Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > TV Nova, Yeni Prodüksiyon Araçlarıyla İçeriğini Oluşturuyor
TV Nova, Yeni Prodüksiyon Araçlarıyla İçeriğini Oluşturuyor
19.12.2019 10:12

Kendi görüntüleri ve tarzıyla tanınmak isteyen her yayıncı, kurum içi prodüksiyonun yollarını aramaktan sorumlu. Sadece diğer yapımcıların içeriklerini tekrar tekrar sunarak var olmak, bir maliyetin getireceği yarardan vazgeçip kaliteden ödün vermektir. Bu nedenle başarılı yayıncılar kendi sahip oldukları yaratıcı prodüksiyon tesislerini işletiyorlar. Bu tesisler bütçelendirme, kaynaklar ve kaynak planlaması, senaryo yazımı, sanatçı temini, personelin organizasyonu, prodüksiyonun kendisiyle birlikte yardımcı destek hizmetlerini ve elbette post prodüksiyonun tümünü doğrudan denetliyorlar. 

Çek Cumhuriyeti’ndeki en başarılı özel yayıncı ve CME/Warner Media şirketler grubunun üyesi TV Nova, eski prodüksiyon yönetim yazılımının kendi yapısına o kadar iyi uyarlanmış olduğunu gördü ki, bir kez daha yenisiyle değiştirmenin uygun olmayacağına karar verdi. Fakat mevcut sistem artık desteklenmediği için durum giderek daha fazla ilgi gerektiriyordu. Bir ihale açıldı ve ilgili yazılım firmalarından teklifler istendi. İhaleyi esnek ve iyi uyarlanabilen yayın yönetim çözümleriyle ünlü ve zaten Nova’nın program yayın akış çizelgeleme gereksinimlerinde destek vermekte olan Provys kazandı. Analiz aşamasında yayıncının eski Concorde sistemine yazılım eklentileri olarak ayrı ayrı programlanan mevcut özelliklerin tümünün aynılarını tekrar yapmak için önemli ölçüde uyarlamalar gerekeceği netleşti. Örneğin ayrıntılı insan kaynakları raporlama, fatura işlemleri ve çok beğenilen otomobil filosu görev dağıtımı planlaması için bu tip eklentiler hazırlandı. Bu, tahmin edilenden daha fazla zaman harcanmasını gerektirdi ama proje ekipleri zorlukların üzerine gittiler ve her teknik engeli aşmayı başardılar. Elbette bu yazılım eklentilerinin, sistemin temel platformunu oluşturan çekirdek veritabanı işlemlerini riske atmamak için çok dikkatli ve özenli bir şekilde programlanıp uygulamaya sokulmaları gerekiyordu. Bu ilkeye bağlı kalınması, gelecekteki geliştirme ve genişletmeler için neredeyse sonsuz seçenekleri garantiliyor. Nova’da çok yakın bir gelecekte tamamlanacak olan bir sonraki aşama, finans bölümü tarafından merakla beklenen bütçelendirme ve denetleme aracının eklenmesi olacak. 

Provys Danışmanı Alexandra Kiptikova şunları söyledi: “Bu projenin kapsamı ve karmaşıklığı oldukça sıra dışıydı ve her ikisi de potansiyel hedeflerin yüzde yüzünü başarmak isteyen ekipler tarafından daha da zorlaştırıldı. Bu aşamaya kadarki tüm hedeflere ek zaman harcanarak ulaşıldı, ama eksiksiz müşteri memnuniyeti avantajı sağlandı. Bir başka avantaj da müşteri isteğine göre üst düzey uyarlamadan geldi; temel olarak eski sistemin özelliklerinin aynıları istenip sağlandığı için, yeni kuruluma hızla alışan operatörler için kısa bir eğitim süresi gerekti.

Alexandra Kiptikova, Danışman

Beklendiği gibi bu ölçekte bir sistemin diğer tüm kurumsal sistemlerle tamamen bütünleşmesi gerekiyor. Bu projeye özel olarak iki ilginç ve standart bütünleştirme işlerinin üzerinde görev başarıldı; Target maaş bordro sistemi ve prodüksiyon amaçlarına yönelik müzik arşiv çözümü Hudebni Banka (Music bank) ile bütünleştirmeler. Provys tarafından gerçekleştirilen bu cazip bütünleştirme, kullanılmış ses parçalarının kolayca raporlanmalarını sağlayarak, yaratıcı personele önemli miktarda ve değerli zaman kazandırıyor. 

Sonuç olarak tamamlanan kurulum Nova’ya prodüksiyon kapasite planlaması ve kaynak dağıtımı, prodüksiyon kaynak yönetimi ve sevkiyatı, prodüksiyon kaynak kullanımı raporlama ve gerçek maliyet değerlendirmesi üzerinde eksiksiz denetim sağlıyor. 

Alexandra sözlerini tamamladı: “Yapımcıların stressiz bir ortam içerisinde çalışmalarını ve tüm kaynakları denetimleri altında tutmalarını istiyoruz.

YAZAR HAKKINDA
Martin Junek
PROVYS / www.provys.com
En Çok Okunanlar
Dergi