Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > tpc UHD1 ile Yayıncılıkta Tarih Yazıyor
tpc UHD1 ile Yayıncılıkta Tarih Yazıyor
24.07.2019 17:27

tpc İsviçre’de önde gelen bir yayın servis sağlayıcısı. İsviçre’nin ulusal kamu yayıncısı SRG SSR’nin bir alt kuruluşu olan tpc, SRF’nin (Schweizer Radio und Fernsehen)  prodüksiyonlarından ve teknolojisinden sorumlu olarak futboldan kayağa, tiyatrodan operaya önemli ulusal ve uluslararası etkinlik için canlı yapımları yönetiyor. 

Tpc HDR ve UHD standartlarında bir OB tır tasarımına girişince SMPTE ST 2110 kullanarak sıkıştırmasız UHD IP yapımı destekleyen bir araç yapılandırmaya karar verdi.

UHD1 adlı aracın merkezindeki Imagine’in Selenio Network Processor (SNP) ağ işlemcisi hem bir SDI – IP ağ geçit yolu, hem de düşük gecikmeli, tamamen IP tabanlı sinyal işleme platformu olarak hizmet veriyor. ST 2110 kullanarak IP üzerinden sıkıştırmasız UHD işliyor, HD/UHD ve SDR/HDR çevrimleri destekliyor ve tırdaki uyumlu tüm diğer aygıtlarla çalışma uyumluluğu için IP sinyallerin en iyi zamanlanmasını garantiliyor. SNP 100GbE bağlantıları üzerinden QSFP28 portlarını kullanarak Arista Networks’ün piyasada yaygın bulunan anahtarlama cihazlarına sinyal aktarıyor. 

Tpc girişleri ve monitör çıkışları tamamen IP olan çok sayıda ekranın sinyallerini izlemek için SNP ile Imagine EPIC MV çoklu görüntüleyici kullanıyor. SNP temas kurduğu her UHD sinyalinden bir “proxy” sinyali üretiyor ve EPIC MV orijinal UHD yerine bu tam renkli, yüksek kare hızlı ve tipik olarak HD çözünürlüklü bu proxy sinyalleri kullanarak toplam sistem maliyetinde önemli bir azalma sağlıyor. 

SDI ve IP olsun tüm Imagine ve diğer firmaların aygıtlarının bağlantıları Magellan SDN Orchestrator yazılım denetim sistemi tarafından yönetilerek, tpc personelinin HD, Ultra HD ve sıkıştırmasız gerçek zamanlı SMPTE 2110 akışları arasında kesintisiz geçiş yapmasına imkan veriyor. 

Tpc artık gelecek yıllar boyunca mobil yapımcılığın ileri teknolojisi üzerinde kalmaya devam edecek bir OB tırına sahip. Esnek IP mimarisi görüntü formatları ve çözünürlüklerinden bağımsız olup, en son sıkıştırma ve resim kalitesi zenginleştirme teknikleriyle kesintisiz bütünleşiyor. 

SMPTE ST 2110 teknik şartnamesi sayesinde tpc görüntü, ses ve yardımcı verileri ayrı akışlara bölebilerek SDI tabanlı çözümler üzerinde verimliliği ve esnekliği yükseltiyor. Ayrıca saf IP yaklaşımı bir SDI veya karma SDI-IP ortamın kablolama ve enerji tüketim gereksinimlerini azaltıyor. 

Ana altyapısı IP olan UHD1 aracı standart ve dinamik aralık kullanılarak UHD için optimize edildi ama SDI tabanlı sinyallerle de çalışabiliyor. Sıkıştırmasız ve standartlara dayalı UHD sinyallerle çalışan tpc, bir ara sıkıştırma tekniği gerektirmeden tüm müşteri tercihlerini karşılamak için görüntü sinyallerini işleyebilirken, aynı zamanda görüntü kalitesini maksimuma çıkarıp gecikmeyi minimuma indiriyor. 

En önemlisi tpc ekibi yeni kuşak teknolojiye çabuk alıştı. Çünkü klasik bir SDI sistemiyle aynı performans karakteristiklerini ve operasyonel görünümü, IP bağlantısının ve yazılım esnekliğinin tüm avantajlarıyla sunuyor.

Imagine Communications ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39  numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.