaçlı bir zaman kodu butonu ile kolay. Malzeme verisi girişi için Track Scene kurgu butonları kullanılarak kayıtlar düzenlenebiliyor. Harici bir USB klavye bağlanarak parça adı, sahne numarası, sahne adı, notlar, yanlış çekim gibi bilgiler girilebiliyor.

www.zoom-uk.com


 

ETİKETLER
2wcom Systems GmbH
ABonAir
Actus Digital
Adder Technology
Adobe
Advantech
AEQ
AEV
AJA
Amimon
Annova
Anton/Bauer
Anyware Video
Apantac
Appear
Archiware
Argosy
ARRI
Artec- Technologies AG
Artel Video Systems
Arvato
Atomos
Athensa
ATTO
Autoscript
Audio-Technica
Avid
AWS Elemental
Axia
Axon
Barnfind
Bitmovin
Blackmagic Design
Black Box
Bluebell
Bluefish444
Brainstorm
Broadcast Pix
Broadpeak
Calrec
Canare
Canon
Cantemo
Cartoni
Chimera
Christie
Chyro
ChyronHego
Cinedeck
Cinegy
Clear-Com
Cobalt Digital
Comrex
Convergent Design
Cooke Optics
Cosmolight
Crystal Vision
CUESCRIPT
CyanView
Dalet
Datavideo
Decimator
Dedolight
Dejero
DekTec
DeSisti
Deluxe
DEVABroadcast
Deltacast
DigitalForecast
Digital Nirvana
Digigram
Dimetis
Disk Archive
DMG Lumiere by ROSCO
DJI
DoPchoice
DPA Microphones
DTC Domo Broadcast
E-IMAGE
EditShare
Egripment
Elements
Epiphan Video
EUTELSAT
Evertz
EVS
Exterity
F&V Lighting
Fiilex
FAST LTA
FilmLight
FileCatalyst
Focusrite
FOR-A
Freefly
FSI
Fujinon
GatesAir
GB Labs
Genelec
Grass Valley
Guntermann & Drunck
Harmonic
HiTech
IDX
Ikan
Ikegami
Imagine Communications
Imagine Products-StorageDNA
Indiecam
Inovonics
InSync Technology
Interra Systems
JBL
Jünger Audio
JUTEL
JVCKENWOOD
K5600
Kino Flo
Klover
Konvision
LaCie
Lanparte
Lawo
Leitz Cine
Lilliput
Litepanels
Linear Acoustic
LiveU
Livewire Digital
Lumantek
Lupo
LYNX
Magewell
Macnica
Masstech Innovations
MAT – Mad About Technology
Maxon
Matrox
Media Links
MediaPower
Merging
Minnetonka AudioTools
mLogic
Mobile Viewpoint
MultiDyne
Muvi
MX1
NEUMANN
Neutrik
NewTek
Nila LED Lighting
NOA
Nugen Audio
OConnor
Omnia
Omnitek
On-Hertz
Orban
P+S Technik
PAG
Panasonic
PBT EU
Phabrix
Pixel Power
PlayBox Technology
Plura Broadcast
Padcaster
Primestream
Qualstar
Quasar Science
Quicklink
Quintech Electronics
Qvest Media
RED Digital Cinema
Robe
RODE
Rohde&Schwarz
Roland
Rosco
Ross Video
Rotolight
RTW
Sachtler
SED Systems
Sennheiser
Shotoku
Shotover
Shure
SmallHD
Slomo.tv
Soliton
Sonifex
Sonnet
Sony
Sound Devices
SSL
Stirlitz Media
Stream Circle
Studer
SWIT
TAG V.S.
Tedial
Tektronix
Telemetrics
Teleste
Telestream
Telos Alliance
Teradek
The Switch
Tieline
Tilta
Transvideo
TRILOGY
TSL Products
TVLogic
TVU Networks
Vecima Networks
Velvet Light
Venera
Veset
Video Clarity
Vinten
Vision Research
Vitec
Vizrt
Vocas
VSN
Wheatstone
WISYCOM
Wohler
Wooden Camera
WORK Microwave
X-Pert
Yamaha
YELLOWTEC
YUAN
Zaxcom
Zeiss
ZIXI
Zoom Corporation
En Çok Okunanlar
Dergi