Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Akratek, Cinegy AŞ İş Ortakları Arasına Katıldı
Akratek, Cinegy AŞ İş Ortakları Arasına Katıldı
07.02.2021 23:00

Cinegy; yerel pazardaki iş ortaklarına, sistem entegratörlerine ve müşterilerine daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için 2020 yılının başında Cinegy AŞ adı altında İstanbul ofisini açtı. Açılıştan hemen sonra ortaya çıkan Covid-19 salgınına rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cinegy, geçtiğimiz günlerde iş ortakları arasına Akratek’i de ekledi. Konuyla ilgili olarak Akratek’ten Selahattin Acaroğlu ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik:

Akratek, gerek sistem entegrasyonu çalışmaları gerekse yerli ürünleriyle sektöre yıllardır çok geniş yelpazede hizmet ediyor. İlk günlerden bugünlere gelişinizin kilometre taşlarını öğrenebilir miyiz?

Kuruluşumuzun 10. yılını kutladığımız şu günlerde ilk günkü heyecanımız ve çözüm odaklı yaklaşımımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret ediyoruz. Bu süreç içerisinde bizimle çalışan tüm iş ortaklarımıza ve müşterilerimize bizi tercih ettiklerinden dolayı sizlerin aracılığı ile ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  Bu 10 yıllık zaman içerisinde onlarca yerel, uydu ve ulusal TV kanalı ile çalışma fırsatımız oldu. Türkiye de bulunan üniversitelerin radyo televizyon ve iletişim bölümlerinin neredeyse tamamının reji ve stüdyolarını kurduk. Özellikle Ortadoğu menşeli yabancı TV kanallarıyla yakın çalışma fırsatımız oldu. Bu süre içerisinde imzamızı attığımız birçok başarılı projeden dolayı uluslararası alanda iyi bilenen broadcast ekipman üretici markalarının çalışmayı tercih ettiği firma haline geldik.  2013 yılında kendi markamız Fortinge adı ile ilk “Prompter” imalatımız gerçekleşti, İlk olarak 2018 IBC fuarında katılımcı olarak yerimizi aldık ve şu anda 40’tan fazla ülkeye Fortinge markasıyla kendi yazılım, prompter ve monitörlerimizi ihraç etmekteyiz. Aynı zamanda güçlü bir Ar-Ge, üretim ve yurtdışı satış ekibi ile uluslararası alanda ürünlerimizi kullanıcılarla buluşturuyoruz. 

Hizmet verdiğiniz markalar ve çözümler hakkında bilgi alabilir miyiz? Yeni markalarınız var mı?

Konvansiyonel ekipmanlarda Rossvideo ve Panasonic, Sony ve Blackmagic en çok tercih ettiğimiz markalar. Gerek ürün yelpazelerinin genişliği gerekse de müşterilerimizde sağladığı algı açısından üstün bir memnuniyet sunmakta . Ayrıca 2020 yılı son aylarında  yakından takip ettiğimiz RED markasını bünyemize kattık. Özellikle sinema ve dizi sektöründe bu markanın kullanıcılarının olduğunu biliyorduk. Artık Akratek güvencesi ile kullanıcılar  RED ürünlerine sahip olabilecekler. Marka ile anlaşma yaptıktan sonra beklentilerimizin üzerinde hızlı bir şekilde siparişler gelemeye başladı. Açıkçası bu durumdan dolayı memnuniyetimizi de ifade etmek durumundayım.

Geçtiğimiz günlerde Cinegy AŞ iş ortakları arasına katıldınız. Cinegy AŞ iş ortaklığını neden tercih ettiniz?

Cinegy uzun yıllardır gelişimini takip etmekte olduğum bir marka. Zaman içerisinde başlangıçta olan eksiklerini de tamamlayarak büyük bir yol kat etti. Kullanıcılarına sunmuş olduğu iş akışı benim de oldukça beğendiğim ve sistem entegrasyonunu tamamlarken zorlanmadan kurulumunu gerçekleştireceğimize inandığım bir marka. Ayrıca Cinegy Türkiye A.Ş.  broadcast sektörüne ve ürüne hakim  güçlü bir kadro ile kurulmuş. Bu da Cinegy markasının güçlü bir şekilde destekleneceğinin bir işareti.  Konvansiyonel ekipmanlarda teknoloji ve ürüne sahip olabilme rakip markalar arasında birbirlerine çok yakın seyretmekte, ancak otomasyon sistemlerinde kullanıcıların ihtiyaçlarına derli toplu cevap verebilecek markalara rastlamak kolay olmuyor. Cinegy, marka olarak gerek sunduğu iş akışı gerekse kurulum ve yerel destek anlamında kullanıcıyı her zaman memnun edebilmekte. Yıllar içerisinde birçok uluslararası marka ile çalışma fırsatımız oldu ve markaların yaklaşımları konusunda tecrübeler yaşadık. Cinegy markasının da iş ortaklarıyla başarılı projelere imza atacağına inancım sonsuz.

