Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Starz Dizisi ARRI ALEXA Mini ile Çekildi
Starz Dizisi ARRI ALEXA Mini ile Çekildi
19.09.2020 12:38

Kameraman Nancy Schreiber ile Görüntü Yönetmeni Richard J. Vialet, yeni dizinin kamera arkası görevini paylaştılar. P-Valley, yoksul Mississippi River Delta’da siyah striptizcilerin yaşamlarını tamamen kadın gözüyle anlatıyor. Saygın ASC (American Society of Cinematographers) derneğine şimdiye dek kabul edilen sadece dördüncü kadın olan Schreiber, dizinin çekiminde ARRI ALEXA Mini kamera ile yaşadığı deneyimden bahsetti.

Bölüm 101’de ilk yönetmenim Karena’nın Katori Hall ile birlikte hazırladığı geniş kapsamlı bir görünüm kataloğu vardı. Karena Evans yenilikçi müzik klipleriyle tanınıyor. Striptiz kulübünün adı Pink olduğu için Richard ve ben pembe renk kullandık. Ama sahnede ve VIP odalarında renkleri çeşitlendirdik. Bugünlerde tam spektrumlu LED’lerle renk tonu, parlaklık ve doygunluğu değiştirmek çok kolay, ve altın sarıları, turuncular, maviler ve morlar kullandık. Katori yeşil rengi sevmediği için nasıl ve ne zaman yeşil kullanacağımız konusunda titiz davrandık.

Katori 1950’lerin popüler bir barı olan bu kulübün çok şık veya şatafatlı olmasını hiç istemedi, çünkü cinsel eğilimi değişken işletme sahibi Uncle Clifford aşırı üst düzey bir yer istemezdi. Işık şefimiz Jon Ladd, modern LED ışık kaynaklarını onlarca yıldır etrafta durmakta olan araba parçalarının arkalarına gizlemekle görevli idi. Bu şekilde modern kulüp ışıkları görünmedi. Katori için Clifford’un tarzını gerçekleştirmek önemliydi.

Hayali Chucalisa kasabamız gibi perişan toplulukları çekerken renk doygunluğunu azaltma yönünde bir eğilim vardı. Bununla birlikte Katori doygun renkli çekimlerin de yaşamın karanlık yüzünü gösterebileceğini düşünüyordu. Delta Noir olarak adlandırdığı atmosferimiz, aydınlatma ve kompozisyon konusunda bize çok geniş özgürlük sağladı.

ALEXA Mini kullanmak üzerinde düşünmem bile gerekmiyordu. Çok kullandığım, esnek bir kamera. Bir Steadicam ile ya da çabucak bir uzaktan kumanda kafasına takılıp elde kolayca kullanılabiliyor. ALEXA’nın renk sunumunu ve enlemini hep sevdim. Starz’ın 4K zorunluluğu olmadığı için, 3.2K çözünürlükte çektik. ISO’muzu 1600 olarak ayarladık çünkü görüntünün biraz kumlu olmasını istedik. Bazen post prodüksiyonda tanecik bile ekledik. Kamera 1600 ISO ile güzel görüntüler yakaladı. Kaplamaları aşırıdan ortaya ve çok aza kadar değişen detone düzeyleriyle çeşitli Panavision lensler kullandık.

Kulübün içerisinde Schreiber ile Görüntü Yönetmeni Richard Vialet LED ışıkları eski malzemelerle gizlediler.

Her lensin kendi karakteristiği var ve kontrast ve renkleri eski lenslerde yaygın görüldüğü gibi birbirleriyle tam olarak eşleşmez, ama biz monitörlerimizi dijital görüntü teknisyeninin çadırında izledik.

Sahnede edilen dansı çekerken B ve C kameralarda 11 ila 1 arası zoom ile üç adet kamera kullandık. Ana kamera paketimizdeki uzun zoom oldukça iyi eşleşse de, lenslerimizin birbirlerine daha çok benzemesi için ışık sis filtreleri kullanmak zorunda kaldık.

Cinsel kimlik, etnik grup veya din olarak hep çeşitlilik barındıran ekiplerle çalıştım. P-Valley’i çektiğimiz Georgia’da çok sayıda nitelikli insan olduğu için şanslıyım. Ekibimizi çeşitlilik oluşturan kişilerden seçebildim. Ana kamera ekibimizde on bir kişiydik ve on birin altısı kadındı. Ray Brown’ın birinci set asistanımız olan kızı, bu konuda yıllardır babasıyla birlikte çalışıyor. İki dolly asistanımız siyahî idi. Elektrik bölümünün ana grubunda çok yetenekli bir kadın vardı. Elektrik bölümüne gittiğimde bu durum içimi ısıtıyordu.

İnsan çeşitliliği zengin bir ülkeyiz, ve siyah ile kahverengi toplulukların önyargılı olmayan öyküleri gerektiği kadar yaygın değil.

Post prodüksiyonu pandemiden önce tamamlayıp böyle bir zamanda sunabildiğimiz için memnunuz. Tyler Perry’nin Atlanta’daki yepyeni sahnelerinde çekim yaptık. Bay Perry siyahların sahip olduğu işletmelerin inanılmaz başarılarını gösterdi. Bu yönelimin tüm ülkede genişletilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Pandemide başarısız olunmasından endişeleniyorum ama siyah ve melez kardeşlerimize yönelik aşırı şiddette tanık olduktan sonra insanların gözleri artık açıldı.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.