Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > BT UEFA Yayınlarında AWS Elemental Live Kodlayıcılar
BT UEFA Yayınlarında AWS Elemental Live Kodlayıcılar
26.08.2017 11:58

BT açısından dünyanın en çok izlenen canlı etkinliğine daha fazla izleyici çekmenin yolu, yenilikçiliğe devam etmek ve erişimi genişletmek. Birleşik Krallık merkezli yayıncı BT, küresel ilgi gören Union of European Football Associations (UEFA) Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi turnuvalarını yayınlama hakkına sahip. Geçen yıl şampiyonlar Liginin Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki final maçı, Birleşik Krallıkta altı milyon, dünya çapında 180 milyon civarında izleyiciyi çekti.

Facebook sayfasında 62 milyon takipçisi olan Şampiyonlar Ligi, sosyal medyada en popüler lig sayfası. BT 2016 yılında ilk olarak Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi final maçlarını YouTube’da canlı yayınladı.

BT bu yılın turnuva finallerinde canlı izleme keyfine daha da heyecan kattı; bu kapasiteye sahip aygıtlarda 360 derece sanal gerçeklik (VR) izleme ve 4K UHD canlı akış sundu. Her final maçı için sahaya 12 tane 360 derece kamera yerleştirildi, izleyiciler kendilerini maçların içerisinde hissetti.

AWS Elemental Live görüntü kodlayıcılar her iki iş akışı için de çalışıyorlar. VR ve 4K UHD içerikleri saniyede 60 kare akıtmak için ve BT ve YouTube Live platformunun teknik şartlarına uygun olarak işliyor. Tarayıcılar, Android ve iOS aygıtları, Chromecast ve beli oyun konsollarındaki izleyiciler için en kısa gecikme ve en yüksek kaliteli uyarlamalı bit hızlı çıkışlar sağlıyor.

Manchester United ve Ajax arasındaki UEFA Avrupa Ligi finali, Stockholm’deki Friends Arena’da oynandı. Juventus ile Real Madrid takımları ise National Stadium of Wales’de mücadele ettiler. VR (sanal gerçeklik) ve 4K UHD canlı etkinlikleri, BT Sport Application ve BT Sport YouTube kanalından yayınlandı.

AWS Elemental ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.