Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Genelec 4430 Hoparlörle IP Üzerinden Yüksek Ses Kalitesi 
Genelec 4430 Hoparlörle IP Üzerinden Yüksek Ses Kalitesi 
20.12.2019 17:50

Profesyonel ses takibi konusunda uzman Genelec’in iki yönlü aktif sabit kurulumlu hoparlörü yeni hoparlörü 4430, şirketin sıra dışı ses kalitesiyle tek kablo kolaylığını bir araya getiren SmartIP teknolojisine sahip ilk model. SmartIP standart bir CAT kablosu yoluyla ölçeklendirilebilen güç, ses ve hoparlör yapılandırma, gözetim ve kalibrasyon özellikleri sağlayarak, sistem bütünleştiricilere üstün güç, esneklik, etkin maliyet ve sadelik sunuyor.

Küçük tasarımlı 4430 hem Dante hem de AES67 IP ses akışlarını kabul ediyor ve Ethernet formatları üzerinden hem PoE hem PoE+ yoluyla güç türetiyor; 4430’un patentli dahili güç kaynağı, bas ve tiz hoparlörlerini besleyen iki bütünleşik 50 W Class D yükseltme katı yoluyla 104 dB kısa dönem SPL sağlamaya yardımcı oluyor. IP üzerinden hem enerji hem de ses alan 4430’un arka paneldeki tek CAT konektörü de Genelec’in SmartIP Manager yazılımına erişim imkanı veriyor. İndirilebilen ve Windows 10 üzerinde çalışan gelişmiş yazılım aracı SmartIP Manager sayesinde kurulumcular neredeyse sınırsız sayıda salon, bölge, hoparlör ve ses kanalı yapılandırabiliyorlar. Yazılım ayrıca aygıt bulup tanıma, çok yönlü bir salon eşitleme araç seti, sistem organizasyonu ve durumu takibi özelliklerine sahip. Ayrıca 4430 içerisindeki API’ler (Uygulama Program Arabirimi) üçüncü firmaların donanım, yazılım ve ev otomasyonlarıyla dışarıdan denetim imkanı veriyor.

4430, 32 – 96 KHz arasında örnek hızlı ve 16 – 24 bit çözünürlüklü bir akış içinde sekiz adede kadar ses kanalını destekliyor. Akışlar, Dante Controller ve Dante Domain Manager yazılımının yanı sıra eski dengeli hat analog sesle de yönetilebiliyor. 4430 5 inç bas hoparlörü ve ¾ inç metal kubbeli tiz hoparlörüyle 45 Hz – 23 KHz (-6 dB) frekans tepkisi veriyor. Küçük ve hafif kasasındaki Genelec’in ticari markaları olan Minimum Diffraction Enclosure ve Directivity Control Waveguide teknolojileri hem eksen içi hem de eksen dışında nötr, bozulmayan sesi garantiliyor.

Sertifikalı sürdürülebilir yöntemlerle üretilen kasanın kendisi geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilmiş olup siyah, beyaz ve 120 özel RAL renkte mevcut. Kasa Genelec’in geniş kapsamlı montaj aksesuarlarıyla uyumlu olduğu için, 4430’un zemine, tavana ve kafeslere monte edilmesine imkan veriyor.

Genelec 4430’un resmi tanıtımını Helsinki’deki yeni Finnish Music Hall of Fame’de yapmayı tercih etti. Benzersiz bir müze ve akşam yemeği deneyimi yaşatan mekanda yeni 4430 hoparlörden 120 tane kurulu durumda. Sanal ve artırılmış gerçeklik çözümleriyle birlikte en yeni AV teknolojileriyle iki yüzden fazla Finlandiyalı sanatçı ve besteciyi tanıtan Finnish Music Hall of Fame, yılda tahminen 100.000 ziyaretçiye unutulmaz bir etkileşimli, çok boyutlu deneyim yaşatacak.