Yazılım, bilgi teknolojileri altyapıları ve donanımları yayıncılık dünyasının vazgeçilmezleri arasına girdi. Bu açıdan baktığımızda Cinegy AŞ ile  iş ortaklığı ürün ve çözüm yelpazenize ne gibi artılar sağlayacak?

Yaklaşık 20 yıldır bu sektörün içinde bulunan bir kişi olarak şunu ifade etmek isterim ki hızla gelişen ve çabuk tüketilen teknolojik gelişmelerle karşı karşıyayız. Bu duruma sektörde konvansiyonel cihaz üreticileri kolay adapte olamıyor. UHD yayınların başladığı ve hemen ardından 8K gibi yayın çözünürlüklerinin konuşulduğu bu günlerde donanım üreticilerinin  bu adaptasyonu sağlaması zaman alıyor.  Çünkü burada bir takım donanımsal zorluklar var. Bu alanlarda yazılım temelli ürünlerin süreçleri daha hızlı gelişiyor. Ayrıca Cinegy gibi katma değeri yüksek ve otomasyon tarafında baştan sona çözüm üretici firmalarla karşılaşmak da hayli zor. Açıkçası büyük yapılarda kanal kurumları gerçekleştirirken  yayın otomasyonları konusunda hep bir zorluk yaşıyorduk. Çünkü burada uçtan uca bir çözüm üretebilmek ve istenileni karşılamak ve özellikle müşterilerin bunu bir marka çatısı altında başarmayı istemesi karşısındaki talepleri genelde olumsuz neticeleniyordu.  Artık bu sorunun fayda maliyet açısından Cinegy markası ile çözüleceğini düşünmekteyim. İş ortaklığı anlaşmasından  sonra Cinegy tarafından proje ekibimize detaylı bir eğitim verildi. Aslında bildiğimiz ürünleri daha yakından tanıma fırsatını da yakalamış olduk. Video Server dan başlayıp, Haber Otomasyon ,Arşiv, Kurgu , Grafik CG, prompter, transmisyon’a doğru uzanan bütün program modüllerinin aslında bir tv kanalında baştan sona nasıl bir çözüm üreteceğini görmek bizleri de ayrıca mutlu etti. Cinegy düşük bütçeli Tv kurulum projelerinden, çok geniş yapılara kadar çözüm üretmeyi başarabilen bir marka. Yayın hayatına düşük bütçeli yatırımlarla başlayan Tv kanalları  yapı büyüdükçe genişleyebilecek ve yapılmış olan eski yatırımlar heba olmayacak . Cinegy sizlerin de bildiği gibi Yazlım geliştirici bir firma ve donanım konusunda bizim gibi sistem entegrasyonu yapan firmaları markadan bağımsız proje tasarımı yapmasına izin veriyor. Bu hem müşteri tarafında daha rekabetçi fiyatlara erişime imkan sağlarken hem de donanım tedariği hususunda hızlı çözüm üretilmesine olanak sağlıyor.

Akratek’in gelecek döneme ilişkin hedefleri ve projelerini öğrenebilir miyiz?

Görsel yayıncılık sektörü çok hareketli bir pazar ve bunu aslında 2020 yılında başlayan pandemi sürecinde çok daha iyi gördük. Çünkü kitlesel yayın ve içerikleri takip etme alışkanlıkları her ne kadar mobil, internet ve yayın platformlarına  kaymış olsa da içeriğin üretilmesi ve bunun prensipler dahilinde yayınlanması için her dönem teknolojik yatırımlar gerekmektedir. Bünyemize yeni katılan RED ve Cinegy gibi markalar bu güne kadar çok var olamadığımız alanlarda işler yapmamıza imkan sağlayacak . Biz Akratek Elektronik olarak bu aşamada güçlü markaların çözümleri ile yolumuza devam edeceğiz. Bununla birlikte 2021 yılında yurt dışı entegrasyon  deneyimlerimizin artacağını düşünüyorum. Ayrıca müşterilerimiz bu yıl Akratek Elektronik çatısı altında bulunan Fortinge markası ile bir çok yeni ürünü  deneyimleyecek.

Son olarak sektörümüzün tek dergisi Broadcasterİnfo olarak bizleri,  yakından ve ilgi ile takip edenlerle buluşturduğunuz için sizlere de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

2021 yılının tüm sektör çalışanları için sağlıklı, bereketli ve huzurlu geçmesini temenni ederim.