Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Matrox Monarch EDGE 4K/Multi-HD Web Encoder
Matrox Monarch EDGE 4K/Multi-HD Web Encoder
20.02.2020 17:10

Sürekli gelişen online video platformları ile dolu bir medya ortamında, yayıncılar web için özelleştirilmiş içerik sunmak için üst düzey yayınlanma yöntemlerinden yararlanmaya başlıyor.

Yayıncılar, yalnızca masaüstü, mobil ve Smart TV web tabanlı video oynatıcılarda desteklenen yüksek kare hızlı 4K (HFR), 4K 360 VR ve çoklu kamera seçimi gibi en yeni web yayını yeniliklerini kullanarak benzersiz ve canlı içerikler üretiyor. Günümüzün ilgi çeken web yayıncılığı için, iş akışını üstlenecek şekilde tasarlanan Matrox Monarch EDGE, düşük gecikmeli ve dinamik H.264 kodlama özelliklerini tek bir cihazda kompakt, sağlam ve taşınabilir bir şekilde sunuyor.

4K Ekranlarda Bozulmamış Kalite

Oldukça yaygın hale gelen 4K canlı etkinlik veya içerik yayını işi, görüntüleme ile ilgili bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlar, web için hazırlanan 4K akışların, Matrox Monarch EDGE ile yüksek kare hızlarında (50 veya 60 fps) kodlanması teknolojisi ile çözümlenebiliyor.

Her Açıdan Stream

Monarch EDGE, 4 adet bağımsız HD girişi ve bu girişlerin başına çoklu stream sunabilen, sistem odası kurulumları için ideal olan yüksek yoğunluklu bir kodlama platformudur.  YouTube tarafından sunulan çoklu kamera etkinlik desteği gibi yenilikler sayesinde, kullanıcılar içeriği görüntülerken ana veya ikincil kamera açıları arasından seçim yapma olanağına sahiptir. Tek bir Monarch EDGE cihazı ile aynı anda dört farklı kamera açısı yayınlanabilir.

Geniş Kitlelere Ulaşım 

Monarch EDGE’nin güçlü kodlama motoru, aynı anda birden fazla Online Video Platformuna akış yapmasına olanak tanır. YouTube, Facebook, Vimeo, Ustream ve LinkedIn gibi 16 adete kadar platformdaki kullanıcılara erişebilir, geniş kitlelere ulaşabilir ve bu sayede kullanıcı etkileşimini arttırır.

H.264 Kalitesi

H.264 kodek bileşeni Monarch EDGE’nin kod çözücünün benzersiz uygulaması ile veri hızlarını oldukça düşük tutarken, kaliteden de ödün vermeden gecikmeyi en aza indirir. Monarch EDGE’nin giriş başına bağımsız kodlama işlemleri, bir veya birden fazla hedefe akış sağlayacak şekilde yapılandırılabilir. Her işlem, yalnızca bozulmamış içeriğin kodlanmasını sağlamak için güçlü bir ölçeklendirme ve titreşim giderme motorundan yararlanır.

Esnek Protokoller

Monarch EDGE çeşitli akış protokollerini destekler. Facebook ve YouTube gibi sosyal medya platformları her zaman popüler olan RTMP formatını kullanır. SRT, açık ağlarda kullanım için gecikmeyi azaltırken RTMP’nin güvenilirliğini sağlayan yeni bir açık kaynak biçimidir. Yerel ağlarda, MPEG-2 TS veya RTSP akışları yerel ağlar üzerinden yayınlanmak üzere seçilebilir. Son olarak, her kodlama profili için birden fazla hedef seçilebilir.

Kapsamlı Bağlantı

Monarch EDGE kodlayıcı, 25 GbE ağ bağlantısı üzerinden 3G, 12G SDI ve ST 21101 ile esnek bağlantı imkanı sunar. Girişler otomatik olarak algılanır. Ek olarak, ses, video girişi başına iki kanallı gömülü ses veya dengeli XLR konektörlerinden seçilebilir.

Merkezi Kontrol

Monarch EDGE Kontrol Merkezi, ağdaki tüm Monarch EDGE birimleri üzerinde uzaktan yönetim ve yapılandırma sağlayan güçlü bir uygulamadır. Bu kullanışlı yazılım, yetkili kullanıcılara ağdaki tüm cihazların üst düzey görünümlerini sağlar ve tek, kullanımı kolay bir arayüzden tam erişim ve kontrol sağlar.

