Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Dünyanın İlk Bulut Tabanlı, Zaman Kilitli FM + HD Radyo Yayın Zinciri
Dünyanın İlk Bulut Tabanlı, Zaman Kilitli FM + HD Radyo Yayın Zinciri
19.10.2020 10:56

Nautel ile Telos Alliance, FM + HD yayın zincirini geliştirme amaçlı ortak yaklaşımlarının en yeni köşe taşını açıkladılar. Firmalar bulut yoluyla tamamen zaman kilitli bir FM + HD yayın zincirinin nasıl kolayca yönetilebileceğine olan yaklaşımlarını açıkladılar. 

Bulut operasyonu büyük miktarlarda veri yöneten IT firmaları ve işletmeler tarafından uzun zamandır kullanılıyor. Bu firmaların gereksinim duydukları fiziksel sunucu sayısını azaltıyor, enerji ve yer ihtiyaçlarını azaltıyor, güvenilir çalışma için yüksek düzeyde yedeklik getiriyor, ve yazılımların hızla yükseltilmesine imkan veriyor. Operasyonların buluta taşınması (sanallaştırma-virtualization) yayıncılar arasında da giderek bir realite haline geldi. Bu yılın başlarında COVID-19 pandemisi başlayınca, tüm dünyada radyo istasyonları yayın sunucularının evlerinden güvende yayın yapabilmeleri için sanallaştırma tekniklerinden yararlandılar.

Nautel ile Telos Alliance web seminerlerinde öncelikle FM + HD1 sinyallerini kilitleyerek zaman uyuşma sapmalarını tamamen ortadan kaldırmak için yazılımla uygulanan ses işleme kullanarak HD Radio operasyonuna farklı yaklaşımlarını sundular. Daha sonra da Telos Alliance Omnia Enterprise 9s yüksek yoğunluklu ses işlemci, yazılım tabanlı bir Gen4 alıcı/dışa aktarıcı ve tümü Amazon Web Services platformu üzerinde çalışan Nautel teknolojisinden yararlanarak bu zaman kilitli yayın zincirinin bulutta nasıl tutulacağını gösterdiler. 

Her iki firma da bu teknolojinin endüstride tam olarak kurulabilmesi için ek ürünlerin çıkmasına ve daha fazla geliştirmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı, ama Omnia Enterprise 9s ile the Nautel HD MultiCast+ gibi mevcut ürünler, yayın zincirini kolaylaştırmak için bu yeni yaklaşımlardan yararlanabilmenin yolunu sağlıyorlar. 

Telos Alliance ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.