Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Edgeware İnternet Televizyonunun Geleceği İçin İçerik İşleme Teknolojisini Yükseltti
Edgeware İnternet Televizyonunun Geleceği İçin İçerik İşleme Teknolojisini Yükseltti
08.02.2021 11:34

Edgeware’in StreamBuilder yazılım platformu, rekabetçi ve tepkisel online TV yayınları yaratmak için bölümlendirme, kayıt ve paketleme yapıyor. Bulut tabanlı kanal bölgeselleştirme ve çoklu ekrana altyazı ekleme gibi uzmanlaşmış işlevler sayesinde içerik sahipleri ve telekom ve kablolu TV sağlayıcılar gibi dağıtıcılar, bölgesel ve belli konulara yönelik kanalları daha etkin maliyetle yaratmak için araçlara sahip oluyorlar.

StreamBuilder’ın ana işlevleri olan iyileştirilmiş bölümlendirme ve senkronizasyon yetenekleri, internette yüksek kaliteli görüntü akışı için gerekli. Yazılım canlı ve VoD varlıklarını kaydediyor; ses, görüntü ve altyazı akışları arasında ve farklı kodlayıcılardan gelen akışlar arasındaki senkronizasyon sorunlarını düzeltmek için içeriği özenle ve kusursuzca bölümlendiriyor. Sonuç olarak daha kusursuz bir izleme deneyimi elde ediliyor.

StreamBuilder platformu üzerinde

Zaman kaydırmalı TV için bölümlere ayrılmış canlı akışlar bir NAS döngüsel tamponuna kaydediliyor. İçerikler buradan çıkartılıp Catch-up TV ve Start-over TV gibi zaman kaydırmalı hizmetlere sağlanıyorlar. 

Son paketlemeden önce Edgeware Packager and Protection yazılımı canlı ve VoD varlıkları tüketicilerin aygıtlarının gerektirdiği HLS ve DASH gibi farklı akış formatlarına çeviriyor. Ad Enabler dinamik olarak reklamları ekliyor. VCC dünya çapında kullanımdan kalkmasına rağmen Microsoft Smooth Streaming içeriyor, hala birçok pazarda önemli, ve Edgeware’in sistemi Smooth aygıtları için bölgeselleştirilmiş reklam ekleyebilme yeteneğiyle sıra dışı. 

Finlandiya’da DNA TV Servisi 

İlk StreamBuilder kullanıcısı olan Finlandiya’daki telekomünikasyon şirketi DNA, StreamBuilder kullanarak tüm orijin sunucu gereksinimlerini karşılıyor ve aboneleri için çeşitli yeni özellikler ekliyor. 

Kanal bölgeselleştirme

StreamBuilder’da Edgeware’in bölgeselleştirilmiş online kanallara ve reklamlara Virtual Channel Creation yaklaşımı var. Yayıncılar ve içerik sahipleri bu işlevi kullanıp içeriklerine ve hizmetlerine ilgili reklam eklemeyi ve erişimi arttırarak izleyicileri ve reklam verenleri cezp edebiliyorlar. 

Bölgesel beklentiler

Yerelleştirme için seçilen ulusal kanalların içerisinde yayıncılar bölgesel içeriğin araya gireceği bölümleri belirleyebiliyorlar. Bu eklemeler genellikle merkezi bir yayın tesisinde yapılıyor, ve bölgesel çeşitliliğin sayısı, yapım, kodlama ve depolamaya daha fazla yatırım gerektiriyor. 

Dinamik birleştirme

Geleneksel açık yayın playout kaynaklarına yapılan yatırımların kar getirmeme olasılığı yüksek, ve her kanal kendi başına sınırlı etkiye sahip. Ancak bir araya getirildiklerinde operatörün erişimini önemli oranda genişletebiliyorlar. Edgeware StreamBuilder’ı VCC sistemini kullanarak bölgeselleştirilmiş kanal yapımlarını verimli şekilde ölçeklendirmenin bir yolu olarak geliştirdi. VCC sistemi internet dağıtımı için ABR formatlarına paketlemeden önce bölümlere ayrılmış içerik aşamalarında birbirleriyle birleştiriyor. 

Sonuç olarak birleştirilen her içerik parçasının diğerlerine denk olduğu bir dinamik birleştirme (dynamic manifest) elde ediliyor. 

VCC’nin maliyet tasarrufu yapma verimliliği ve yeteneği, playout, görüntü toplama, kodlama ve bellek deposu kaynaklarını yönetebilmesinden geliyor. Yayın modelinde bölgesel kanalların her biri yayın spektrumunda tam bir 24 saat kodlama kaynağı ve bir tam kanal alıyor, başka bir deyişle ulusal içerikler birçok kez kodlanıyor ve depolanıyor, ardından bölgeselleştiriliyor.

Öte yanda VCC süreci ulusal içerikleri sadece bir kez kodluyor ve depoluyor. Ardından her bir tamamen bölgesel kanalı yaratmak için bölgesel içerik IP playout’taki kanalın içerisine ekleniyor. Sonuç olarak kodlayıcı gereksinimleri azalıyor. 

Catch-up hizmeti gerekiyorsa her bir içerik parçası ayrı ayrı depolanıyor ve paketleme sırasında kanal istek üzerine yeniden yaratılıyor. Sanal kanal yaratma (Virtual Channel Creation) işlemi son paketlemeden önce olduğu için, sanal kanallar Packager and Protection ile tamamen uyarlamalı bit hızlı formatlara paketlenebiliyor. 

Edgeware hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.