Kullanışlı Önizleme

Tek bir masaüstü monitörde aynı anda dört giriş önizlemesine izin veren Monarch EDGE’nin DisplayPort çıkışı, video ve ses içeriklerinin takibinde kolaylık sağlar. Monarch EDGE Kontrol Merkezi, kullanıcıların ses giriş kaynaklarını yapılandırmalarını sağlar.

Sağlam ve Pratik Tasarım

Monarch EDGE, güvenilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Cihazın önündeki LCD ekran, kullanıcıların durum ve yapılandırma ayarlarına hızla erişmesini yardımcı olur. Kilitli güç konektörü ve yedek Ethernet sayesinde bağlantı kaybına karşı koruma sağlar. Monarch EDGE taşıma çantasına, OB Van’a veya 1RU raf alanına ve başka bir Monarch EDGE ünitesi yanına monte edilebilir.

İş Akışları

Geniş Kitlelere Ulaşım 

Monarch EDGE’nin güçlü kodlama motoru, aynı anda birden fazla Online Video Platformuna akış yapmasına olanak tanır. Monarch EDGE, YouTube, Facebook, Vimeo, Ustream ve LinkedIn gibi 16 adete kadar platforma ulaşma becerisi ile daha geniş kitlelere ulaşabilir ve tek bir online hedef kitleleriyle etkileşime geçebilir.

Ekranda Bozulmamış Kalite

Dünya çapında da oldukça yaygın hale gelen 4K içerik veya canlı etkinlik yayını işi, görüntüleme ile ilgili bazı sorunları da beraberinde getiriyor. 

Online Video Platformları, 4K TV ekranları için optimize edilmiş içeriği daha küçük ekranlara ölçeklendirirken, izleme yapılan ekranı doldurmak için HD içeriğin tekrar yükseltilmesi durumunda aynı başarıda sonuç veremiyor. 

Monarch EDGE bu sorundan yola çıkarak 4K içeriği, yüksek kare hızlarında (50 veya 60 fps) kodlanması teknolojisi ile çözümleyebiliyor ve kaliteli bir 4K görüntüleme deneyimi sunuyor.

Her Açıdan Stream

Monarch EDGE, 4 adet bağımsız HD girişi ve bu girişlerin başına çoklu stream sunabilen, sistem odası kurulumları için ideal olan yüksek yoğunluklu bir kodlama platformudur.  YouTube tarafından sunulan çoklu kamera etkinlik desteği gibi yenilikler sayesinde, kullanıcılar içeriği görüntülerken ana veya ikincil kamera açıları arasından seçim yapma olanağına sahiptir. Tek bir Monarch EDGE cihazı ile aynı anda dört farklı kamera açısı yayınlanabilir.

Uzaktan Üretim 

Monarch EDGE, çok kameralı etkinlikler üretirken, sahadan IP üzerinden alınan, ham ve kaliteli kamera beslemelerini merkezi bir canlı prodüksiyon sistemine senkronize eder. Yayıncılar, bu içerikleri üretmek için şirket içi veya bulut tabanlı bu üretim sistemlerini kullanarak verimliliği artırabilir ve ek olarak maliyetleri düşürebilir. Uzaktan üretimde, daha az personel ve ekipmana ihtiyaç duyulduğundan, seyahat masrafları ve lojistik maliyetleri düşer ve verimlilik artar.

Kodlayıcı / Kod Çözücü İş Akışı

Matrox Monarch EDGE kod çözücüyü kullanarak 4K veya dörtlü HD’ye kadar çözünürlükte canlı, çoklu kamera video akışlarının kodunu çözüp, çok kameralı etkinlikler üretmeyi her zamankinden kolay hale getirebilirsiniz. Monarch EDGE, REMote Entegrasyonu (REMI) akışları son derece düşük gecikmeyle ana kontrol odanıza güvenli bir şekilde taşıyarak çözer. Monarch EDGE kodlayıcı/kodçözücü eşleştirmesi 4: 2: 0 8 bit veya 4: 2: 2 10 bit kodlama / kod çözme yeteneği ile REMI yayın iş akışlarını talep etmek veya yayın ağınıza ana taşıyıcı beslemeleri sağlamak için idealdir.

Matrox ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0312 438 68 18 numaralı telefondan İdeapro’yu arayabilirsiniz.